.lame tld

De vreo cateva zile circula o stire dubioasa. ICANN, aia care se ocupa cu stabilirea  extensiilor de domenii (.com, .net, .ro…) au anuntat ca vor deschide aceste sistem pentru toata lumea. Cineva vrea sa aiba propriul Top Level Domain, o poate faca daca are suma necesara si un plan de afaceri.

Nu stiu cat de realitate va deveni asta, majoritatea celor care au un nume de domeniu sunt multumiti cu el. Eu n-as schimba, de pilda, zoso.ro pe zoso.blog sau zoso.tech, ca e mai lung si mai nasol.

Ce stiu insa e ca:

ICANN se va umple de bani. Daca aprobarea unui nou TLD va costa 100.000 si cu siguranta se vor gasi unele bune (.blog, .tech, .tel, .becali), ICANN va face bani gramada.

Companiile vor fi nevoite sa isi achizitioneze numele pentru toate aceste extensii noi. Si numai prin prisma asta poti face bani, infiintand tld-uri noi, pentru ca google, microsoft, yahoo si alte cateva sute de mii de companii isi vor cumpara numele.

7 comentarii

 1. Normal, companiile vor trebui sa-si cumpere TLD-ul pentru a-si proteja brandul.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. ete na… ce s-a mai batut Microsoft pentru microsoft.tk, vai, vai… microsoft.becali o sa coste cat Dica…

  intr-un final, tot .com si nationalele vor ramane baza… cate .travel ati vazut din 2003 incoace? sau .jobs, sau .mobi? Sau chiar .xxx… tot sex.com o sa fie cel mai tare:-)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Sunt de acord cu Fluture: vor fi inregistrate destule, domeniile vor fi efemere si lumea nu le va folosi cine stie ce.

  Poate Google sa le ia pentru propriile servicii ca sa taie .com-ul, si alte companii cu teluri asemanatoare. Mai mult de atat, nu cred ca se vor schimba multe.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. .porn
  .lol

  trebuie doar putina imaginatie ^^

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. fuck icann, greedy fucking bastards :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Una este .tk, .us, .info si alta este .bmw.
  Daca bmw.tk a fost cumparat de bmw cred ca vor da banii si pe .bmw
  Ganditi-va la .ebay ca sunt fortati sa-l cumpere, si cei de la cnet pe .news
  S-au cele comerciale .top, .mp3, .audi, .seo

  Se vor face bani nu jucarie :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. … si cu .allah cum ramane ?

  Thumb up 0 Thumb down 0