încetaţi cu mizeriile de cuil şi yoozila

yoozila făcea parse după google şi adauga screenshoturi ale siteurilor, până le-a tăiat google macaroana şi n-au mai funcţionat câteva zile. Acum nu mai merge deloc. Plus că au furat de la Google tot designul.

cuil e o mizerie care nu se pronunţă cool. se pronunţă “cur”, ceea ce şi înseamnă în franceză. Când o să aibă rezultate relevante, pot pleca acasă. Până atunci, sunt niste baieti care incearca si reusesc cu brio sa se faca de ras.

Încetaţi cu titlurile bombastice de  genul “rival google”, “făcut de angajatii google” sau alte mizerii de genul asta. O să dureze ani până o să apară ceva care să rivalizeze cu google cu adevărat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. NOU
    #1

    E adevarat ca a fost creat de niste fosti angajati Google, insa sincer nu mi se pare deloc spectaculos. Si intr-adevar, nu cred ca va exista ceva care sa detroneze Google-ul…

    00
  2. Personal mi se pare oarecum evident ca cel putin la inceput sa fie orientat doar spre cautari in engleza… doar si google.ro nu a existat de la inceput..

    00
  3. pai cum sa fie rival cu google cand ei de google se foloseau :)

    00
  4. „Cand or avea rezultate relevante” Mai bine zis, cand or avea rezultate, ca la un search dupa Zoso nu stie sa dea decat niste pegini de technorati

    00
  5. NOU
    #5

    Zoso, chiar ai pus punctul pe i !

    00
  6. Cu timpul si Google o sa trebuiasca sa faca pasul nainte spre semantic search. Uite n exemplu mai dragut ca cuil:
    https://www.bing.com:443/?toHttps=1&redig=AB0458E2ECBE4249B2B8C414E073AB41
    cumparat de Microsoft

    00
  7. Mi-a placut unul din exemplele de „factz” de la powerset: cica cine l-a asasinat pe Kennedy… Si ce-mi face powerset? Imi reproduce intr-o alta forma articolul de pe Wikipedia in engleza… pai daca vroiam asta dadeam click acolo dintr-o cautare… Google :) Pentru mine toate motoarele astea de cautare web x.o sau video sau mai stiu eu ce sunt prea fancy si nu aduc nimic nou decat gadget-uri vizuale. O cautare Google o poti face inca dintr-un navigator text (gen lynx) sub linux… Da toate astea cu ajax poti? Nu poti…

    00
  8. Sanse clar nu are, dar oricum e interesant sa-i observam ascendenta sau declinul.
    Eu sincer mi-as dori un competitor pentru google, s-ar mai dilua din spam intre cele doua si oricum stim cu totii ca un pic de competitie poate face minuni.

    00
  9. nu stiu al cui e yoozila dar nu au bani nici sa cumpere toate terminatile: .at, .de, .eu, .fr si etc ce sa mai compara cu google, aia sant miliardari in euro si o terminatie costa cativa euro

    00
  10. i like

    00
  11. Faptul ca se incearca crearea unui motor de cautare romanesc nu cred ca este un lucru rau.
    Daca au ca angajati baieti destepti si inteligenti in cativa ani pot sa obtina un share din cota marilor, nu vor lua iei 15-20% dar oricum, merita incercat
    In Romania sunt o gramada de genii in informatica care pleaca in SUA si alte tari, daca companii de genul asta stiu sa ii rasplateasca pentru efort si chiar realizeaza ceva cu iei, nu vad de ce ar fi nevoie sa fie atacat un astfel de proiect inca de trecerea catorva ani.
    Este greu de crezut ca Google va simtii amenintarea romaneasca vreodata dar totusi trebuie sa speram.
    Nici Bill Gates nu cred ca se astepta ca Linuxul sa ii puna atatea probleme in viitor, daca s-ar fi asteptat se axa si pe securitate nu doar pe look.

    00
  12. google are inertie. esti obisnuit cu google, si de asta rezultatele de la alte motoare ti se pare irelevante.

    00
  13. yoozila ala e intr-adevar varza; am cautat si `python’ si `java’ cu el si n-am gasit nimic.

    Cat despre cuil, pare destul de interesant. Si cuvantul respectiv nu are nici in clin, nici in maneca cu franceza. Citez „Cuil is an old Irish word for knowledge. For knowledge, ask Cuil.”.

    00
  14. NU va exista NICIODATA vreun site care sa rivalizeze google. Detin deja monopol …

    00
  15. @sorin Omule asta cu geniile in informatica e fumata de mult. Arata-mi si mie un roman care a revolutionat informatica in ultimi 10-20 de ani. Aproape sigur nu gasesti nici unul… Genii in informatica sunt oameni ca: Sergey Brin, Larry Page, Bill Gates, Linus Torvalds nu oamenii de executie care vin dupa si mai scriu si ei bucati de cod.

    Da avem programatori peste medie dar inca nu am vazut nici un geniu romanesc sa schimbe lumea in domeniu asta ;).

    Cat despre motoare de cautare romanesti. Noi nu avem un datacenter solid in tara de unde atata putere de calcul cat sa tii un motor de cautare? Citeam pe undeva ca google adauga/inlocuieste cate 10000 de servere pe luna in data centerele lor. Pentru comparatie Trililiu sta pe 23 de servere si e aproape cel mai mare site (din punct de vedere a resurselor) din .ro

    00
  16. Încetuţ, încetuţ. Nici eu nu-mi găsesc blogul pe Cuil.

    00
  17. cuil ownd google prin faptul ca da rezultate de pe site-urile de porn :)

    00
  18. in franceza cul=cur, nu cuil.

    cti97, si google o sa ii dea daca dezactivezi safe search

    00
  19. Fostii angajati Google era una. O fosta angajata.

    00
  20. @Alex Bill Gates nu e geniu, un geniu nu se uita doar la ce face el, descopera potentialul concurentei din vreme, nu cred ca isi subestimeaza concurenta.
    Nimeni nu are nevoie de facultate sau IQ 140 ca sa realizeze de ce nu vroia lumea calculatoare, nu erau atractive ca mod de utilizare, nu existau programe usoare sa le poata utiliza toata lumea plus ca erau foarte scumpe.
    Ca sa numai vb de cum a „ciordit” conceptul Apple, un geniu e mandru sa faca ceva al lui nu sa se ia dupa un adevarat geniu precum Steve Jobs care a implementat in MacOS idei de 5 stele.
    Mai stii eroarea cu Gates si Windows 98?
    Un geniu stiind ca Windows-ul lui e varza punea niste programatori inainte de chestia asta sa testeze daca sunt 100% compatibile si sa nu dea eroare (blue screen of death) ca se face de ras, dar nu a facut asta, ceea ce a dovedit ca nu este geniu, ma indoiesc ca nu stia ca tipul ala va face demonstratia cu instalarea driverului.
    Ceilalti 3 mentionati de tine sunt de acord ca sunt genii.

    00
  21. Apropo de Cuil, uita-ti aici super rateu [NSFW]:

    @Sorin: tu chiar crezi ca la Microsoft aia nu au testeri? Project management-ul lor e (sau cel putin era) printre cele mai bune. Sunt foarte bine organizati. Cat despre geniul lui Bill Gates, el nu consta atat in de mult in informatica, cat mai degraba in afaceri. Si nu mai lauda atata MacOS-ul, ca pun pariu ca de-abia l-ai folosit in comparatie cu Windows 98.

    00
  22. Sorin: vorbeşti mult şi degeaba.

  23. Cand ai tehnologia si banii mai mult decat necesari ai unui start-up e posibil sa rivalizezi cu oricine, „zosule”.

    Iar cand iti „hostezi” spider-ul direct in Akamai e si mai bine.

    Think before you speak. Chiar tu ziceai ca dpdv tehnic nu esti f bun.

    Hai sa vedem ce va face Cuil pe viitor.Bafta.

    00
  24. am scris si eu despre cuil, dar cand am dat cautare pe el cu niste cuvinte in romana, slab mi s-a parut.

    00
  25. fosti angajatz, fosht angajatz da ea vez matale ce fel de angajatz sh de ceo cunparat Google biznisu tipei prin 2004 or so..
    n alta deszordine de idei, tuoata nebunia asta cu Cuilu de prin media – dac poci sama esprim asa – e o aptziune de PR reusita n sinea ei. cheara fuoarte reushita.

    Pacat nsa ca au ales calea asta cu un boom la un mom dat n locu deja clasicei sh verificatei „release early, release often”.
    Shau cam dat cu tesla n oo si le va fi foarte greu sa repare greshala. De fact greshalele, ca sh numele e ales pruost dara sh principalu beneficiu coomunicat catre marele publique adicatelea marimea imdecsulei. Da puoate pentru tipa marimea chiar conteaza shatunci se esplica.

    00
  26. NOU
    #27

    Sip.. fugi la scoala! ;)

    00
  27. :)):)):)) Cuill merge ca fundu1. :)):)):)) Si nici nu are relevanta la cautari. Deloc. :)):)):)) Se vede ca e facut de FOSTI angajati…

    00
  28. NOU
    #29

    Google deja „motorizează” un alt utilitar de căutare: Penthius.info, care apare în aproape fiecare episod din „Ghost Whisperer” de pe AXN.

    00
  29. @Sip

    Nu inteleg despre ce vorbesti.

    00
  30. Tare „motoru”!

    Check this:

    00
  31. Un articol foarte interesant despre cuil:

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.