Parcări plătite. La Braşov.

scris de 42

Unul din lucrurile care îmi plac la Brasov este că au parcările organizate. Când m-am mutat, proprietarul m-a întrebat dacă vreau loc de parcare. Vreau. Ok, mă duc la primărie. În câteva zile, locul de parcare a căpătat un triunghi galben, cu lacăt, şi cheia a ajuns la mine, contra sumei de 150 lei/an. Nu trebuie să mă cert cu nimeni, nu trebuie să îmi fac griji că îmi ocupă altcineva locul. Nu. Locul ăla e al meu! Simplu. Da, ştiu, zona unde stau are doar blocuri de 4 etaje, deci teoretic e mai uşor să faci parcări, pentru că sunt mai puţini locatari, şi tata Ceauşescu n-a construit blocuri între blocuri, ca în Bucale.

Dar totuşi… peste tot se poate face, numai în Bucureşti nu? Numai în Bucureşti nu se pot face cu sens unic străzile prea mici pentru a încapea două maşini? Numai în Bucureşti se acceptă maşini pe bulevarde, în loc să stea în parcări?

Poza de mai sus e făcută în parcarea Poliţie, acolo unde se dau permise şi se înmatriculează maşini. Tataie a belit două locuri, a lăsat-o pe babă la maşină şi s-a dus. Două maşini mai încolo, un dobitoc cu un Yaris parcase la fel, că yarisu e ditai maşina, nene, şi nu avea loc.