Patriciu face un gest de criză

Un email de la Rompetrol

Dragi colegi,
Aşa cum v-am comunicat în mai multe rânduri, contextul economic global actual obligă toate companiile să îşi adapteze comportamentul în funcţie de noile situaţii. Plecând de la unul dintre principiile noastre “Om –Echipă –Companie” şi înţelegând să fim solidari cu compania şi nevoile pe care le are pe termen scurt, echipa de conducere a Grupului Rompetrol –Dinu Patriciu, Ion Sturza, Meraliyev Saduokhas, Andre Naniche, Dan Ionescu, Cosmin Cocean, Eric Kish, Titov Buzescu, Alibek Zhilbayev, Adrian Petruş, Dimitry Grigoryev, Ian Forsyth, Aleksander Lubawin, Murat Jumadillayev, Cătălin Dumitru, Sorin Blaga –a decis ca în mod voluntar, să îşi suspende 20% din veniturile salariale, pentru 6 luni, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2009.

Prin acest gest, înţelegem să punem nevoile companiei pe primul plan şi să contribuim, astfel, şi printr-un alt mod, la atingerea obiectivelor.

Săracul, îşi reduce salariul cu 20%…vaaaai, angajaţii o să izbucnească în lacrimi şi o să vrea şi ei bani mai puţini!

Măsura se va aplica tuturor angajaţilor…pe bază de voluntariat. Adica, ei şefii s-au oferit voluntari sa ia bani mai putini si extind masura asupra angajatilor…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Daca tot au inceput, de ce nu taie un procent mai mare din salariu, lasand restul angajatilor fara functii inalte? Daca-i ia gagicii de la call center 20%, plateste chiria si nu mai are ce manca. E corect asa?

    00
  2. Genul acesta de oameni au 10,000+ de euro lunar, pe cartea de munca sau pe alte aranjamente contabile. Chiar daca tai 20% tot ramai cu mult mai mult decat poate cheltui un om normal intr-o luna, altfel decat pe prostii…..

    00
  3. Pai da, ar fi fost corect sa zica ” Măsura se va aplica tuturor angajaţilor…care au salaarii mai mari de 5000 euro” Daca tot vor sa faca o economie.

    00
  4. Mai bine dădeau ăia 20% negrilor de pe plantație, dacă tot țin așa de mult la echipă :-)

    00
  5. Zoso nu mai vad eu bine sau tu mi-ai sters mesajul?Daca da, as aprecia sa-mi spui si motivul.

    00
  6. Cred ca exagerezi
    In primul rand, spune ca numai echipa manageriala isi va reduce din salariu.
    In plus, cred ca e mai bine sa reduci salariile mari cu 20% decat sa dai afara 10% din oameni

    00
  7. Atat de voluntar o sa fie incat cei care nu o sa accepte reducerea salariului o sa fie primii pe lista de plecari din firma.

    00
  8. :)
    Misto…
    Eu castig 50k euroi pe luna si acu o sa iau 40k euro…
    Ca sa vedeti cat sunt io de implicat in bunul mers al companiei…
    Si aia saracii care castiga sa zicem 1000 EUROI si acu or sa ia 800, si trebuie sa plateaca la banca 500 rate tot asa implicati vor fi in bunul mers al companiei? Pun pariu c-or sa-si bage pla…

    00
  9. @geretus: la ce foame vine, ce solutie ai? taci si inghiti…

  10. Mai, inghiti si treci frumos pe foaie; cand se reia cresterea economica decolezi la alta companie….. dar stai, toti fac asta, tu de fapt ii vei lua locul unuia care a plecat tot dintr-o cauza similara. Iar angajatorii freaca bucurosi din maini, heheeee, fresh bloooood! ( :twisted: ) Iar cei mai castigati sunt tot cei care inghit si suporta – ca pana la urma vechimea aduce si competenta, si pozitia, si salariul mai mare. Plimbarea de colo-colo te poate lasa jobless pe o perioada nedeterminata sau te plafoneaza profesional intr-o zona mediocra. Ca in cartile alea comuniste cu exploatarea omului de catre om.

    00
  11. NOU
    #11

    Eh, la cati bani au aia, ii doare la basca de reducere. Oricum, are grija Patriciu sa-i remunereze in alt mod, fie la negru, fie actiuni etc. Ma indoiesc ca fac ei gesturi de astea de solidaritate, totul e prosteala pe fata pentru angajati.

    00
  12. Iar cine nu se ofera voluntar suporta consecintele demisiei. Se subintelege mesajul in maniera PCR-ista al lui Patriciu.

    00
  13. da, o chestie din-asta „voluntara” a avut mama la serviciu. i-au zis ca daca nu semneaza o sa-i ia si mai mult din salariu… :|

    00
  14. Intelegeam sa-si vinda 20% din actiunile detinute la alte companii.. Astfel putea sa aiba un motiv de cereri de voluntari.. Asa ar fi fost normal.

    00
  15. Pai de ce nu isi doneaza toti, de la pozitiile de management in sus, salariile la astia mai jos, ca noua ‘situatie’ tot pe amaratii de jos ii afecteaza, nu pe boieri.

    00
  16. Stii cumva daca a existat si un e-mail anterior prin care sa le comunice angajatilor ca, odata cu cresterea pretului la benzina si a profitului nesimtit obtinut, top managemntul si-a crescut voluntar salariile cu 20% si ii indeamna si pe restul sa faca la fel?

    Oricum, asta cu voluntariatul e o gaselnita misto. Pun pariu ca tipele de la HR abia asteapta sa le scoata ochii nevoluntarilor, reprosandu-le ca nu au „spirit de echipa”

    00
  17. E un gest, totusi… cand ati vazut voi un parlamentar, un primar, un sef de la oricare institutie publica sa renunte la ceva din banii nostrii?

    00
  18. „Prin acest gest, înţelegem să punem nevoile companiei pe primul plan şi să contribuim, astfel, şi printr-un alt mod, la atingerea obiectivelor.” – cred ca e citat din platforma PCR …doar ‘companiei’ a luat locul ‘partidului’

    00
  19. @Vlad

    deja incep sa se agite aia de la HR sa-i cheme pe oameni sa semneze „de buna voie” reducerea salariului cu 20%.

    Iar cei de la sindicat au inceput sa-i sfatuiasca pe oameni sa nu semneze…. de parca nu stiu ce-au de pierdut daca nu semneaza

    00
  20. Normal ca renunta la 20 % daca fiecare capuseaza intr-un fel sau altul compania Rompetrol. Problema este ca si la nivel de middle managment si chiar sef de statie se purces la aceeasi reducere. Sunt multe lucruri de care te minunezi in aceasta companie.De multe ori te intrebi cum se mai scoate ceva profit din toata povestea asta

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.