distracţii de sărbători

Din categoria "suntem studenţi şi nu avem bani şi de aia aruncăm cu pungi de apă în cap la oameni", astăzi varianta de sărbători.

Partea I

people shopping Să zicem că va plictisiţi şi vă decideţi să faceţi un pic de shopping într-unul din marile supermarketuri din Bucureşti/România. Vă echipaţi cu multă răbdare şi vă puneţi pe aruncat chestii în cărucior. Veţi observa la un anumit punct al procesului de shopping o categorie de oameni care vă tot taie calea şi vă forţează să puneţi frâne bruşte cu căruciorul.

Şi aici începe distracţia.

Să zicem că aveţi căruciorul plin sau greu, nu contează. Şi că mergeţi cu o viteză mică sau aproape deloc. Şi oamenii tot vă forţează la smuciri şi frâne. Stabiliţi atunci pe loc o regulă. "Dacă tu eşti destul de prost să nu realizezi că interacţiunea cu un obiect metalic, relativ greu şi deloc moale îţi poate produce o vânătaie, atunci viaţa merge înainte!". Funcţionează! Pe mine nu mă doare că dai peste căruţul meu! Dar moaca ta de ameţit(ă) valorează cât 3 poante de la Divertis.

Joi seara am încetat să mă agit. Nu mă vezi, problema ta! Vreo 5 blameci i-am luat înainte să îmi dau seama de cele de mai sus. Vreo două vaci blonde care se uitau pe sus sau vorbeau la telefon şi dadeau cu spatele. Copiii îi mai feream, dar dacă mă-ta nu vede încotro te mână, nu lăsa sânge pe cărucior!

Favoriţii mei au fost unii care se holbau la nişte rafturi şi vorbeau în acelaşi timp la telefon. S-au întors brusc, s-au lovit de căruţ, lui i-a scapat aifonu din mână, ea s-a ferit elegant. Mişto. (fac o mică acoladă: dacă este coolz0r cu iphone, teneşi când afară ninge şi e noroi, ghiozdan asortat cu bluza în carouri, piercing, fular trendinez, nebărbierit un pic, e cazul să îţi găseşti şi o prietena mai de doamne-ajută; grasele urâte şi proaste strică blazonul)

Pe locul doi, unu înhăimurat până la gât şi cu mănuşi în mâini. Pe el l-am acroşat şi era să cadă în cărucior.

Partea II

Dacă nu v-a impresionat mizeria umană de mai sus, ascultaţi altele.

Cineva întreba de ce nu se suplimentează numărul de oameni în perioada asta. Pentru că firmele astea corporatiste se clădesc pe futut angajaţi. "Ştiţi, e aglomeraţie, se prelungeşte programul cu două ore. Neplătite, desigur." Vă daţi seama ce ar însemna să plătească 300 de angajaţi per supermarket câte 2 ore suplimentare? Şi după aia, pentru că e noapte, să îi ducă acasă cu maşina? Crima la buzunar! Scade profitul. Nu chiar, pentru că vând mai mult, dar nici angajaţii nu sunt genul de oameni care să aibă alte opţiuni.

Aşa că angajatul suportă, clientul suportă, patronul e fericit, viaţa merge înainte.

Mi-am cumpărat un bax de cola, unul de apa, nişte dulciuri, nişte carne şi gata. Nu mi-am luat monitor sau televizor din primă, nici mp3-playere, nici telefon, nici alte porcării, doar pentru că am nişte bani în buzunar.

Partea III

Ce cumpără un tată când vine de la serviciu? Un pachet de More, un Bergenbier la 2 litri şi o pungă de jelibon. Ştiţi câti ani are singurul copil? 14!

romania, mizerii, shopping

12 comentarii

 1. Eu n-am curaj sa ma plimb prin supermarketuri in perioada asta… La cat sunt eu de ‘mare’, n-am nicio sansa sa ies intreaga /:)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. azi ajung si eu pe la shopping si nu vreau sa-mi imaginez cum o sa fie :( cred ca imi iau un cos de mana si termin repede cu el.

  nu era mai bun un bax de altceva decat cel de cola ? cola sux, acid, alea alea..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. astept de 3 zile sa imi ajunga un pachet cu fancourier, sun la ei si se plang ca sunt prea putini oameni pentru cate trimiteri sunt. pai de ce mortii mamii voastre nu angajati niste part-time in perioada asta? platitii cu cat cer si macar nu va faceti de rahat acum. majoritatea trimiterilor sunt cadouri in perioada asta si cred ca nici dracu nu va mai spala la cati o sa va injure. si pentru ce ?pentru cateva mii de euro ? cate mii de euro are salariu general mananagerul de la o firma de curierat? si iata ce management de calitate furnizeaza pentru banii aia.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. pwhahahaha…. true true…
  acu 2 zile am fost pana in unirea si ziceai ca’i razboi, nu am vazut atatia oameni care isi cumpara ceasuri decand mama ma facut…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Fularul trendinez e fularul Yasser Arafat™? Daca nu-l ai pe ala, nu esti urban!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Well….cea mai buna faza de sarbatori, pana acum, am auzit-o de la un taximetrist aseara. A crescut numarul de boi care fac pana prostului in mijlocul orasului pentru ca soferii de duminica ce baga doar 2l cu de benzina cu PETul merg la shopping

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Daca le zici pardon nu se uita , dar daca intri in ei fac spume (nici una , nici alta). Mai ales in hyhyhypermarketurile astea din Militari (Cora , Carrefour) vin foarte multi care nu cumpara dar isi ia carucior dupa ei sa se uite la electronice si alte chestii.Acum le da si mancare in rate pe card din ala amarat de iei acum platesti pana in iunie mancarea din decembrie .Si mai zici ca n-are romanul bani :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Turambar, u’re a pig. Good job, tbh…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. numai eu am iesit la 3 noaptea sa ma aprovizionez?? 0 oameni la casa, o placere sa te plimbi prin supermarket

  cris-tim non-stop rullz

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Mda. Daca va pune naiba sa va ducetzi la cumparaturi fara o strategie de lupta, in ultimele zile. Asa meritatzi: aglomeratzie shi carutzuri peste bombeuri.

  Uite, eu de exemplu, am avut o strategie: am trimis-o pe nevasta-mea. Therefore nu a dat nimeni cu carutzu peste mine…

  ROFL. I’m not lean, but at least I’m a mean machine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Cel mai mare compliment pe care puteam sa-l primesc de la tine, pigule. I feel pigoured… :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. (…)
  Tot mai mulţi se-nghesuie la petrecere. Tot mai puţini ramin,

  Thumb up 0 Thumb down 0