Fetele descoperă că nunta nu e așa cum cred ele

Sau „două adorabile descoperă lumea”.

Doi puncți:

1. Mi se pare groaznic de mișto cum fetele descoperă la nunta lor că toate refuzurile alea pe care le-au servit altor mirese la nunțile lor se adună undeva și le sunt servite înapoi. Nu la fel de amuzante ca scuzele și ascunzișurile unor lași, dar totuși.

Teoretic, refuzurile n-ar trebui să afecteze. Asta e, nu poate veni la evenimentul ăsta fericit, sa fie sănătos. Dar nu. Pe mirese le doare pentru că…

2. Nunta e un eveniment economic, oricât de mult cred și spun miresele că nu e. A insista în continuare cu „aș vrea să fie frumos, porumbei, să vină lumea, să se simtă bine, să bla bla” denotă un aiurism tembel. În ultimii cinci ani, nunțile au devenit o povară pentru majoritatea participanților, costurile minime fiind de 1.000 lei. Și majoritatea oamenilor spun un nu hotărât, că de banii ăia merg la mare și la terasă.

Viața e frumoasă. Serios,

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

95 comentarii

  1. Apropo, cat se mai da la nunta, in calitate de prieten, la un restaurant normal (fara fite), nunta „de zi” ?

    00
    • 200 singur, 250 cu consoarta.

    • 800 de cuplu. Si daca n-ai haine de mers la nunti…

      00
    • 2.5 x pret tacam

      00
    • 1000 – 1200 de lei de pereche (atat am cotizat eu anul trecut, si presimt ca nu voi schimba tariful anul asta)

      00
    • sa vezi cum creste birul cand e vorba de frati.

      00
    • @CalinM
      Cam cretin site-ul ăla. Trecând peste absurdul situației, cum să recomanzi unui șomer/elev să decarteze între 650-750 lei/cuplu la nunta unor prieteni? Sau unui student/pensionar 850-950 lei/cuplu.
      O recomandare valabilă și de bun simț în condițiile de mai sus ar fi „stai acasă, boule, că n-ai bani de aruncat la nuntă când tu abia ai bani de o pâine”

      00
    • @functionara – la dracu’, ce ghinion sa ai tu sau ala frati… nu mai bine n-aveai?

      Sunt perfect de acord cu abordarea ‘nunta = bani + timp, n-am una din astea nu merg la nunta’ in limite normale, cand nunta e a unui fost prieten (prieten cu care n-ai mai vorbit de 10 ani), a unei cunostinte sau a unei rude indepartate (verisoara gradul 8), dar in cazul fratilor orice considerente de ordin material sunt puerile si egoiste la gradul al 4-lea. Ma rog, parerea mea.

      00
    • NOU
      #10

      esti prea serios pentru un asa subiect! relax!

      00
    • NOU
      #11

      200-250 de euro de cuplu.

      00
    • CalinM, comentariile de la siteul ala, din forum. Minunat!

      00
    • depinde cat de prieten, depinde cat e tacamul..
      daca e un tacam de 250 lei e ok si 1000 lei dar daca e un tacam de 400 lei nu mai e ok. cel mai bine te informezi tu pe site la restaurant sa nu ai surpriza ca „prietenul” sa bage in pret si chilotii cumparati pentru nunta.

      00
  2. confirm! a mea consoarta a2a zi dupa fericitul eveniment a zis ca nu mai vrea asa ceva si ca daca stia ce inseamna – de la inceput pana la sfarsit – nu facea asa ceva…a fost alegerea ei:)

    00
    • ai dreptate..insa stia ca nu se lipsete de mine asa ceva. la noi a fost ceva spontan si cu 97 de apropiati…fara veri de care mentionezi..nu am dat cu buna stiinta invitatii cui nu ne doream sa vina.

      00
    • roby, n-as vrea sa-ti spulber iluziile, da’ toate zic asa in secunda in care s-a terminat „fericitul eveniment”.

      PLM, fetele vad de mici (prin filme) nunti grandioase, frumoase si cresc inchipuindu-si ca ala e normalul, asa ca musai sa aiba si ele nunta mare cu sute de invitati. Cu limuzina. Cu dracu si cu lacu. Organizatorii de nunti s-a prins de smecherie si taxeaza (doar n-or fi prosti, nu). In asteptarea „fericitului eveniment” viitoarea mireasa nu realizeaza cam ce costuri implica toata treaba asta (mai ales daca buna parte e platita de mire, care baga overtime la greu sa-si acopere gaura) ca e excitata la maxim de gandul ca se apropie nunta EI. Si vine nunta, realizeaza in sfarsit si mireasa ca e de fapt doar un chef cu oameni imbracati ceva mai bine, cu niste traditii stupide; un chef la care a trebuit sa-l invite si pe varul retardat din fundul Moldovei, var care-o calca maxim pe nervi + inca o mie de persoane pe care nu le-a vazut vreodata in viata ei. Si nici bani nu s-au strans pe cat se astepta. Asa ca, da, dupa ce trece nunta realizeaza ca toata smecheria a fost de fapt un chef extrem de scump si n-ar mai vrea asa ceva vreodata.

      00
    • Pe scurt:
      1) In Romania majoritatea nu fac un buget in care sa includa toate cheltuielile si sa ia decizii pe baza lui.
      2) Majoritatea femeilor nu anticipeaza. Imediat ce invatati asta o sa aveti o viata mai buna.

      PS: am zis clar majoritatea, nu discutam exceptii.
      Pentru numarul 1 are zoso o serie de articole scrise cind a inceput criza.
      Eu tin buget pe fiecare luna de prin 2008 si daca vine consoarta sa-mi zica ca ea nu stie cit cheltuie neprevazut pe luna sau nu stie cit va cheltui in concediu ii dau cu bugetul in cap sa vada ca „nepravazutul” devine extrem de previzibil dupa citiva ani.

      00
  3. Eu am patit exact opusul: nu am fost invitat la nunta unei cunostinte de-a mele, desi m-as fi simtit onorat sa ma duc.

    00
  4. Stiu perfect ce spui. Urasc sa nu ma pot bucura de nuntile oamenilor la care tin pentru ca imi fac o mega gaura in buget. Si nu am vrut sa imi pun prietenii in aceeasi dificultate. Noi am facut o petrecere, in timpul saptamanii, doar parintii si prietenii. Ceva light, un bufet simplu, bautura si muzica, ce ne-am permis si noi. Si le-am repetat de o suta de ori ca nu e nunta si sa nu vina cu bani sau altceva. Dar sa stii ca tot ne-am trezit cu bani in plic…

    00
  5. Este ok sa-ti faci nunta, atata timp cat iti asumi munca, alergatura si nervii. Si eu am nunta la anul si suntem pregatiti pentru tot stresul, alergatura etc. Important este ca, dupa eveniment, toate lamentarile sa se termine cu „… da’ hai c-a fost misto, e ok!”

    00
  6. Ziua nuntii cred ca este una din cele mai obositoare zile pentru miri.

    00
  7. dar poti specifica pe invitatie ca e nunta fara dar, sa vezi atunci puhoi de lume :)

    00
    • NOU
      #31

      si factura cine o plateste?

      00
    • functionara: factura ar trebui sa o plateasca organizatorul. Sau nu e asa? Faci un chef pe banii altora? Daca nu ai bani sa faci nunta, atunci sa nu faci. Nu e data nici o lege prin care este obligatoriu obiceiul asta transformat de romani intr-un rahat obositor pentru toata lumea.

      Speram ca macar criza sa mai potoleasca avantul de nunti al romanilor. Dar parca mai abitir se tin acum. Tipa aia se lamenta pe blog ca nu i-a venit lumea la nunta. Dar nu si-a pus problema „ma, oare nu cumva eu am o problema in a intelege natura reala a relatiilor mele cu ceilalti?” Pentru ea o fi insemnand ceva conjucturile in care a cunoscut pe careva, dar poate pentru ala nu a insemnat nimic. Ah, ca am ajuns „sa punem botu” la orice zambet fals aruncat de cineva, sau ca ajungem sa credem ca un like pe facebook sau un comment inseamna ca suntem prieteni pe viata cu x-ulescu…asta deja e problema ce tine de capacitatea intelectuala a fiecaruia.

      Poate avem noroc ca macar generatia ce vine dupa noi sa renunte la prostul obicei al CAR-ului de la nunta.

      00
    • Probabil mirii care au strans bani. Probabil mirii care nu vor 6-7 feluri de mancare. Probabil mirii care nu vor porumbei, limuzina, fantana de ciocolata, marturii etc.

      00
    • @functionara: pai mireasa, ca ea se bucura cel mai tare, e ziua ei cea mai speciala. Sau te astepti sa te simti bine si sa primesti si bani?

      Daca nuntile ar fi fara dar n-am mai vedea petreceri exagerate, cu mult peste posibilitatile financiare ale mirilor.

      00
    • NOU
      #35

      da’ voi nu stiti ca restaurantul, fotograful, cameramanul, dj-ul, chelnerii se platesc la sfarsitul nuntii, dupa ce mirii au strans toate plicurile?!

      00
    • @functionara: se pot plati toate si in avans. sau, daca exista un furnizor care nu vrea toti banii inainte de prestarea unui serviciu, il platesti dupa, cash sau intr-un cont, pe baza contractului facut. dar asta, din nou, inseamna planificare.

      00
  8. „Nunta e un eveniment economic” mai ales pentru restaurant. Preturile pentru meniu, ospatari etc sunt astronomice, considerind faptul ca o nunta este de fapt o situatie cind restaurantul e plin, toti maninca apx aceleasi chestii (cunoscute dinainte). Mai mult, platesti si pentru ce se-ntimpla sa nu se consume!

    00
  9. Fata asta e nepoata Cristinei Bazavan? Citi s-au razgindit sa vina la nunta ei oare?

    00
  10. „Am chemat la nunta mea putin peste 100 de oameni. De fiecare dintre ei ma lega cel putin un moment special. O mina intinsa, un vis posibil, un zimbet complice. Obligatii n-aveam, la fel cum nici unul dintre ei nu avea obligatii fata de mine.”

    Încă una din nunţile la care în afară de rudele şi prietenii foarte apropiaţi ai mirilor(~45 de persoane) nu cunoaşte nimeni pe nimeni? Am două nunţi de genul ăsta la activ. La una am avut noroc, pentru că locaţia făcea parte dintr-un complex cu motel-pensiune, ceva. Pe la 00:30, am şters-o uşurel, am luat o cameră şi împreună cu soaţa, ne-am bucurat de noaptea nunţii lor. Case din pietre, tuturor!

    00
  11. Nuntile la noi sunt un fel de CAR – Vin la tine ca sa vii la mine! Am niste prieteni care urmeaza sa se casatoreasca si imi povesteau ca anul asta au vreo 8 nunti la care TREBUIE sa mearga. Faceti si voi calculul si vedeti ce va iese.

    00
    • știu, e sinistru. eu și colega am chemat 50 de oameni, părinții noștri incă 50. și, dacă mai era loc in sală, mai chemau incă vreo 100, ca aveau de unde. verișori de gradul 3, nepoata din partea unchiului bunicii și așa mai departe.

    • Daca prietenii se casatoresc anul asta si celelalte 8 perechi tot anul asta nici macar nu e un CAR reusit, nu apuci sa te folosesti de bani.

      00
    • plm, eu am avut zile de nastere cu 60 de oameni.
      Norocu meu ca nu prea ma ia nimeni :D

      00
  12. NOU
    #44

    Cine crede ca nunta e o afacere pentru miri e necajit rau. Practic , strangi dar de 15.000 de euro, ai cheltuieli de 10.000 , dar tu iti faci obligatii tot de 15.000. Ai luat 5000 si ai de dat 15.000.

    00
  13. NOU
    #45

    avand in vedere ca ma pregatesc de marele eveniment ptr la anu’, domnu’ din dotare m-a intrebat zilele trecute cam cati invitati vom avea si i-am spus intr-o nano seconda ca am pe lista 50 de oameni pe care ii stiu de cel putin 5 ani, le stiu zilele de nastere aproape pe dinafara, am fost in vacante impreuna, am ras si plans impreuna, am petrecut momente frumoase impreuna si stiu sigur ca vor face tot posibilul sa vina.

    si bineinteles, mai este lista ‘nice to have’, daca vreodata ne-am gandi sa facem nunta pentru profit :D (ex: o persoana din aceasta lista nu a putut veni la o nunta in familie, si-a cerut scuze ca era in concediu in japonia si a trimis doar plicul cu 1.000 de dolari. asta ca sa vedeti despre ce tip de oameni vorbesc :D )

    01
  14. Degeaba, la români nu e bine nicicum.
    Dacă îi chemi e nasol că de unde bani, de ce m-a chemat, etc.
    Dacă nu îi chemi, figurantu ăla nici nu m-a chemat, nu ştiu cine se crede.

    10
  15. “Bai, mie nu-mi plac nuntile. Ca nu beau, nu dansez, stau acolo si ma plictisesc. Asa ca nu vin”.

    Cel mai tare raspuns posibil, omul e idolul meu pe ziua de azi.

    In alta ordine de idei, daca tipa isi inchipuia ca are 100 de prieteni apropiati care o sa faca orice ca sa vina la nunta ei (in iulie-august, cand unii au concedii planificate si cu un an inainte) inseamna ca e cam prostuta. Lectia de viata i-a priit.
    Problema nuntilor e ca aduna la un loc oameni de varste si educatii diferite al caror singur punct comun e faptul ca se cunosc cu perechea intr-un fel sau altul. E greu sa dai o petrecere reusita in felul asta (gen „nu manele da’ sa placa la toata lumea”) si asa se explica de ce multa lume vine din obligatie. Si daca pot evita obligatia o fac.

    00
    • Adevarat.

      Si daca tot nu sunt asa de multi invitati, ar fi bine sa ii anunti cu mai mult timp inainte. Daca eu imi fac concediu la anul in data x, sotia isi ia atunci concediu, si cu o luna inainte aflam ca avem nunta, ar fi culmea sa poti amana ambele concedii, rezervarea, etc, in acel moment.

      Daca trebuie neaparat trimiti plicul si zici ca esti in concediu, oricat ar fi de rau pt cei cu nunta. Te gandesti inainte si la nuntasi, nu doar la restaurant/muzica/mancare.

      00
  16. Noi am chemat la nunta in jur de 30 de persoane, rude, prieteni apropiati. I-am anuntat de la inceput ca e nunta fara dar, a durat toata treaba in jur de 5 ore, au fost 2-3 feluri de mancare si tort. La sfarsit cei care au dorit, ne-au facut mici cadouri, sau chiar sume de bani. Am cheltuit in jur de 2000 de EUR, si am primit vreo 3000 de lei, bani cu care am cumparat un aparat foto ca sa avem cu ce sa imortalizam momentele frumoase care vor urma in viata noastra, iar de restul banilor am plecat o saptamana in vacanta. Eram foarte multumiti si impliniti.

    00
  17. „Printesa”, in ciuda dezamagirilor, a facut doua nunti: una „la Piatra” si una… nu stiu. Bineinteles, doar pentru a avea rudele si prietenii aproape.

    00
  18. Eu m-am bucurat cand au venit multi la nunta dar cand am inceput sa merg la cei care au fost la mine nu a fost asa distractiv. M-am insurat tanar si nuntasii au fost tineri.

    Cred ca undeva, candva trebuie un reset la banii dati/primiti la nunta. Ar trebui sa se opreasca acest obicei si sa fie ca si cum ti-ai plati o masa in oras nu sa cladesti tu casa mirilor. Meniul ar trebui sa fie ma mic ca oricum de multe ori e mancare multa si proasta. Cred ca oamenii ar fi mai fericiti.

    00
  19. Hai că nu e chiar așa, o nuntă poate fi reușită și cu mai puțini invitați dar oameni de suflet. Important e lista aceea cu invitați pe care mirii o fac înaintea nunții. Au de ales: 1. ori nuntă mare, cu multe cunoștiințe, oameni mulți cu care nu au mai ținut legătura, neamuri îndepărtate etc. bani mulți în plic să iasă și mirii să rămână la rândul lor datori sa meargă la nunți, 2. ori nuntă mică, sub 100 persoane, oameni care și dacă nu ar fi venit la nunta ta tu te-ai duce la a lor.
    Miresele sunt mai emoționate înaintea marelui eveniment și au timp să caute prin oraș și pe net tot felul de porcării, gen: limuzină, porumbei, consilier de nuntă, rochie de designer, să fie nuntă tematică etc. și apoi se ajunge la un eveniment pompos în care nici mirii nici invitații nu se mai simt bine.
    După nunta mea am spus și eu că nu am să mai fac niciodată o nuntă ca prea multă bătaie de cap e, dar nu am regretat ca am făcut-o.

    00
  20. Sa vezi ce sexi e cand la nunta ta, la intrarea in sala vin unii pe care nu ii cunosti si iti dau pe langa pupaturile de rigoare invitatie la nunta lor :)))) Kodak moment ce mai…

    00
  21. Am si eu o nunta luna asta si o sa ma duc, desi nu sunt fan al nuntilor. Nu are rost sa argumentez.

    Daca voi fi pus in situatia de a face nunta, mi-am promis ca va fi una restransa undeva in natura iar pe invitatii vor scrie special ca NU accept bani. Daca cineva vrea sa aduca un cadou bine, altfel nu.
    Consider calea cea mai buna, ca nu ma imbogatesc pe banii altora si nu mi se pare ok.

    00
  22. M-am oprit din citit aici : „Obligatii n-aveam, la fel cum nici unul dintre ei nu avea obligatii fata de mine.” la al doilea link :))

    00
  23. Eu dau standard 800 lei in provincie 1200-1300 in Bucuresti.

    La prietenii apropiati dau minim 1500.

    Un calcul grosier ar fi de 3 ori pretul meniului de cuplu. Si, cum anul asta am avut nunta si stiu preturile, nu prea gasesti sub 80 Euro intr-o sala ok si sambata in Bucuresti. Vrei mai ieftin, faci in afara sezonului sau duminica. Si uite asa faci si afacere…

    Nu am citit articolele, banuiesc ca se plang dnele, dar mie mi-a placut nunta mea si nu as avea nici cea mai mica problema sa o iau de la cap.

    00
  24. Da, nunta e un eveniment economic. Si cum economia noastra se duce vizibil in jos de ceva ani, mi s-ar parea normal sa nu faci un meniu de +200 lei pentru că oamenii vor da atât cât pot să dea, nu cât ai cheltuit tu pe meniu + ceva.
    https://www.youtube.com/watch?v=NM7JGCpTxCM&list=PL4H-_ColmfLcXiV-J0ujLdnGe8rzaMwOg

    00
  25. Ce vorbiti bai? Cum sa nu participi?
    – exista PROVIDENT
    – pentru a putea fi prezent
    – la fericitul eveniment.
    N-am gasit alta rima.

    00
  26. NOU
    #62

    Nu am ce cauta la nunti, de dansat nu stiu, aglomeratia si zgomotul ma enerveaza si sa ma apuc de dat bani pe zdrente……sa le port doar o zi…ma lipsesc.
    Singura chestie care ma ingrijoreaza va fi santajul impus de S.O. (cand va exista) sa vrea o tampenie din asta. Daca ar fi dupa mine, nici nu ma duc si nici nu vreau sa fac.

    00
  27. Trebuie să fie rude sau prieteni foarte apropiaţi să mă duc şi să pierd o zi întreagă cu tot felu’ de zorzonele inutile, să plătesc mâncare la suprapreţ şi să-mi zdrăngăne în ţastă toată noaptea ceva lăutari, menaito, dansu’ pinguinului&şit; şi să stau la masă cu oameni pe care în condiţii normal poate nici nu i-aş saluta…

    00
  28. mie, conceptul de nunta, mi se pare depasit.
    darul, zestrea erau, in trecut, un mod prin care comunitatea ii ajuta pe tinerii insuratei sa-si inceapa noua viata. si e ok pentru cine are nevoie.

    eu si jumatea mai buna nu am avut nevoie. asa ca nu ne-am luat. doar am facut un copil :)

    00
  29. In ultimii 10 ani am fost la 2 nunti. La prima eram minor, deci nu am platit nimic, iar la a doua m-am dus singur si am platit 200 de lei. In urmatorii 10 ani planuiesc sa nu mai fiu invitat la nici o nunta, din doua motive. Nu stiu sa dansez si nu am chef sa imbogatesc pe altii. P.S. Nu ai bani de nunta, nu o faci. Asa ca nu astepta sa-ti scoti parleala din banii invitatilor, ca s-ar putea sa iei o mare teapa!

    00
  30. Ce e aia nunta?

    00
  31. NOU
    #69

    vezi c-ai uitat sa-mi publici comentariul ala misto. am muncit mult la el.

    00
  32. complet neinteresant, numai barbati care nu stiu sa danseze.

    00
  33. Am aterizat de curand pe ceva forum de mirese, am ramas muta cand am vazut cum pot vorbi despre invitati. Ca vor nunta frumoasa, dar daca ar astepta pana strang banii de nunta ar imbatrani, asa ca nuntasii sa le plateasca nunta :) Multe dintre ele au specificat faptul ca au TABELE in EXCEL in care au trecut in dreptul fiecarui invitat ce dar a dat, ca sa stie sa dea si ele apoi :)

    Ultimele saptamani au fost foarte frustrante pentru mine pentru ca vara asta avem 3 nunti si 2 botezuri, la care chiar nu pot lipsi pentru ca-s prieteni foarte apropiati sau rude apropiate. In fiecare zi ce trece sunt mai frustrata pentru ca am nevoie de un concediu. Concediu pe care nu mi-l permit financiar si nici ca timp.

    00
  34. Uite cum si-au facut niste prieteni buni nunta, de altfel singura nunta la care am fost prezent (alea la care am fost cu parintii cand eram mic nu se pun):
    – ~20 de invitati (practic mirii si-au invitat doar grupul lor de prieteni apropiati);
    – un weekend la munte;
    – fara lautari/manelisti;
    – evident, fara biserica (mirii oricum sunt atei);
    – fara limuzina, caleasca (lol), porumbei, pinguini si alte obiceiuri de prost gust;
    – parintii mirilor au doar stat cateva ore intr-o seara cu noi (ceea ce mi se pare normal, ce petrecere e aia cand stai la masa cu oameni din vremuri de mult apuse :D pe care nu ii cunosti);
    – bufet suedez, mancare foarte buna (calitate, nu cantitate);
    – fara 5 fotografi si 3 cameramani. Un singur fotograf, culmea tot din grupul de prieteni.
    Evident, fara cadou si fara bani. Am vrut totusi sa le lasam un plic, nu au acceptat. Singura pretentie a mirilor a fost sa ii invitam si noi la nunta noastra, sa fie alaturi de noi. Mirii nu au vazut nunta ca pe o afacere/investitie, ba chiar au bagat overtime la greu sa isi permita petrecerea.
    Asa da! :D

    00
  35. Imi place ca in sfarsit se descopera ca nimanui nu-i pasa, cum citeam intr-un articol acu vreo cateva luni, doar ca articolul vorbea despre poze cu bebelusi. Daca nu-s familie apropiata, hai sa zicem pana la veri de gradul 1, nimanui nu-i pasa de nunta voastra. Nu va amagiti dragele mele mirese. Am fost la nunti la prietene foarte apropiate si mi-as fi dorit sa nu ma duc. Pentru ca da, ma intereseaza daca esti fericita in viata, dar de nunta ta si petrecere nu-mi pasa. Poti sa te mariti in blugi si sa nu ma chemi sau nici macar sa nu-mi spui pentru ca nu-mi pasa. La cate prietene bune am fost la nunti, la una singura m-am dus cu drag. Asta fiind prietena mea cea mai buna din copilarie. In rest, nu-mi pasa. Si nici prietenelor voastre nu le pasa. Trebuie sa para fericite ca atfel iese cu scandal, aia-i tot.

    00
  36. As spune ca la treaba asta contribuie si faptul ca nuntile ajung sa se faca dintr-un fel de obligatie morala fata de rude si fata de „obiceiuri”. Nimeni n-are o problema sa participe la o nunta decenta, fara 15 feluri de mancare si organizata intr-un loc aerisit, fara muzica de prost gust si parade ametitoare. Intamplator, se fac astfel de nunti si sunt destul de putini invitati care sunt „bolnavi”.

    Culmea, chiar a trebuit recent sa refuz o nunta, dar am facut totusi efortul sa ajung la cununia civila si sa schimb cateva vorbe (si un mic dar) cu tinerii casatoriti.

    00
  37. A făcut cineva vreodată o nuntă la care invitații să nu își plătească consumația și să mai dea și ceva pe lângă? Vorba ta, la o nunta dai pe puțin 1000 lei. În perioada asta a vieții, am mulți prieteni care se căsătoresc. Am puțin peste 2000 lei salariu, dacă merg la 4-5 nunți pe vară, unde ajung?

    00
    • NOU
      #81

      exact pentru asta face un cuplu obisnuit din romania nunta: pentru a-si aduna niste bani si pentru hachitele parintilor, sa-i vada miri. pentru invitati e mare corvoada, fie ca e vorba doar de cunostinte sau prieteni sau rude. eu cu banii pe care ii dau pe munti in vara asta, as fi putut sa merg leger in grecia o saptamana. dar nu, traditii and shit.

      00
  38. Un foarte tare articol! Eu ma incadrez intr-o categorie speciala, adica urasc tot acest teatru numit nunta, alergatura, invitati, probabil voi fi nevoit sa o fac si eu intr-o zi, cine stie. Am fost la 5 nunti vara asta, o mare gaura in buget sa recunoastem, suntem amarasteni din pacate. Nici nu imi plac obiceiurile, nici populara, nici acele hore, nimic, si daca faci nunta, in conceptia mea, faci ca ai bani si ca asa vrei, nu te halesti la banii mei!

    00
  39. Totusi mai exista situatia cand alti oamenii au obligatia sa vina, ca a fost mirele, mireasa sau parinti la nuntile lor/copiilor acolo ce se intampla ? :D Ca ajung sa se adune oamenii care poate nu se cunosc intre ei etc, aia presupun ca e o nunta ratata daca nu e cu 20 de oamenii ca nah sa fim hipsteri si noi.

    00
  40. Eu am nunta pe 6 luna viitoare, am sala platita, pantofii mei cumparati si rochia viitoarei nefericite, imi mai trebuie ceva? Ce e ala stress? :))

    00
    • să iei un retevei la tine sau un pendulan de polițist. când incepe mireasa să se panicheze, ii administrezi câte o pastilă cu pendulanul. dar doar la ficat, da?!

  41. E ca citatul ala din Sex and the City…

    „But who would I invite [to my baby shower] besides you guys?”
    „All the bitches who made you go to theirs!”

    Am stat doua ore in tren langa o tanti cu excel si gantt chart de nunta. Mi-a crescut tensiunea doar vazand-o ce cauta si cum isi face calculele.

    Mi se par fascinante si tipele care se apuca sa isi faca wishlist pe care sa il dea la invitati si pun in ele toate lucrurile in care nu s-au gandit niciodata sa investeasca sau de care n-au fost interesate vreodata. Acum sigur o sa faca muffinurile alea la care se gandeau de la 22 de ani dar n-au avut niciodata ocazia. Nimic nu o sa adune praf in dulapuri. Nope.

    Prefer sa cheltui banii de nunta pe o excursie decat sa adun niste oameni nerecunoscatori care deja au ajuns la saturatie de nunti si botezuri :)

    00
  42. Mai. Priviti altfel situatia cand mergeti la nunti in cuplu si nu numai:
    Oricum platesti asa ca gandeste-te ca iti scoti iubitasotia in oras. Ai 3-4 feluri de mancare, bautura(cocktail-uri uneori), desert, muzica…asa ca daca tot dai un ban de ce sa stai morocanos la masa si sa nu profiti de pe urma „plicului” dat la final?

    00
  43. articol mai tampit zau ca nu puteai scrie. culmea e ca ideologic sunt de acord cu tine. nu ma obosesc sa dau argumente, ca oricum nu le iei in seama.

    00
  44. Nunta ar trebui privita ca prilejul pentru rude si prieteni de a ajuta noua familie formata s-o porneasca in viata (de aia se strang bani si cadouri). Urat este atunci cand ti se impune o anumita limita inferioara. Am patit-o cu o verisoara care-si insura fiul in vara anului trecut. Nu m-am dus ca nu puteam din cauza serviciului, dar am dat 300 de euro plus cadou scump (ca persoana singura) si de atunci ma jigneste ori de cate ori are ocazia ca sunt saraca…

    00
  45. Asta asa e multi merg pentru ca sunt nevoiti.Asta tine si de cine face nunta dar majoritatea cred ca se gandesc cam cat sunt nevoiti sa investeasca in nunta si cat reusesc sa scoata din ea.

    00
  46. Si totusi ce facem ? Nu mai mergem si nu mai facem nunta fiindca si din cauza banilor?

    00
  47. Este foarte greu sa refuzi o nunta mai ales cand ai neam mare, dar ce te faci daca unu sau doi verisori se recasatoresc ? :) (cum este cazul meu)

    00
  48. Nu trebuie sa inviti persoane pentru obligatii.

    00
  49. Eu ma marit peste 2 saptamani. Civil, ca aia e casatoria in opinia mea: cand iti asumi relatia cu obligatii si drepturi in fata tuturor, inclusiv a statului.
    Mie personal cuvintele „traditie” si „obiceiuri” imi cam zgarie urechea, asa ca am dat skip cam la tot (ma rog, mi-am comandat un buchet de flori).
    E adevarat, la aproape 40 de ani e cam greu sa-ti mai sufle careva in bors. Totusi, multe doamne din jurul meu s-au aratat foarte dezamagite chiar daca nu faceau parte din familie/prietenii apropiati, care ar fi fost indreptatiti sa-si dea cu parerea.
    Ideea pe care dorim sa o punem in practica este de a organiza o iesire la restaurant, fara meniu prestabilit (sa-si comande fiecare ce vrea si cat vrea), fara cadouri si fara plicuri, la care sa participe prietenii care doresc si pot veni.
    Nu inteleg de ce trebuie sa fac cheta de la prieteni, ca mi s-a pus pata sa merg la primarie?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.