ORDA aproape pune în practică plata pentru muzica difuzată prin embed sau streaming

scris de 54

Mai tine cineva minte ce se intampla in octombrie 2008? Aparea pe net proiectul de lege prin care ORDA vrea sa taxeze difuzarea operelor muzicale pe net.

Mai tineti minte ca am ras pe tema asta?

Foarte frumos. Acum scoateti banii! Pentru ca in timp ce noi ne hahaiam, ORDA muncea. Si au scos metodologia prin care intentioneaza sa taxeze afisarea de muzica pe internet. A scapat pe net si o vedeti aici.

Veti putea observa lucruri mizerabile si de-a dreptul stupide, de genul

Art. 4. (1) In vederea incheierii autorizatiei licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale potrivit prezentei metodologii, utilizatorul are obligatia de a adresa organismului de gestiune colectiva o cerere care va cuprinde cel putin si urmatoarele informatii:
a) datele sale complete de identificare;
b) operele muzicale ce urmeaza a fi reproduse pe mediul de stocare in vederea puneri la dispozitia publicului, cu indicarea pentru fiecare opera in parate a: denumirii, autorului/autorilor, interpretului/interpretilor;
c) domeniul de internet detinut;
d) specificatia URL a site-ului pe care utilizatorul pune la dispozitia publicului opere muzicale;

Remuneratiile sunt misto, va trebui sa platesc 750lei pe luna pentru asta. In timp ce statul imi ofera posibilitatea de a …plati si alte taxe, gen TVA.

Art. 9 (1) Utilizatorii sunt obligati ca pana la data de 20 ale fiecarei luni sa comunice organismului de gestiune colectiva, pentru luna precedenta, un raport privind operele muzicale utilizate.
(2) Pentru utilizarile operelor muzicale prevazute la art. 6 lit.: a), d), e), f) din prezenta metodologie, raportul va cuprinde:
a) baza de calcul a remuneratiei;
b) numarul de vizitatori unici in perioada de raportare;

 

Nu-i asa ca e misto de tot? Numarul de la pantofi nu?