Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

18 comentarii

 1. l-am si bagat s avad cum se comporta:)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Sau clasicul 4.2.2.4 et. co

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Explicati si voi un pic, sunt surprins ca n-am idee despre ce se discuta !

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. din partea cunoscatorilo astept feedback, se merita ?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. si uite asa google va mai avea niste statistici in plus…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. @cajb, chiar ma gandeam mai devreme ce s-ar intampla daca toti providerii de internet ar renunta la propriile DNS-uri si totul s-ar centraliza. mai poti naviga fara teama ca esti parte dintr-un procent ce ajunge pe masa colosilor de pe internet?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Pentru cei care sunt —- ceeeee?????? familiarizati- ziceai????

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Niste dezavantaje (pentru unele servere CDN) sunt mentionate la https://www.cyberciti.biz/tips/google-public-dns-servers-launched.html

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Teoria constipatiei:
  Google da liber la toata lumea pe 8.8.8.8 pt free dns, dar… ce impiedica google sa faca statistica ce site-uri sunt accesate si de cate ori, ca sa isi perfecteze statisticile, sa iti faca un profil, pt ca ei oricum iti fac un profil in functie de ce cauti pe google

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Google stie extrem de multe lucruri despre fiecare dintre noi. Problema era ca siturile vizitate direct erau cam greu de identificat daca nu aveau adsense pe ele, sau poate chiar si analytics… (nu poate sta nimeni sa analizeze exact ce face scriptul de analytics de fiecare data… asa ca probabil mai fac si ei experimente). Asa ca sa facem un free DNS, care probabil va fi by default in viitoarele versiuni de chrome, Chrome OS si Android. Asa se va sti exact ce face un anumit user. Daca nu stiati ce mai are chrome verificati asta https://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php (chestia cu client-ID e destul de interesanta)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Mai e disponibil si 4.3.2.1 ca Google DNS IP :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Am si eu o intrebare.
  Cu de e mai bun Google Public DNS decat DNS de la ISP?
  Care sunt avantajele?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. @adi
  Ai dreptate, dar statisticile DNS sunt mai mult decat atat. Sunt o comoara pentru data mining https://en.wikipedia.org/wiki/Data_mining . Gandeste-te ca gugal va asocia cu un id unic al unui calculator/user si actiunile lui in afara WWW daca treci prin DNS-urile lor. Adica, toate comunicatiile pe care le faci, de la instant messaging pana la peer to peer. Adica stie ce retea de messaging folosesti, cu cine vorbesti (YM foloseste si conexiuni P2P), cu cine faci schimb de fisiere. Mai stie si pe unde iti tii fisierele, chiar daca nu folosesti un serviciu web (de ex: ftp, webdav..etc) iar asta e doar o particica.
  Toate astea, asociate cu ce stiu deja…

  Un exemplu, la modul simplist: daca analizam tot traficul din Romania, putem sa ne dam seama cu cine voteaza (cu o marja de eroare mai mica sau mai mare) utilizatorii de net din ro. Daca nu eram atatia la sate, unde nu e net, marja era minima. Dar in alte tari..:)
  Puterea se muta pe internet, iar cine-l controleaza e zmeul..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. meh las ca inca merge OpenDNS

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. @ddumi: nu se va intampla asta din motive tehnice si costuri, si tot nu poti fi sigur ca request-ul tau este procesat de respectivele servere (pot fi modificate cu usurinta de un virus/troian/worm)
  @Bila: avantajul ar fi fost daca timpul de raspuns al serverelor de la Google ar fi mai mic decat cel al ISP-ului. (asta pentru ca rezolvarea interogarilor dureaza in medie cam la fel si pentru google si pentru ISP)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. @dubiosul: “Is information about my queries to Google Public DNS shared with other Google properties, such as Search, Gmail, ads networks, etc.?
  No.” https://developers.google.com/speed/public-dns/faq?csw=1

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. @dubiosul: “Is information about my queries to Google Public DNS shared with other Google properties, such as Search, Gmail, ads networks, etc.?
  No.”
  https://developers.google.com/speed/public-dns/faq?csw=1

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. @tonelu
  e ca si cum ai zice “Am acasa 5 copii si nu au voie sa vorbeasca intre ei” :))

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.