Revine piaţa imobiliară. Desigur!

imobiliare-1

Asmita Gardens sunt nişte blocuri în Timpuri Noi, mari şi scumpe. Au fost în faliment, s-au reorganizat şi primul lucru pe care l-au făcut a fost să dea de ştire ca e coadă la ei la butic. Serios. 117.000€ +TVA pentru două camere? Deja 4 apartamente vândute. Miroase de parcă cineva încearcă să fac un pic de vâlvă în jurul unui rezidenţial mort.

Ce urmează? Să citim că rezidențialele din Prelungirea Ghencea, zona “la noroaie”, sunt la mare căutare, pentru că a promis primarul ca face trotuare şi toarnă asfalt pe alei?

 

117 mii euro pentru două camere?!?!?! HA HA HA!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Faza cea mai amuzanta la acea stire este ca ei au 7 turnuri de vreo 20-26 de etaje fiecare, dar se lauda ca au vandut 10 apartamente.

    Totusi, mai corect spus este 117.000 euro pentru 100mp (mult oricum, dar 2 camere poate insemna si 50mp). Ca le-au compartimentat ei in doar 2 camere e alta treaba. Acum nu le mai merge site-ul, dar inainte aveau planurile apartamentelor pe el si mi se pareau destul de aiurea impartite camerele.

    00
  2. Am vizitat pe cineva care sta in Asmita Gardens la 2 camere si pot spune urmatoarele:

    1. Apartamentele astea au cea mai proasta impartire ever, de la holisoarele inutile care ocupa spatiu, la trecerea printre camerele mici-mici, cu o gramada de pereti care ucid tot spatiul.
    2. Finisajele sunt OK si atat.
    3. Vederea e OK doar daca ti-ai luat apartament cu priveliste spre est si cat mai sus. Altminteri poti admira parcarea sau valul de pamant al craterului facut de Ceasca pe vremea cand visa sa aiba lac aici.
    4. Nu stiu cum e la etajele inferioare cu tantarii, totusi balta aia nu e asanata.
    5. Nu ai magazine in apropiere (la coltul blocului), trebuie sa mergi un kilometru si mai bine pana la mall.

    Concluzie: pe langa faptul ca sunt excesiv de scumpe, esti departe de magazine si iti poti admira vecinii daca ti-ai luat apartament pe laturile apropiate de celelalte blocuri, turnurile astea ar deveni interesante numai daca balta aia s-ar transforma in parc. Altminteri, sunt destul de aproape de centru, sunt bine finisate si daca cumperi la etajele superioare te simti asa, mai special (doar ai dat o carca de bani, nu? :D). Pe scurt: tre’ sa fii tampit sa cumperi acolo, la pretul asta. La vreo 50.000 euro/2 camere, poate.

    00
  3. În 15 ani le vând pe toate.

    00
  4. dar daca se vand prin notariatul Ioanei Basescu nu cumva se schimba treaba?

    00
  5. da, 15-20 ani, hai, sa zicem 25 maxim 30 :)

    00
  6. În același timp, unii care nu au dat faliment, ci se chinuie să supraviețuiască, gen Avantgarden din Brașov, dau apartamentul de două camere la 40.000 (parcă) și nu se prea înghesuie lumea. Amuzant, amuzant.

    00
  7. cineva a platit 1450 E/mp2…asta chiar ca e stire

    00
  8. Eu stiu, din surse interne, ca cel mai mare perdat al afacerii imobiliare Asmita e Alfa Bank…banca care si ea e pe butuci… :)

    00
  9. @nwradu: Nu sunt chiar atat de mari suprafetele, inca se mai gasesc pe net schitele apartamentelor pe site-urile de imobiliare, suprafata reala utila nu este cu mult mai mare decat la apartamentele facute de comunisti.

    Ei dau suprafata totala in care intra si peretii, balcoanele si terenul de sub bloc.

    00
  10. @zvoner foarte bine sintetizat, cam asta este de fapt situatia reala, din punctele mentionate de tine poate doar punctul 5 se va rezolva in viitor pentru ca am inteles ca sunt in negocieri sa deschida un super market dar pana nu termina cu problemele cu insolventa nu stiu ce lant serios se baga sa deschida acolo.

    00
  11. Nu o sa mai revina niciodata piata imobiliara la ce a fost, preturile erau mult prea mari si nejustificate. Sunt apartamente care nu se vand nici acum si sunt cat de cat ok la preturi.

    00
  12. Unul dintre turnuri trebuia sa fie cu vreo 5 etaje mai inalt, dar au fostprobleme la executie. Cand au ajuns pe la 10 toata sandramaua a inceput sa se incline, au fost turnati vreo 7 metri de beton dedesubt, ca sa sustina terenul care e mlastinos si nu au mai facut toate etajele proiectate. O stiu de la cineva care a lucrat pe santier.

    00
  13. Apartament cu doua camere si doua bai,dispus pe doua etaje in cartier rezidential dintr-un orasel la 5 km de Milano,intr-o vila bifamiliara noua,120 de mii,azi dimineata citeam cu nevasta-mea anuntul…cred ca sunt toti nebuni in Bucuresti !

    00
  14. Un pic off topic, dar nu prea: https://www.zf.ro/business-international/zi-tensionata-pentru-marea-britanie-si-europa-premierul-britanic-acuzat-de-coalitia-guvernamentala-de-la-londra-de-tradare-9042542
    Asta ca sa incurajeze vanzarile si, de ce nu, cresterea pretului, cand cererea va depasi oferta.
    PS Asmita astea nu erau pe un sol ce se zvoneste ca e ciudatel? Ca si tot Tineretului, care devine lac cand ploua un pic torential?

    00
  15. Nu v-ati prins, sunt cu robinete din aur, cum avea Ceache…

    00
  16. Asa ca la articolul de pa Money s-a hotarat unul sa dea paste la comentarii cu postul tau.

    00
  17. N-ai inteles nimic bre! Apartamentele ne-racordate la utilitati de la Asmita Gardens aia se vand prin notariatul Ioanei Basescu ;) De-aia „face lumea coada” ;)

    00
  18. Mai e mult pana departe, pana nu o sa se ajunga la un echilibru intre salariul mediu pe economie si pretul/mp nu o sa se vanda mare lucru.

    00
  19. vine vremea colindelor. nu știi cine sînt cei patru fraieri?

    00
  20. Daca nici cu audienta lui Zoso n-or sa iasa din faliment, e clar ca sunt niste fraieri :)

    00
  21. in irlanda la 50km de Dublin iti iei casa cu 4 dormitoare si 3 bai la 100k
    casa, nu colivie la bloc :)

    00
  22. @aiurea:: e absolut irelevant si imposibil de comparat.

    @zoso: prost nu e cine cere, prost e ala care da

    00
  23. oftopic: na măh că i-au dat 7 ani cu executare lu` tac-tu! :D

    Ba mai mult, în premieră naţională i se confiscă şi averea şi tre` să restituie mita, aşa că nu mai pupi tu bani de la taică-tu :D

    00
  24. Am fost sa vad unul pacalita de un amic „imobiliar” ca sunt misto. Sunt mici, prost impartite, peretii interiori sunt subtiri, daca umbla cineva cu tocuri pe parchetul de la etajul de deasupra se aude de parca s-ar plimba direct pe cutia ta craniana. De curiozitate, am incercat sa aflu cate ceva despre ele.

    Asmita gardens sunt facute de niste indieni, pe aceleasi planuri ca niste blocuri in India, pentru ca baietii nu inteleg ca totusi romanii nu se muta din bordeiul sau cutia de carton din mahala in bloc nou ca la mamica lor acasa.

    Mai mult, in constructia lor nu s-a tinut deloc cont de specificul natural al solului din zona (care este malos), ci s-a mers pe exact aceasi reteta ca in Pune (unde sunt originalele), ca atare, se pare ca sunt destul de nesigure.

    00
  25. Iaca apartament la Nisa pe marginea portului, vezi marea frumos nu benzinaria agip de la timpuri noi

    00
  26. 117.000 euro +TVA. Pomana! Ieftin ca braga!

    00
  27. Si cu 65000E iti faci casa la cheie, dublu suprfata fata de apartamentele alea. This people f*n retarded?

    00
  28. @janel: zi 45 sa nu fie 50 ca-n 60 sigur le dau in 75.

    00
  29. Groapa de la Glina nu se vede de la etajele superioare?

    00
  30. La fundatie nu s-a tinut cont de solutia tehnica propusa initial pentru ca era prea scumpa. S-a apelat la o solutie cu parametri aproape injumatatiti. La primul cutremur acolo sunt, sa vad cate mai stau in picioare

    00
  31. @Alex, iti dau un .xls care sa te contrazica?

    00
  32. @Auggie mai trebuie mentionat ca Nisa e printre cele mai ieftine de pe coasta plus ca e mai neingrijit fata de Cannes si altele, nu m-as arunca sa spun ca e mizerabil, dar e departe de ceea ce pot crede unii.. Daca tot iti eiei ceva acolo prefer sa-mi iau intr-un satuc gen ceva / sur mer, la Ciotat (chiar daca-ti fac instelectele alea creierul pane vara) :) departe de aglomeratia urbana.

    00
  33. Acum un an si ceva ma apucase febra cautarilor de apartamente si, naiva de mine, am cerut oferta si la Asmita, pentru trei camere. Pentru sistem rent-to-buy, imi cereau avans 4 luni de chirie. Iar valoarea chiriei lunare era de 800EUR+TVA/luna. Timp de doi ani. Ulterior, ramanea de plata fabuloasa suma de 165.000EUR. Plus TVA. :)

    00
  34. @looloo asa auzisem si eu, ca unul dintre turnuri incepe sa semene cu ala din Pisa. :D

    00
  35. Cei de la Asmita au fost o buna perioada cei mai aroganti din piata (cand lucrurile zburau). Nu te primeau in showroom sa vezi apartamente daca nu aveai rezervare. Au tinut nasul sus multa vreme si nu au vrut sa vanda la un pret decent ca vindeau 100% din proiect. cand lucrurile s-au asezat in piata s-au trezit cu un produs mult prea scump. Sa construiesti atatea etaje si cu preturile de atunci (fierul era triplu la pret) inseamna faliment. Din pacate nu o sa raspunda nimeni si o sa platim cu totii pentru ele(prin credite scumpe).

    Ti-ai cumparat casa in Bv?

    00
  36. A mai auzit cineva de „apartament de două camere de 100 mp”? Pe bune.

    00
  37. „Ce urmează? Să citim că rezidențialele din Prelungirea Ghencea, zona “la noroaie”, sunt la mare căutare, pentru că a promis primarul ca face trotuare şi toarnă asfalt pe alei?”

    In Prelungirea Ghencea nu se poate face nimic pentru simplu fapt ca e impartita haotic: Daca nu stiai, o portiune apartine de Sector 5, una de Sector 6 si alta de Bragadiru, Ilfov. Ce primar sa promita ce? Trotuare, alei in ce sector/judet? Adevarata problema e impartirea haotica teritorial-administrativa. E inadmisibil sa ai, pe o distanta de 2-3 km o zona cu 3 (trei) jurisdictii…

    00
  38. Voilà unul din motivele pentru care am revenit in Ploiesti si prefer sa fac naveta: nu vreau sa devin sclavul unei banci si sa stau cu morcovul „undeva” 30 de ani, ca sa platesc pe o „cutie de chibrituri” din Bucuresti niste bani cu care in tari mult mai civilizate iti iei CASA.

    00
  39. eu stiu atat. mi-am cumparat in 2010, 1000 mp de teren intravilan langa un oras marisor din vest (6 km), intr-o zona frumoasa si linistita (lac, padure in zona), cu 5000 euro. proprietarul era persoana fizica, care s-a trezit cu teren intr-o zona nou introdusa in intravilan. am dat 700 euro pe proiectul unei case, P+M, de 150 mp, iar in proiect a fost inclus si calculul materialelor. avand in vedere ca acestea sunt ieftine si accesibile in ungaria, am ajuns la un cost de 11.000 euro pt materiale la casa in rosu (beton, fier, caramida – pereti la interior din bca, lemnarie, tigle, izolatie acoperis). a mai costat 3000 de euro manopera. asadar cu 14.000 euro mi-am ridicat casa in rosu. mai urmeaza 1500 euro izolatia si tencuitul casei, 4000 geamurile si usile, 4000 centrala si instalatia de incalzire, 2000 instalatiile sanitare si cea electrica si inca 1500 euro finisaje elementare cat sa ma pot muta. Mai sunt alte cheltuieli cu instalatorii, electricianul si diverse, insa cu 35.000 euro construiesc o casa la un teren de 1000 mp.
    nu inteleg de unde preturile din oras de 30.000 pe un apart de 2 camere, 45.000 unul de 3 camere, cel putin aici la noi, iar in bucuresti 114.000 2 camere.
    am citit „kilograme” de forumuri privind preturile, insa bag de seama ca pe acolo discuta doar mari priceputi intr-ale politicii, folbalului si bineinteles imobiliarelor.
    chiar si cu toata povestea crizei, preturile sunt aberante.

    00
  40. NOU
    #42

    interesanta povestea cu preturile. ma stradui sa las un comentariu dar vad ca nu-mi intra.
    eu stiu ca: in 2010 am cumparat cu 5000 euro, o parcela de 1000 mp intravilan, langa un oras linistit din vest (6 km). proprietarul era persoana fizica, trezita peste noapte cu o parte din teren introdusa in intravilan. cu 650 euro mi-am facut proiectul unei case de 150 mp P+M, care a inclus si calculul materialelor, asa ca am avut timp sa caut luni de zile cele mai bune preturi si discount-uri de pe piata in raport ce ce-mi doream eu.
    avand in vedere ca in ungaria ofertele sunt cu adevarat avantajoase, mare parte din materiale le-am luat de acolo (mai putin betonul si lemnul) am ajuns la un cost de 11.000 euro in care a intrat: beton, fier, caramizi – peretii interiori insa din bca, materiale lemnos, tigle si izolatie acoperis). 3000 de euro m-au costat muncitorii care au ridicat casa in rosu. asadar, 14.000 euro in total.
    mai urmeaza: izolat exterior + tencuit exterior si interior 1500-2000 euro, geamuri si usi 4000 euro, instalatie de incalzire (gazeifiere) 4000 euro, instalatii sanitare si electrice 2000 euro, finisaje elementare, cat sa ma pot muta in casa – 1500-2000 euro.
    Asadar, cu alte cheltuieli care probabil vor interveni costul casei se ridica la 30.000 euro, air terenul de 1000 mp a costat 5000 euro.

    am citit atatea absurditati pe forumuri, incepand de la un studiu geotehnic de 300 de euro (cand de fapt costa 80 euro),pana la costul unui proiect la 150 mp de 1200-1300 euro (cand de fapt costa 650 euro). ce sa mai zic de costuri. unii ziceau ca fara 50.000 euro sa nici nu ma gandesc la casa in rosu. m-a costat 14.000 si va garantez ca nu am pus materiale proaste.
    preturile „din piata” sunt stupide. cred ca orice individ care s-ar stradui sa se documenteze putin asupra costului real al unei constructii ar ramane uimit.

    00
  41. NOU
    #43

    bine ca acum intra de 2 ori :) al doilea e mai bun, mai cosmetizat!

    00
  42. Au uitat cei de la Asmita sa spuna si ca o parte dintre cei care au cumparat si locuiesc deja acolo nu au apa din cauza scandalului cu Strabag, antreprenorul general …

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.