Veniţi voi la noi

Guvernul introduce impozitul forfetar, care se dovedeşte a fi un fiasco, câteva mii de firme fiind închise de proprietari. Guvernul scoate forfetarul şi plânge a pagubă. Câteva zile mai târziu, se anunţă sprijinirea mediului de afaceri, sub forma unor scutiri de taxe pentru tinerii care îşi fac firme.

Ideea e simplă: de ce să alergăm noi să vă controlăm şi să încercăm să aducem bani la buget? Nu mai bine vă faceţi voi nişte firme şi apoi ne gândim noi cum le impozităm?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. stai asa, ca inca nu s-a legiferat nimic. va fi ceva in genul la „prima casa” care nu va functiona. :evil:

    00
  2. care prima casa?! ca au ajuns la a treia!

    00
  3. Nu le-a placut cu firme multe, asa ca au format lumea sa le inchida. Da parca nici fara firme nu-i bine, asa ca sa le deschida la loc :))

    00
  4. sa se aprobe domnule, promit sa fiu primul care aplica pentru asa ceva. Vreau sa vad in cat timp reusesc sa ma convinga de faptul ca nu o sa vad nici un ban.

    00
  5. Joaca de-a soarecele si pisica.

    Cand au fost firme au introdus taxe. Acum ca firmele au inchis se scot taxele ca sa se deschida. Dupa ce o sa se deschida iar cateva firme iar le da in cap cu ceva taxe. That’s the game.

    00
  6. NOU
    #6

    Fiecare se va gandi de doua, trei,…..n ori pane ce va deschide o firma

    00
  7. Deci, forfetar in sine inseamna ceva impus dinainte si invariabil. Ce am avut noi nu este impozit forfetar, este impozit minim, care in functie de un anumit palier de profit te incadrai in plata unei sume fixe.

    Ca sa zic asa…sa se faca diferenta, nu toti plateau la fel.

    Sistemul asta de impozit forfetar merge pe la altii, la noi a fost doar o notiune de impozit minim.

    00
  8. Interesant. Dar vreau să mă ajute şi dacă îmi deschid firma în Cipru, Monaco ş.a.m.d. Sau măcar în Bulgaria sau Ungaria, ţări apropiate şi muuult mai previzibile ca politică economică.

    00
  9. @ alienat
    deschide-ti o afacere si apoi vezi care-i diferenta. minimul era pe paliere de venit. era un forfetar diferentiat. ;)

    00
  10. Nu stiu cum dracu ii zice, dar sa platesti impozit chiar daca nu ai profit mi se pare o tampenie.

    00
  11. Nu va suparati, dar o firma care nu era in stare sa plateasca impozitul forfetar…nu era o firma.
    Era doar un balcanism pe hartie, pt. diverse „smecherii” mioritice.

    00
  12. Deci … Pentru a desfasura o activitate care presupune vanzarea unor produse sau servici, productie, intermedieri, etc, ai nevoie de un anumit statut juridic… Logic, asta presupune de obicei infiintarea unei firme. Ganditi-va ca majoritatea romanilor si-au facut firme mici, ca sa poata desfasura legal o anumita activitate. Ei, aceste firme, sunt la limita supravieturii din punct de vedere economic, cei mai multi preferand „sa lucreze pentru ei” decat „sa lucreze pentru altii”, profitul acelei mici firme insemnand de fapt asigurarea unui salariu decent pentru patron, si eventual un loc de munca pentru nevasta, copil si eventual soacra … Ori, in aceste situatii, impozitul forfetar dezechilibra total balanta profitabilitatii firmei … Rezultatul ? Imi bag picioarele, inchid firma, si … lucrez la negru.

    Ca sa-si dea seama insa de acest aspect, in Romania marii „specialisti” in finante si economie au trebuit sa sa vada pusi in fata faptului implinit ca sa priceapa si ei ceva din cum functioneaza economia in tarisoara asta de 2.25 lei numita Romania …

    00
  13. servicii” nu „servici” … sorry, dar nu exista functia de „Edit Comments” …

    00
  14. Da Dorian, ce bine zici tu. Daca lucrai la firma mea, in caz de vremuri mai grele, cum ar fi o criza economica, iti taiam tie din salariu, sau mai simplu te dadeam afara ca sa raman cu niste profit. Ca de` daca n-ai profit nu merita sa faci umbra pe pamant.

    SI in afara de asta, e vorba de principiu. N-am de ce sa platesc nici macar un leu. Impozitul pe pierdere este o ipocrizie crasa. Firmele proaste de care zici tu, mor singure din cauza managementului prost, a concurentei, a economiei de piata in general. Treaba statului e sa controleze corectitudinea, nu sa stabileasca cine sau nu merita sa ramana pe piata in functie de profit.

    00
  15. Firma mica, maxim 10 facturi pe an functionare ca venit suplimentar pe langa jobul aferent.
    Incasari de la 1000-3000 e pe an la care tb sa platesc impozit forfetar de 500?
    Imi bag asa numita P. In alde boc si specialisti.
    Succesuri

    00
  16. @ dorian
    cate firme si cate afaceri ai facut in viata ta, puiule? :P

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube