România, ţară civilizată

(însemnare extremă, nu citiţi)

Brucan a spus că românilor le vor trebui 20 de ani să intre în rândul lumii. Eu plusez. 20 de ani de la moartea celor care au acum 40 de ani. E o cifră/apreciere corectă.
Când babalacii de 40 de ani vor muri pe capate că au fost iradiati atunci când căutau chiloţi ieftini sau sandale chinezeşti în Cora sau în Europa, abia atunci vom putea începe reconstrucţia. Re-modelarea. Re-tot. Altfel, nici o şansă.

Mi-e scârbă să merg pe stradă. La tot pasul dobitoci. Nu voit, aşa sunt ei. Nu i-a învăţat nimeni să se poarte, nu i-a pregătit nimeni pentru tranziţie, nu i-a educat nimeni pentru democraţie. Fiecare a făcut si face cum îl taie capul. Şi, să fim sinceri, pe mulţi nu îi duce capul foarte departe.

Mi-e scârbă de Bucureşti, un oraş plin de dobitoci. Veniţi din toate colţurile ţăii, scoşi din foame de la ţară şi aduşi la oraş să trăiască în blocuri mizere.

Mi-e scârbă de studenţii de toate felurile, care vin aici şi au dreptul să înveţe şi o fac de oaie, aruncă cu pungi de apă în cap la oameni sau se plâng că nu au bani să se distreze, în timp ce mama şi cu tata rânesc bălegarul de la coada vacii ca să se poata lăuda în sat că fi-su mănâncă pâine cu muştar la oraş. Da, să se pună taxe pe educaţie, să nu mai scoatem studenţi pe bandă rulantă, că aşa ne-a învăţat comunismul, trecem toţi, târâş-grăbiş, cu un heirupism vecin cu scârbă. De câţi avocaţi avem nevoie? De câţi jurnalişti, psihologi, automatişti, publicitari, manageri marketizaţi, specialişti în resurse umane?
Asta în timp ce toata lumea urlă după specialişti!

Mi-e scârbă de sistemul de învăţământ. Părinţii noştri nu au învăţat nimic şi nu ştiu nimic. Noi am învăţat de toate şi nu ştim nimic. Generaţiile ’85-’90 învaţă dacă vor. Unii da, alţii nu. Şi sitemul de învăţământ e plin de profi sictiriţi (apropos, nu ar trebui făcută o lege de genul „dacă ai peste 45 de ani, nu mai poţi fi profesor, se consideră că ai format destule generaţii şi ai dat tot ce ai putut?) nu neapărat că n-ai bani, ci că elevii nu învaţă nimic, iar după o vârstă deja nu te mai stresezi să încerci.

Mi-e scârbă de politicieni. Nu mă reprezintă nici unul. Ä‚ia vechi sunt foşti comunişti care au supt de la Ceauşescu şi acum vor să ne înveţe pe noi lucruri noi, lucruri pe care ei nu sunt dispuşi să le aplice. Ä‚ia noi sunt nişte pui de şmecheri, deveniţi şi ei aceiaşi pupincurişti ca părinţii lor, îşi dau tezele de doctorat cu potentaţii zilei şi apoi le dau cu şutul în fund şi ajung ca la 24 de ani să fie directori la AVAS.

Mi-e scârbă de toţi babalâcii care plâng după comunism. Hai să ne înţelegem, eu am prins 10 ani de comunism, ştiu cum e cu cozile la pâine, cu televiziunea, cu penele de curent, cu raţiile, cu propaganda.
Nu îmi vindeţi gogoşi că era bine că aveaţi toti unde sta şi unde munci, pentru că voi, babalacilor, aţi dus ţara asta de râpă. Voi vă complăceaţi că veneaţi la serviciu şi eraţi 10 în birou şi plimbaţi o hârtie toată ziua, mândri că sunteti ingineri. Din cauza voastră s-a dus ţara asta de râpă şi cine trage acum ponoasele? Voi? Da, dar la 40-50 de ani, sunteţi cu un picior în groapă! Noi, că noi tre’ să ne adaptăm, noi trebuie să plătim 35.000$ pe o garsonieră, noi trebuie să fim competitivi, noi trebuie să muncim, ca să aducem ţara asta pe linia de plutire. Voi, mineri, ingineri şi muncitori ai patriei, voi faceţi greve, că nu înţelegeţi de ce produsul muncii voastre, minereul sau tractorul, nu e rentabil, şi vă cereţi drepturile, că vreţi să munciţi. Şi când sunteţi puşi la muncă, Dorele şi Gigiele, unu’ sapă o groapă şi 10 supraveghează. De aia nu se construieşte nimic în ţara asta, pentru că nu aveţi chef de muncă. Dar vreţi să rămâneţi în post, că meritaţi, că sunteţi în vârstă, că mai aveţi un pic până la pensie şi noi suntem tineri şi ne găsim în altă parte.
Voi sunteţi comuniştii adevăraţi. Nu Iliescu, nu Ceauşescu, Tăriceanu, Stolojan, Băsescu. Voi, soimi ai patriei, care n-aţi chiţăit când comuniştii au preluat puterea  şi vă complăceaţi să vă fută Ceausesc în cur şi au trebuit să moară câteva sute de tineri ai României ca voi să vă puteţi mândri cu certificate de revoluţionar şi cu câştigarea alegerilor în ’96.
Voi aţi stat ascunşi sub pat, că n-aţi avut curaj să o puneţi de o revoluţie, vouă vă plăcea pe întuneric, că aveaţi casă şi serviciu asigurat şi bilet la mare la preţuri mici. Şi după aia veniţi înapoi în ţară şi vă cereţi drepturile.
Ce drepturi, Nicule, că ai fugit, nu mai suportai regimul, ai fugit în Germania la căldurică şi acum vii şi te judeci cu Sergiu că nu ţi-a dat banii pe Nemuritorii. N-ai stat aici, unde aveai bani căcălău şi casa ta şi ce fute, ai plecat acolo şi ai suferit, nu? Săracul de tine. Nu ştii cum era să stai la coadă la faină şi apucai griş, nu ştii cum era să stai 3 ore la coadă la pâine, făceam cu schimbul cu tata câte juma’ de oră, iarna pe ger, ne îngheţau picioarele, dar am apucat 3 pâini şi bonus un corn cu magiun. O fi fost bine? Nu ştii cum era să te ancheteze securitatea că tata construise un reşou cu 2 cărămizi, ca să nu mai murim noi, copiii, de frig. Nu ştii cum era cu controalele, la intrarea în Bucureşti, să nu aduci de la ţară cartofi sau alte legume, că la oraş nu se găseau.
Unii stăteau la caldurică, scriau poeme şi omorau oameni sau produceau minore pentru scriitori, şi acuma îi văd la teve, lideri şi îmbuibaţi, conduc ţara din jilţurile lor de porci graşi. Alţii erau însuraţi cu fiice de miniştri şi se ardeau în cur pe la colţuri, săreau pe geam, că nu mai surpotau însuratoarea.
Greu, Nicule, greu.
Şi acum te plângi că nu te ajută statul. La Polivalentă, unde era pulimea, te-ai plâns, Nicule, dar de ce nu te-ai plâns şi la Opera, unde erau ăia care îţi plătiseră biletele de avion ca să te vezi tu cu Moni? îţi era ruşine, Nicule? Că te văd mândru şi înfipt.

Mi-e scârbă de toţi străinii care vin şi ne privesc de sus. Ar fi trebuit să îi lăsăm p e turci să vă fută în cur. Să vedem, mai eraţi voi ţările prospere şi viteze de acum? Nu, eraţi în lumea a 3a, cu noi, cu politruci şi beizadele, paşalacuri otomane.

Mi-e scârbă de toţi ungurii care nu ştiu în ce ţară se află. Ia plecaţi bă la voi în Ungaria. Ah, ăia nu vă vor? Atunci ciocu’ mic şi învăţaţi dracului limba română!
Am coborat din maşină în Târgu Mureş, am intrat în alimentară şi vaca n-a vrut să îmi vorbească în româneşte, că îşi păstrează independenţa mă-sii. De parcă voiam să îi iau pământul de sub picioare, nu să cumpăr 2 pâini şi un salam.
V-aţi luat-o în cap şi ar trebui să fiţi puşi un pic la respect. Dar cine să îi pună, politicienii noştri impotenţi?

Mi-e scârbă de toţi intreprinzătorii online, care merg ţanţos peste tot. Hai sictir, bă! Nu inventaţi nimic, tot ce faceţi e să luaţi de afară şi să vă daţi rotunzi.

Mi-e scârbă de toţi internauţii care în afară de gsp şi deceplusplus nu mai ştiu altceva.

Sunt multe de spus. Pagini. Concluzia generală e că trăim într-o ţară de căcat şi asta nu se va schimba prea curând. Va trebui să ne obişnuim cu gustul.

semnat: generaţia de sacrificiu.

ps: şi vladimir si avionaru simt oarecum la fel…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

111 comentarii

  1. Plm e adevarat .. macar (sa speram) le va fi bine copiilor nostri.

    00
  2. Bravo! Si mai ai de zis multe.

    P.S. Pe deasupra au mai aparut si telefoane cu mp3, sa te sfideze cu maneaua orice tigan.
    P.P.S. Flotare logica: De ce nu pleaca si suedejii in tara lor?!

    10
  3. O insemnare de 20 de puncte, un adevar crunt. E foarte aiurea cum Covaci are nesimtirea de a cere daune, avand in vedere ca are unde sa dorma, are ce manca, are un gibson(daca nu ma insel) care costa doar 1500-2000 de euro. Si tot se plange. Dar pensionarii care fac si ei o supa la zi de sarbatoare, iar cand e aproape sa se termine, mai pun niste apa si delikat si mai mananca din „chestia” aia inca o saptamana, ce sa zica? Asa sunt unii mai destepti, sau altii mai prosti care accepta mizeriile celorlalti.

    00
  4. Dragos Vasile zicea in 24fun, acu’ ceva vreme: „Mi-e sila. Sunt roman si-mi vine sa vomit pe Miorita si sa plec.”

    Am scris si eu un articol ca asta si nu m-au mai primit prin redactia respectiva dupa reactii… De parca eu ii fortasem sa-l publice…

    Anyway, e tare.

    00
  5. subscriu.

    (mi-e scarba de snitelul de la pranz)

    00
  6. Lung, dur, indignat, misto.

    00
  7. Pacat ca’s in concediu ca sa vin sa-ti aduc o boNboana…
    (btw, mai reciteste si tu ce scrii, eu nu-ti mai atrag atentia ca m-am plictisit :))

    00
  8. pt aproape exact aceleasi cuvinte am fost ‘banat’ social:)
    ..nici nu vad de ce erau simple constatari la rece,furia trecuse de mult

    00
  9. Un editorial de zile mari! Felicitari zoso.

    00
  10. cred ca ai vrut sa zici „plusez”. stelele pulseaza si cand maresti o miza plusezi.

    00
  11. Articolul asta e bun de pus in felicitarile de craciun pe care le trimitem in perioada asta

    00
  12. Corect. Felicitari pentru articol.

    00
  13. cu mici amendamente de nuanta si fara sfarsit, sunt de acord si-mi pare rau ca ai atata dreptate in atatea privinte…

    00
  14. Ai dreptate in prea multe privinte. Da cu un aspect nu pot sa fiu de acord. La faza cu daca ai trecut de 45 ani sa iesi din invatamant. Din contra, draga Zoso, orice prof nou e un dezastru. Mai bine cu comunistii prafuiti decat cu astia tineri care vin in scoala sustinuti de inspectori, direct pe post de prof de mate si nu stiu sa adune. Am patit-o, am pierdut clasa a 11-a pe chestia asta. La fel intr-a 9-a: 2 profe tinere, una arata prea bine ca sa nu trezeasca suspiciuni. Ambele au fost mari dezamagiri. Parca tot profu de 65 ani, pensionat pe jumate, stie mai multe…

    00
  15. Ma inclin, jos palaria.Bravo Zosulee:)

    00
  16. generalizezi prea mult.Nu te contrazic,dar tu la 50 de ani,50 de ani vei avea,varsta este ceva asupra caruia nu avem control.

    00
  17. I’m definitely in love. :)

    Bey, tu stii ce visez io noaptea :P

    00
  18. cred ca esti optimist zoso. nici peste 100 de ani tara asta nu va iesi din kkt. lipsa de c…e si caracter descriu cel mai bine poporul roman. romania e o tara eminamente suedejizata. totul e tiganesc in tara asta: mentalitate, ‘cultura’. limbaj, trafic, patroni, arhitectura, etc. si peste toate influentele turco-ruse mai nou combinate si cu ceva de prin china. din fericire inca mai exista ceva sperante: canada, irlanda, australia…

    00
  19. Bravos.

    00
  20. felicitari ca te-ai apucat si tu de chestii mai serioase nu reviewuri de 3 lei la filme de 2 bani. am recunoscut multe din textul meu „biserica strimba”, in care mi-am varsar toti dracii pe biserica romana. vezi ca se poate sa mai si scrii…..

    00
  21. apropo: am fost de 3-4 ori in inima ungariei romanesti, la miercurea-ciuc si sf.gheorghe, nu la tirgu-mures, si nu mi s-a intimplat nimic, ever. am pornit si eu ca boul cu idei preconcepute si oamenii au fost super ok. si, crede-ma, i-am testat!!! mi s-a raspuns, extrem de politicos, doar in romana, asa cum nu o fac vinzatoarele de fitze si de 2 bani din bucurestiul asta plin de aerieni.

    00
  22. Bravo Zoso, acesta este stilul care-mi place. Dur, trist dar din pacate adevarat. Adevarul doare in multe cazuri, dar trebuie spus si nu ascuns sub pres. Cu riscul de a porni un razboi intre generatii, ceea ce ai scris tu ar trebui sa intarate ceea ce a mai ramas din demnitatea acelora despre care vorbesti. Eu scriu de ceva timp pe blogul meu astfel de lucruri care incearca sa incurajeze generatia noastra sa ia fraiele in maini. Cu riscul de a supara si eu infierez lipsa de gandire cu capul propriu, lipsa de reactie, de initiativa si de perseverenta. Ma intreb daca odata cu revenirea economiei pe linia de plutire – poate – odata cu integrarea, o veni si revolutia in mintea oamenilor – dupa cum se spune mentalitatea este cea mai greu de schimbat, mai greu decat chiar decat construirea de autostrazi. Eu sunt mai optimist, spre inca in schimbare, nu vreau sa emigrez, vreau sa traiesc si sa mai prind momentul in care voi fi impresionat de Bucuresti, de studenti, de sistemul de invatamant si mai ales de tinerii care vor fi de acum in 20 de ani.

    00
  23. bah astia ofuscatii emigrati daca va e scarba, in rest faceti ceva pentru tara nu doar vorbe, eu spre exemplu am stat 2 ani acasa pentru ca niste „avocati” vroiau spaga, asa ca am stat am invatat si acum am luat. Si sa nu imi spuneti ca puteam face altceva, nu nu putea eu asta am vrut si asta voi face, iar voi daca vreti sa schimbati faceti ceva.
    Unii mi-au spus sa emigrez, daca vroiam plecam imediat dupa licenta, am neamuri in toata Europa, si nu am plecat de ce simplu pentru ca aveam un vis pe care mi-l-am atins pentru ca am vrut sa lupt.
    Si voi lupta in continuare contra unor avocati de 2 lei care apar la televizor si se dau mari si tari si ei nu au nici o treaba cu realitatea. Asa ca urmativa visul si puteti invinge totul, pentru pesimistii ca zoso nu veti reusi niciodata pentru ca va cade drobul de sare in cap :D

    00
  24. Zosule, zic ca ai destul patos si energie sa comunici cu oamenii. Smecheria e ca linia adoptata nu e tocmai cea mai buna.
    In loc sa zici „mi-e scirba de tara asta” ai putea incepe cu „hai sa facem din tara asta sa fie cea mai… in ciuda a ceea ce este acum”.
    Vezi, diferenta intre invingator si invins e ca unul e optimist si altul e pesimist.
    Eu te vad ca unul cu foarte mare talent, energie si aptitudini de lider. Incit, daca faci ceva, fa-o cu optimism si insufleteste pe cei pe care vrei sa-i conduci.

    00
  25. „Mi-e sc?rb? de Bucure?ti, un ora? plin de dobitoci. Veni?i din toate col?urile ??ii, sco?i din foame de la ?ar? ?i adu?i la ora? s? tr?iasc? ?n blocuri mizere.”

    bravo sefu, da cu mucii-n fasole….deci intre tine si cei pe care-i descrii nu e mare diferenta….

    00
  26. Iti dau dreptate in tot ceea ce-ai zis! Pacat ca suntem in Europa,avem oameni capabili,dar din cauza inteligentii(implicit a proastei educatii) unora nu prea suntem respectati in afara.Ungurii au pretentii asupra teritoriului din Transilvania de foarta multa vreme,nu prea poti sa le schimbi mentalitatea asta,cum nici taranismele(rahaturile din cap ale..) unor romani nu le vei schimba!

    00
  27. Opinii de copil nestiutor. :)
    Daca aveai 10 ani, habar nu ai de ce a fost atunci. Citeste, asculta pe cei mai in varsta, mai judeca din cand in cand (cat de accidental o fi, tot e bine) si pe urma spune. Chiar in acele conditii ideale, sunt sanse bunicele sa spui ceva aiurea (pentru ca pur si simplu nu „stii” ce/cum a fost. sau daca stii faptele, nu intelegi contextele). Tot e mai bine insa decat acum, cand mergi la sigur in a spune prostioare. :)

    00
  28. bah da ce s-a intamplat cu toti? eu am scris ceva la mine dupa ce am vazut stirile si am inceput sa citesc pe la altii si vad aceeasi stare de spirit.

    00
  29. Ai dreptate in multe privinte. Constat ca am cam aceeasi varsta cu tine, insa as zice ca nu poti sa reprosezi celor mai in varsta faptul ca au trait cu frica in san si nu s-au ridicat la lupta (bineinteles valabil doar in parte). Nu poti sa le reprosezi lipsa revoltei cand teroarea pe care trebuiau sa o suporte era greu de descris si de dus. Pe langa asta mai e si campania de indobitocire continua timp de 45 de ani si multe alte lucruri pe care noi ca si copii in timpul acela nu prea le puteam distinge. Vedeam doar rezultatul fara a intelege exact de ce si cum. Acum e important sa se inteleaga exact ce a fost si mai ales sa luam fraiele, fara extreme si cu un cap limpede.

    00
  30. joci darts? tocmai ai marcat un 180 :)

    00
  31. poate i era si vanzatoarei scarba de romania (desi mi-e greu sa cred ca s-a intamplat ce spui, astea sunt povesti)
    eu m-am plictisit de sila asta de romania, cu toate cliseele ei
    vreau sa fie mai bine dar nu ma plang in stilul asta, sau mai bine zis am invatat sa fiu deranjat doar de ceea ce ma afecteaza negativ in mod foarte direct
    cel mai important e sa te stii adapta – si toata lumea, cel putin cei cat de cat in putere, din romania stie sa se adapteze,lamentarile astea sunt asa, de chestie, asa se crede din cand in cand romanu mai pretios decat ceilalti romani

    ps postul tau e construit pe reverse psychology sau ce?adica chiar sa cred faza cu ,,n-ati mancat salam cu soia”?

    00
  32. Respect Zoso, chiar mi-a placut postul asta, vream sa scriu si eu ceva asemanator despre cum se plang toti bosorogii ca era mai bine inainte si multe altele, dar se pare ca mi-ai luat-o inainte. Respect inca o data.

    00
  33. pai ia si tu si citeste raportul ala cu comunismul al lui Tismaneanu si vezi daca ai face pe eroul in coditiile alea. comunismul a fost un lucru pervers nu stiu daca trebuie acuzatii toti pensionarii ca nu au facut nimic impotriva terorii. e ca si cum i-ai acuza pe evrei ca nu l-au oprit pe Hitler.

    cat aia cu eutanasierea pensionarilor sau revolta ta impotriva babalacilor: ce-ar fi sa incepem cu astia tineri care-l fac pe Becali cel mai mare politician roman? Dupa cum vezi, varsta n-are nici o importanta pentru a stabili de ce se traieste prost in Romania.

    00
  34. Ce articol penibil si plin de prejudecati! Ce sens au generalizarile astea? Daca babalacii(=parintii) tai „cu un picior in groapa”(pp ca au peste 40 de ani) regreta comunismul nu inseamna ca toata lumea peste 40 de ani regreta. Oare toti studentii arunca pungi cu apa in cap? Oare toti sunt fii de vacari trimisi de parinti la oras? Poate unii chiar sunt capabili. Probabil ca Orlando trebuia sa ramana la Mangalia sa dreseze cai de mare dupa logica asta. Sau sa vanda ciorapi de dama(in continuare).
    In caz ca nu stii speranta de viata in Romania este de 70 de ani deci in medie astia de 40 de abia sunt la jumatatea vietii. Daca aveai 10 ani la revolutie acum ai 27 deci peste 13 ani o sa ai 40. Iti mai amintesti cand erai in liceu? Cam asta este distanta care te separa de 40 de ani. My, how time flyes.
    PS eu sunt nascuta in ’79 , in curand voi fi o baba de 30 de ani dupa standardele tale.

    00
  35. dupa ceva timp un articol tare :)

    00
  36. Zoso,puiule, daca ti-e scarba,ia o lamaie. daca nu iti place, FA CEVA. daca te limitezi in a scrie pe blog, ca sa se mai alature inca 40 la opinia ta pesimista, dar atat de limitata in actiune,mai bine emigrezi ;) acolo ti-o fi mai bine, oi gasi oameni rafinati si inteligenti la tot pasul…nu k in alte parti nu ar fi dobitoci, dar ca sunt altii care fac intr-adevar ceva, nu doar se lamenteaza in toate partile, inclusiv pe blog… Numai bine..k se poate,frate!

    00
  37. Camelia, nu mai servi placinta aia expirata cu „generalizarile e najpa manca-tz-as”. Nu cred ca sunt singurul care s-a saturat de ea.

    Mi se rupe ca Hansel sau Grettel au fost antinazisti. Istoria ne arata altceva, deci generalizarea „nemtii au sprijinit nazismul” este OK. Mi se rupe de exceptii daca nu au avut nici un aport asupra fenomenului.

    Aici este exact aceeasi situatie.

    00
  38. In sfarsit zice si Zoso ceva :) Bravos.

    00
  39. Atunci cand scrii cu naduf, ai toate sansele sa faci si greseli. Fireste ca ai si dreptati si se vede aici scoala de la „Studintimea” :)

    00
  40. Mie imi place in Romania. Chiar sunt singurul caruia ii merge bine?
    Idioti sunt peste tot, singura diferenta e ca in Romania densitatea lor e mai ridicata.

    00
  41. „generatia de sacrificiu”…. vai, saracul de tine. Numai sa se planga (sub masca unei atitudini intrigate, de rebel, ca doar asa fac tinerii, nu?) (desi tot LAMEntatie se cheama) stiu oamenii astia. Fiecare generatie este sacrificata pentru ceva. Mereu o sa fie cate-o ceata de cretini la carma omenirii care sa profite de mase. Parintii tai au fost si ei o generatie de sacrificiu.
    Nu mai vorbi de tinerii de la revolutie care s-au jertfit ca si cum tu ai fi facut parte dintre ei. Iar sa semnezi in numele unei intregi generatii e de-a dreptul prea de tot.
    Apoi, de varianta asta de mantuire prin epurare (aka moartea tuturor babacilor comunisti si urati care mentin spiritele malefice in tara) m-am saturat. N-a functionat niciodata din cate stiu. Fiindca fii si fiicele lor raman. La fel de idioti, poate si mai idioti.
    Oricum, de remarcat ca fiecare generatie se crede mare si tare, bagata-n seama de istorie, la fel cum aia o dadeau cu viitorul socialist, asa o da generatia asta cu „decreteii”, „copiii revolutiei”, „generatia de sacrificiu”, vai de noi, dar ce speciali sintem si ce ne place sa vedem viitoarul foarte sumbru. Daca viitorul n-ar fi negru si trist, „valoarea” noastra de generatie-victima ar disparea and we wouldn’t like that, would we?

    00
  42. sunt perfect de acord cu tine zoso…

    00
  43. NOU
    #43

    nu faptul ca suntem „generatia de sacrificiu” este problema, ci faptul ca suntem un popor prea slugarnic si care acceptam mult prea multe compromisuri. la noi nu se gaseste unu sa faca ceva sa fie „erou” sa ii faca pe astia de sus sa se gandeasca de doua ori inainte sa bage mana in buzunarul altora.

    00
  44. 1. desi fac parte din „generatia de sacrificiu” nu pot sa cred cata ignoranta si lipsa de toleranta are un „reprezentant” al ei…
    2. la faza cu ungurii m-ai dezamagit rau de tot, mie nu imi vine sa cred ca mai sunt oameni care gandesc asa in ziua de azi
    3. daca ti-e scarba emigreaza, daca nu fa ceva – in afara de a ne lamenta ca suntem generatie de sacrificiu (sa ne gandim la parintii nostri care si-au trait cei mai frumosi ani sub comunism- fiecare generatie se crede de sacrificiu…)

    00
  45. Lehamitea este, sau pare, usor de sustinut, mai ales ca nu presupune sa faci ceva…Dar, ce te faci cind ea este impartasita si de ceilalti, cind cel pe care tu il vezi drept un labagiu constipat sa uita la tine ca la un labagiu constipat ? Am senzatia ca „sentimentul urii de sine la romani” despre care vorbea Luca Pitu, ii priveste mai ales pe ceilalti…Ce credeti ?

    00
  46. Bla. Cand gasesti garsoniera confort 1 la 35.000E sa ma anunti, vreau vreo 10… pune de la 80.000 in sus in zone _civilizate_ ca sa fie conform realitatii… Si nu, nu sunt de acord cu faza

    Voi a?i stat ascun?i sub pat, c? n-a?i avut curaj s? o pune?i de o revolu?ie, vou? v? pl?cea pe ?ntuneric, c? avea?i cas? ?i serviciu asigurat ?i bilet la mare la pre?uri mici. ?i dup? aia veni?i ?napoi ?n ?ar? ?i v? cere?i drepturile.

    00
  47. „Da, s? se pun? taxe pe educa?ie, s? nu mai scoatem studen?i pe band? rulant?, c? a?a ne-a ?nv??at comunismul, trecem to?i, t?r??-gr?bi?, cu un heirupism vecin cu sc?rb?..”
    adica n-ai vazut capabili saraci, pai atunci o sa intre la facultati numai copii de bani gata, care in mare parte sunt niste superficiali, sa zicem ca ma numar printre ei, sunt intr-adevar multi prosti in facultati, dar si multi care au ramas pe-afara din lipsa de bani, in rest sa zicem ca sunt deacord cu tine

    00
  48. pentru aia exista bursele de merit.

  49. genial. asta ar trebui publicat sau difuzat pe realitatea undeva. faza cu ungurii ma oftik si pe mine la maxim. dava`n muma voastra scarboasa…

    00
  50. Azi, 9.30. Tramvaiul 34, statia obor. Sunt a 4 femeie tanara, sub 75kg din intreg tramvaiul, si sincer imi pare rau. As indura frigul mai bine sub cateva halci de carne si cateva straturi de jeg. Vecina mea de bara are parul oitza, tuns cu calota, si plasa de plastic la a 10-a purtare pe post de poseta. Probabil nu are mai mult de 35 de ani, ce mai conteaza ca arata cu 20 in plus. Nu-i nici 10 dimineata, dar tramvaiul e plin de batranei miscatori, mirositori a tzuica.De fapt, sa nu fiu rea…doua dintre persoanele de langa mine miros a ceva gen spirt. Ma gandesc ca macar sunt dezinfectati. De tzigani nu mai zic. Bine a zis colegu, ce dracu nu se duc inapoi in tara lor. Sunt multi, de toate marimile, unsi si plini de initiative stralucite si de putere de munca. Cu toata aglomeratia, intr-un singur tramvai burdusit de lume erau doua capritza-tza, cu un intreg alai…la hasdeu a mai urcat si un orb cu acordeon…

    00
  51. asa si care ii concluzia sau vorbesti asa aiurea-n tramvai draga Cusimic???

    00
  52. crede-ma, in tramvaiul ala doar vorbitul meu aiurea mai lipsea :D

    concluzia e evidenta – asta s-a intamplat azi, se va intampla si maine si mereu e loc pt o a treia capritza

    romania e urata, jegoasa, pute si mai cel mai grav, nu stie ce-i in neregula cu ea

    00
  53. Am invatat de-a lungul timpului ca generalizarea nu este buna si este de preferat sa nu fie folosita la intamplare. Referitor la cei in varsta..ei trebuie intelesi in anumite conditii pentru ca au indurat multe de-a lungul vietii (pe toate planurile). Odata cu aceasta intelegere din partea celor mai tineri este necesar ca si din partea lor sa se observe ceva mai mult respect, pentru ca asta ma calca pe nervi cel mai mult, lipsa de respect pe care cei mai multi dintre cei ajunsi la varsta a treia o au fata de tineri. Sunt de acord ca fostii comunisti sa nu mai aiba nicio legatura cu politica din Romania zilelor noastre dar, in acelasi timp, trebuie facut ceva cu aia de intra pe blogurile celor de la gsp si o tin sus si tare cu „Becali cel mai tare politician”. Astia sunt mai periculosi, poate, din simplul motiv ca o sa traiasca mai mult. In ceea ce ii priveste pe ungurii din Romania nu trebuie deloc generalizat. Am multe rude in Ardeal si, desi nu suport poporul ungar (si aici generalizez si eu) pentru ca simt ca nu este drept ca romanii sa fie injurati ca la usa cortului la fiecare eveniment sportiv Ungaria-Romania + hodoronc-tronc „autonomie”, „nu vreau sa invat romaneste”, prostii de genul stat in stat etc., nu am avut niciodata motiv sa simt vreun sentiment de ura impotriva ungurilor pe care i-am cunoscut in vizitele din acele sate. Nu pot sa am pretentia ca ii stiu pe toti suedejii, dar din aia pe care ii cunosc/intalnesc la tot pasul nu cred ca sunt 5% pe care sa-i suport. Motivele le stiti si voi. Si, in final, da, sunt de acord cu tine atunci cand ai spus ca „Mi-e sc?rb? de studen?ii de toate felurile, care vin aici ?i au dreptul s? ?nve?e ?i o fac de oaie, arunc? cu pungi de ap? ?n cap la oameni sau se pl?ng c? nu au bani s? se distreze…” dar doar pana aici. Nu provin deloc dintr-o familie cu bani dar nu-mi bat joc de mine, de scoala si de ceilalti.

    00
  54. Pai avem trei probleme/cauze esentiale:
    – poporul roman este lipsit de coloana vertebrala (aici intra: caciuleala, pupat in cur, lipsa de demnitate, de integritate, lipsa unei constiinte identitare si de unitate, filozofiile „merge si asa”, „ei se fac ca ne platesc noi ne facem ca muncim”, „capra vecinului”,badaranie,predilectia catre castiguri usoare, etc)
    – lipsa unei legi a lustratiei care ar fi trebuit aplicata cat mai rapid dupa 1989
    – Iliescu, care, for reasons that still elude me, este inca in viata. Daca nu a ridicat nicio problema de constiinta sau minima decenta ca ticalosu’ asta sa reziste (ilegal) trei mandate, macar executarea lui intr-o piata publica ar trebui sa se impuna dintr-o minima moralitate in ceasul al doispelea.

    00
  55. Chestia ce doare e ca tot ce vorbiti voi aici e absolut normal in Romania, in sensul ca lumea stie, ridica din umeri si trece mai departe, inclusiv noi…

    Si ca ziceai zoso :”Da, s? se pun? taxe pe educa?ie”, sa stii ca taxele sunt puse, adica un an de facultate e undeva la 20 de milioane pe an(de alea vechi), asta nu opreste pe un bostan cu bani sa faca facultate, majoritatea facultatilor de acum sunt doar niste mari masini de facut bani, invatamantul e in cadere libera de ani buni, rezultatele se vor vedea in urmatorii ani cand o sa avem analfabeti cu facultate in tot felul de institutii. Clujul de exemplu de cativa ani, din centru universitar a devenit centru de fi?e, isi trimit toti plozii in Cluj sa isi cumpere facultate, habar nu au parintii ce invata ai lor pe aici, e plin orasul asta de cluburi si baruri ce traiesc de pe studenti…

    Asta e doar o chestie din mii de alte chestii care put in lumea asta in care traim si care nu cred ca o sa se schimbe prea repede si asta pentru ca nu e cine sa le schimbe. Ca tot zicea cineva mai sus ca numai ne plangem si nu facem nimic, sa ne spuna si noua mai concret ce am putea face(fara glume cu plecatul din tara), uite maine ne intalnim eu si zoso sa schimbam Romania, asa si ? Eu de exemplu as impusca vreo cativa parlamentari, as face un bine si tarii si m-as simti si bine, pacat ca nu pot… oricum, lucrurile astea nu se schimba asa usor, se schimba cate un pic de-a lungul anilor, tarile civilizate la care visam noi nu s-au transformat peste noapte, chestia e ca Romania nu prea a miscat de 16, nu 17 ani imediat(ce dureros e sa iti dai seama ca au trecut atatia ani)… Partial cred ca e de vina si clasa politica ce am avut-o dupa revolutie, cred ca trebuie sa le multumim in mod special bosorogilor comunisti ascunsi prin PSD care au supt bine ani la rand si au tinut totul pe loc, mda, in fine ma duc sa impusc cativa, bafta cu restul…

    00
  56. Sa vezi > ce distractie e aici sa mergi cu transportul in comun plin cu batrani, de cand a avut Boc ideea geniala sa de ofere abonamente gratuite misuna pensionarii prin trolee de nu ai unde sa pui piciorul, si cum spuneai deja is nesimtiti, eu de al dracului nu le mai ofer locul, mai stea naibii si pe acasa, eu nu ma plimb de placere prin oras, un oras si asa supraaglomerat. Si da domnule, asta protectie sociala, nu le dati magarilor bani la pensionari, dati-le oferiti-le gratuitati, asta o sa le inchida gura, nu o sa aiba bani de paine da o sa poata merge gratis si la striptease, uite, incercati si asta politicieni de kkt, mai sugeti niste voturi…

    (PS:Scuze pentru faza cu „un an de facultate e undeva la 20 de milioane pe an” de mai sus…)

    00
  57. nu prea cred ca se poate trai cu o bursa de merit o luna intreaga

    00
  58. cand se vor plati studiile, bursele vor fi decente…

  59. Branding Romania :)

    Zoso vorbe de aur ai scris tu aici. Adevaruri triste cu inceputuri foarte trite: „Mi-e scarba de …”

    Vorba ta. Trebuie sa ne obisnuim cu gustul.

    Dar la fel de adevarat este lucrul ca multi dintre noi ne pricepem mai mult sa ne plangeam de ceva anume decat sa observam si partile bune, oricat de putine ar fi si sa le infrumusetam pe celelalte.

    Publicatia Time spune ca tu esti „persoana anului”.

    E o chestie interesanta pentru ca DA, fiecare dintre noi poate schimba intr-o oarecare masura menalitatea propre si poate ajuta la imbunatatirea mentalitatii altuia.

    Lucrurile se vor schimba. Eu sunt optimist si sunt sigur de asta.

    00
  60. locuri comune si o colectie de idei de-a gata.
    lamentatii patetice, in binecunoscutul iamb mioritic.
    si desigur un cor de miorlaituri aprobatoare.
    jalnic.

    00
  61. vreau sa stiu si eu cui ii pasa cu adevarat nivelul de trai al tarii..eu cred ca mai tare ne doare nivelul de trai al nostru si al celor din imediata apropiere. cred ca acesta este si principiul politicienilor nostri.
    am mai citit si din comment-urile de mai sus…spunea cineva ” as impusca vreo cativa parlamentari”. romanului ii place sistemul dictatorial- indiferent care ar fi forma acestuia si da dovada de o cruzime crunta. pe vremea comunismului au fost destui simpatizanti sinceri, dar care s-au bucurat la revolutie…ca au vazut sange. m-am plictisit de discursuri care sa ne faca sa constientizam care ne este situatia. Bravo zoso, ai dreptate…si cui crezi ca vei provoca insomnii cu asta? crezi ca daca intreg poporul roman ar gandi ca tine si s-ar schimba ceva nu vei mai avea ce sa reclami? te asigur ca nu, pentru ca nu te vei mai simti superior. pana la urma e important sa existe oameni mici ca sa poata rasari ” oamenii mari”. comunismul a vrut uniformizare – am luptat pentru libera expresie..sa lasam manelistii sa fie manelisti ca sa ne simtim noi bine dupa aia ca ascultam o muzica mai buna.
    Orice ati spune- pana la urma important e sa ne fie tot noua bine…

    00
  62. felicitari, pentru articole ca asta iti citesc blogul

    00
  63. Multi dintre cei care au murit la Revolutie au murit si pentru libertatea de exprimare. Pe atunci exista o cenzura, adica aparatul politic controla tot ce putea ajunge la popor (dar ce tot povestesc eu aici, banuiesc ca stii si despre asta in vasta ta experienta acumulata in cei 10 ani de comunism). Eu am scris aici un mesaj in care imi exprimam anumite pareri despre cele scrise de tine. Vad ca mesajul meu a disparut :), cred ca si asta se poate numi cenzura, chiar daca blogul este al tau si ramine la latitudinea ta ce sa stergi si ce sa lasi. Cam asa procedau si comunistii aia pe care zici ca-i urasti asa de mult.
    Restul concluziilor sa le trageti voi!

    00
  64. Sunt in Uk acum. In afara de faptul ca dupa aprox. 4 ore de mers in UK de la aeroport pana unde stau acum, in Stamford, nu am auzit un singur claxon, nu am stat la nici un semafor mai mult de 1 minut (am trecut prin toata Londra, care are un trafic de cel putin 5-6 ori mai mare decat Bucuresti), nu am vazut o singura groapa, mai simt si faptul ca toate preturile in UK sunt exact la fel ca cele din Romania, uneori chiar mai ieftine (exceptand chiria si piata imobiliara).

    Oamenii sunt mai draguti, transportul in comun este organizat cum nu am vazut in viata mea, bisericile sunt gratis (ai indicatoare peste tot „free church”).

    00
  65. NOU
    #66

    iar ?mi pare r?u c? sunt rom?n.

    00
  66. @cristian mezei >> sint si indicatoare care te indruma spre:
    – cei care au suferit 10 ani de comunism
    – babalici de 40 ani
    – babalici de 50 ani

    Eu stiu raspunsul, dar as vre sa stie si marele zoso

    00
  67. P.S.: mori ma Mezei ma, mori sa te ia dreaq’, ba tu te-ai refugiat acolo in W ca si nesimtitu’ ala de Nicu Covaci?
    Ba, tu nu esti si ungur ba nesimtitule „Mezei” asta ma face sa am si palpitatii la inima mea romaneasca ma. Ba trradatorule ba!!!
    Nu asa (vorba lu’ Brucan) ar fi trebuit sa ma manifestez si io ca sa fiu in asentimentu’ lu’ matale?

    00
  68. ba, nea zoso, vezi c-o bagat carnete de membru la PRM in alb, poate mai prinzi si matale.

    00
  69. grinch, bine ca nu ai inteles decat ce ai vrut. e ok.

  70. Da, bine. Dar hai sa nu ne mai scarbim asa si sa incepem sa facem ceva. Toti suntem niste politicieni in sufletul nostru: numa’ gura-i de noi!

    00
  71. Este prea tare articolul, ma regasesc in fiecare cuvant.

    00
  72. mi-e scarba…
    imi provoaca scarba cei care afirma ca Romania este o tara de cacat si dupa au tupeul sa isi spuna romani…
    imi provoaca scarba cei care afirma asta dar nu fac nimic…
    nu, nu trebuie sa ne ascundem; e mult cacat in jurul nostru dar asta nu inseamna ca Romania este o tara de cacat…

    concluzie: ori pui mana si cureti ca sa nu mai puta, ori daca e chiar asa de cacat mai sunt si alte tari disponibile

    00
  73. Eu sunt de parere ca norocul ti-l faci singur. Ce scrii tu aici e o dramatizare „la nervi” din care nu stiu cat putem folosi / invata. E cel mult o lectura „picanta”.

    Am 23 de ani, vin dintr-o familie modesta din „provincia” asta pe care o dispretuieste toata lumea, ai mei n-au avut niciodata bani de aruncat pe fereastra dar nici nu „raneau la coada vacii” (asta o face bunicul, care la 92 de ani e inca in stare sa munceasca la camp, ca strabunii). Mi-am vazut de treaba, am invatat si invat, am inceput de jos, m-am angajat din anul I si am muncit pe branci de atunci. Poate de aia o si duc foarte bine acum in „tara asta de cacat” si nici gandul nu ma bate sa plec. N-am firma mea, nu lucrez la stat, n-am furat si n-am dat in cap la nimeni, imi platesc taxele etc. si n-am de impartit nimic cu ungurii, suedejii sau alte natii. Stiu sa-mi fac treaba si sa invat din greseli. Sunt in stare sa dau inapoi parintilor ajutorul pe care mi l-au dat, si sunt mandru de asta.

    Bottom line: imi vad de viata mea si incerc sa las ceva bun in urma, dar nici nu ma las calcat in picioare de vreun functionar, politai sau golan de pe strada. Exact asa spunea cineva mai sus: am invatat sa ma apar de raul care ma afecteaza direct. Restul il schimba istoria, nu eu sau tu, nici „generatia” noastra.

    De ce unii pot si altii nu? Pentru ca totul tine de om, la urma urmei. Cati dintre noi vor putea „face ceva” concret? Cati au de gand sa se murdareasca intrand in politica ca sa se-apuce sa dea legi ca sa „ajungem Europa din urma”? Fix zero. De aia cu cati mai multi muncesc si isi vad de cinstea lor, cu atat mai bine pentru tara asta „de cacat”.

    Nu te cunosc, insa nu e dracul atat de negru, Zoso. Du-te si traieste afara o vreme, si-ai sa vezi cat de singur si alienat o sa te simti. Toata viata vei fi un strain, limba ai sa ti-o stalcesti in gura ca sa te faci inteles, si oricat ti-o placea traiul bun, dupa o vreme o sa-ti vina lehamite.

    Nu renunta inca la ideea unei normalitati la noi in tara. Ajuta mai degraba sa devina realitate. Nu injurandu-i pe unguri, ci facandu-te util in vreun fel. Ca de pe urma unuia care munceste mananca o paine multi altii.

    Sanatate si sarbatori fericite.

    00
  74. ovidiu, sa iti traiasca. si ai mei sunt la fel. 82 and still strong. n-au mancat la mec sau la kfc.

  75. De-acord in mare parte.
    Mai putin faza cu Romania scut in fata otomanilor si aparatori ai Europei insa. Aia e propaganda comunista „patriotica”. Noi am fost singura tara/tari care am facut pacte cu turcii, ne-am vandut copiii ca ieniceri si le-am dat bogatiile lor si ei pur si simplu au luat mai departe prin josul Dunarii spre vestul Europei, turcilor convenindu-le, ei avand aici controlul timp de secole.
    E de-ajuns sa te uiti la harta sa iti dai seama ca trebuia sa fii tampit ca strateg militar sa treci Dunarea, sa mergi prin munti sa ajungi la destinatie.
    Multa lume ar trebui sa se intrebe daca intr-adevar Mircea, Stefan si Mihai au fost chiar asa de tari precum se zice si sa-si revizuiasca parerile, macar un pic.

    00
  76. Craciun Fericit draga Zoso!
    Si bine ar fi sa nu-ti mai fie scarba!
    Si mie mi-a fost la varsta ta!
    Acum am fatidica varsta de aproape 40!
    Si ma bucur pentru asta.
    Si stiu sa invatz si de la pustani de varsta ta.
    Dar stiu sa selectez …
    O fi de vina varsta ….
    Numai bine!

    00
  77. Noroc Zoso,
    Foarte bun articolu. La obiect.
    Io stau afara insa vin des in Romania. cam de doua ori pe an, ca tre’ sa ma lupt cu jagardelele din primarie, inspectorat constructie etc. ma lupt cu nenorocitii astia prin toate mediile. Ii amenint ca ii fut cu uniunea europeana, ba cu camera de comert ro-usa, da lor efectiv li se rupe.M-am plimbat pe la toti labagii din fel de fel de comisii ca sa aflu ca in spatele minariei de care ma lovesc de d’alde dorin cocos si udrea.
    astia care lucreaza in administratia publica , pe banii platitorilor de taxe( da , platesc taxe si in Ro) sint niste parazitzi care trebe terminati.
    Am mers foarte mult pe strada…Cum naiba e posibuil ca 1 din 6-7 barbati e ba paznic, ba badiguard etc. Astia sint fie baetzi tineri fie oameni pin la 40 de ani. Pai ei sint scosi din productie pe viata. Eu cred ca e un segment de poplatie care e mort dpvd al prodcutie. inapt sa munceasca, inapt sa gindeasca. E grav.
    Si din pacate , astia sint majoritatea. Ce e de facut? Sincer sa fiu, i-as trimite pe totzi taranii astia stramutazti la oras, inapoi la sate sa munceasca la ferme. Aia sint convins ca pot face. Romania va fi al doilea stat agrar al Europei.
    Acum partea buna a lucrurilor: tot frecind-o prin oras, am luat prinzul la city grill in cladirea lu Oracle. Alta lume frate. Iti era drag sa stai acolo, sa muncesti cu tinerii aceia care pareau foarte politicosi, foarte optimisti si simteai cum toti vor sa munceascsa, sa razbeasca. Deci, sa poate. Macar sint mai optimist ca daca incerc sa ma intorc sa fac ceva acolo, poti gasi resurse serioase.
    Las ca se va pune UE cu pla pe coruptii astia de politicieni. Nu va mai merge mult.
    Nu mai zic nimic de procesul comunismului, si bataia de joc care a fost la comemorarea revolutiei. Ce nemernici…
    Ma uitam in ziua de Craciun la teveu. Fetitze aproape despuiate, tzigani cintind manele si alte lucruri de ti se facea greatza. Ba da chiar sinte irecuperabili? Nu mai exista decenta? Orice cacat de artist care isi expune bucile sau cinta manele apare pe post?
    Eu zic ca shanse mai sint…Amin

    00
  78. chiar nu v-ati saturat de gustul de kkt?!?!?!?
    eu unul da,dar de unul singur nu reusesc nimic.si avionaru si zoso gandesc ce gandesc si io + ca au aceiasi parere despre totul ce ne inconjoara(babalacii care ar trebui eutanasiati,ministrii,si tot parlamentul,taranii bashiti care au venit in bucurestiul asta de kkt.etc.etc ….)

    00
  79. da…. presupun ca anuntai daca-ti prelua vreun ziar articolul, care bate ordii de editoriale…

    00
  80. pacat ca esti doar 1

    00
  81. „C?nd babalacii de 40 de ani vor muri pe capate c? au fost iradiati atunci c?nd c?utau chilo?i ieftini sau sandale chineze?ti ?n Cora sau ?n Europa, abia atunci vom putea ?ncepe reconstruc?ia. Re-modelarea. Re-tot. Altfel, nici o ?ans?.”

    stai chill ca astia au copii (care-s tratati de mici cu manele si impartasesc metehnele parintilor)

    00
  82. Ai dreptate in multe privinte, nu in toate insa… de ce nu faci mai mult sa schimbi ceva in tara asta? de ce romanul se simte bine doar sa se plinga, sa jeleasca, sa injure, si nu face si ceva constructiv, nu se lupta, nu ii ia pe primari, pe presedinte, pe ministri de git (in mod legal) daca gresesc ? si gresesc mult…asta vedem toti… de ce nu facem CEVA, oameni buni ? ce alta solutie vedeti ? sa stam toti aici sa ne plingem de mila ca niste ratati ? eu una refuz asa ceva ! haideti sa ne stergem lacrimile si sa FACEM CEVA CONSTRUCTIV !!! FOR GOD’S SAKE !! FITI BARBATI SI TRECETI SI VOI LA TREABA :)) DATI DE PAMINT CU TOTI CEI CE SUNT INCOMPETENTI IN TARA ASTA ! SI NU – NU TARA E DE kkt ci OAMENII DIN EA – DOAR O PARTE ! TARA E PREA FRUMOASA, insa uneori cred ca e pacat ca e locuita de multi dintre noi …

    intrati pe http://www.romaniamea.ro si FACETI CEVA sa mai salvam bucurestiul de kitschul si spagile lui videanu & co …

    lasati plinsul, bebelusilor :))

    00
  83. Felicitari zoso!
    Acum l-am citit si eu. In mare parte ai dreptate, sunt insa unele lucruri pe care inclin sa cred ca numai inversunarea ta a facut sa le fi aruncat acolo. Din pacate, in general, noi, bloggerii suntem tipul de oameni care incearca sa schimbe ceva, fie ca au 20 de ani, fie 40 sau chiar 60. Te surprinde poate, insa la revolutie eram student si am iesit in piata, pe vremea cand cei de varsta ta se ascundeau prin casa. Erai prea mic in perioada pentru a intelege ce e frica. Intreaba-ti parintii si fii convins ca si printre „babalacii astia de 40 de ani” mai gasesti idealisti ca tine. Te-ai intrebat oare tineretul asta de varsta ta de ce voteaza cu Becali sau Vadim? Sunt multi te asigur. Ei oare nu sunt de condamnat?

    00
  84. Doresc sa te intreb aceleasi lucruri ca si GabiKoreanu. Nu am prin revolutia, in sensul ca nu am participat fiind mult prea mic pentru asa ceva.

    Intr-adevar lumea zice ca a fost mai bine, ca aveai frigiderul plin, ca nu mureai de foame si aveai un loc de munca prost platit dar macar nu traiai de pe o zi pe alta. Nu stiu cat de bine poate fi cand era ratie si doar in cazul in care aveai cunostinte mai prindeai cate o paine sau 5 oua. Nu stiu cum nu mureai de foame cand lucrai pentru un salar de nimic din care trebuia sa`ti intretii familia si cei cativa copii, iar daca aveai bani nu aveai ce cumpara sau caz mai fericit, calitatea asa de proasta incat din nou nu aveai ce cumpara. Cum putea fi mai bine cand trebuia sa fi atent ce spui pe strada, ca nu cumva sa jignesti regimul sau pe stimabilii tovarasi, de frica oamenilor ce te puteau auzi chiar pe strada, posibili securisti.
    Nu stiu daca ar mai avea loc o revolutie, care ar fi amploarea acesteia, cate persoane ar participa dintre cele care zic ca babacii numa dau din cioc, ca tinerii sunt nedreptatiti sau ca sunt pusi deoparte in sala de asteptare pentru simplul fapt ca sunt tineri? Pun pariu ca mai multi de jumate ar prefera sa urmareasca o asemenea „rascoala” impotriva „democratiei” si starii de bine romanesti din fata teveului sau online, ca deh, asa e la moda.

    Nu stiu ce sa zic la fazele cu alesii nostri. Nu a fost mai bine, nu e mai bine si in curand nu ne va fi mai bine asta mi-e total clar. Bine zicea un profesor de-al meu din clasele gimnaziale:”Romania, pentru a iesi din acest impas si din aceasta stare deplorabila, stare in care zilnic o „amelioram”, ar avea nevoie de un reich, de un Hitler pentru vreo’ 40 de ani.” Tind sa-i dau dreptate.

    00
  85. Lucian,
    iti raspund eu, pt ca zoso isi soarbe linistit sampania de aseara, „fluierasi” din astia ca zoso fac revolutia pe net. Ei cred ca si in strada e la fel ca in shooter-ele pe care nu le pot parasi. Te-mpusca, nu-i problema, ai 3 vieti din start, iar daca te descurci bine, mai iei cateva, bonus. Sincer sa fiu, tocmai generatia voastra Zoso, ma ingrijoreaza.

    00
  86. nwradu nu stiu cat de atent ai citit ceea ce am zis. Exact asta ziceam si eu doar prin alte cuvinte ca, lumea neaga acea perioada, ca multa lume spune ca lor le-a fost mai bine. Imi aduc aminte de lucruri de astea cum la cativa anisori mergeam si eu la cozi de tot soiul cu mama sau tata ca doara doara de s-or indura ca au un prunc dupa ei…dar viseaza-n continuare. Asadar nwradu vreau sa iti dau dreptate atat tie cat si lui zoso, pentru ca asa e. Dar intrebarea era alta: Daca ar fi din nou o revolutie, pentru ca situatia nu e prea „roz” in tara asta, cum ar mai sta lucrurile? Cine s-ar mai implica? Ne-am implica toti inclusiv noi care discutam despre chestia asta si care vrem schimbari? Eu am ajuns sa ma indoiesc si de mine, de participarea mea la asa ceva…si-mi provoc singur dezgust.

    00
  87. Lucian, cum sa fie mai bine, cand stateai cu orele la cozi si cumparai oase? Cand nu prindeai carne, cand aveai voie 4 oua pe saptamana, cand nu stiai ce e un cozonac, o banana, cand singura metoda sa faci rost de niste cafea, de o tigara sau un sapun, era bisnita pe lipscani cu tigancile care le aveau ascunse pe sub fuste? Si cand scotea aia ceva de sub fusta, erai in al 9-lea cer, dadeai banii, si fugeai repede de frica sa nu te vada „fratele mai mare”. Cand ti se oprea din senin lumina cu orele in casa, de aveam o baterie de masina cu 2 becuri de automobil puse pe hol, ca sa vedem totusi ceva, dar nu era bai, ca oricum nu prea aveai ce face cu electricitatea, la TV programul era de 2 ore, dedicate lui Ceausescu. Nu-mi aduc aminte inainte de revolutie sa fi cumparat vreodata paine proaspata, moale, sau sa gasesti ceva de cumparat, orice, chit ca era hartie igienica, fara sa fie coada pana afara din magazin.

    Cand nici la tine in casa nu puteai injura regimul, de frica sa nu te auda un vecin si sa te parasca pt o jumatate de salam.

    Are dreptate Zoso, astia de zic acum ca era mai bine in timpul comunismului ar merita deportati. Trimisi in Cuba. Acum isi aduce aminte lumea ca a putut cumpara mai lejer un apartament sau o rabla de masina, daca o cutiuta fara balcon se poate numi locuinta, dar nu realizeaza ca tocmai prin aceste sisteme s-a dus tara de rapa, prin gestiune proasta, prin conducere proasta. Economia era la pamant, sistemul nu avea cum sa reziste decat cativa ani, si acum il resimtim noi din plin. Cum zice Zoso, batranii isi aduc aminte cat de usor au luat ei un apartament, dar nu se uita ca lantul de evenimente si istorie si politica ce le-a permis lor asta, face ca acum sa coste 100.000 de euro o locuinta.

    Am vorbit cu multi oameni pe subiectul asta, si celor care nu au prins acea perioada le e greu sa creada cum era. Nu poti sa descrii prin vorbe, e de neconceput, in ziua de azi. Singura coada la care mai sta lumea acum e cea din Cora, cu cosul plin de bunatati, si e greu de crezut ca acum 20 de ani sute de oameni stateau la cozi pt oase, pt malai, pt paine. Ca te strigau prietenii din fata blocului ca s-a adus unt sau orez sau vreo alta traznaie din asta la care acum nici nu te gandesti, la un magazin din cartier, si alergam toti sa ne punem la coada. Sau cand se duceau ai mei de la 4 dimineata la coada, ca sa prinda lapte…

    Ar trebui facuta o lege, cum e aia care te pedepseste pt negarea Holocaustului. Daca zice cineva ca era mai bine in timpul comunismului, sa il cerceteze de ce ii era asa bine. Si daca nu ii era, ci doar isi aduce aminte asta si asa i se pare, sa ii bage la un sanatoriu, ca e clar ca au probleme cu rationamentul.

    Singul loc in care se inseala Zoso este faza cu turcii. Nu le-am tinut piept cu asa mare succes, desi asta ne fac sa credem cartile de istorie de clasa a 4-a. Si Mircea cel Batran, si Vlad Tepes, si cam toti domnitorii fie plateau tribut la greu, fie erau pusi direct de turci. Ne-au controlat aia o gramada de secole, dar mai bine cu turcii decat ce-au facut ungurii in Transilvania, pt ca turcii respectau religia si cultura popoarelor pe care le ocupau. Iar in restul Europei n-ar fi putut niciodata sa intre, natiunile din centru si vest erau mult prea puternice ca sa fie cucerite. Plus ca nici un imperiu de acea dimensiune n-ar fi putut rezista, turcii oricum se intinsesera prea mult chiar si asa.

    00
  88. la toti le este scarba! basescu are bani si timp de avioane, dar de noi nu! o alta papusa in mana francmasonilor! nu trebuie sa ne mai dea cineva asa cum am fost invatati in comunism! trebuie noi sa facem ceva, dar nu prin orice mijloace! munciti, numai discutati toata ziua ca nu se va schimba nici daca moare cineva cunoscut sau nu! daca voi nu aveti interesul sa ne mearga la toti bine, atunci cine credeti ca il au? americanii? care fac filme pentru a trezi patriotismul din ei, nu cred! ceva interesant este ca site-ul lui basescu a fost deschis pe perioada referendumului pentru comentarii, acum se justifica prin pahare de cuvinte scrise ca cine l-a ales a facut bine! daca asa va continua, eu nu dau mai mult de 5 ani de ramas in tara a majoritatii tineretului! v-am pupat )(

    00
  89. eu cred ca in primul rand ti-e scarba de tine. e bine sa te descatusezi din cand in cand, nu zic nu. dar cand te cheama zoso si esti votat blogeru’ tarii eu as fi mai atent. fii scarbit, du-te, sparge niste oale, fa ture de karting, alearga 10 kilometrii, inscrie-te la o sala de box. si dupa aia intoarce-te si scrie ceva folositor. a, si nu accept ca raspuns „cine nu vrea sa nu citeasca” si alte balarii (si cred ca nici tu nu ai accepta).
    numai bine.

    00
  90. Ai perfectă dreptate!
    Eu locuiesc in Moldova(Republica) şi sunt foarte dezamăgit in conducerea nostră proastă,sper mai repede sa trecem la democraţie…….

    00
  91. Eu am peste 40 ani , si raman uimita ca tinerii ne copiaza apucaturile , sunt multe tinere mai ales care au mentalitati de babe la greu.

    Se zice ca daca nu te simti bine intr-un loc( grup, societate,tara etc) problema este la tine , cel care nu vrei sa schimbi nimic din ce nu-ti place.

    Faceti oamenilor ce-ati vrea sa va faca ei voua.

    Daca vezi idioti in jurul tau , nu sunt ei de vina asa ai zis, nu fi ca ei , poarta-te cu ei asa cum esti tu, altfel si atunci poti sa-ti analizezi starea : cum sunt eu !? de ce n-am rabdare cu idiotii fara vina .

    Cum a schimbat lumea (lor) Mahatma Gandi , prin cate sacrificii?, sunt tineri gata de sacrificii pentru schimbarea mentalitatii colective ,sau asteapta sa ia de-a gata.?

    Zoso,am fost si sunt de partea ta ,pentruca ai posibilitatea sa schimbi ceva.Esti controversat tocmai pentru ca esti diferit da-i inainte.

    00
  92. cine esti tu mai cretinel sa ii faci pe aia de 40 ani babalaci ? eu am 29 , relax. nu de aia le iau apararea, dar daca nu erau babalacii aia cum le zici tu . de 40 ani , ceea ce e abea varsta mijlocie apropos, tu, copil prost , ca altceva nu esti , te-ai fi uitat si acum la tv la fi’su lu ceausescu cum inaugura cap-uri si ai fi mancat salam de soia, dar probabil nu stii ce vorbesc , nu erai nascut inainte de 89, dar te consideri generatie de sacrificiu. Mi-e sila de tine si de agaricii ca tine,

    00
  93. Partea buna e ca ai dreptul sa te exprimi, partea proasta e ca lumea e de acord cu tine. Lucrurile nu merg bine in tara asta, dar exagerezi rau de tot. Ai putea sa te duci pe strada sa mai tai cate un batranel, un ungur sau un tigan. Bineinteles, esti tanar si esti roman ca nationalitate si etnie pentru ca esti om cumsecade, nu pentru ca asa a vrut soarta, asa e? Adica daca ai fi fost om nasol atunci ai fi fost maghiar, asa functioneaza treaba, asa-i? Si parintii tai cati ani au? Ar duce-o bine tara asta daca ai tai si ai mei ar muri impreuna cu toti ceilalti babalaci, nu? Cred ca nu ar fi rau sa folosesti putin mai rar cuvinte ca „toti”, „intotdeauna” sau „niciodata”, pentru ca mare majoritate a propozitiilor pe care le poti face cu aceste cuvinte sunt false.
    P.S.: Italienii ar trebui sa ii dea afara pe toti romanii de la ei din tara, pentru ca toti romanii sunt niste hoti, asa e? Pai acelasi gen de generalizari de fascist limitat ai facut in pseudoarticolul asta. Scrie-mi daca te mai enervezi ca ma amuza.

    00
  94. Invatamantul e de kkt dar exista alternativa, nu depinde decat de ce doresti . Spre exemplu : http://educatielibera.blogspot.com/

    00
  95. De ce se plange toata lumea de tara lor?! Cat ai stat mey afara ca sa stii cu adevarat cum e? Stau in anglia de 2 luni, si aceeasi oameni nesimtiti ii vad, si tot intr-un sistem d kkt stau. Pe toti ii doare in cot de tine si se uita la viata lor, da macar esti acasa. Sistem de educatie de kkt? Vrei sa ajungem toti handicapati, ca astia de pe-aici? Unu m-a intrebat: Romania e in Europa? Si asta nu pentru ca nu ne stie nimeni, ci pentru ca ei sunt handicapati si nu invata decat 3 materii pentru examenul final.
    Da-o ma naibii, nu te mai plange atat pentru comunismul ala care a trecut, or fi tot aia la putere, da te plangi ca nu stii sa-ti faci o viata ca lumea, chiar si acasa.

    00
  96. poate ca ar trebui „sa iti fie scarba” si de mass media de doi lei din care iti mananci painea.

    00
  97. NOU
    #98

    Articol bun.Daca asta este ceeace gandesti.Atunci eu te aplaud.

    00
  98. Zoso, imi place: stii scrie si chestii inteligente, cu miez. O bulina alba si… sincere felicitari.

    00
  99. Mie post-ul mi se pare jumate populist, jumate fals-revolutionaire, monsher. Adica matale ti-e scîrbă de tot, dar faci parte din şleahtă – ca si mine de altfel -, plus ca te mai si contrazici. Başca scîrţîieli serioase la capitolul filoz(s)ofie.
    In fine, astea sint refulari adolescentine, chiar daca ai trecut binisor de virsta aferenta.
    Noapte buna.

    00
  100. Sincer nu am rabdarea necesara sa citesc tot ceea ce ai scris, dar cat am citit a fost suficient sa imi dau seama ca aici e locul unde pot sa-mi descarc scarba si dezamagirea de aceasta tara infecta, plina de oameni infecti, bolnavi de grandomanie, oameni care au uitat de PRINCIPII, de etica si de adevarata valoare.

    Ma doare sa vad ca sunt unii atat de incuiati la minte, atat de indobitociti de sistem, cu o atitudine de genul: „asta e, n-avem ce face”. Cum fratilor n=avem ce face? Cum sa acceptam asemenea idioti care ne conduc si ne spun noua ca 1000 de euro este un salariu mult prea mare pt o persoana cu experienta de 1 an jumate in domeniul economic, care a terminat 2 facultati la stat (si precizez asta pt ca sa ma scuze cei care au facut particulare: nu dau doi bani pe cunostintele invatate de ei in acele facultati si e parerea mea), studenta la master, in conditiile in care vreau si eu sa ma mut de la mama si de la tata de acasa, ca deh, am 24 de ani, cat sa mai stau cu ei? Ei bine, chiria este la o garsoniera 400 euro/ luna, mai e si o masinuta care vrea si ea un casco de 80 euro/luna (consider ca o masina nu mai e un lux, deci sa nu ma oblige nimeni sa merg cu ratb-ul care iti prinde geanta intre usi si cu metroul la care ajungi sa stai la coada ca sa poti fii capabil sa intri ca sa-ti storcesti nasul de usi), plus o benzina de 100 euro/luna, hai si un telefon mobil de vreo 80 euro/luna = 660 euro/luna fara intretinere,lumina, gaze, mancare, tigari si iesit in oras, poate si o bluza, o margea, o maslina.

    Ei, spuneti voi? sunt eu nebuna? Cer ce consider ca merit sa am. De ce sa am eu cearcane acum ca am invatat si sa castig un salariu de vreo 20 mil/luna intr-un domeniu care oricum nu=mi mai place, cand puteam f bine sa ma duc la o particulara, sa frec menta, sa invat si eu niste grile cu juma de ora inainte de examen, sa stau numai prin cluburi sau vacante, sa dorm, sa nu ma intereseze nimic, sa ma angajez pe un post de economist ca incepator si sa n-am dureri de cap ca oricum as fi castigat probabil la fel ca acum, in sistemul asta de kkt.

    Explicati-mi si mie va rog, cum este posibil ca atunci cand cauti un post de inginer sa gasesti de fapt fisa postului a unui agent de vanzari? Cum este posibil ca atunci cand cauti un post de economist sa gasesti fisa postului unui absolvent de studii medii?

    NU e posibil asa ceva. In ce tara traim in care o secretara castiga mai mult ca un contabil sau un IT-ist? CUM? explicati-mi si mie ca deja ma simt depasita de situatie.

    Daca mi s-a propus sa fur clientii firmei in care lucrez si am refuzat mi s-a spus ca Ecaterina Teodoroiu a murit de mult. Adica cum? Adica in ziua de azi, in tara noastra minunata, ar trebui sa renunt la principii si la etica pentru a putea razbi? Dar unde ne aflam dragilor, in jungla? Involuam in loc sa evoluam? Ce se intampla?

    Eu nu am de gand doar sa ma plang ca multi altii, eu am de gand sa fac mai mult de atat, doar ca singura nu am cum. Asa ca cer ajutorul celor care s-au saturat de sistemul de cacao care ne guverneaza vietile si visurile si le propun ca pentru inceput sa nu mai accepte locuri de munca pe bani putini. Sa-si puna pe hartie cheltuielile lunare de bun simt (de trai decent si normal, ca in UE, ca doar facem naibii parte din ea, nu?). Ei , sa va interesati cum traiesc oamenii acolo, ca eu deja stiu, si sa cereti cat vi se cuvine, in functie si de cunostinte si de puterile voastre si nu mai acceptati sa fiti tratati ca si cand vi se face o mare onoare oferindu-va un salariu de cea mai mare jena in conditiile in care preturile ma fac sa rad, ma stupefiaza.

    Credeti-ma ca sunt uimita. Bafta si tineti-va tari. Astfel ii ajutati si pe altii pt ca angajatorul SPER ca isi va da seama ca in tara asta mai e nevoie si de calitate nu numai de cantitate.

    Stiu ca a sunat ca un indemn la revolta, dar sunt fff suparata pe ceea ce se intampla si nu inteleg cum de altii (prieteni de ai mei, in situatii mult mai proaste sau la fel) sunt atat de calmi si isi accepta situatia, uita de dorintele lor pt ca au ajuns sa creada ca este imposibil. Eu m-am mai descarcat. Nu stiu daca are acest blog sau nu o influenta asupra unora dar stiu ca eu nu pot accepta aceasta situatie si nu am de gand sa plec in alta tara sa fiu „sclava” lor acolo cand am tara mea aici si cand stiu ca nu am stat la spart seminte pe bordura si nici la intins mana. Nu sunt patrioata ca o injur in fiecare zi, doar ca vreau ce am dreptul sa am si dau ceea ce am obligatia morala sa dau. Si daca Ecaterina a murit, eu nu am murit, dar nici nu vreau sa fiu ca ea. Eu sunt eu, dezamagita si dezgustata si atat.

    O seara buna!

    00
  101. ioio, ce te tine aici? Nu-ti place, pleci. Iar daca nu nu pleci, inseamna ca problema nu e suficient de arzatoare.

    In plus, imi place cum va argumentati opiniile plecind de la nedreptatile personale.

    00
  102. NOU
    #103

    In tara noastra este o problema grava de lipsa de etica si integritate morala. Coruptia este la scara mare, este o boala deja care infecteaza pe toti. Cei imuni sunt distrusi de sistem sau fortati sa plece. De fapt este foarte simplu, romania este tara in care aproapele isi f**e aproapele pentru binele propriu. Sfatul meu, daca simtiti ca nu va adaptati la conditile astea emigrati, emigrati si iar emigrati. Sa se duca pe p**a tara asta pentru ca isi merita soarta.

    00
  103. Daca citesti mai multe despre comunism decat ce scrie in 2-3 gazete ai sa constientizezi ca problema cu teroarea sub care se traia atunci e ceva mai complexa decat ti-ai imaginat…

    Degeaba ii acuzi tu pe babalacii conformisti carora „le placea” sa indure frigul si sa stea la cozi 3 ore pt o paine si un salam cu soia… experienta arata ca aia care au facut altfel au patit-o. Rau de tot. Ah, crezi ca nu au fost si altii care s-au revolatat… pune mana si citeste „Inchisoarea noastra cea de toate zilele” sau „Imn pentru crucea purtata” sau „Amintiri din mlastina disperarii”, si ai sa constati ca a existat si cealalta categorie de cetateni, aia care au protestat. insa de ei nu a mai auzit nimeni, pentru ca au iesit din lagare si inchisori cu calcaiele inainte.Sa nu crezi ca au fost 2-3, ci vreo 2 milioane. Asta numai in Romania, ca in Rusia au fost zeci de milioane.

    Astia pe care ii acuzi tu au fost aia normali, care aveau poate familie de intretinut si copii de crescut, au preferat sa taca si sa faca un resou pe 2 caramizi sa nu le moara copiii de frig… o fi fost bine? o fi fost rau? in joc era viata lor… viata familiilor lor – ca astia ii inchideau cu tot cu nevasta, frate, sora, cumnati, asa, pt „dezinfectarea” socientatii – ar tb sa nu uiti niciodata ca marii criminali sunt cei care au adus oamenii intr-un asemenea stadiu.

    Si sa nu uiti ca multi dintre acesti criminali inca traiesc si primesc pensie de la stat, altii conduc Romania din posturi de senatori sau consilieri, altii sunt „lideri de opinie” iar altii s-au „retras” in vreun post caldut de ambasador prin insule exotice. Evident, inca sug puternic de la stat. Romania nu se va dezdobitoci cand vor muri ei si copiii lor, ci atunci cand se va face dreptate, adica atunci cand acesti oameni vor fi judecati si condamnati asa cum merita (chiar si post-mortem), cand li se vor confisca toate averile obtinute in perioada comunismului si cand li se va interzice, lor si progeniturilor lor, accederea la orice functie politica.

    Un interviu pe care TREBUIE sa-l citeasca oricine este revoltat de majoritatea covarsitoare a dobitocilor din socientatea romaneasca este cel cu tortionarul Frant Tandara, care a murit linistit in casa sa, ca pensionar pasnic al statului roman. http://www.poezie.ro/index.php/article/1789732/Dialog_cu_tor%C5%A3ionarul_Fran%C5%A3_%C5%A2and%C4%83r%C4%83

    Pana nu intelegem ca astfel de personaje inca traiesc intre noi, os a ne tot miram de halul in care a ajuns Romania.

    00
  104. As vrea sa apuc sa traiesc momentul in care se vor publica liste complete cu numele si poza tuturor celor care au colaborat cu Securitatea comunista, de la general si tortionar pana nea Costica de la etajul 3. Sa li se tatueze un semn pe frunte si sa se interzica orice tip de comunicare cu ei, sa fie exilati undeva la marginea oraselor, cum se facea cu leprosii inainte. Ei sunt pierduti, nu se mai pot vindeca, dar nici pe altii sa nu-i mai contamineze.

    00
  105. Da, cam aşa e. Şi partea naşpa e că totul sare în ochi mai bine acum, de alegeri. Mă uitam la afişe, la discursuri, la „dezbateri”, aştia toţi parcă trăiesc în altă lume, habar nu au ce e prin ţară.
    Mă uit la feţele lor în timpul băilor de mulţime. Se citeşte greaţa pe care au faţă de prostime, adică faţă de noi. E greaţa aia pe care tre’ s-o suporte o dată la 4 ani. Ei cu greaţa de o lună, Noi cu greaţa perpetuă pe care nicio lămâie nu o înlătură.

    00
  106. asta e tara vi se pare am vazut oameni cum mor de foame
    cauta prin gunoaie asta e tara de UE vi se pare altii o duc bine
    serios parlamentarii astia stiu sa faca si alceva decat sa doarma va rog sa imi raspundeti la aceasta intrebare
    tara civilizata ata da fata de italieni da da fata de altii NU atat am avut de zisa va pup pe toti:P

    00
  107. Sincer ,mi s-a parut un articol bunicel,dar putin exagerat.

    Cred ca aici este locul ideal pentru a-mi descarca ura pe care o am fata de aceasta societate ,care dupa parerea mea este formata dintr-o generatie pierduta in lumea manelelor , a bodyguarzilor de la „Security” care sparg seminte in intersectii si daca un om face o greseala..se cheama interventia si dau cu pumnul.Este o societate in care suedejii cu hainle rupte si murdare atat de profund incat „s-a scurs si pe pieile lor”.O societate in care copii de bani gata merg cu masini de 100 000 euro ,si coboara cu aere de mari sefi ,si tipa in gura mare „vine banii,vine banii”(vezi Mamaia statiunea noastra minunata de pe litoral).O societate destul de imorala incat se afirma*prin promovarea lui Gutza,Monica Columbeanu si alte nulitati ale societatii.Soferii sunt soferi… Un mosulica isi vedea de banda lui ,banda intai a soselei insa unul cu o masina sport cumaprata din bulgaria cu 1000 e,salt de la dacie,ii taie fatza sa intrre pe o straduta care era pe dreapta,astfel mosulica din tico evita in ultimul moment o coliziune,dar a avut curajul si tupeul sa il claxoneze pe soferul care a gresit.Omul s-a simtit indignat astfel au inceput sicanarile,frane brustein fata soferului din tico,apoi s-a suparat ca mosul nu reactioneaza violent. si il blocheaza. coboara din masina si ii da cativa pumni sanatosi,nu am sarit in ajutorul omului pentru ca s-a derulat prea repede si mi s-a facut mila si m-am dus spre om si plecase intr-un final soferul patit.Va dati seama cata prostie poate emana un om ?..era noapte nimeni pe strada..eu eram parcat si totul s-a derulat cu o viteza modesta de ~30 km/h.V-as spune mult mai multe intamplari dar din pacate chestiile astea sunt niste banalitati.Am observat multe magazine destul de bunicele ..devorate de mall-uri , care au ajuns cazinouri.Manelele au infestat tot..incepand de la imnul tarii ,pana la texte religioase.Mi-a zis unu` din cartier : Frate tu l-ai auzit pe Adrian C.M cantand „O,Sole Mio?”
    ,din acel moment imi venea sa pun cainii sa il manance.scopul lor in viata este de a da cat mai multi bani ca se se auda cum se dedica melodii proaste pentru ei.Multe,multe multe nemultumiri am de adaugat.Poate mai incolo .Ganditi-va putin…si o sa vedeti acest miracol al democratiei cu alti ochi.Unii mi-au spus sa ignor ,ca asa supravietuiesti.Poate asa o sa fac.

    00
  108. Uneori imi e jena ca sunt din Romania, mai ales din cauze de genul asta Grup de Insulte: Specii de România
    dar, desi nu sunt microbista, ma emotionez la cand joaca Romania cu o alta tara. Suntem inca atat de mici, din pacate.

    00
  109. Noi lucram in Itali de 5 ani si ne gandim serios sa nu ne mai intoarcem acasa chiar daca acasa e tot in Romania dar anul trecut cand am fost am vazut cum se lucreaza,cum muncitorii romani freaca menta ca sa treaca ziua si sa ia bani si lucrarea sa dureze cat mai mult mai ales la drumuri si alte lucruri de genul asta unde contribuie si statul.Cum sa evoluam daca ne furam unii pe altii? Muncitorii platiti de stat cre nu fac nimic ne fura pe noi si se fura pe ei pt ca oricum taxele le platesc. Trebuie sa punem mana la treaba cu adevarat gandnid ca ceea ce facem noi ajuta sa traiasca alti romani care vor ajuta altii si tot asa pana se ajunge la copii nostri pt ca trebuie creat ceva si pt ei ,nu poate pleca tot tineretul care nu are parinti de bani gata si care nu stie cum sa traiasca ziua de maine.Noi am inteles rau democratia de la inceput distugand tot ceeace era pt ca era comunist si nu era bun .Nu ,nu trebuia facut asa,pe ceea ce era bun in comunism trebuia sa consruim viitorul si trebuia sa evoluam cu revolutia nu sa ne intoarcem 50ani in urma.Nu se face nimic pt ca nu mai exista patrioti adevarari,politicieni seriosi si tineret interesat de viitorul tarii.Azi ceea ce intereseaza e cum sa -si cumpere fiecare un Ferrari periculos si cum sa faca rau la cei mai de jos ca sa arate ca banii fac legea in Romania.Toti ignorantii au bani cu galeata si masini straine pt ca ei sau parintii lor au stiut sa fure la momentul potrivit si dupa aceea au stiut sa”unga”persoana potrivita ca sa aiba un post bun,la caldurica si daca ii intrebi s-ar putea nici macar sa nu stie ce functie ocupa si ce ar trebui sa faca.Si atunci avem nevoie de oameni calificati cu adevarat,care cumosc ceea ce trebuie sa faca si au in mana o diploma obtinuta cu suferinta si sacrificii si nu platita de mamica si taticu.Jumatate di Romania trebuie sa moara si cealalta sa plece in strainatate sa vada viat si lumea moderna ca sa putem schimba ceva,ca aici nu e vorba de comunisti sau nu , e vorba de persoane fara valoare care cred co tot se plateste cu bani si cine nui are nu merita sa traiasca.Probabil ca mai trebuie o revolutie dar de data asta o adevarata revolutie culturala,intelectuala si de mentalitate ceea ce cred ca e aproape imposibil de realizat

    00
  110. Nu te-am citit pana acum dar concluzia este ca esti overrated. Eu nu o sa revin, desi din multe puncte de vedere sunt la asentimentul tau.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube