Micul oraş mic

Ieri am ieşit pe la ora 17.00 să îmi culeg colega de apartament din centru, unde avusese nişte treabă. Am făcut cu două minute mai mult din cauza aglomeraţiei. Avantaj eu. Am vrut să îmi cumpăr un microfon pentru aparatul foto. N-am găsit. Avantaj alţii.

autoservireUnul din motivele pentru care nu fumez este că mi se pare obositor să ţin minte tot felul de denumiri tâmpe ale ţigărilor. Fiind şofer de serviciu în weekend, m-am dus să cumpăr chestii din cea mai apropiată localitate (Făgăraș). Pall Mall Lights Slims? Tocmai am uitat o parolă de 12 caractere memorând asta. Vogue nu ştiu de care? Geez. Eh, închipuiţi-vă că jumătate din ţigări nu se găseau pe nicăieri. La fel, greu să găseşti un tort sâmbăta în Făgăraş. Sau un banal caiet.

Avantajele de a trăi într-o localitate mică sunt multiple: nu faci o oră până la muncă, ai mereu loc de parcare, chirii mai mici, consumi mai puţină motorină. Dezavantajul este că trebuie să te obişnuieşti cu lipsuri care la un moment dat devin normale.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Nu stiu ce o sa ne facem cu tine, chiar sa nu sti denumirile tigarilor……of of of…ai ramas in urma :)

    00
  2. Acum vreo 4 ani am trecut prin Sibiu si am zis ca n-are rost sa pun benzina de la iesirea din oras, unde era coada, ca oricum ajung in Fagaras, la doar 70 de km. Ajung pe la 3 noaptea in Fagaras si vad la intrare PETROMIJA. Mai caut, dau ture de oras si dau la capat de … PETROMIJA. Intreb la un chiosc, unde aflu ca undeva pe la gara e un partener Rompetrol. Ajung si acolo, iar partenerul arata mai rau ca Petromija. Doar un NELU GALBENUS import export mai lipsea.

    Asadar, merg la PETROMIJA unde, supriza – nu se poate plati cu cardul si la toaleta intri cu ditamai cheia stocata in coltul magazinului. Asa am realizat eu ca Fagarasul nu-i oras mare, ci foarte mic.

    Un an mai tarziu Fagarasul avea si MOL si PETROM. Dar macar eu invatasem ceva nou despre viata in oras mic.

    00
  3. @sorin, ce a descris yoso se compara cu Toplita…

    00
  4. nu m-am prins, stai in Fagaras?! nu mai stai in Bucuresti ?:P

    00
  5. @Radu Alexandru: Petrom (mai nou Mol) exista la iesire din Fagaras catre Brasov pe stanga de cand ma stiu, ca nu-l vezi tu e alta.

    In alta ordine de idei un cunoscut absolvent de ARE a testat pentru proiectul de disertatie caracteristicile benzinelor de la vreo 20 de statii din judet. Ghici care a iesit ce-a mai buna calitativ benzina din judetul Brasov ? Aia de la Petromija. Aveai masina pe GPL, de unde alimentai in zona Fagaras ? Tot de la Petromija. Asta-i o paranteze, sunt chestii pe care nu aveai tu sau altii de unde sa le stiti si nici reclama nu-i ca nu mai exista de vreo doi ani din motive de frauda, evaziune fiscala, etc. Da, nu puteai plati cu cardul.

    @Zoso, da suspensia de la 5-ar ce zicea, nu-i asa ca iti venea sa mergi pe jos ?

    00
  6. @Florin: Corect, imi amintesc. Dar in anul respectiv Petrom era in reconstructie, imbracat totalmente in panel-uri de santier.

    00
  7. Guest post is guest.

  8. Hai man, si asa pozele tale sunt pline de zgomot, acum pui si microfon la aparat? :P

    00
  9. @manole mai exista Carpati? De pura curiozitate intreb (scuzati-mi ignoranta-tot nefumator)

    00
  10. Bine, si eu am pus pe cineva sa-mi scrie numele marcii de tigari dorite a fi transportata cu cartusu’ (in limita legala) din Romania pana intr-o tara unde preturile sunt 2x…

    00
  11. stiu cum e. vin dintr-unul. orasele mici tind a sat cu blocuri. infrastructura nu prea, locuri de munca ioc, in schimb preturi mici la toate, adaptate la puterea de cumparare a zonei. e normal (oare?) sa fii atras de un astfel de loc, linistit si cu preturi mici. insa in curand vei simti lipsa unor produse de calitate cat de cat buna. in oraselul meu pana si mancarea e de proasta calitate. nu gasesc sa cumpar ceva de bun pentru ca locuitorii nu isi permit asa ceva, nefiind cerere nu e nici oferta. daca ai noroc si gasesti produse alimentare bune trebuie sa te feresti de ele pentru ca multe sunt expirate sau pur si simplu statute, si cand vrei sa le consumi nu ai decat sa le arunci. eu gasesc aceste orase mici ca o scena de film vechi, cu multa saracie in jur care seamana in mine un sentiment de tristete.

    00
  12. @sorin Totii e saraci acolo si bietul de tine om cu bani moare de foame :))
    plm.

    00
  13. „Avantajele de a trăi într-o localitate mică sunt multiple: nu faci o oră până la muncă”

    Daca cumva esti norocos si gasesti de munca in localitatea mica. Eu fac naveta 70 km pe zi pina la Bv, deoarece in oraselul meu mic nu exista nimic de lucru.

    00
  14. @Valeriu: esti vizionar nene! In ultimii doi ani s-au deschis in Fagaras Plus, Penny, Tako, Deichmann si recent Kaufland.

    MIC? Sa ma cac in MIC. Cand ziceam si eu ca astia de la MIC vor sterge pe joc cu bisnitarii jegosi cu frigidere scoase din priza, ba n-au marfa, ba daca o au e scumpa cu draci. Aseara in 3 magazine MIC era un singur tip de lapte, care costa … 12 lei litrul. Hai du-te!
    Sunt magazine de la CarmOlimp foarte ok, care sunt mult peste MIC, poate sa-ti spuna asta orice sibian. Mic e chiosc de ziare si tigari.

    00
  15. Uite o nișă bună pentru Mic.ro sau un echivalent la nivel național. Dacă fiecare orășel sau localitate cât de cât poplată ar avea un mic.ro tot ar fi o treabă de câteva milioane.

    00
  16. CARPATI e cel mai usor de tinut minte :lol:

    00
  17. Eu locuiesc intr-o localitate mica si sunt foarte multumit ca… magazinele online au inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult si pe la noi :)

    00
  18. @octan Carpaţi am fumat ultima data în urmă cu 7 luni de la un chioşc din buricul capitalei, din păcate s-au schimbat patronii şi cei noi habar nu au dacă mai au de unde aduce, culmea era cerere mare din partea occidentalilor veniţi în vizită la Romania!

    00
  19. NOU
    #21

    pai da…fiecare lucru trebuie sa aiba avantajele si dezavantajele lui….dar de multe ori e bine sa incline avantajele…parerea mea

    00
  20. @Radu Alexandru: Nelu Galbenus e doar pentru cunoscatori.
    @Shoptimist: dijaba. De 2 ani agentii firmelor de curierat n-au reusit sa gaseasca numarul xy pe o strada cu numere de la 1 la 15.

    00
  21. @Florin, eu mi-am expimat părerea într-un mod civilizat, iar fraza „sau un echivalent la nivel național” se pare că nu ți-a atras atenția.
    Conceptul mic.ro este viabil și eficient, că e nu este gestionat cum trebuie e altă poveste.
    În Făgăraș nu am fost de ani de zile, deci nu am de unde ști ce magazine ai tu acolo, dar în contextul din postul lui Vali un mic.ro bine aprovizionat ar fi rezolvat problema.
    Nu mergi până Kaufland sau Penny doar pentru un pachet de țigări, o cutie de detergent sau un caiet, nu e practic.

    00
  22. @Valeriu: Mic.ro? sunt magazinele alea ce au jumate din rafturi goale? iar cele pline au de fapt aceleasi produse multiplicate de x ori? sunt cele ce nu au tigari? ce nu au lapte proaspat? ce nu au decat ziare si cola? hai mai lasa-ne cu mic-urile. De preturi nu mai vorbesc (PS La inceput am laudat aparitia mic.ro pentru curatenie, pt grija de asezare a produselor pe raft, pt amabilitatea vanzatorilor, pt tot ce era in ele)

    00
  23. @Legioner, sunt saraci dar au sufletul bogat. Exista o familie de 3 doctori acolo (a existat cel putin prin 2003) Am cunoscut unul dintre ei, ginecolog, era mai mult prin spital si la cabinetul sau. Nu vreau sa-i fac reclama dar multi nu-i ajung nici la degetul mic in ceea ce priveste profesionalismul si omenia.

    00
  24. @Valeriu: M-ai inteles gresit, am spus ca esti vizionar in sensul ca tu daca ai fi patron ai face acelasi lucru ce deabia l-au facut lanturi internationale de magazine. In nici un caz nu e vorba de jignire sau sarcasm, imi pare rau daca asta s-a inteles.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.