Hulu o să facă mai mulţi bani ca YouTube?

Financial Times are un articol cu nişte cifre mişto. YouTube o să facă 100 milioane $ în anul 2008, iar hulu doar 80 milioane. FT speculează că la anul sau peste doi ani, Hulu o să facă mai mulţi bani decât YouTube, deşi are mai puţini vizitatori (youtube are 83 milioane unici, iar hulu doar 6 milioane).

Citatul care e cheia poveştii:

The feat suggests traditional media companies can make money online without having to cede control to Google, as the music industry did to Apple, whose iTunes music store dominates the digital music market

Şi desigur, toată lumea arată spre Google, care a cumpărat youtube cu 1.65 miliarde $ anul trecut şi până acum nu a reuşit să scoată foarte mulţi bani cu siteul:

Most of that user-generated content is worthless or illegal. The next 18 months will determine whether or not it was just an expensive mistake for Google.

Hulu nu are user generated content, fiind un site unde imperiile mass-media de talia News Corp şi NBC îşi difuzează serialele. Hulu este disponibil doar un SUA.

La noi, Trilulilu e în creştere, în 6 luni o să facă profit şi atunci o să sară proprietarii chestiilor de pe site pe ei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. fac bani din ceva reclame si etc, si site`ul valoreaza mult… dar pana sa faca bani “la propriu” mai dureaza. si in legatura cu tube`ul asha e majoritatea is clipuri sau piese mp3 cu 2 3 poze atasate… si cam toate is piratate… dar vizitatori au destui.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. abia in 6 luni o sa faca profit? eu zic ca deja fac bani.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. @alin: e o diferenta intre a face bani si a face profit.

 4. @zoso: da, profit. de ce abia in 6 luni?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Dacă facem profit dau o bere :P

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Da, dar hulu si youtube sunt doua chestii destul de diferite. Adevarul e ca eram addicted to hulu asta vara in state. Problema are de-a face cu faptul ca Youtube e inca foarte putin comercial. adica nu prea vezi o gramada de reclame in videoclipurile de pe youtube. Un sistem care ar intrerupe pe la mijloc videoclipul propriu zis si ar introduce o reclama de, sa zicem 15 secunde, ar aduce, zic eu bani mai multi celor de la Google. Nu de alta, dar mi-e mila de mititeii de ei.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. si uite asa s-a dus profitul pe o bere data lui zoso…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Am intrat si eu pe Hulu,si nu a mers :| .De ce nu se lanseaza international?Ar avea un succes destul de mare…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Salutari,

  Citeam in ceea ce priveste parteneriatul cu youtube pentru video: We can only accept applications from residents of countries in this list. Australia, brazilia, franta, germania, irlanda, japonia, canada,spania, usa.

  Romanii nu pot participa?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.