volamo a Parigi

Pentru ca ei sunt diferiti.

Cred ca moldovenii sun diferiti fata de romanii din ‘89. Romanii nu vazusera nimic niciodata. Romanii nu aveau internet sau alte mijloace de comunicare decat TVR1 si Radio Romania. 90% nu stiau unde sunt punctele de trecere a frontierei si cum e aerul in partea ailalata. Romanii nu calatorisera niciodata si numarau pe degete masinile cu numar strain pe care le vedeau intr-un an. Romanii nu aveau voie sa plece in strainatate fara un motiv intemeiar. Romanii nu aveau ziare.

Probabil Ceausescu ar fi murit de batranete daca ne-ar fi dat TV din belsug si voie sa mergem sa calatorim. Cu Daciile noastre obosite, unde am fi ajuns? Până la bulgari. Hai maxim până la greci. Am fi luat avionul pana la destinatie. Adica nu foarte departe. La salariile de atunci, cine si-ar fi permis o mie de dolari biletul pana in America?

Vremurile se schimba.

Articol sponosorizat de vola.ro, care aniverseaza zilele astea 2 ani. Si dau niste premii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. La concluzia asta ajunge multa lume – daca nea’nicu dadea paine si circ, niste manele, un pic de sexy braileanca, acum ii construiam mausoleu si-l slaveam ca pe lenin… noi sa fim sanatosi.

    00
  2. te-au sponsorizat si pe tine? :))

    ca eu aflasem de la dono….

    00
  3. NOU
    #3

    Nu inteleg de ce am compara evenimentele din Romania din 1989 cu evenimentele actuale din Moldova. Doar pentru ca se protesteaza impotriva unui partid ce are in denumire cuvantul „comunist”? Eu alta legatura nu vad! In Romania in 1989 exista un singur partid, iar la alegeri aveam de ales intre un candidat si el insusi. In Moldova in prezent exista o multitudine de partide politice ai caror candidati apar pe listele electorale. OECD spune ca alegerile au fost relativ corecte. Chiar daca nu au fost 100% corecte, diferenta de la 50% la 13% dintre partidul comunist si urmatorul clasat nu poate fi pusa doar pe seama fraudelor. In Romania in 1989 nu existau societati private, ONG etc. In Moldova sunt. In Romania in 1989 nu exista presa privata. In Moldova este (si inainte sa sara toata lumea in sus ca nu e libera, un coleg de facultate moldovean spunea ca este mai libera decat a fost in Romania in perioada 2000-2004 si nu a votat cu partidul comunist). Ce se intampla acum in Moldova seamana mai mult cu un ipotetic protest care ar fi avut loc daca ar fi castigat Nastase alegerile din 2004 si sustinatorii Aliantei ar fi iesit in strada sa dea foc la Parlament. Stiu, e nasol ca batranii si cetatenii moldoveni de origine rusa nu voteaza „cum trebuie”. Din pacate nu scrie nicaieri ca au drept de vot doar aia care gandesc ca voi sau ca mine… Asa ca terminati cu comparatia asta absolut cretina intre evenimentele din 1989 din Romania si evenimentele actuale din Moldova!!!

    00
  4. tre’ sa fii amator rau la comentat politica pentru ca sa faci comparatia cu romania 1989. compari acolo cu ”revolutiile” din ultimii ani din ucraina, georgia, serbia, kirghizstan, ca altfel e stupid.
    @anonymous coward: daca protesteaza inseamna ca ceva chiar nu a fost in regula, chiar a mirosit a falsificare. nu in orice tara aia care pierd ies in strada. si nici macar in moldova nu s-a mai intamplat. daca cei care au pierdut alegerile le contesta, intr-o tara care se pretinde democratica intotdeauna trebuie luati in seama, indiferent de ce au spus initial observatorii alegerilor. si, cum ai spus, in cazul asta nici nu au fost 100% convinsi ca alegerile au fost corecte. exact ca in ucraina, cand cu revolutia portocalie.

    00
  5. Anonimus Coward, se pare că s-a falsificat exact cît au avut nevoie ca să poată alege preşedintele. După exit-poll comuniştii aveau 44,7% şi 55 de deputaţi, după numărare 49,9% şi 61 de deputaţi, exact de cît e nevoie să poată alege preşedintele, după Constituţia Moldovei.

    Comparaţia cu 1989 e valabilă, aceleaşi idioţenii cu agenturile străine pe care le zicea Ceauşescu le zice şi Voronin acum. Comuniştii nu acceptă că propriul lor popor se revoltă contra lor.

    În altă ordine de idei:
    Cine este Natalia Morar, presupusă lideră a revoluţiei din Chişinău:

    00
  6. E cu dus si intors. Cine a inceput scandalul in Chisinau? Tinerii. Cei care au luat o portie de bunastare (da, Romania este un fel de Occident fata de Moldova), au vazut cum e sa traiesti liber si au putut sa experimenteze viata in Romania sau in tarile din Vestul Civilizat. Si acum vor mai mult. Vor sa aiba toate astea in tara lor. Vor sa aiba acasa ce au vazut la TV sau pe internet. Noi in 89 eram sub presiune, pentru ca nu se mai putea. La ei supapa e intredeschisa si ei incerarca sa o deschida la maxim.

    00
  7. asta e asa, pentru propria delectare a cititorilor tai. Nu stiu daca ati vizitat pana acum site-ul oficial al republicii moldova, (in limba romana , incredibil!?! ) , dar mie una mi s-a parut mai mult decat o porcarie.. nimic despre revolte,decat declaratia lui Voronin ca „cea mai importanta reusita a noastra este evitarea varsarii de sange in randul protestatarilor care au recurs la acte de vandalism”,datat 8.04.2009. SA MURITI VOI !?! LA CATI LE-ATI RUPT CAPUL PANA ACUM,FARA REMUSCARI?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube