Știrile zilei – 10 iulie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. Blondă-Blonde
    :)

    00
  2. Si reformele nu vor aparea, pentru ca nu are cine sa le implemenetze. Iar daca dorim sa schimbam ceva radical, vor sari parintii ca arsi, si tot asa. Un cerc vicios.

    00
  3. E interesant ca pe primul loc la aplicatii platite Android se gaseste o tastatura, desi exista mai multe alternative, inclusiv tastatura gratuita Google. play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin

    00
  4. Cea mai mică promovabilitate a fost în Ilfov, 21,9%, Teleorman, 35,2%… Iarasi Teleorman? Las’ ca se revanseaza ei: la urmatoarele alegeri vor fi primii. Mandra-i corabia, mester carmaciul.

    00
  5. doar titlul e corect in articolul cu educatia, in rest e fix evul mediu.. vezi:

    citat „Profesorul să revină în centrul universului educaţional. Lecţia se învaţă la clasă, de la profesor, în proporţie de cel puţin 80%, nu din manuale sau culegeri. Asta o spune orice pedagog care se respectă.” (in evul mediu! )

    in acelasi timp 50% din popendulatia lumii a descoperit deja internetul si aplicatiile educative si Youtube si ted.com si http://www.khanacademy.org.

    din cate stiu, ideea de reforma in educatia in timpurile noastre pe scurt cam asa e : inveti 80% DOAR individual – nu din „manuale si culegeri (asa ceva e preluat din metodica din evul mediu)” ci din lecturari online, programe si testari individuale ori de cate ori vrei si la ce ora vrei/vrea elevul, fix ce materii si competente viseaza. nu conteaza ca inveti istorie sau cum sa schimbi un bec la masina, istoric sau mecanic, totul se invata altfel !

    doar 20% din invatare se face cu profesorul, optional doar, iar lectia e condusa de elevi nu de profesori – practic elevul intreaba: care e varianta cea mai buna de a rezolva problema de matematica: grafic sau analitic ? asta sau asta? sigur ca asta presupune ca profesorii sa stie despre ce vorbeste elevul, adica chiar sa stie materia respectiva..

    realitatea e ca singurii care sunt deconectati de la reforma in educatie sunt profesorii si ministerul; elevii pur si simplu ignora sistemul educational medieval si merg pe calea lor.

    00
  6. Cristi, in Teleorman au fost doar 35% pentru ca au crezut ca e votare si s-au prezentat si toti cei de prin cimitire

    00
  7. Legat de Bacalaureat, anul acesta 55% au promovat, bine-nteles din cauza subiectelor mult mai usoare fata de anul trecut. Problema apare in anul care urmeaza, spun asta pentru ca elevii nu se vor mai pregati atat de intens, parintii in cele mai multe cazuri loviti de criza nu vor mai recurge la meditatii pentru copii, iar in final iar o sa avem 40% promovati… cu toate ca subiectele vor fi mult mai usoare si uite asa socialismul si prostia scad standardul si totodata scad si calitatea.

    00
  8. promovabilitatea este un atribut din cate stiu eu, rata de promovare ar fi un termen mai corect :) don’t shoot

    00
  9. @Razvan
    E copy-paste din articol, doar ca am uitat sa pun ghilimelele. Mda, vreau si eu sa ajung prim-ministru :)

    00
  10. Referitor la aricolul lui Maddox „I’m not a parent” – asta spune totul. Bine ca nu e, ar avea copii la fel de deprimati si traumatizati ca el.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.