Știrile zilei – 27 mai 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Link-ul cu farmacii e cel de la socol

    00
  2. Cum adica problema mare este ca nu faceau evaziune ? Ba asta e cea mai grava problema…asa nu au platit bani la stat, bani care teoretic ar fi fost folositi pt noi…ca samanta romaneasca de cocalarism ii facea sa se dea mari ,tine de patologia natiei noastre…

    00
    • „asa nu au platit bani la stat, bani care teoretic ar fi fost folositi pt noi”

      iar practic ar fi fost furați de gașca mafiotă care conduce romania.

      00
    • Ca si om care a lucrat cu aplicatiile siveco destinate caselor de asigurari de sanatate, crede-ma ca evaziunea era cea mai mica problema. Sa introduci constient in sistemul de sanatate softuri proaste, netestate, fara mentenanta si fara suport, softuri ce urmau sa fie folosite de catre niste oameni care nu au pregatire in domeniu (medici, asistenti) a produs pagube mult mai mari..
      Macar daca livrau niste produse de calitate care functionau, nu blocau serverele si medicii puteau raporta in ele..

      00
    • Mai citeste o data: problema principala lui Vali (ca si a mea) nu e evaziunea pe impozit pe profit (care cauza pierderi bugetului de 5% sa zicem din valoarea contractului) ci ca si mare parte din restul de 95% din valoarea contractului era furata, ei livrand soft de calitate proasta sau inutilizabil. Si ca adiacent alte firme de soft nu se dezvoltau pentru ca ei luau toate contractele iar tu ca utilizator sau beneficiar al sistemelor aveai de pierdut mult mai mult din asta decat din cei 5% (repet, estimativ ca n-am stat sa calculez) care s-ar fi intors la buget.
      Tot e bine ca i-au prins si cu asta, trebuiau sa inceapa de undeva dar scopul final ar trebui sa fie calitatea rezultata din banii consumati.

      00
  3. hai ma si nimic despre alegerile furate din Austria? nimic despre cum au futut fanii lui Milo pagina de FB a DePaul U?

    00
  4. Apropo de LiveRail (am pierdut 20 de minute sa-mi aduc aminte de unde stiu de firma asta), ce mai face Trilulilu?

    00
  5. Bulgarii au inaugurat autostrada aia in 2013!!!

    00
  6. Blogul cu articolul despre familiile din Venetia care si-au mentinut bogatia 600 ani are trimitere la un articol din WSJ in care se vorbeste despre acelasi lucru …doar ca in Florenta :) Nah Venetia, Florenta or fii prin acelasi cartier …

    00
  7. Nu știu de ce, ma freaca grija despre Lingau. A revenit reclama in emisiunea lui, stie cineva ceva?

    00
    • să nu ne precipităm. mai e timp :)

    • Intreb asta pentru ca cineva a dat share la o bucata de emisiune, in care gagiul se plangea ca trebuie sa faca emisiune pentru publicul comercial, care e 18-49. A ajuns sa se oftice pentru ca trebuie sa genereze content pentru persoane in „range”-ul asta de varste… pe bune? :)
      Era foarte frustrat: „Acum generam content pentru idiotii cu varste cuprinse intre 18-49”, ceva de genul ăsta spunea.
      So, il mai evita agentiile, sau nu?

      00
    • da, in continuare nu are reclamă. dar se enervează că toate măsurătorile spun că ei au public bătrân, necomercial, ceea ce e o problemă pentru ei. fac rating, dar agențiile nu au ce le vinde ăstora. și s-au mai și băgat în căcat cu manifestările alea, când au scos toți nespălații în stradă, să vadă lumea cine se uită la ei.

    • pampersi pentru adulti, provident, catena, locuri de veci, matiz-uri?

      00
  8. Interesant articolul de pe logec.

    00
  9. Asta cu medicamentele e crunta! Am o prietena care a facut acum doi ani o dubla mastectomie si de atunci face tratament cu Tamoxifen.Prin martie a apelat disperata la cunostinte din toata tara si nu numai pentru ca medicamentul nu se mai gaseste si nici nu are inlocuitor. A facut rost din Spania. Am batut farmaciile la pas in tot orasul si am cautat si nu pot sa va spun ce priviri compatimitoare imi aruncau farmacistele cand imi explicau ca nu au si nici nu vor avea prea curand.

    00
  10. Chestia aia cu burgers and lies e isterie tipica pseudo leftista. marirea salariului minim are consecinte. Una dintre consecintele alea e ca clientul va trebui sa acopere cresterile alea.
    A doua e ca oamenii aia nu merita sa li se dubleze salariul doar pentru ca nu le ajunge. O slujba la McDonalds nu e o cariera. Un pompier nu face $15/h, si nu se plange.

    Gigelul ala care a ridical salariile tuturor angajatilor la 70k si-a pierdut cei mai buni oameni, si compania e cam in cadere libera. Lucrul dracului, dar oamenilor nu le place cand unii sunt rasplatiti doar pentru ca exista.

    CE e in neregula cu „daca vrei sa faci mai multi bani, munceste mai bine, calificate, etc?

    00
    • califica-te lol

      00
    • păi cam e, pentru că mulţimea face presiuni, degeaba ai 5% super calificaţi că tot au nevoie de oameni de serviciu să cureţe după ei, să le facă papa, e un ecosistem urban pe care nu vrei să îl strici. Totuşi trebuie echilibru, nu să le dublezi salariul minim, sau statul să oblige companiile să le dea un salariu minim de atâta musai. Statul ar trebui să plătească o parte din salariul minim pe care el îl impune prin lege, că oricum companiile sunt taxate la greu.

      00
    • E gresit si contextul in care aia care lucreaza acum la invartit burgeri trebuie sa aplice pentru ajutor sau bonuri de masa. Practic toti cetatenii subventioneaza Mc’D prin suventii, asta zice Maher. Si intr-adevar e profund imoral sa o tot invarti cu etica business-ului dar sa profiti de sistemul social.

      Nu o ard eu prea pe stanga, dar prefer ca statul sa ajute in continuare pe cei aflati in dificultate sa se repuna pe picioare, nu sa subventioneze companii si asistati in permanenta.

      00
    • @alxzen
      da bre, dar pe aia nu-i obliga nimeni sa munceasca la invartit burgeri. Muncitul la McD nu e o cariera decat pentru foarte putini. pentru restul popendulatiei, e un job de inceput pana te hotarasti ce vrei sa faci si unde vrei sa te indrepti. E un zero skilled job.
      Si atunci? oamenii peste hai sa zicem 26 de ani care lucreaza la McD in State sunt loseri. Da-ti seama cat poti sa fii de prost sau de puturos incat pana la varsta aia sa nu ai nici un fel de calificare.Si atunci de ce ar trebui sa-i rasplateasca societatea pe oamenii astia? Nu e corect sa maresti salariile numai la nivelul cel mai de jos. Corect e sa le maresti pe toate, nu sa devaluezi munca alora care s-au straduit ca sa ia rata aia orara doar de dragul unora care sunt prea lenesi si/sau prea prosti( absolventi de gender studies etc) ca sa-si imbunatateasca viata.
      E anormal si prosteste sa rasplatesti putorile. Ideea e sa-i rasplatesti pe cei care se straduiesc.

      Si de asta aia care cer ce nu li se cuvine ajung in coada de la somaj.

      http://www.techtimes.com/articles/74094/20150812/mcdonalds-introduces-ipad-like-kiosks-for-ordering-new-gourmet-burger-options.htm

      NOTA BENE: eu vorbesc despre situatia din state. NU ma intereseaza aia care muncesc la McD in Ro, etc. Discutia este despre cei de acolo.

      00
  11. Pozele cu Romania de acum 83 de ani merita toti banii. Totusi am avansat ceva fata de acum 83 de ani. Nu stiu de ce multi se bat cu caramida in piept ca in perioada interbelica Romania era mega infloritoare. Infloritoare mai ass…

    00
    • corect!

      00
    • Era mega-înfloritoare, adică se dezvolta. Nu că ERA deja dezvoltată (aka înflorită).

      Asta îşi aduce aminte lumea de fapt. Recolte în creştere faţă de foamea din război, fabrici se reconstruiau după ce au fost distruse, căi ferate reabilitate, era o forfotă generală pe care popendulaţia a asemănat-o cu bunăstare, pentru că erau locuri de muncă în cele enumerate şi lucrurile aveau o direcţie bună cât de cât.

      Dar nu că eram deja mega-dezvoltaţi, aveam la autostrăzi de-a trebuit să mai dărâmăm din ele, şamd.

      00
    • era infloritoare pentru aia 5% care nu erau tarani

      00
  12. Vali, dar stii ca Siveco a vandut acelasi soft si casei de sanatate din Bulgaria si acolo merge fara probleme? Asta ce iti spune? Chiar o fi softu de vina?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube