De ce insistă Hotnews cu advertorialele pentru Negoiță de la sectorul 3?

scris de 27

În ultima lună, site-ul Hotnews a publicat mai multe (unu, doi, trei, patru) advertoriale mai mult sau mai puțin mascate pentru Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului.

La prima vedere, logica unui asemenea exercițiu scapă. Negoiță nu e tocmai un tip curat și publicul Hotnews știe asta. Și nici o tentativă de a închide gura unei publicații incomode nu pare să fie, deși criticile la adresa lui Negoiță s-au rărit.

Motivul e mult mai banal. Deși banii de la Negoiță nu cred că sunt mulți, orice sumă este binevenită, pentru că Hotnews are nevoie de bani. Și asta nu de ieri, ci de prin vară. Nu știu exact motivele, dar văd că siteul a rămas la nivel de 2010, iar versiunea de mobil e îngrozitoare. Pentru un site care încasa 100.000€ pe lună acum câțiva ani, e foarte ciudat.

Acum, rămâne de văzut dacă vor vinde sau își vor reveni.

Pe de altă parte, e amuzant cum cele mai mari site-uri de știri de la noi sunt de vânzare (ziare.com, hotnews.ro, evz.ro, adevărul.ro), în timp ce diverse facțiuni politice și-au deschise și ele site-urile lor.