Magazinele încă nu înțeleg afilierea

Cristi are dreptate când spune că, în continuare, după atâția ani și după atâtea vânzări realizate, magazinele încă nu înțeleg de ce trebuie să plătească niște sume care ajung uneori să fie de ordinul a zeci de mii de lei. Și magazinele văd doar asta, că dau o parte din profit altcuiva. Nu văd că dau o parte din profit unui agent de vânzări.

Pentru cei care nu înțeleg asta, eu am o teorie mai interesantă. Magazinele se finanțează cu bani de la afiliați. Da, ați citit bine: afiliatul investește niște mii de lei în site-urile lui, promovează niște magazine, acestea fac vânzări, încasează banii și îi dă peste 2-3 luni afiliatului.

 

 

afiliere

“afiliere” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Exact, în continuare magazinele văd afiliații ca pe o „pagubă”, nu ca pe un partener care trebuie respectat. Sume care dispar fără să apară faptul că a anulat cineva comanda. Comisioane tăiate fără explicații, acum se anunță că nu se vor da comisioane de Black Friday și tot așa. Pentru că putem și pentru că nu există alternative. Încă.

    00
    • E absurd sa generalizezi.

      De exemplu, in profitshare am sub 1% comisioane anulate, pe cand in 2 parale… cu gramada. Am de la elefant.ro comisioane neplatite de vreo 2 luni si chiar e penibile, pe cand cu emag comisioanele sunt platite rapid, chiar daca platforma nu e chiar cea mai ok.

      00
    • Cred că 2Parale au decis că nu e problema lor, nu-și bat capul și magazinele fac ce vor ele. profitshare este mai safe, dar de-acolo mi-au dispărut 2.000 de lei, iar răspunsul a fost că era o eroare de afișare și cu asta basta.

      00
  2. Sunt unele magazine mari care probabil fac profit cu afilierea.
    Si pentru care (probabil) afilierea e o poveste de succes.

    Insa dpmdv restul 99% n-au ce sa caute in sistemul asta.
    Sunt alte metode mai inteligente de a-si cheltui banii.

    00
    • Sunt multe magazine online care nu cred ca au avut niciodata intentia sa plateasca afiliatii, nu-si dau interesul in nici un fel, nu raspund la mesaje, afiseaza numarul de telefon si „pe chilotii secretarei” :) , nu doar peste tot in site.
      Unii au site-uri de toata jena, ce sa mai vorbim de site-uri adaptate pentru mobil!
      Site-uri nefunctionale, lipsa de interes.
      In profitshare mi se pare mai profi treaba, in 2parale cam scartaie.
      Cred ca un numar mare de afiliati au fost adusi de Serban Cristian.
      El m-a „nenorocit” si pe mine, este „tatal meu” din afiliere (saru’ mana, tata!).

      00
  3. Lipsa de reactie imi spune ceva. Iar acele bla, bla, cu comenzile care trebuie verificate si altele sunt doar pretexte pentru a-i ajuta la ceea ce tu ai punctat. Clientul peste trei luni habar nu mai are de unde a cumparat ce a cumparat, tu, in schimb, inca astepti.
    Sunt curios, la fel se procedeaza si „afara”?

    00
  4. GRESIT ! Nu, nu numai magazinele nu au inteles „afilierea” sau „asocierea”, romanul in genereal nu a inteles treaba asta. Sau hai sa spunem o parte din est europeni. Nu am inteles conceptul asta nici in afaceri multi din noi, nici in agricultura, nici in alte domenii. Noi stim sa le facem pe toate perfect si avem tot timpul din lume pentru orice si nu vrem sa impartim profitul cu nimeni. Mai bine sa ne mearga prost decat sa imi mearga mie si „vecinului” bine. Precis cumva ma fura cand intorc capul sau munceste mai putin ca mine si vrea drepturi egale.

    00
  5. Cine dracu promoveaza un magazin nou deschis? Datorita implicarii prea mici a platformelor in recuperarea banilor in caz de exit subit, afiliatii fug de magazinele mici/no-name.
    Lucrul asta e bine-cunoscot de magazinele consacrate, fiind motiv de profit.
    Pai ce, bestkids e fraier sa lase comision normal? Pai ce o sa faca afiliatii, o sa schimbe catre jucarie.ro intrat acum 3 saptamani? Hahah, hai sa fim seriosi.

    Bestkids si jucarie sunt exemple alese TOTAL la intamplare :)

    00
  6. Multe dintre magazinele online intra in programe de afiliere doar pentru o perioada pentru creste site-ul lor ca autoritate si dupa pleaca fara nici o jena si nici nu-i platesc pe afiliati.

    00
  7. Multa lume nu stie cu ce se mananca vanzarile si nu s-a zbatut suficient sa inteleaga ce inseamna sa vinzi. Aceste persoane nici nu au cum sa aprecieze cand se cumpara un produs printr-un afiliat.

    As fi dispus sa dau lejer 20% din profit per vanzare pentru un afiliat care imi vinde produsele. Poate ca inca la noi preturile sunt relativ OK ca si promovare pe Adwords si Facebook, dar daca esti intr-un domeniu foarte popular cu un CPC de minim $1, e mult mai lejer sa dai un procent din vanzari omului care iti vinde produsul.

    00
    • 20% din profit ofer si eu in orice ora a zilei. Dar problema este ca am undeva la 5% profit per vanzare, din care eu pot oferi 20% care vine undeva pe la 1% comision per vanzare/comanda/produs. Care afiliat este dispus sa promoveze pentru 1%/vanzare??? La un cos mediu de cumparaturi undeva pe la 900 – 1000 de lei?

      00
  8. asta e din acelasi film in care firmele ce isi fac publicitate pe fb nu inteleg ca trebuie sa plateasca publicitatea sa fie vazuti, dar totusi se plang ca nu merge online-ul

    00
    • Facebook e ala care face prin diminuarea reachului o marsavie similara cu eliminarea comisioanelor de catre magazinele online.
      Adica, ai un sistem care merge intr-un anumit fel, ii lasi pe oameni sa investeasca timp si energie pe el, apoi dupa perioada x te sucesti si practic stergi cu buretele tot timpul investit de oamenii aia pe platforma. Nici FB, nici magazinul online nu intelege ca practic o particica ft. mare din succesul lor a fost realizata si de oamenii aia si s-ar putea sa dea de greu daca le da cu sutul. Asa cum au reusit sa te creasca, tot ei ar putea avea forta necesara sa te si scada.

      00
  9. Din punctul meu de vedere afilierea este cel mai corect mod de advertising, unde platesti doar pentru rezultate concrete. Pacat ca magazinele nu inteleg acest lucru si baga foarte multi bani in adwords, display, TV samd, unde rezultatele nu sunt garantate si de multe ori nici masurate cum trebuie, pentru a vedea ca afilierea e multa mai eficienta pentru ei dpdv costuri.

    Magaria cu redusul comisioanelor in perioada de Black Friday este doar cireasa de pe acest tort. Scuza aia cu ‘reducem deja preturile foarte mult si nu mai avem profit’ este super lame, cat timp comisionul tau este procentual, deci se diminueaza si el simtitor. Ma indoiesc ca marja de profit este fix comisionul meu…

    00
    • fără TV și afișaj de orice fel nu ai ști ce sa alegi. ai avea nevoie de informații suplimentare la fiecare produs cumpărat.

    • Exact. Și după ce înțeleg faza asta cu afilierea poate fac și puțină curățenie printre voi ăștia care aveți site-uri sau pagini de Facebook și creați conținut zero, da’ spamați la greu cu linkuri afiliate.

      00
    • @Irositu cum sa faci asa ceva, ej nebun? unii pentru asta traiesc, pentru spam cinstit. oricum la fiecare nivel e vinovat si cel care agreeaza spamul prin platforma sa.

      00
  10. Magazinele încasează banii şi tot magazinele îi DĂ, peste 2-3 luni afiliatului? Cool!

    00
  11. Vali,pot sa iti cer un sfat? Avand in vedere ca lucram cu Prestashop pentru inceput, ce hosting ne recomanzi? Citind pe aici pe la tine diverse sfaturi, as prefera sa nu fie shared.

    00
  12. De vreo 2 ani toti se plang ca ies mai putini bani din afiliere. Parerea mea este ca banii facuti de majoritate sant tot mai putini ,nu din cauza ca tot mai multi s-au bagat in chestia asta , ci din faptul ca aia putini din afiliere , care pot sa ii numeri pe degete baga „sute de meleoane” de lei vechi in publicitate platita , in primul rand adwors si dupa aia „faicibuc” si alte canale. Banii grei se fac din google adword, nu din articolase scrise pe tot felul de „blogutze fainutze” .

    00
    • Iar tu știi chestiile astea din surse sigure, cu cifrele la zi, etc

      00
    • E corect, dar si cei care isi monetizeaza prin sistemul asta pe care eu il consider pagubas pentru site (al afilierii) ar trebui sa fie platiti corect. Dupa ce ca e pagubas cum ziceam (le faci trafic gratuit sau chiar branding gratuit – in cazul celor afiseaza si bannere), sa mai faca si figuri la plata mi se pare aberant :)
      Eu zic ca toaate mediile astea – adwords, afiliere si pt. anumite niste facebook trebuie avute in vedere la o campanie pt. ca fiecare are avantaje si dezavantaje (mai ales cu privire la targetare)

      00
  13. Salut
    Aveți dreptate și ati amintit multe lucruri adevărate, dar ati dezbătut doar o parte a realității. Și magazinele au o oarecare dreptate. Un număr mare de afiliați vând doar reduceri și doar dacă la acelea pot da o reducere în plus. Fac o cercetare pe tema asta.. Dezbateți și partea asta

    00
  14. Un fel de FMI pentru magazinele online, iar in felul acesta poate vom prinde ziua in care, in Romania vom avea un BF in adevaratul sens al cuvantului. Nu vreau sa fiu pesimist insa sunt convins ca si clientii s-au cam saturat de atata asteptare si amagire, dupa nenumaratele campanii de anul acesta.

    Vom traii si vom vedea ce surprize vom avea ;)

    00
  15. Afilierea a ajuns unde nu trebuia sa ajunga in multe cazuri. Inteleg ca unii care ofera continut ca si Zoso, Arhi si blogeri sau oameni care isi dau din timpul si munca lor sa ceara afiliere. Ce e insa frate cu mizeria de afiliati la metru ce ii gasesc la mica publicitate si in forumuri, etc ? De ce se da asa usor afilierea ?

    00
  16. În sistem dropship castigul unui magazin e 15-20%. Din câștig o parte merg la afiliați restu pe cheltuieli(hosting, transport, salarii, chirii, consumabile, dobânda ratelor pentru plățile cu card în rate, etc) . Produsele la reducere (blackfriday) aduc 5-10% reducere. Cheltuielile rămân aceleași, furnizorii nu au reduceri la hosting, curent, taxe etc. Puține magazine nu fac dropshipping în România.

    Magazinele ce vând din stoc propriu câștiga mai mult. Au în plus cheltuieli cu stocuri, transporturi, spatii de depozitare, softuri etc. În românia nu exista magazin ce sa vândă doar din stoc. Totuși acestea ar putea da comisioane mai mari. DAR majoritatea afiliaților vând doar reduceri și doar pentru magazinele mari. Site-uri cu potențial sunt neglijate

    00
  17. Da ma! Voi ati acceptat „afiliatul”, voi sa va spalati pe cap cu el. La urma urmei trebuie sa va hotarati, sunteti bloggari sau agenti de vanzari?

    00
  18. Cum ar fi ca de Black Friday toți afiliații sa stea în banca lor și sa nu promoveze evenimentul în nici un fel. S-ar vedea instant în vânzările marilor magazine online.

    00
  19. Mda si asata e punctul tau de vedere ca afiliat, vrei comision mare, ca nu ii promovezi degeaba… Dar ce faci cu asa zisii blogări când de bf iti arunca cu 2 zile înainte de bf 1 articol, cu o zi înainte încă 2 articole, iar in ziua bf încă 2 articole pline de profitshare … Pentru ei contează sa spameze cititorii cu cat mai mult, ca doar or da click pe link sa faca si ei un ban cinstit … Nu contează ca înainte de bf magazinul x a umflat preturile si reducerea e de toata jena … Trebuie sa spameze cat pot … E o linie fina intre a promova un articol/magazin/campanie corect si a spamui …. Lacrimile de crocodil dupa comisioane mari nu isi au rostul….. Nu am văzut un articol pe nici măcar un blog mai răsărit in care autorul sa zică, ba de bf asta oferta e prea mica pentru a ii promova, aveti grija ca produsele x au avut pretul umflat înainte de campanie …. Nimic … Sa curga articolele cu „cumparati manaca-vas ca e de bine”

    00
  20. Am incercat si inca incercam cu productie pantofi barbati – sagra shoes- calitate premium plus – toate materialele aduse din italia s.a.m.d dar intrucat brand-ul nu este f cunoscut nu functioneaza afilierea , cu comision de 10 , respectiv 15% pt o cantitate mai mare/luna. Afiliatii se plang ca iau banii dupa x luni , pt ca incearca sa lucreze numai cu brand-uri consacrate crezand ca acolo este cea mai mare sansa pt a si finaliza comanda.
    Si ar mai trebui ca afiliatii sa mearga pe nisa site-ului lor. Cum eu nu pot vinde piese auto facand reclama pe blog de fashion asa nu pot nici ei vinde creme printr-un blog destinat barbatilor.
    Daca se considera ceva ca fiind reclama rog a se sterge.
    Oricum , majoritatea celor ce fac afiliere si fac bani , fac pt ca unii utilizatori considera sa le aprecieze munca prin: „daca tot iau ceva de la magazinul x, hai sa iau prin blogger-ul x pt a castiga si el ceva – eu oricum nu pierd nimic”.

    00
  21. Trebuia să existe unu’ care să se vaite cu „site-urile spam” și „conținut zero”. Hentelectualilor, faceți voi, mă, afiliere de calitate și cu (mult) cotinut, nu mai plângeți și urlați că bezmeticii cu spamul vostru și „conținutul zero”. și eu sunt afiliat ce site-ul pe care îl am oferă conținut și nu fac spume la gură ca alții că există site-uri și pagini FB care nu oferă conținut. De ani de zile tot o țineți langa cu chestia asta. Hai pa că mi-am IROSIT timpul cu unii.

    00
    • Daca nu te deranja/simteai cu musca pe caciula cand ai citit comentariul meu, nu sareai ca ars …. acelasi „lucru” vazut din spate poate fii diferit de modul cum e vazut din fata… puteai sa vii cu o parere personala … dar de…. plm, doar ti-ai irosit timpul…

      00
    • @pew pew die: Nu mă simt cu musca pe căciulă și nici nu am sărit ca ars, doar că e a dracu de enervantă chestia asta în care, indiferent dacă este vorba sau nu de SPAM în afiliere, se găsește cineva să spună cât spam fac unii afiliați și ce nasoli sunt. dacă tot aduci în discuție acest aspect, pune mână și învață-i cum se face afilierea adevărată, fă ceva constructiv dacă tot te bagi în discuții d-astea, nu mai arunca cu acuze în stânga și în dreapta. Iar „spammerul” acomentat la postare, nu ca tine, pe lângă.

      00
  22. un vendor poate sa-si dubleze, chiar tripleze vanzarile daca are o retea de afiliati sanatoasa si stie sa si-i tina langa el.
    stiu platforme din afara care ofera vendorilor posibilitatea sa seteze bonusuri automate pentru atingerea unui prag de vanzari. pentru cine a lucrat ca afiliat in platforme din afara ro stie despre ce vorbesc. vendorii aia stiu ca fara afiliati business-ul lor nu s-ar fi dezvoltat in acelasi ritm.

    00
    • Cum pot sa tin afilitaii aproape si sa am o relatie armonioasa cu ei? TE rog da mi cateva idei practice. Am un magazin online cu stocuri pentru toata marfa 95% din ea pentru accesorii de vin

      00
  23. NOU
    #41

    Io is cam pe dinafara cu afilierea asta. Din acest motiv va si intreb, cum ii posibil sa faci vanzari prin cineva si sa nu-i dai banutii la fiecare comanda/plata ? Nu se poate urmari acest lucru de catre ambele parti sau cineva poate sa jongleze ?

    00
  24. Oricum ar fi, la noi încă afilierea este de rahat. Comisioane extrem de mici, uneori plătite, alteori anulate. Tocmai de aceea prefer eu afilierea din străinătate.. pentru că sunt cu mult peste ceea ce oferă ăștia pe la noi. Și chiar oferă respect, și dacă cumva o dau în bară, se scuză, oferă altceva la schimb..

    00
  25. Mai completez eu: În timp ce afiliatul face brand awerness moca, pe banii lui, magazinul încasează bani și îl plătește pe fraier când vrea el.
    În timp ce afiliatul bagă bani, magazinul anulează comanda și o repune pentru că a mai vrut clientul un pix.
    Sau magazinul trimite suportul peste vizitatorul din afiliere, magazinul trimite newsletter la 5 minute după ce omul a dat „trimite comanda” și îl anunță că s-a ieftinit produsul cu 1 leu….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.