Satul românesc trebuie să moară #2

scris de 117

Acum vreo 3 ani am scris un articol despre cum satele românești ar trebui rase de pe fața pământului și țăranii înecați ca șobolanii. Da, frumoasele sate săsești, cu case colorate, satele mândre din Maramureș, satele sărace din Muntenia, tot tot. Mi-au sărit în cap mulți, că nu mai bine mor bunicii mei primii. Asta se înțelesese din tot ce am scris, că eu vreau să moară bunicul lui Gigel și al Maricicii, nu că țăranii ăia proști și căpoși țin blocate niște terenuri agricole care ar putea fi folosite pentru a cultiva acolo fructe și legume ieftine, ca să nu mai halească Gigel și Maricica din alea fără gust, aduse din Turcia și Grecia.

Vestea bună este că satele astea oricum dau faliment. Vestea rea e că nu destul de repede. Și, pentru că tot suntem la capitolul “țăranul seamănă cu boul și măgarul, prost, fixat și îndărătnic”, să vedem ce zice la gazetă:

“Producătorii de legume şi fructe trebuie să ajungă pe rafturi astfel încât să nu mai existe presiunea importurilor. Noi am făcut importuri din regiune în principal dar am fost nevoiţi să aducem cartofi chiar şi din Egipt”, a spus oficialul Carrefour, retailer cu afaceri de 1,2 miliarde de euro anul trecut şi peste 100 de magazine în România.

dsc03944Pe românește: e mai ieftin și sunt mai puține dureri de cap să aduci cartofi din Egipt, pe bicicletă, decât să ai de-a face cu țăranul român.

Mai pe larg despre cum UE vrea agricultură organizată și aici.

update: de ce atacă lingăii – unu, doi, trei.