schimbarea la faţă a softurilor

Acum cativa ani, nu concepeam viata fara unele softuri. Mi se parea imposibil sa nu existe Winamp, Internet Explorer, Yahoo Messenger si altele asemenea. Cu timpul, multe din ele au devenit bloatware si pur si simplu

Internet Explorer
Aveam bookmarks salvate, preferinte, registri, o caruta de chestii. Luam virusi si toate mizeriile de spyware pana cand mi-am instalat un adblocker. Tin minte ca la un moment dat a trebuit sa formatez, ca nu mai puteam accesa nimic de pe internete, totul ma redirectiona spre mizerii. Intr-un final, am trecut pe firefox. Nu regret nici acum. Tabbed browsing e una din cele mai cool chestii posibile.

Winamp
Nu concepeam viata fara el. Skinul ala modern e chiar misto. Dar dupa zeci de udpateuri o data la doua zile si alte mizerii deranjante (procesorul ocupat mereu aiurea), am descoperit Apollo. In ultimii an, a trebuit sa adopt si Foobar, ca Apollo nu stie sa asculte la radio.

Windows Eplorer
Profesorul de informatica din facultate mi-a aratat windows commander (acum total commander) prima oara. Misto, seamana cu Norton Commander! Uau! Functionalitati multiple, doua ferestre, un mod de lucru mult mai facil decat WE.

Norton Antivirus
Prin 2002 nu credeam ca exista un antivirus mai bun. Dar cu timpul, a devenit mai mare, mai complicat, mai incarcat, mai greoi. Dupa o perioada in care am cochetat cu Agnitum, am ajuns la Avira AntiVir.

Yahoo Messenger
Pe la versiunea 6 m-au pierdut. Prea multe mizerii. Audibles, bla bla, si 30-100Mb mancati degeaba. Eu nu vreau decat un instant messenger, nu vreau sa imi si gateasca. Imi place in mod deosebit ca au inventat chestia aia cu scrisul in curcubeu, care e masura idioteniei unora. Am folosit o vreme versiunea 5 si l-am inlocuit cu Pidgin, mic si cuminte.

ACDSee
Pe la versiunea 4 au inceput sa vrea sa faca de toate. Sa ia locul Photoshopului, Explorerului si sa faca si oua ochiuri. Foloseam cu succes versiunea 3, pana cand a inceput sa dea erori si sa ramana agatat in XP. Inlocuit cu XnView, mic si free, desi si asta incepe sa fie bloatware (1.92 e ok, ce a iesit dupa e stupid).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. A trebuit sa ma opresc din a folosi Pidgin, cand ai foarte mult de vorbit pe diferete ferestre e un cosmar. Mai bine raman in paralele cu YMSN, Gtalk , ICQ.

    00
  2. Aproapte toate au cam disparut. IE a picat mult in fata firefox, winamp si el, explorer e folosit doar daca nu ai altceva si norton…nu prea am mai auzit de utilizatori… Sunt softuri ok, dar lumea s-a reorientat. Eu cel putin pentru computerul meu foarte slab le folosesc inca.

    00
  3. 1. Cine se crede tare in RAM sa ruleze ultima versiune ACDSee.
    =))
    2. Unde mai pui ca daca instalezi Norton Antivirus, nu mai reusesti apoi sa-l dezinstalezi. Tb format si install win. Asta am patit acum 4-5 ani. Acum, nu stiu, poate chiar se poate dezinstala acum.
    3. Winamp nu e asa rau, tb sa te opresti la vers. 5.35. De la 5.35, winamp-ul incepe sa-mi blocheze sistemul.

    00
  4. Picasa in loc de ACDSee

    00
  5. haha, mi-am amintit de Netscape si de cauta.ro!

    00
  6. cred ca titlul mergea mai bine „schimbarea la INTERfata a softurilor”

    00
  7. ACD See are acum doua moduri de operare. daca doresti doar sa deschizi o poza sare View-erul foarte rapid; daca doresti celelalte optiuni (resize, rotate, format convert, etc.) ai un buton care le porneste.

    Mi se pare cel mai util.

    00
  8. Da, pt editare grafică Paint.NET şi plug-in-uri (pt pretentiosi). E free şi updatat o dată la câteva luni, au un forum destul de activ… Observ însă că nu se împacă prea bine cu noua mea tabletă grafică…sau n-am ştiut eu unde să umblu?

    00
  9. Avira e peste NOD32 si Kaspersky la nivelul bazei de date. Sunt teste pe net pe destule site-uri. Problema lui este ca mai da fake-uri, in special pe Win32-uri. E ciudat ca recomanzi NOD32 v3 in conditiile in care a treia versiune a fost destul de mult criticata fata de versiunea 2.2 . In fine, NOD32 are meritul customizarii si scanarii multiple concomitente. Dar daca vrei ceva free care la nivel de virus scan isi face treaba…Avira all the way.

    00
  10. Mozilla în loc de IE şi IrfanView în loc de ACDSee, plus că IV are şi batch convert + resize, etc etc etc. Şi Paint.Net în loc de Photoshop, că nu prea mă bag la grafică. Pentru radio folosesc Screamer Radio.

    00
  11. AVG > Avira (testate, pe mai multe computere, la mai multe persoane, cu mai multe incidente, pe vreo 2 ani..)

    00
  12. mai cresti un pic si treci pe linux.

    00
  13. In loc de Winamp folosesc AIMP2, descoperit din greseala pe softpedia insa a fost dragoste la prima vedere :-)

    00
  14. Aceeași chestie și cu Adobe acrobat, pentru pdf-uri. La început, era OK, făcea doar asta. Apoi kit-ul s-a îngrășat prea tare,a cum e nasol.
    Și tot la fel cu Nero. Acum face encode, are player, are de toate. Dar eu vreau doar să scriu Cd-uri și DVD-uri.

    00
  15. Singurul soft care a rezistat in timp, in ce ma priveste, este Windows Media Player Classic. Si-a facut intotdeauna treaba cu succes. Nu BSPlayer, nu vlc sacaz, nu alte porcarii. Classic all the way.

    00
  16. @Adrian O. – Nero Micro all the way ;-)

    00
  17. Nero Micro, lol. De ce sa piratezi o porcarie cand exista ImgBurn?

    dani, AVG este pe Avira doar in visele programatorilor lor, tu citesti teste de pe unica.ro?

  18. Robintel: si Microsoft in loc de Linux, nu?

    ffs, Mozilla e o companie, nu un browser.

    În altă ordine de idei, folosesc de ceva timp ACDSee Pro, şi într-adevăr, nu mai durează o oră până se deschide viewerul, chiar din contră, e mult mai rapid acum.

    Ahilosu: nu se mai cheama „Windows” media player classic, ci simplu Media Player Classic, că nu-l mai face Microsoft…

    Adrian O.: pentru asta există Nero Micro :-D Google it.

  19. Zoso, ai uitat sa zici cum toate aceste programele simple de folosit si foarte eficiente (la inceput) incet incet au ajuns sa vrea toate un propriu Toolbar enervant, idiot si complet inutil in browserul pe care il folosesti. A, si mai nou isi adauga si propriul Search Engine.. ARghhh, de parca googleu nu isi mai face treaba

    00
  20. Irfan view ai incercat?

    00
  21. alternativă pentru ACDSee e Picasa de la Google sau minimalistul IrfanView. Good ol’ programs that (almost) never fail…

    00
  22. neah… winamp cu skinu clasic e cam tot ce e nevoie… Imi place ca il pot pune sa stea doar in tray(sa nu ma incurce in taskbar), fiind un soft mai mereu deschis.

    00
  23. asa fac astia de obicei: in loc sa faca un soft cat mai usor de folosit, cat mai bun pentru utilizatori, ei baga o multime de facilitati si iese o varza totala. Mie de exemplu nu-mi place deloc wordpress-u’ de la 2.5 incoace. Au complicat faza cu upload poze de iti vine sa par cand bagi cateva poze intr-un articol cu Upload.

    00
  24. Player audio: XMPlay .

    00
  25. presupun ca stiti de oldversion.com, because newer is not always better.

    00
  26. mousegestures.blogspot.com uite, baga un ochi aici, daca n-ai folosit asta pana acum inseamna ca trebuie sa mai iei notite :D http://www.youtube.com/watch?v=0PlqsJktKkI

    00
  27. FastStone Viewer – moka si foarte bun … eu il folosesc cu incredere de ceva vreme
    Media Player Classic rules
    Trillian poate fi o varianta draguta in loc de mess
    Foobar rules .. si din cate am inteles l’ar fi facut niste romanasi plecati de pe la winamp
    Firefox rules desi cam face probleme cu unele addonuri instalate :(
    etc..

    00
  28. Complet de acord.

    foobar, totalcmd, pidgin, IrfanView, Firefox sunt programe care te scot din rahat.

    00
  29. seedee, da mane, totul e facut de niste romanasi smecheri. God, credeam ca legendele astea urbane au apus de 10 ani.

    E roman daca Peter Pawlowski e nume romanesc, daca nu, nu. :S

  30. Pawlowski e roman neaos dude, la fel si Bill Gates, si nu iti mai povestesc ca la google sunt peste 80% romani…

    00
  31. Avira Antivir e un antivirus nashpa. Nahspa rau de tot. Protectia oferita e foarte slaba.

    00
  32. pentru pdf – foxit pdf reader
    pentur imagini – xnview
    pentru editare – paint.net
    pentru muzica – winamp 1.5
    pentru film – cccp project cu media player clasic.
    pentru messenger …. nu multumesc, folosesc gtalk din Chrome

    daca cautati o versiune mai tanara a vreunui program:

    http://www.oldversion.com

    00
  33. Browser : Opera 9.52
    Img.viewer : FastStone
    Muzica : Winamp classic
    Antivirus : nu folosesc
    File manager : Windows Explorer din Vista
    IM : Yahoo messenger pentru Vista.. (mda, stiu.)

    00
  34. Zoso, mane, cand pui semnul ala cu „accesul interzis retardatilor”?

    garm, tu de unde ai aparut, geniule?

    http://www.virus.gr/portal/en/content/2008-06%2C-1-21-june

  35. imagini – irfan view – de 3 ani incoace ( daca stii ce bife sa scoti e perfect, si fara niciun pic de bloatware )

    muzica – winamp – cu dezactivare pe „ofertele de vizualizare” , fisiere video, si tot ce este adaugat pe langa fisierele audio

    antivirus – acum 3 ani ziceam BitDefender InternetSecurity ( mi-a busit de prea multe ori windows-ul cu driverele alea idioate care le adauga la placa de retea si nu se sterg, idem Kaspersky ) , acum 2 ani am trecut pe Symantec Corporate – a mers ireprosabil pana acum 1 luna cand a inceput sa ma dispere ca nu stiu sa omoare virusii aia de tip „autorun.inf” ), de 1 luna am trecut pe NOD32 Bussiness ( pana acum toata stima, scanarile au revenit la timpi pamanteni : coborare de la 6-7 ore symantec la …. 30-45 minute acum – hdd-uri ~ 700 Gb )

    filme – windows media player 11 ( cu vista codecs ) , eventual mplayer ( si foarte rar cand le am sub forma de dvd, powerdvd care mi se pare infect – daca are careva o idee buna astept, dar sa nu ziceti de mizeria aia de VLC )

    messenger – de prin `98 am intrat in lumea IM la inceput pe ICQ – vreo 3-4 ani, apoi din cauza jocurilor pe …. Hotmaill Messenger – am renuntat cand a devenit nesimtit si Live, apoi am trecut pe Yahoo Messenger care si el in ultima perioada parca s-a tampit , bine ca a scos Vista Edition care isi merita numele de IM. Sa nu aud de Trillian , Olingo ,etc … care crapa cand te astepti mai putin si nu poti face transfer de nimic

    browser -Chrome pt. navigare si firefox /Iexplore 8beta2 pentru pagini securizate, sau sharrepoint , …etc care nu prea se impaca cu alte „browsere”

    00
  36. Amice , tu chiar glumesti cu Winampul?
    ce resurse iti mananca tie winampul?e cel mai simplu program de muzica!
    cred ca ai Pentium 186, de aceea iti ia din memorie winampul!
    cum sa instalezi porcaria aia de Apollo care nu are presetari, etc????/
    Stii de ce tehnologia avanseaza si se creeaza Procesoare quadquore, placi video de 1 gb, hdd-uri de 2 terra si memorii de 8 gb?tocmai pentru ca sa functioneze noile versiuni de programe imbunatatite care redau muzica, imagini etc mai fidel decat precedentele versiuni, vezi HD etc.,
    poti sa te intorci insa in epoca de piatra tu sa pui jocurile pe casetofonul international cum se facea odata!
    penibil esti!

    00
  37. Zoso… Avira AntiVir Personal – FREE Antivirus face treaba buna ? merita ? sau e mai buna versiunea free de la BitDefender sau altele… ?

    00
  38. hmmm, cate alternative…. si totusi… am ramas pe symantec corporate edition, winamp, ie7 (desi am si firefox si chrome, opera sux), k-lite (codec+mediaplayerclassic) si mai nou am revenit la bsplayer :) ymess 8, dar se pare ca voi fi nevoit sa trec la 9… ah da si .. acdsee 8…

    00
  39. imgburn
    ymess9 (biliard, direct conection pentru file transfer, trimit si cu 7-8 megs, putina bataie de cap)
    acdsee 2.43 (clasic ver.)
    winamp
    cccp + mplayerclassic + coreavc -> da, cumparat.
    ff
    cat despre antivir, e totul subiectiv. am trecut prin symantec antivir dar a ajuns destul de bloated si ala, acuma folosesc avira pe 64 de biti, si avg pe 32.

    00
  40. KM Player-cel mai bun, mananca resurse putine, este free, are codecuri proprii, vezi orce film(si cele neterminate)DVD-uri, muzica in loc de winamp,aranjaza subtitrarile etc.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.