Elevii se pricep la pr0n şi ym, dar nu şi la Word

Aţi înţeles despre ce e vorba? N-am fost pregătiţi. Nu ştim. Abia am început. Avem doar o oră pe săptămână.

Întrebarea pe care reporterul trebuia să o pună este “câţi aveţi acasă computer”. Şi atunci vedeau şi părinţii de ce le-am cumpărat odraslelor calculator. Eventual venitul acasă cu nişte note de 3 ar ajuta la mişcarea unor palme bătătorite de la câştigat banii de computer către cefele şi fundurile elevilor merituoşi de pe pitzipoanca, cocalari, cantăr, meebo şi hi5.

video via victor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. saracii, nici pe google nu stiu sa caute…la C++ sau turbo pascal se mai iarta ca poate unora nu le place, dar la nivelul la care ii testeaza sunt penibili

    00
  2. Normal ca nu stiu daca tot ce fac pitipoancele alea pe calculator este sa intre pe hi5 si sa isi puna pozele pe care si le-au mai facut ( singure , ce-i drept). Asta fetele… Baietii, pe de alta parte toata ziua joaca Fifa si incearca sa combine pe „mesinger” pitipoancele de care vorbeam mai sus. Hai Romania

    00
  3. Si la mien in clasa sunt multi care stau toata ziua pe HI5, dar cand ii pui sa faca un tabel in word sunt varza…pacat .

    00
  4. NOU
    #4

    noroc de mine ca sunt info intensiv:)) si am ore cacalau:D

    00
  5. „Competente digitale” :))))

    00
  6. In ziua de azi cred ca ar trebui ca fiecare elev sa faca obligatoriu niste informatica, macar niste chestii de bun-simt. Urlam toti ca nu exista informatizare in Romania si ca stam ingropati in hartii, dar cand colo nici macar generatiile viitoare habar nu au cu ce se mananca de fapt computatorul.

    00
  7. Sa fim cinstiti, nici „profesorii” nu-si dau deloc silinta. Si nici pe parinti nu-i educa nimeni (doar zoso incearca cate ceva :D).

    Daca parintele si-ar da un pic silinta sa discute cu odrasla lui si sa observe ca la ora de informatica si/sau alte ore nu se invata nimic, ar trebui sa ia masuri. Nu elaborez, dar sunt destule, de la ore particulare, discutii cu profesorii, etc.

    Am predat acum cativa ani timp de 3 luni la un liceu la clasele 9-11. Cei de a 11a deja erau greu de urnit si de interesat, cei de-a 10 mai miscau iar cei de a 9a erau formidabili. Daca i-ai pierdut la inceput, cu greu ii mai recuperezi…

    00
    • @Surprize Kinder: e o mica mare diferenta.

      profesorul vine si pune lectia pe tabla. daca esti atent, bine, daca nu, iti sufla cineva sa iei un cinci.
      un coleg de liceu a ajuns sa lucreze la airbus. in aceeasi clasa, la acelasi profesor, am fost si eu. el si-a dat silinta mai mult si ii placea si subiectul. eu nu prea.
      nu sunt (numai) profesorii de vina. tata dadea alocatia lunară pe baza de carnet de note. poate si asta a ajutat.

  8. De curiozitate am răsfoit variantele de subiecte pentru proba asta de BAC. Să iei 3 puncte pentru că muți un fișier dintr-un folder în altul e de-a dreptul penibil. Și alte 3 puncte pentru că știi să modifici mărimea font-ului.. Astea-s ”competențe digitale”?
    Poate că unii sunt îndreptățiți să se plângă, mai sunt și case în care nu există calculatoare. De copiii ăștia mi-e milă, dar nu de domnișoare precum cele din filmuleț, exagerat de ”aranjate”, dar care se plâng că n-au posibilitatea de a-și dezvolta ”competențele” astea din cauza orelor puține de informatică. Vorba ta, majoritatea freacă duda la calculator și după aia se plâng că nu-i învață la școală cum să insereze un simbol într-un text. Generație de ratați!!!

    00
  9. putini mai si lucreaza pe calculator. majoritatea sunt asa cum ai zis: hi5, FB, si alte caca. trist si imi aduce aminte de ultimu an de liceu… cate proiecte la informatica am facut… urat.

    00
  10. Zoso, instigi parintii la prostii. :)

    00
  11. Normal ca elevii ar dori mai multe ore de info, daca la ora respectiva se dau pe mess.

    @zoso Notele alea nu intotdeauna reflecta cat inveti, dar sunt o baza de pornire. Cu mine elevii de a 11a negociau notele… pana cand le-am taiat macaroana. Le-am spus… stii de 5 iei 5, stii de 10 iei 10, dar n-am pretentia sa fii geniu, doar chestii de bun simt.

    Insa au fost si parinti care au apelat la director ca sa le modific nota odraslelor… Am cedat, evident, pentru ca nu vroiam discutii si scandaluri, dar mi s-a parut penibil…

    00
  12. e bine ca se pricep la ceva :-j dar daca sunt prosti lasa-i sa moara in rahatul in care se afla

    00
  13. Ma e normal atunci cand ai un calculator sa faci ce vor muschii tai cu el acasa. Dar faza nasoala e ca in scoala unde ora de Informatica ar trebui sa se faca cum trebuie. Sunt unii profesori atat de incopetenti incat ma lasa masca. In liceu faceam ora de info in clasa, ca dhe nu-s locuri pentru toti sau iar nu merge reteaua, ok toate frumoase dar atunci cand incepea sa ne deseneze tastatura si faceam pascalu ca robotii ce sa intelegi. Apoi a venit facultatea…o da… acolo ….tot pascal. Predat si ala in clasa…am avut noroc de 2 semestre sa fac in laboratorr ca au venit niste angajati de la o firma de vanzari soft de proiectare si ne-au predat aia…nu-ti spun ca veneau studenti care nu aveau nici o legatura si se inghesuiau la cursurile astea…asa ca …in mare parte ii inteleg si pe retardeii astia cu hi5, pr0n , si YM.

    00
    • @Huh: nu e normal. eu am folosit computerul in primii ani ca sa invata bine photoshop, quark si html, ca asta imi placea (bine, quark imi trebuia la scoala). nu am frecat duda aiurea.

  14. 85% din colegii care i-am avut anul trecut in cls a 12-a nu stiau mai nimic in word (totul se limita la stilul fontului, marimea, bold/italic/underline). nu mai zic de acces sau excel. in powerpoint mai stiau sa introduca o imagine si un text, insa 5% stiau sa adauge un „custom animation” sau un „slide transition”.
    97% din ei aveau calculator acasa. 100% din cei 97% aveau cont de hi5 si messenger instalat.
    nu mai zic de profesori. am luat 10 ca am stiut comanda „img src” la html. lol? am invatat-o intr-a 7-a la un curs optional de informatica…
    nici eu nu sunt guru al calculatoarelor, insa nu ma rezum la messenger si counter.

    00
  15. Bun … Si eu stiu sa imi scriu contractele in word si sa pun un antet. Am mai pus de cate un tabel, nu chestii exagerat de avansate. In excel ma descurc minimal, stiu sa fac niste randuri sa se adune ca valoare. Access am deschis acum 10 ani, cand ma uitam la arhiva de CD-uri de la radio si mai puneam si eu mana la munca in cauza.

    Deci probabil is unul dintre idiotii de care orice secretara mai acatarii rade si cu fundul. Si totusi fac web design de 7 ani, sunt freelancer de ceva timp si stau 14 ore pe zi in photoshop sau „parcelez” layouturi. Deci is departe de a fi un ignorant in domeniul IT. Am alte apasari insa decat mirificele programe in cauza.

    Nu aici este deci durerea mare. Ci ca indivizii astia NU AU FOST IN STARE SA SUSTINA UN EXAMEN pe comp, de cat is de priceputi. Nu e grav ca nu stiu sa faca slideshows in movie maker sau naiba stie ce gaselnita. E grav ca nu sunt in stare sa deschida un comp si sa il foloseasca pentru a face cu el ceva. Programare, design, whatever.

    As dori sa ma mai scuteasca elevii astia cu povestea „nu se face la scoala”. Stiti cate ore de informatica am facut eu? ZERO. Cate ore de HTML, photoshop etc? ZERO. Am studiat acasa. Am stat 10 ore pe zi, am muncit in weekenduri, am citit enspe mii de articole de specialitate, am cumparat sau descarcat carti. Am gresit, injurat ca la usa cortului, calmat si luat de la capat.

    Daca se face totusi ceva la scoala, bine, daca nu, ai calculator acasa, ai net, ce soarele meu sa ti se mai dea? Primul an de web design l-am facut fara a avea un calculator. Nu mi-l permiteam. Statea mai mult la radio si invatam cum sa folosesc dreamweaver, instalat de baiatul de la productie, si ala cu veleitati de webmaster. Mi-era si rusine sa recunosc ca aveam site de 1 an si nu aveam computer. „Soarele” mi-a dat vechitura lui, cand a facut upgrade si lucram pe un monitor de 14 de prin 94 cred.

    Ma indoiesc ca mare parte din pustii astia stiu ce inseamna sa faci ceva fara a avea „scula” in casa. Parintii investesc sute de euro pe „jucarii” tari, sa aiba copilul de un NFS macar. Dar tinerii, viitorul tarii, sunt prea putin interesati de balarii din astea de studiu. Auzi dom’le sa folosesti internetul sa citesti sau sa iei documentatii? Pai ce au innebunit? Hai la Hi5 si sa puna o poza. Io zic ca e oricum maret lucru ca is in stare sa faca upload.

    Deci problema e groasa si prezinta umflaturi. Nu au minime cunostinte de operare, care sa le permita sa inteleaga ceva si sa se adapteze. Nu au studiat la scoala (vina profesorilor), iar acasa au alte probleme mai importante. Si astia iti ies peste 4 ani din facultate cu diploma in dinti si se mira ca nu iau 2000 de euro/luna.

  16. Bine, bine, cu Word-ul si google nu le au, dar dece toti sunt in C++? Doar ca sa dea bine la camere? :))

    00
  17. NU sunt toti in C++ sunt in Pascal, este folosit la grupele de informatica sa invete programare. Referitor la folosirea calculatorului nu cred ca este nevoie sa stii mai mult decat Word si alte nebunii nimeni nu te obliga sa inveti cele mai ciudat aplicatii. Dar nu cred ca exista un gram de dorinta de a face asta pentru ca este dezinteres total.

    00
  18. ma bate gandul sa fac un screenshot dupa moacele fetelor, poate tineye le gaseste profilele de hi5. atunci ar fi amuzant.

  19. @Zoso, elevii au si televizor acasa, de ce nu sunt toba de istorie de la toate emisiunile despre istorie de la TV? Au calculatoare de buzunar, de ce nu sunt toba de matematica? E absurd sa pretinzi sa fie toba de informatica doar pentru ca au un calculator personal acasa. De fapt nu absurd, ci anacronic: acum 15-20 ani faceai o investitie intr-un PC pentru ca te pasiona PC-ul in sine; acum (1) nu mai e o investitie, din cauza scaderii dramatice a preturilor si (2) exista atatea aplicatii incat PC-ul nu mai este decat o unealta. Ceea ce e foarte bine, de fapt.

    00
  20. @Edy: după cum e aranjat codul cred că e mai degrabă Borland/Turbo Pascal (pentru MS-DOS :-D), decât Borland C++.

    00
  21. Zoso, evident ca nu, majoritatea peroanelor cu o educatie cel putin satisfacatoare au fost crescute in modul pe care il prezinti tu, lucru cu care sunt de acord. Numai ca din pacate, acesti tineri vai mortii lor din ziua de astazi, sunt tinuti in palme. Si nu de-alea peste ceafa din pacate.

    00
  22. De pr0n si ym parc-am auzit.
    Da’ ce e aia Word?
    Cred ca vroiai sa spui Open Office sau un alt editor de documente free si nu mizeria aceea care pe bani de la Microsoft pe care n-ar descarca-o gratuit de pe torente.
    ( https://ro.wikipedia.org/wiki/OpenDocument )

    00
  23. nu stiu cum sa`i trebuiasca cuiva lectii pentru word si powerpoint. e genul de program care e self explanatory. numai cursul de access mi`a fost util, in vremurile cand mergeam pe la scoli.

    00
  24. Eu fost la mate-info in liceu si in toti cei 4 ani de informatica am facut numai C++ si putin Pascal. Sa ma ierte cineva, dar din toate astea n-am retinut decat antetul.
    Ca sa va dati seama unde era problema, va pot spune ca la teste, profesoara ne punea sa invatam pe de rost programe in c++, programe pe care ni le dicta din carte.
    De office n-am facut absolut nimic.

    Sa vedem si partea buna legata de cei la care face referire filmuletul. De la atata chatuiala, sunt asi la touch typing :D

    00
  25. Pe langa asta, sa faci Pascal in 2009 inseamna ca „sistemul” are o problema. Inca una pe langa altele, toate adunate rezultand un sistem prost, de altfel.

    00
  26. Cristian, buna replica. Ce te faci cand matematica se preda amboulea la scoala? Sau e programa atat de stufoasa incat nu o vei cuprinde doar cu ce se face la clasa? Lucrezi acasa, poate iei si un meditator. Eu stiu ca am rezolvat problemele de mate in a VIII-a (am dat admitere la liceu pe vremea aia) cam tot ce s-a dat la examen in ultimii nus’ cati ani, plus probleme propuse etc. Am facut 2 ani de meditatii cu un vecin si am bagat sute de probleme la cap.

    Sunt de acord ca nu se acopera OK programa in multe cazuri, dar nu suntem legati de maini si de picioare. Plus ca exista HELP pentru orice program sub soare si dai pe gogu „word tutorials” si te-ai scos. Sau cumperi o carte despre program (o descarci de pe net, ca acum ai si posibilitatea asta). In a XIII-a (Pedagogic) ai mei au dat un salariu pe TOEFL (cartea aia groasa plina cu teste) pentru ca ma interesa sa stiu mai mult la engleza si faceam o ora pe saptamana (limba secundara).

    Deci se poate, doar sa vrei …

  27. In video… toti sunt filmati in C++ si ei vorbesc de competente pe calculator… ceea ce e total diferit… oricum nu numai elevii sunt de vina ci si profesorii si cei care au facut programa… peste tot este cate un defect…

    00
  28. Ai perfecta dreptate, bun articol.

    00
  29. NOU
    #33

    omgwtfbbq cum sa fie profesorul de vina? Ai calculator acasa si atata timp liber, ce naiba faci? Numai si numai haifaiv, feisbuc si joculete pe miniclip? Atata? Acum la cat de usoara e interfata in Word 2k7 mi-ar fi si rusine sa nu stiu sa umblu. E ca si cum mi-as cumpara un DSLR uber meserias dar eu habar n-am sa-l folosesc si-l tin pe Auto.

    00
  30. nu te supara frate, dar cineva trebuie sa si mature strazile, sa te tunda sau sa te serveasca la kfc, nu toti trebuie sa lucreze in silicon valley

    00
  31. Am și eu o curiozitate: ce se întâmplă dacă un elev nu ia diploma care îi atestă competențele digitale?

    @Dojo: ai dreptate când spui că unii pot studia singuri, dar nu mi se pare normal ca cineva să fie examinat din ceva ce i s-a predat insuficient (de bine) la școală. De altfel și Mitza spune că programa nu prea adecvată. Apropo, ceea ce mă enervează pe mine e stilul mecanic în care învață unii. Parcă ar fi maimuțe. Dacă îi pui să lucreze în alt program similar nu mai sunt în stare să facă nici măcar copy&paste sau „File -> Open”.

    00
  32. Intr-adevar, se practica memoratul problemelor de C++ prin licee. Trist.
    Oricine doreste, folosind tutorialele de pe net, poate ca in maxim o luna sa stapaneasca tot pachetul Office la nivel mediu-avansat.

    00
  33. s chiar daca am invata, defapt avem si genii care invata. ce se intampla cu ei ? cu prima ocazie zboara din romania.
    da avem institutii pline de hartii, avem insa si oameni competenti, insa contractele „se vand” dupa cum bine stiti.

    00
    • @pixel3cs: problema nu e ca pleaca, problema e ca sunt atat de prosti incat nu folosesc la nimic tarii care investeste bani in educatia lor.

  34. adevarul ca la ce materii stupide sunt in grila de info iti vine a fugi in lume. Crezi ca se preda word in liceu?:) gresit, ala se preda in facultate, abia dupa ce ai trecut de faza „in coltul de sus aveti un x, un patratel si o liniuta.” In liceu, la profil mate-info, in 2004 eu invatam de mult apusele turbo pascal si html. mint, doar am dat atestat din html, ala nu ne-a fost predat. ca si generatia asta, pe atunci nu am vrut sa invat decat gogu’ si altele d-astea, pen’ ca materia de la scoala mi se parea inutila. In timp, daca au sa aiba interes au sa invete. Da’ asta n-au sa o faca in nici un caz pe bancile scolii.

    00
  35. @Zoso: sau rafturi la Cora,Carrefour, Auchan etc.

    @Dojo: profesori varză există la numeroase materii, dar la info impresia mea e că se întâmplă la o scară mult, mult mai mare. Oricum rămân la ideea că școala trebuie să te pregătească cel puțin la un nivel de trecere, adică 5. Dacă vrei mai mult, adică să intri la nu-știu-ce liceu sau facultate, atunci da, un pic de studiu individual nu strică.

    00
  36. Sa iti explic si ce se face de obicei la orele de TIC ( tehnologia informatiei si a comunicatiei ) pentru ca la asta se da de fapt bac’ul asta pe calculator?
    Ceea ce fac in clasa a10a (word, power point etc) faceam in CLASA A 3A cand mi’a bagat ore de PMC ( prietenul meu calculatorul, asa se numea ora de informatica in clasele primare).
    Acu’ pe langa programarea in C++ care o fac la ora de informatica ( eu fiind profil mate-info), la TIC profa incearca sa ne invete power point, word si pe la sfarsitu anului cre’ca facem si Excel. Problema e noi ( elevii ) suntem prea putin interesati dat fiind ca programa e foarte plicticoasa si profesorii nu stiu sa isi faca ora interesanta( poate vreau sa gasesc circumstante atenuante, da’ cel putin in cazu’ meu profa aia e prea incompetenta ca sa ma faca pe mine sa invat ceva ce in mare stiu, da’ am uitat).
    Ei bine si asa la TIC in loc de Word fiecare umbla unde vrea pe internet, mai nou se sparg conturile de administrator din calculatoare ca sa reusim sa punem si jocuri. Trist nu?

    00
  37. Am un 10 un 9 si 2 la informatica,ma mentin!

    00
  38. Mai, in mare parte sunt de acord cu ce spun unii, dar cand ii vad pe altii care comenteaza aiurea gen „generatie de ratati”, el a trait cumva in generatia geniilor sau generatia desteptilor ? Hai sa fim seriosi, orice generatie a avut si va avea probleme ei. Ceea ce folosesc domnisorii in filmulet este TPascal si nu va mai contraziceti, ca asa este. Daca tot va dati mari si tari ca ei sunt tantalai, atunci voi de ce nu sunteti in stare sa spuneti ce program folosesc ei?

    00
  39. Domna Dojo. Probabil in perioada dumneavoastra nu existau mall-uri, bamboo, fratelli, pitzipoance si cocalari. Nu trebuie sa generalizati. Si in perioada dumneavoastra au existat trantori ca doar daca erau toti muncitori poate se schimba tara asta. Au luat interviul unor pusti de liceu. Ce sa te astepti de la ei? Sunt interesati de partea de entertainment. Probabil sunt in continuare intretinuti de parinti. Li se rupe lor de photoshop, word sau alte balarii. Cand li se va face foame le vor descoperi. Asta va mai dura un an, doi sau 20.

    00
  40. Cred ca vorbesc subiectiv, ca si geek-a a clasei, dar:
    Io-s a 11-a. De 3 ani „cica” fac Tehnologia Informatiei Calculatoarelor, la filologie. Mi-am perfectionat scorul la Counter mai ceva ca la Solitaire. N-am facut o singura ora in care sa ne zica cineva cu ce se mananca Word-ul ala.
    Avand in vedere ca acasa petrec in jur de 12 pe zi la calculator (stiu, nu e bine), mi se pare o chestie destul de elementara asta cu Word/Paint/Google. In general cand am o problema la calculator dau Google [ceea ce e destul de evident, insa nu pt multi dintre colegii mei].
    Cand ne-a cerut sa facem tabele si alte chestii, eu nu mai facusem, ca nu avusesem nevoie, dar mi-a luat in jur de 2 minute sa gasesc toate optiunile si sa fac. (Traducerile in softu romanesc sunt varza, apropo).
    Colegele mele care toata viata au tocit ceva dintr-un manual erau in ceata definitiv. Si tipele au 9.98 media finala.
    Nu stiu, cred ca tine si de constientiozitatea elevului, nu stai 12 ore pe Farmville, cand Internetul e o unealta destul de puternica, folosita cum trebuie.
    Oricum, oe cine au intervievat si ei, nu pe un tip cu ochelari si cosuri, niste tipe machiate si aranjate. Ce raspunsuri asteptati?
    O sa fie distractiv rau de tot la Bac.

    00
  41. Ah ce ar ajuta o functie de edit la comentarii.
    Io am invatat html pe nervii mei de pe w3schools, photoshop [elementar] din tutoriale, iar C++ nu m-a interesat.
    Profu’ anu’ trecut manca shaorme si punea house, cat timp noi stateam pe Net.
    Ce m-a deranjat la teste astea [in afara de penibilitatea lor, cu redenumiti folderul cutare] e ca au si niste intrebari…
    Ce se intampla daca selectati functia print, si va duceti in submeniul cutare la Advanced si bifati a treia optiune de jos?
    Ce ma?!?!??!
    Si in examen nici n-ai voie sa te uiti, ca imi lua 1 minut sa aflu’, da cica trisezi. Bai frate, care’i ilustrul autor inovator?

    Si inca ceva ce ma calca pe nervi la colegii mei. Cand da o eroare, nu stii ce sa faci, sau cum, cauti. De asta s-au inventat butoanele Options, Search, Help etc.
    Si daca tot nu stii, dai un Google, le iei la rand.. cauti pana iti sar capacele. Daca tot nu gasesti, intrebi.
    Ei dau un click, vad ca nu se intampla nimic, dupa care urmeaza invariabilul: „Si acum ce fac?”
    Nu stiu, intreaba-l, poate iti raspunde.
    E chiar atat de greu sa iti iei singur informatia? Aparent, da.

    00
  42. pitzi @ 00:13, ‘nuff said

    00
  43. NOU
    #49

    Am citit și postul și comentariile. Pe vremea mea, clasele de mate-info aveau 8 ore de informatică (vinerea 4 curs + 4 laborator) iar celelalte profile aveau 2 ore.

    Azi nu prea văd unde este diferența…

    În schimb clasele de mate-info aveau o singură oră de geografie, una singură de biologie, nici o oră de latină, și ce e puțin mai grav – o singură oră de istorie, pentru că la bac s-a dat istorie!

    Era destul de mișto profilul mate – info pentru că nu făceai materiile alea plictisitoare ca ceilalți, iar vinerea era într-un fel zi liberă. Informatica era oarecum aplicată selectiv. Voiai bine, nu voiai baru’ de lângă școală era deschis.

    În liceu s-a învățat doar programare structurată și metode de programare (Pascal și C), dar nu s-a predat programarea pe obiecte. Nu s-a predat word, excel, powerpoint, etc.

    Nici în facultatea de profil informatic nu s-a predat Office, doar programare la greu (structurată, obiectuală, baze de date, tehnici de programare, sortari și manipulări de structuri de date, rețele, etc).

    Interesant este că la finanțe-contabilitate se preda excel. Da’ cam degeabă că nu prea înțelegeau săracii.

    Interesant este că la examenul de titularizare, pentru absolvenții mate info, s-a cerut să creezi texte în Word, fonturi, print, etc. Asta așa, culmea ironiei. :)

    00
  44. Hai ca reportaju zice ceva si voi ati luat-o pe aratura. Eu mai mult din ce am vazut acolo am inteles ca profesorii sunt cam incompetenti si nici macar nu au reusit sa sustina o simulare deocamdata. O sa fie una organizata de minister in februarie pe care abia astept sa o dau. Da tare mi-e teama ca o sa iasa o ciorba si la aia. Oricum teoretic o sa avem acces la internet 30 de minute din examen asa ca subiectele o sa fie destul de usor de rezolvat.

    Acum in caz ca nu stiati promovarea la aceasta proba nici macar nu e obligatorie. Asa ca nu stiu ce va mai bucurati atata ca o sa arda pitipoancele in chinuri. De fapt daca stau bine sa ma gandesc nu prea poti sa pici pentru ca exista nivel incepator, mediu si avansat.

    Si inca o chestie. Acolo aia lucrau in Pascal nu in C++.

    00
  45. Sa fim seriosi.
    1. Pachetul Office se face din clasele primare si pentru cei care il folosesc nu se uita repede. Intr-adevar sunt si cazuri cand nici nu se ia in serios. Sunt in clasa a 9-a si la TIC e mult prea usor: word? ppt? excel? acces? creare adrese de mail? Astea le face si un elev de clasa a 5-a.
    2. Cum s-a ajuns sa se dea bac ? Competemte digitale? Nu stiu cati s-au uitat pe variante de la aceasta testare, dar e mult prea usoara si aiurea. Creare unor foldere si alte cateva cerinte? Inseamna ca ministerul e varza.
    Ce sa mai ceri la programare. La care se da bacul serios.In scris si practic.( C++ sau Pascal)
    3. Nu inteleg de ce nu se adapteaza programa in functie de dorintele elevilor. Sunt mai mult decat sigur ca la TIC ( revenim) e mult mai mult interes pentru editarea fotografiilor in Corel sau Photoshop.
    4. Chiar credeti ca este greu? Pai daca stai in fata oglindei 25 de ore pe zi si stai la baie in orele de info mai conteaza?
    5.Acum la profil mate-info se face separat TIC si programare. De comp. digitale scapi daca ai vreo forma de ecdl.

    Evident daca le spui sa lase un comentariu pe haifaiv, toata lumea ar lua 11, dar daca le zice cineva sa deschida un nou tab in browser ( exista punctaj cu minus?)

    00
  46. un curs de ECDL nu ar fi rau !!

    00
  47. @oaki: ai fost mai fraiera, asta pot sa iti spun. in timp ce tie iti cresc sansele la un job mai bun, restul s-au ocupat cu combinatii. deci tot tu o sa mori fara bani.

  48. Eu am avut PC de la varsta de 4 ani (acum am 14 jumate), cand eram mic ma jucam Quake (still a noble game), in momentul actual ma ocup de community management la site-ul pus mai sus (nume). Eu l-am fondat.

    Evident pentru acest lucru mi-a trebui sa invat HTML, some PHP and many others. Ce pot sa zic este ca colegii mei de la scoala freaca mente prin CS, Hi5 si „mess”.

    PS: In PC-urile alea vad Pascal nu C++.

    00
  49. NOU
    #55

    Vai mama lor! Sunt curios care erau răspunsurile în situaţia în care subiectele erau ceva de genul Hi5, messenger, şi cum să scrii cât mai agramat?!?!?! Pun pariu că răspunsurile erau ceva de genul: eu am 5000 de prieteni, şi alte 20.000 de poze, alt subiect alt răspuns: eu ştiu ce cum se face faţa zâmbitoare pe mes – intenţionat am scris cu un „s” – eu pot să scriu cu tz în loc de „ţ”, cu sh – „ş”, etc. Nu au nici o vină, aşa cum a zis şi Zoso nimeni nu le cere să facă asambler sau java, action script, html, php, mysql, e un amărât de Word, nu pot să scrie un text şi să-l paragrafeze? sau nu pot deschide un amărât motor de căutare?

    00
  50. Sincer sa fiu sunt surprins de acest lucru.Nu as fii crezut ca in Romania secolului 21 in anul 2010 50% din elevi nu stiu sa foloseasca computerul.Este un lucru surprinzator,amuzant ,dar si foarte ingrijorator.Mai lasati manelele, internetul este foarte fascinant.Oricum mult mai fascinant decit sa asculti Guta…

    00
  51. Cand eram eu clasa a 8-a (2000) faceam (la scoala) felicitari in print shop deluxe, foloseam Pine (client linux de e-mail) si web site-uri in dreamweaver…

    00
  52. Nu vreau sa te dezamagesc, zoso..dar sa fim seriosi…cand ai 17 ani, daca la scoala nu esti invatat ceva, sunt sigura ca nu te duci acasa sa inveti ce la scoala nu ti se preda. Cum poti cere elevilor sa invete daca tu nu le predai ? Eu am terminat profil mate-info si stiu ce se face, in mare parte, la ore… Nu e vina elevilor cat a profesorilor ! Sunt depasiti! Critica trebuie sa fie adusa profesorilor care fac informatica scriind la tabla sau care intra in clasa si citesc ziarul, nu predau nimic !

    00
  53. Am luat expert la respectiva simulare deci mă descurc cât de cât :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube