Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. NOU
    #1

    M-a amuzat teribil ala cu apartamentele, zici ca e un pescar care iti spune ce sa faci „da mai la mal ca acolo trage, incearca sa arunci niste mamaliga”.

    00
  2. Stai linistit. 4 din 4 elevi se uita la porno cu lesbiene.

    00
  3. Urmaresc de ceva timp bitcoin, in ultimul tikp pretul a crescut. Asta spune ca e mort. Cum e, pana la urma?

    00
    • in ultimul timp insemnand dupa ce a scazut de la 1200 …
      https://www.coindesk.com/price/bitcoin -> verifica chartul pe 1 an :)

      00
    • a crescut? de la 1.200€ la 200?

    • A fost 200, acum e 383. Chiar acum am verificat.
      So, „in ultimul timp” creste. De ce?
      De cand a inceput bula ma tot intreb ce marfa e asta, de exista oameni care investesc in ea… :)

      00
    • nu știu ce să zic. băieții mei, care se pricep la din astea, ziceau că au cumpărat pe la 20 și au vândut la 600.

      ce vezi acum s-ar putea să fie un pump and dump.

    • Era de asteptat, mie bitcoin-ul mi s-a parut intotdeauna o forma de teapa. Nimic de zis, unii au avut de castigat (in general early adopters) dar sistemul nu prea avea cum sa dureze.
      Cred ca tot la tine am vazut un alt sistem de gen… care probabil se va dovedi o alta teapa…

      00
    • Va ghidati dupa reperele gresite :) Cursul este doar o parte infima din ce poate face bitcoinul. Bitcoinul poate rupe si la 1$. Tehnologia din spate este de 100 de ori mai importanta si mai valoroasa decat cursul.

      00
    • Bai tizule, daca acum vin cu 100 de milioane de walkmene cu casete, sunt „important”? Am urmărit bitcoin cam de la inceputul bulei, de la 200$ in sus, apoi in jos. „Tehnologia” de care spui e o prosteala care se schimba mai repede decat tehnologia din telefoanele mobile. Ai „piese” de acum 6 luni? ESTI VARZA, tu-i tera-hash-ul ma-sii.
      Si desi am facut un liceu de info, iar azi urmez o facultate de electronica, sa mor daca pricep une e valoarea bitcoinului. Toti mananca cacat cu „operatii complexe”… care e, PE BUNE, marfa produsa de bitcoinii astia? Despre ce, exact, „operatii complexe” vorbim? Una, as vrea sa vad explicata UNA „operatie complexa”.

      00
    • Daca maine as vrea sa investesc intr-o afacere cu potcoave, un potcovar ar sta sa ma convinga de marfa lui, de ce costa atat o potcoava, cate ore-munca sunt bagate intr-o potcoava, metal, etc.
      Ca la prosti, exista explicat undeva ce produs e bitcoin? Cum se produc astia? Promit ca citesc orice link in care nu e spus „operatii complexe”.
      Stiu, sunt prost, dar am o mica banuiala ca as intelege si mai multe detalii decat explicatia simpla „operatii complexe”.

      00
    • Bossule daca tu care ai facut liceu de info si care acum urmezi o facultate de electronica nu poti sa vezi valoarea tehnologiei din spatele bitcoin atunci ce pretentii sa mai am de la ceilalti? Probabil ca la fel se vorbea si despre internet in anii ’80 si ’90. Nu avea valoare pentru nimeni pentru ca nu stiau ce sa faca cu el si uite unde suntem acum…
      Bitcoin are doar 7 ani si tu vrei sa ai valoarea pe care o are internetul dupa cativa zeci de ani. O sa iti spun doar atat: bitcoin reprezinta o inventie unica, care nu a fost posibila pana acum si anume posibilitatea de a avea „bani programabili”. Mai departe te descurci tu, dar inainte sa acuzi ar fi bine sa te informezi mai bine. Spor :)

      00
    • Ai cativa bitcoini si speri sa te imbogatesti, asa e? :)

      00
  4. NOU
    #19

    Se vede ca nu ai făcut religie la scoală. Marş la colţ cu pantalonii in vine!

    00
  5. legqt de apartamente preturile nu au crescut deloc in ultima perioada, cum spune autorul in articol. Preturile din articol exista pe piata de peste 8 luni, doar ca acum au aflat si ei.

    00
    • bos, îți trimit ceva distractiv pe mail?

    • Bine, acum eu nu stiu daca voi ati citit articolul respectiv, sau ati citit doar titlul care l-a pus zoso. Articolul e scris de un tip destul de cunoscut in lumea bitcoin, care a fost implicat intr-o gramada de proiecte. Omul pur si simplu e satul de bula aia si a decis sa iasa de acolo. De aici pana la a fi mort, mai e destul de mult. N-o sa moara curand, asta-i sigur.
      Recent s-a lansat OpenBazaar, care suna promitator.. si e posibil sa ajute „industria” bitcoin sa creasca.

      00
    • sure trimite ce vrei tu.

      00
    • Faptul ca bula cu Bitcoin o sa explodeze nu inseamna ca bitcoin o sa moara. Ci doar ca o mare parte din investitori o sa o ia in barba rau de tot daca nu sunt atenti. O sa fie un fel de dot-com crash sau telecoms crash.

      00
    • @Zoso trimite-mi si mie ceva distractiv pe e-mail te rog. Multumesc :)

      @dragos omul e un pussy care s-a suparat ca lumea nu face cum vrea el, si-a luat jucariile si a plecat la un consortiu de banci. Personal nu mi se pare o atitudine corecta pentru un adult.

      @ratonbox tu din pacate nu ai nici o treaba cu realitatea, dar iti place sa comentezi ca sa te bagi in seama. Despre ce bula vorbesti? Investitorii neatenti si nechibzuiti si-o iau zilnic in barba, deci nimic nou sub soare.

      00
  6. Si sunt preturile cerute de vanzatori, nu cele care s-au facut tranzactiile.

    00
  7. so, „nu putem face Iphone in USA pentru ca nu putem trata US citizens ca pe sclavi”.
    hai sictir.
    Aia cu calitatea e si mai buna.
    Si ce, sa le dai tax breaks sa le faca in USA? da, sigur.
    Sau alternativ, nu le dai. le iei. Vreti sa vindeti in USA? very nice.ia de colea taxa de import sa va usture.

    00
    • Nu stiu daca grija pentru muncitorul american e motivul, dar partea cu flexibilitatea productiei si disponibilitatea componentelor chiar e un motiv bun. Exista zeci de motive sa-i injuri pe Apple, dar modul in care isi organizeaza productia ar trebui sa fie predat in scoli.

      00
    • inainte sau dupa „fabricile apple din china sunt inconjurate de garduri de plasa inalte de 12 metri ca sa-i prinda pe muncitorii care incearca sa se sinucida prin aruncarea de la etaj”?

      00
    • Dacă te uiţi la articolul cu Apple, zice că preţul final (deci de retail) ar fi cu $50 mai mare dacă ar fi produs în US.

      Eu zic că pentru cât de patriotici îs americanii, $50 de dolari în plus pe iphone e nimica toată…

      00
    • io citisem undeva ceva pe langa plus 200$ care suna mai realist avand in vedere cat e de ieftina mana de lucru in China.
      Pe de alta parte: risca apple sa li se fure designul pentru un cacat de 50$/aparat?

      00
    • Un apple fanboy o sa plateasca si 50 si 300 usd in plus. Nu asta e problema.
      Ideea e ca Apple are un nivel de control extraordinar asupra productiei. Cand nenea Cook spune ca chinejii sunt dispusi sa iasa din casa noaptea ca sa mai stoarca niste telefoane, asta nu e o exagerare de dragul conversatiei. Incearca tu treaba asta cu membrii sindicali din oricare alta parte a lumii.
      In afara de asta, problema cu ecosistemul e o realitate. Pe langa fabrica de asamblat, mai trebuie sa ai jde fabrici care sa faca componentele. Si nu cate una ci 2-3, de dragul redundantei si a acoperirii cresterilor bruste de productie. Ca sa poti sa faci componentele, ai nevoie de masini si scule. Adica alte fabrici, cu alti oameni.
      Pe de alta parte, toate aceste companii nu te au doar pe tine de client, deoarece nu ar putea supravietui. Asa ca trebuie sa lucreze si pentru altii. Iar altii sunt toti in China.

      00
  8. Uite aici un articol demn de stirile zilei (azi a aparut), la care titlul cu rosu ar trebui sa fie: De cand „institute” particulare interzic chestii in Romania?

    https://www.b1.ro/stiri/monden/au-concertat-imbracati-in-tricourile-care-au-fost-interzise-de-institutul-elie-wiesel-sute-de-tineri-au-cantat-melodii-pe-versuri-de-radu-gyr-foto-video-142324.html

    00
  9. Preturile apartamentelor cresc doar in visele umede ale proprietarilor care vor sa vanda. Din cate stiam eu, pretul e suma de bani la care vanzatorul si cumparatorul se inteleg sa faca tranzactia.
    Numai ca articolul spune ca:
    „Dar începutul de an nu le aduce proprietarilor prea mulţi cumpărători.”
    si
    „Ca preţurile să rămână pe această tendinţă, ar trebui să fie susţinute şi de cererea cumpărătorilor.”

    00
  10. Vali am un prieten care cauta web developeri pentru un contract in Barcelona, pot sa pun anuntul omului aici?

    00
  11. ai bagat ceva reclame care strica back-ul. trebuie sa dau de 3 ori back ca sa mearga

    00
  12. UI developer – HTML- CSS3 – Javascript – Design- Front-End Development- Spain

    Next-Link are currently looking for UI developer Consultants with at strong experience within UI Design and Front-End development.

    Skills Needed:

    Extensive experience in creating wireframes, storyboards, user flows, process flows and site maps
    Experience in UI Design and Front-End development
    Proficiency in Photoshop, Illustrator or other visual design and wire-framing tools
    Proficiency in HTML, CSS3, jQuery, Javascript, and AJAX
    Familiarity with Javascript frameworks and Responsive Web Design
    Excellent visual design skills with sensitivity to user-system interaction
    This is a wonderful opportunity to work in a beautiful location in Spain and immerse yourself in the Paella, smiles and great People! Please forward your most recent UI developer CV to upesh at upesh.jadva@next-link.ch to be considered for the role.

    Alternatively, to receive up to 1000 EUROS feel free to refer a friend that be interested?

    Day rate: Great Pay, With Low Tax- starting €200/day

    Duration: 6 – 12 Month Project

    Location: Barcelona- Spain

    Pls note: Nu e firma mea, doar postez pentru un prieten. Cine e interesat, dati email la upesh.jadva@next-link.ch.

    Nu intrebati tampenii gen: imi plateste avionul sau imi da casa.
    Thanks Vali.

    00
  13. E atat de greu sa faci telefoane in SUA incat Motorola, pe vremea cand era detinuta de Google, s-au pus sa produca un telefon in SUA. N-au avut probleme cu furnizorii de piese.

    00
    • evident ca aia cu furnizorii de piese e pretext :)

      00
    • Nu sunt eu fan Apple. Dar daca tu ai putea sa faci aceiasi munca cu americani sau cu chinezi, la aceiasi calitate, unde te-ai duce? Nu acolo unde e mai ieftin? Sau Apple e cumva organizatie caritabila?

      Si oricum, tinand cont de pretul de productie fata de pretul de vanzare in cazul Apple, grosul banilor nu ramane in China, ci tot in buzunarul Apple. Acum nu stiu unde vrea Apple sa tina banii aia, am auzit ca baietii nu duc in SUA nici picati cu ceara banii din vanzarile externe.

      Pe scurt, o compania americana adevarata, nu vad de ce s-ar schimba :)

      P.S. Noroc cu scandalul cu FBI, ca pot sa abata atentia de la alte chestii si sa se dea aparatorii libertatii in lupta cu balaurul care vrea sa ne violeze intimitatea. Acu 5 luni au dezactivat aplicatia News in China la cererea expresa a guvernului chinez, fara sa zica nici pas. Ala e alt balaur, nu se pune.

      00
    • Nu e greu, e scump. China are toata infrastructura la indemana, de la carcase la ecrane, totul concentrat intr-o zona mica (ma rog, mica la nivel de China). Sa refaci ecosistemul asta in state costa timp si bani.

      00
    • @radu
      ecosystemul exista in state. Ce nu exista sunt oamenii care-ar munci pe salarii de sclavi in schimburi de 18 ore

      00
    • Nu, nu exista, pentru ca apple nu produce telefoane in state. Ecositemul include si relatiile si experienta in productia pentru telefoane. Dar sunt convins ca, la o adica, pot produce tot in state, pot gasi parteneri care sa le livreze tot ce au nevoie, dar cu un mare efort initial si cu costuri semnificativ mai mari. Si de ce ar face asta?

      00
    • pentru ca numai Apple stiu sa produca telefoane
      pentru ca Apple e singura firma care stie cum sa faca asa o chestie delicata si nu mai exista nici o alta companie capabila sa faca un produs de soiul asta
      pentru ca Apple e cea mai nemaipomenita si bestiala companie

      Gizas

      00
    • Nu, ci pentru ca numai in China exista capacitatea necesara de productie de componente. Ca a ajuns acolo din vina apple/dell/hp etc, asta nu contest. Dar realitatea e ca, in momentul de fata, doar acolo e.
      Spre exemplu:

      https://www.statista.com/statistics/236845/value-of-the-leading-global-electronic-components-exporters-by-country/

      00
  14. Din pacate 3 din 4 elevi n-au inteles ce ii intreba chestionarul. Asta e mult mai trist decat rezultatul chestionarului.

    PS: predau unor elevi de liceu, stiu ce vorbesc…

    00
  15. Se stia de problema dimensiunii blocurilor din blockchain inca de la inceput si tot de amana problema.

    00
  16. Am vazut documentarul ala cu colectiv. Inca mi se pare trista situatia, indiferent de toate speculatiile existente. Pacat…

    00
  17. NOU
    #56

    Ce este bicoiul asta?Un fel de rubla chineza,nu-i asa?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube