Stuff: suficiența cantităților și produse nedorite

scris de 27

Una dintre cele mai mișto chestii pe care le-am prins la Berlin a fost modul în care nemții funcționează când e vorba de necesități și cumpărături. Neamțul nu se aruncă să își cumpere 4 kile de carne când merge la grătar, pentru că știe că el poate mânca doar două și nu vrea să arunce restul. Tomberoanele blocului unde locuiam erau relativ goale de la săptămână la săptămână, toată lumea sorta gunoiul, și, din 24 de familii, abia se umplea jumătate într-o săptămână.

De atunci am început să fiu mai atent cu cantitățile cumpărate, să sortez gunoiul și să calculez un pic cheltuielile casei.

Una dintre chestiile pe care le fac constant e să refuz chestii gratuite de care nu am nevoie. Chiar dacă sunt gratuite, dacă nu îmi trebuie în viitorul imediat, prefer să nu îl iau.

Alta e să aleg din meniu ce nu îmi trebuie. În zilele în care fata are mult de muncă și stă peste program la serviciu sau se duce la cursuri de îmbunătățire sau naiba mai știe ce scuze găsesc femeile ca să…erm…this is not good. Așa, în zilele alea îmi comand de la DopoPoco sau Andos și le spun ce să nu îmi pună în comandă. Nu vreau salata lor, e ceva mizerie coleslaw și nu îmi place, prefer niște roșii de-ale mele. Nu vreau tacâmurile lor de plastic, le am pe ale mele de argint. Nu vreau băutura lor gratuită, că e Pepsi, prefer să i-o las șoferului.

Declutter!

becuri-3

Tags: ,