sintagme stupide

“no offense, dar…”

Nu trebuie să îţi ceri scuze pentru părerea ta. E a ta. Dacă deranjează pe cineva sau nu…e neimportant. E părerea ta, o ai, ţi-o spui. Simplu.

“se vede clar că”, “arată clar că”

Asta e folosită de obicei de idioţi pentru a întări o afirmaţie şubredă pe care numai cei care nu verifică ar putea-o crede.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. P.S.: No offense, dar la prima n-ai dreptate.

    00
  2. sunt tari si alea de genul „se stie ca…”, „se spune ca…”, „se vede ca…”, in care nu spui concret cine „stie, spune sau vede”

    00
  3. Cele mai stupide mi se par combinatiile de engleza / romana – ca si primul exemplu de altfel. Romana nu ne mai place, sau este prea grea pentru unii?

    00
  4. @Drew
    Nu asta era ideea, ca se exprima in romaneste sau nu.

    @Zoso
    Chiar a cautat cineva asa ceva?

    De exemplu mi se pare mai stupida exprimarea de genul te suna cineva, de obicei vreo secretara de la vreo firma, si zice „Buna ziua, stiti de ce v-am sunat?”…How the fuck should i know???

    00
  5. Cu prima nu pot sa fiu de acord cu tine. Omamenii sunt diferiti si prin urmare mesajul pe care il transmiti poate fi perceput diferit. Cum omul e tentat sa judece gresit cand e influentat de sentiment mi se pare bine sa-i spui ca idea sau opinia exprimata de tine nu e menita sa-l jigneasca in vreun fel.

    00
  6. „Se vede clar că”, „este evident că” precum și alte derivări, sunt deosebit de folosite, de exemplu, în limbajul matematic.

    În ceea ce privește formularea „no offense, dar…” pot spune că mă scoate din minți. Nu mai este la modă să vorbești românește? Sau construcția asta aparține vreunui jargon neocultural de care nu am auzit? (sunt, din fire, cam ignorant vizavi de adoptările astea de rahat).

    00
  7. NOU
    #7

    no offense, dar se vede clar ca nu ai dreptate.

    00
  8. Mai e una, pe care incerc sa o evit: parerea mea este… logic, e a mea!

    00
  9. O alta expresie care pe mine ma dispera este terminarea frazei cu „sau”…
    Trebuie sa facem asta sau… Dau click acolo sau…..
    Niste incompetenti care fac pe sefii dar nu sunt siguri de nimic si smulg ideea de la angajat.

    00
  10. niciuna nu le folosesc , ce ma bucur ca nu te adresezi si mie :D
    acum sa vorbesc serios , la prima chiar nu ai dreptate

    00
  11. Prima sintagma este o forma diplomata( mai cu tact ca sa spun asa) de introductie, atunci cand urmeaza o parere sceptica sau dura. Daca vrei un exemplu de sintagma stupida, „se merita” este una din ele. „merita” nu e verb reflexiv…

    00
  12. ma intreb cine o fi fost fucktardul care s-a apucat repede sa caute pe zoso.ro daca am folosit eu „se vede clar ca”…

  13. Pe cat punem pariu ca ultima a folosit-o orice profesor de matematica? :D

    00
  14. Un fraier. El n-a stiut ca tu de fapt ai fost precaut si ai sters deja toate posturile in care scrisesei asta :) (glumeam)

    00
  15. @ipo: huh? Poti sa prezinti si parerea unei alte persoane. Pronumele posesiv e bine acolo.

    00
  16. Mai sunt multe alte asemenea expresii stupide:

    * te iubesc… dar…
    * nu ştiu cum să-ţi spun… dar…
    * cu certitudine… cred…

    Mă doare mintea când le văd. Parcă îmi dă cu virgulă la numere întregi.

    00
  17. eu unul n-am vazut pe un om in varsta sa foloseasca aceste sintagme. Cred ca te referi la pustani (cocalari) :)

    00
  18. La prima, nu sunt de acord că e stupidă. Cum a zis şi Gioco, mesajul poate fi perceput diferit şi astfel arăţi că eşti un om deschis şi la alte opinii, receptezi şi altceva, dovedeşti că poţi greşi.

    00
  19. Fara suparare, stii doar ca te iubesc :)
    E „no offence”, nu „no offense”.

    00
  20. Ceea ce este evident pentru cineva, poate s[ nu fie evident pentru altcineva, de aceea se folosește expresia „no offense” uneori. Și nu se folosește pentru a menaja sentimentele celuilalt, ci pentru ca vorbitorul să se pună la adăpost de eventualele reproșuri. Sigur că expresia este enervantă, pentru că există o groază de echivalente în română, dar folosirea ei nu este atât de condamnabilă. Cred că mai condamnabile sunt expresiile de genul ”ce să știu face, la toți ni-i greu” sau altele echivalente, care nu aduc nimic nou unei fraze, dar, repetate, ajung să exaspereze partenerul de dialog. La fel și ”știi”, ”auzi” sau ”așa-i” repetate tot la al treilea cuvânt.

    00
  21. @Giuco: nu. nu stiu. mai suna-ma. si inchizi.

    sau: „nu stiu, dar presimt ca imi veti spune. aveti de gand sa imi spuneti? hai va rog eu? va scot la un cico daca imi spuneti.”

    sa vezi data viitoare cum te respecta.

  22. @acsel: nu suntem la ora de mate, complaining bitch!

  23. Prima, de obicei e folosita de cei care nu prea au incredere in ei insisi; In sensul ca le este teama (cuvant putin exagerat, dar nu mi-a venit altceva in cap) de o replica care sa contrazica ceea ce au spus ei. Este o atitudine defensiva.

    00
  24. Deci, sa nu uitam de „deci”! Deci daca simti nevoia sa incepi o fraza cu „no offense”, clar o sa se simta jignit cineva. „No offense prietene, dar esti bou”. Ori ii zici fara „no offense”, ori nu mai zici nimic. Deci, parerea mea!

    00
  25. @ graffiter: ambele variante sunt corecte, stai jos, ai 2 la engleza.
    @ topic: taticul nostru Zoso nu prea le-a avut niciodata cu diplomatia cand a fost sa isi exprime o parere, asa ca se vede clar ca nu intelege care e treaba cu impactul acestor expresii :P

    00
  26. Si pe mine ma enerveaza la culme „Salut! Stii de ce te-am sunat?”. La fel si „Salut! Ai venit?” cand ma aflu deja in fata persoanei respective. WTF?! Nu, n-am venit, ceea ce vezi tu e doar o proiectie mentala a avatarului meu alternativ. Eu de fapt sunt inca in autobuz…

    00
  27. @Pinguinulfurios: să vezi combinaţiile de romană-spaniola ce aiurea sună sau pe cele de italiană-romană … la care dacă mai adaugi si superioritatea cu care se pronunţa … îţi vine sa iei la palme persoana respectivă … :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.