Cum se făceau angajările la Ipsos Interactive,

firma care a bagat-o in comă pe fata aia.

Bun, m-am dus la un interviu la Ipsos, trimis acolo de-un amic (”du-te ba, ca mai naspa ca-n ISP nu poate fi”). M-am dus in supersediul lor lesinat de pe bd. unirii, arata misto la vremea aia, locatia era si aia misto. Interviu cu aia, trebuia sa stii windows (servere, nu clickuri la misto), *nix (tot servere, evident), cisco, oracle si sa faci si suport tehnic, treburi de-astea hardcore. Deja cam strambam din nas, asa, da’ am zis ca poate vor doar sa se asigure ca n-o s-o frec la quake nonstop.

Bun, vine o p*zda de la HR, Magda someshit, impreuna cu ceva director tehnic si inca o parasuta din conducere si incep sa-mi spuna ca asa si asa, se poate intampla pe-aici sa se munceasca si peste program uneori sau in weekend. Venind din GTS, nu ma speria conceptul (acolo era la ordinea zilei, neplatit and shit), asa c-am zis, da, np, daca se intampla OCAZIONAL, nu-i nici o problema. Da, da’ stii, nu-i chiar ocazional, se intampla cam tot timpul. Bun, am zis, daca-i asa, no problem, muncim, da’ sa fie platite orele suplimentare. La faza asta, o vad pe pi*da de la HR cum se ridica si spune “eu nu cred ca sunteti un om Ipsos si ne pierdem vremea” (chestia asta ti-o poate confirma si unul din bloggerii tai preferati, ala care-o futea la vremea aia).

Avea dreptate, nu eram un om Ipsos. Vad c-a fost alta, sa-i fie coma usoara.

A, da, ofereau 400 legal si restul la negru.

De aici.

Angajările la Ipsos Interactive se făceau prin myjob. Altfel, vă recomand acest articol superb despre timpul liber, scris de Mircea Kivu, plecat recent de la firmă.

 

mircea-kivu-ipsos

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. @add – Nu ştii nimic despre Ipsos. Te asigur de asta.

    00
  2. Ce ma enerveaza e ca exista oameni care cred in „spiritul” acestor firme, cum e doamna de la HR pe care o portretizezi atit de delicat aici.

    00
  3. hai ba, „firma care a bagat-o in comă pe fata aia” come ooon…

    00
  4. deci fac angajari, pe criza asta

    00
  5. Nu pot decat sa ma bucur, atunci cand unul care se numeste Gheorghita imi spune ca nu-s credibil.

    00
  6. ii dau dreptate lui Cos, frast, e un loc de munca nu o filozofie de viata. mi se pare ridicol sa o tot dai pe spirit si pe filozofii.

    00
  7. Autoritatile ar trebui sa se sesizeze nu numai pentru orele suplimentare, ar trebui controlat si faptul cum se dadeau salarile la firma aceia.
    Imi pare rau cum ajung unii sa munceasca ca sclavii pe plantatie.

    00
  8. Ce tare kivu ala!!!!! Pe de o parte primadona, pe de alta stapan de sclavi.

    00
  9. NOU
    #9

    Tipul care a spus cele citate nu e credibil.

    Chiar tu spuneai despre el „te caci pe tine aiurea si stii asta”, respectiv ca este „flamboyant si iti place sa te dai mare”.

    00
  10. mi-e scarba de asemenea firme…si din pacate transpira rromanistanul de ele…yukkk…

    00
  11. au spus medicii la televizor ca din stres nu poti sa intri in coma asa k nu va mai kkti pe voi .
    o fi avut alte probleme medicale pe care nu le-a bagat la timp in seama + prea multa munca + 2 kinderi de 3 ani acasa ( nopti nedormite ) = coma linistita

    00
  12. Mie vorbele tipului mi se par foarte credibile – ce a spus despre Resursa (In)umana :D adica. Asta pentru ca, in urma cu niste ani buni, cand am avut o discutie cu seful de departament si l-am intrebat de plata orelor suplimentare, mi-a comunicat sec: ”Plata ta e salariul. Merg proiectele, merge si salariul tau. Un angajat bun se gandeste intai la binele companiei, si apoi la sine” samd samd samd, ati prins ideea :D

    (da, stiu, trebuia sa se specifice in contract treaba asta. Nu se specifica, suferisem un atac de blonzenie cand semnasem. Drept ca nu ma gandisem ca orele suplimentare, despre care mi se mentionase foarte pe deasupra la interviu, vor deveni un obicei si nu o exceptie).

    Partea mai proasta era ca prestam 10-12 ore pe zi. Partea deosebit de proasta era ca sefu’ vorbea serios.
    Partea buna e ca nu mai lucrez acolo de ceva vreme, dar mai am amici in firma. Salariile sunt de toata jena, motivatie zero, majoritatea oamenii o freaca. Cei 6-7 care inca lucreaza bine si datorita carora firma a trecut cu bine de-un 2009 foarte dificil, primesc o calduroasa strangere de mana.
    Toti isi cauta in draci, niciunul nu a gasit inca un job cu macar acelasi salariu ca ala de-l primeste in prezent.

    00
  13. Saracii romani cat mai muncesc ei :). Inainte de revolutie se lucra si sambata, in State angajatii au 12 sau 15 zile de concediu pe an. Daca sunt asa buni de ce nu isi gasesc loc de munca unde se lucreaza mai putin si sunt mai apreciati.

    00
  14. @Cosmin; in Germania au 21-30 de zile de concediu pe an :)
    Munca trebuie SI recompensata, inclusiv sub forma de timp liber. Ca nu te consoleaza ca poti sa-ti cumperi sicriu de aur daca dai ortul popii de epuizare.

    00
  15. NOU
    #15

    @Mana-n Var: pasarel, cumva numele tau rezoneaza mai melodios?

    In caz ca nu te-ai prins, iti silabisesc: in postul anterior, gazda te-a muscat de cur de fiecare data cand nu i-a convenit ce i-ai spus. Cu alte cuvinte, a incercat sa te discrediteze.

    In momentul in care i-ai bagat povestile cu GTS si Ipsos, ai devenit interesant. Nu mai erai Gica contra, promovasei deja la gradul de deep throat. Ai devenit util, ai potential, generezi trafic. Esti o resursa exploatabila.

    00
    • @Gheorghita Teodoru: faci confuzie intre pareri persoanle, cu care nu nu sunt de acord, si o informatie utila, cum e cea de faţă.

  16. in Germania au 21-30 de zile de concediu pe an

    00
  17. probabil ca zdreanta aia de la HR muncea numai ore suplimentare in genunchi si la ” o strang in inel pt tine ” iar plata era salariul de director HR( de ce sa-si plateasca unii futaciunile din bani proprii daca merge de la firma???)

    eu nu inteleg ce ai cautat tu la interviu la tristii aia, ca sa stai sa te foota o saracie care a ajuns HR soogand sub mese la petreceri………prietenii stiu de ce……………
    nu toti oamenii pot sa se foota in kur cu voiosie , pe bani , asa cum face ea, de-asta nu toti pot fi oameni IPSOS…..:)) ( macar daca fuck o treaba , o fak pe bani adevarati….)

    prosti sunt aia care se prostitueaza pe aia 4 mil si restul la negru ca accepta sa faca asa ceva………

    00
  18. Nu cred ca ea ‘credea’ in filosofia ipsos, e doar metoda corporatista a HR-ului de a-ti spune ca „aici nu platim pentru orele suplimentare”. Stiai asta la angajare, stiai in ce te bagai (sau nu)

    00
  19. NOU
    #20

    Sa fiti voi sanatosi, ca toate firmele profita acum de mana de lucru ieftina, chiar daca e proasta. Ca deh, nu toata lumea e libera de datorii ca mine, care pe deasupra nu am nici o chirie sau intretinere de platit.
    Pe unde am fost la interviuri, nu-i intereseaza sa plateasca un salariu corect ca marime si mai ales nu-i intereseaza sa il puna pe cartea de munca. De altfel firme cu pretentii, cu nume in business-urile lor.

    00
  20. @gheorghita: evident ca numele meu suna melodios, slava domnului. Iti dai seama ca-mi omoram parintii si nasii daca ma numeau Gheorghita. Pe bune. Adica, Gheorghe, mai merge, tot a taran prost suna, dar macar pare asa, intre oier si cocalar. Dar GHEORGHITA? Suna asa, ca si cum aspiri la stadiul ala de oier spre cocalar, dar ai fost respins pe criterii de inaltime sau potenta…Pe cinstite, pe cuvantul meu ca nu vreau sa te insult, dar…GHEORGHITA? Care-i femininul? Gherghinita? Ti-ai boteza fata GHERGHINITA?

    Altfel, evident ca ownerul paginii are pareri diferite si evident ca nu suntem prieteni (desi, aparent, suntem una si aceeasi persoana!). Normal ca profita de treaba asta, sa-i fie de bine. M-ai vazut cerandu-i cota parte sau de ce-mi spui asta? Ar trebui sa ma oftic, omg, desi nu pierd eu nimic, de ce castiga asta? Ia zi, in ce comuna ai fost educat asa? Lasa-l, ma, sa-si scoata ciunga, ca n-o scoate din buzunarul tau…Spun ceva ce nu-i convine, ma arde. Spune ceva ce nu-mi convine, il ard. Evident, are avantajul terenului/cenzurii, daca are chef. Spaga lui?

    In rest, tu esti liber sa-ti spui ca-s povesti. Intamplarile alea sunt adevarate, iar Ipsos, desi acum pare dracu’ gol – pe moment – nici macar nu-i varful icebergului. De fapt, daca nu intra o pizda proasta-n coma si-ai fi aflat aceeasi chestie, ai fi zis ca-i normal, bravo lor, eventual ii insultai pe-aia care se plangeau de conditiile astea, ca ai dracu’ romani nu muncesc si nu apreciaza sansa care li se ofera intr-o „multinationala”.

    In Ipsos, e taratura aia in coma. In GTS, am vazut 3 oameni cu crize urate la ficat/bila – eu fiind unul din ei. Daca pe parasuta aia proasta de la Ipsos au spitalizat-o, aia de la CMU, unde eram obligati sa mergem, ne spuneau ca n-avem nimic, sa ne ducem inapoi la lucru, ca na, asa era contractul. Mureai in sloboz pe baricade, cum a crapat prostul ala de la prime, picat electrocutat de pe stalp. Nici o grija, familia primea toata simpatia firmei, ba poate chiar si-o strangere de mana…Dar, ah, am uitat, toate astea sunt povesti, am eu ceva de castigat din asta ca, evident, am un isp care concureaza gts si-un rahat de marketing online care concureaza ipsos si…boilor.

    00
  21. @andreea: ba deah, credea in, doar ca simtea pe undeva ca nu-i corecta chestia, asa ca lucra cu jumatati de adevar. Adica, iti spunea, asa, pe ocolite, din start, ca vor fi ore suplimentare. Dar nu mentiona nimic de faptul ca nu vor fi platite. De ce oare? Cand legea spune ca se platesc/compenseaza, e treaba mea sa intreb sau treaba ei sa-mi spuna?

    Exista asemenea muieri, da, care accepta si promoveaza orice, pentru a-si pastra jobul. Daca le abordezi pe strada cu un simplu „buna, eu sunt X, ce mai faci?”, se uita la tine scarbite, te-ar scuipa, ca nu esti corporatist, ca ele, dar le e frica. Da’ cand le pune seful o mana pe cur in trecere, zambesc asa, fericite, ca stiu ele, e o gluma intre colegi…

    00
  22. Am avut si eu un interviu la o multimuiala de asta internationala si a fost exact ca mai sus!In momentul in care a venit parapanta de la HR si cu inca o proasta(nu stiu ce cacat facea) si m-au luat cu baliverne, invatate de la sefi in timp ce le-o sugeau,m-am prins de jmekerie,le-am bagat in aia a mea(pe bune,le-am zis s-o si suga!) si m-am tirat elegant.Asta a fost in septembrie 2008 cand eram prost.Acum sunt destept si am firma proprie,din care intr-adevar nu ma imbogatesc,dar tot imi scot circa 1400 de euro pe luna,curat in mana!Ma pis pe multilabarelile lor internationale pline de proaste care repeta ca papagalul tot ce le-a zis „stapanul”!Muncesc atunci cand vreau si cat vreau si nu stau la mana unui wanker si a unor blowjobiste,sa le fac eu lor ore suplimentare!

    00
  23. Faza e ca pe unul care avea rata la banci si alte tampenii de plata, asta cu Ipsos i se parea genial. 400 pe carte + restul la negru. Pur si simplu nu conteaza, mai ales cand esti la ananghie, dar sa te duci dincolo din cauza unor mizerii, nu se merita. Sincer.

    00
  24. mda, am trait sa o aud si pe asta , in romania se moare de la prea multa munca.

    00
  25. Cat tupeu pe respectivii, sa ceara pe mama si pe tata in mod cate se poate de ilegal si rrrromanesc (cum ar zice Arhi), desigur. Practic incitau la munca neplatita si peste program. Sa le muncesti tu degeaba, sa stai ore si ore, sa iti toci sanatatea pentu ca ei sunt de ipsos.
    ‘Un om Ipsos” ??? Bwhahahaha. Ce pacalici penali, asa ceva numai in tara lu’ peste prajit se poate.

    00
  26. Ar trebui verificate informatiile din comentariul ala ca nu-i ok sa se defaimaze firma cu comentarii anonime. Daca-i adevarat e grav, si nu inteleg cum poate cineva sa accepte asemenea conditii. Inteleg ca-i criza dar cel putin in domeniul asta oamenii buni isi gasesc destul de usor de lucru in alta parte. Am mari dubii ca firma aia chiar isi platea angajatii „la negru”. Cred ca de fapt se trecea o anumita suma pe cartea de munca iar pentru restul angajatii isi faceau PFA (cu plata impozitului pe norma de venit si injumatatirea impozitului pentru ca respectivul e si angajat cu norma intreaga) si se mai semna un contract de prestari servicii. Nu-i chiar la negru, doar se speculeaza legislatia proasta.
    Lucrez si eu in IT si pot sa inteleg de ce uneori se sta peste program. Noi lucram in mare parte pentru clienti din State (da, outsourcing) si conferintele cu clientii sunt de obicei seara, incep de pe la 6-7. Nu se platesc nici la noi orele suplimentare dar se recupereaza, daca stau intr-o zi pana la 8 seara vin de la 12 in ziua urmatoare, asta daca nu stiu de conferinta din timp caz in care vin direct de la 12 in ziua respectiva. De cand lucrez a fost nevoie sa vin o data si sambata dar evident ca mi-am luat zi libera in timpul saptamanii pentru sambata aia.

    O alta problema o reprezinta estimarile pe care unele firme le dau cand vine vorba de un proiect nou. Se dau estimari nerealiste doar pentru a primi proiectul. Clientii daca vad ca se poate o sa te calce in picioare, o sa-ti introduca feature-uri noi iar daca nu le mentionezi ca asta o sa presupuna si o prelungire a deadline-ului o sa-ti aminteasca ei dupa ceva timp ca esti „in urma” si-o sa vina cu motive pentru care nu se poate prelungi termenul la care trebuie sa fie gata.

    Trebuie spus si cate ceva despre angajatii din IT. Exista o categorie de angajati, cei mai geeky, care stau peste program fara sa le ceara nimeni asta, lucreaza si in pauza de masa, ba chiar cunosc cateva cazuri care nu si-au luat nici macar o zi de concediu tot anul 2009. Daca-i platesti zilele respective faci o mare greseala ca incurajezi asemenea practici nesanatoase.
    Pe mine statul peste program nu ma impresioneaza cu nimic, dovedeste doar ca angajatul respectiv nu lucreaza suficient de repede incat sa termine taskurile in timp normal. Ce nu inteleg multi angajati e ca nici daca isi termina taskurile cu cateva zile mai repede nu ne ajuta cu nimic. Clientii ne platesc in functie de cat timp se lucreaza, ar fi culmea sa ii zicem clientului ca am terminat mai repede decat era estimarea initiala.

    Fanteziile tipelor de la HR nici nu merita comentate, sunt convins ca tipa respectiva nu a venit prea des in „spiritul” firmei sambata la lucru. Cu aberatii din astea reuseste sa umple firma cu angajati fara viata sociala ca un om normal nu ar accepta in veci asemenea conditii.

    00
  27. Noi suntem de vina pentru situatia din piata muncii. Ca suntem majoritatea lachei si pupincuristi. Acceptam toate mizeriile impuse de patronate, doar sa nu ne dea afara. Am cativa amici care indura munci sisifice si de cate ori ii intreb de ce nu isi dau demisia, imi spun ca n-au unde sa se duca. Asta mi se pare limitare, si atata timp cat eu am schimbat cam vreo 10 job-uri pana acum, e clara treaba, daca vrei sa muncesti ai unde.

    00
  28. NOU
    #29

    @zoso: in lipsa de alte informatii, pe care inca nu ai dat de inteles ca le-ai avea, episodul descris de Mana-n Var e tot o forma de „parere personala” (aka barfe, smenuri, susanale).

    Ieri, pe la 5 jumate, flamboyantul Mana-n Var se caca pe el. Dupa 4 ore facea headline pe blog. O evolutie speculoasa ! Curat confuzie.

    00
  29. @Gheorghita Teodoru: am impresia ca nu stii ce e aia parere personala. „plateau la negru si nu si orele suplimentare” nu e. „eu cred ca merit mai multi bani” este.

    incearca sa nu mai folosesti mailuri anonime. mersi.

  30. Eu lucrez intr-o multi din asta , dar e ok.
    Orice ora suplimentara e platita , vacanta cu reducere telefon bonuri adica exact cum ar trebuie plus super sef frate.
    Dar inainte am lucrat pentru o scurta perioada la un mare provider de net national.Cand am pleacat si am cerut bani pe ce am muncit ,sefu’ a zis secretarei sa cheme paza sa ne dea afara pe mine si pe un coleg.Asa ca …
    Mai e si dupa noroc si inspiratie.

    00
  31. fara suparare dar faza cu statu peste program se spune la orice interviu
    in ultimi 2 ani am stat de 3 ori peste program si asta pentru ca imi asumasem niste chestii pe care trebuia sa le termin si la interviu mi-au spus ca este posibil sa fie mult de munca peste program

    00
  32. da… la inceput dadeau doar 400 pe carte .. dar prin 2006 au inceput sa intre in legalitate
    pacat ca respectivul nu s-a angajat la IT in IPSOS… a fost cea mai tare atmosfera pe care am vazut-o vreodata in vreo firma , dar doar la IT
    legat de tipa aflata in coma… sunt convins ca e real… la alte departamente se lucra pe rupte… ii gaseam prin firma (noi la IT faceam si ture de noapte) si pe la 2-3 noaptea . noi o frecam pe cate un CoD iar ei lucrau de bubuiau la 2a.m.
    intr-adevar salariile atunci erau mici … in 2006 toamna am plecat de acolo intr-o alta firma pe salar aproape dublu , care in 2009 a falimentat :)

    00
  33. Pizda de la HR e Brandusa Carciog…dar cine e blogger-ul care o futea pe spalacitura aia cu ifose???

    00
  34. Exista viata si in corporatii. Cei care vor sa se angajeze in asemenea „intreprinderi”(precum si slujbasii publici) ar trebui sa aiba ca lectura obligatorie „Principiul lui Peter” de Raymond Hull si Laurence Peter.
    HR-istii au fost niste scirbe adevarate inca de pe vremea lui Napoleon. Nu toti, doar 97%.

    00
  35. De acord cu maxp…tipul a pierdut mult ca nu s-a angajat la IT in IPSOS

    00
  36. @Ingrid, @daNI cea mai tare economie din europa e o comparatie buna …

    00
  37. Daca esti de acord cu ce iti spune la interviu , firma nu ar trebui invinuita .Nu cred ca fata a intrat in coma numai din cauza muncii , vorba aia era munca de birou , nu fizica . Atunci aia din santiere ar fii la 2 metrii , ca aia muncesc mai mult de 8 ore pe zi .
    Munca nu a omorat pe nimeni pana acum , asta cred ca singurul caz din Romania , in care presa face din nou din tantar armasar .:)

    00
  38. @cornel:

    1. http://ww1.desprefirme.com/
    2. ma-ta-i proasta

    00
  39. Cosmin, tinand cont ca am vizat SUA ca fiind celalalt termen de comparatie (potrivit postarii tale anterioare), da, e o comparatie buna :)

    00
  40. Nu+ti spune nimeni la interviu ca urmeaza sa stai peste program… la ordinea zilei… Iti zic ca UNEORI… se intampla… sa… bla bla…
    Si chiar incercam sa muncesc intr+un ritm infernal ca sa pot pleca la timp… dar degeaba… Era o munca stresanta… si totul „urgent”…
    Dupa 10 ore de munca, aveam nevoie sa ma plimb prin parc sau sa beau o bere ca sa+mi destind creierii incinsi… Nu pot sa+mi imaginez cum era daca aveam si 2 copii acasa…
    Normal ca nu a omorat munca pe nimeni… insa stresul si epuizarea cu siguranta…
    La semnarea contractului, atitudinea e de genul… take it or leave it…
    Esti singur si slab… Degeaba comentezi ca nu se rezolva nimic…
    Tot ce poti sa faci… esti sa pleci…

    Foarte bine ca se mediatizeaza… ca poate ne schimbam cu totii mentalitatea… Suntem exploatati la maxim… asta e adevarul…
    Eu cred ca trebuie sa ne organizam in sindicate si asociatii…

    https://en.wikipedia.org/wiki/Unions#Diversity_of_international_unions

    00
  41. Am fost si eu sclav pe plantatia IPSOS… N+am rezistat prea mult… Oribila firma!
    Nu doar muncitorii din fabrici si uzine au nevoie de sindicate…

    00
  42. @Ingrid in romania nu exista traditie si expertiza ca in tarile din vest. Astfel companiile straine vin aici pentru mana de lucru ieftina. E vorba de cerere si oferta aici. Cand singura calitate pe care o ai este ca lucrezi ieftin, ce crezi ca se intampla.

    In general in Europa se lucreaza mai putin, dar oricum in Germania cultura muncii este puternica si pe langa asta mai sunt si foarte buni la cea ce fac pentru ca in multe cazuri o fac de ceva vreme. In State se vorbeste de american dream unde oricine poate reusi prin propriile puteri. In Romania vrem sa nu muncim mult da sa o ducem bine. Cam greu sa ai pretentii cand bazele sunt asa slabe.

    00
  43. de ce se trag imediat concluzii pripite, eu n-o sa inteleg. ar putea fi alta cauza a decesului, asteptati rezultate si apoi sariti cu concluzii.

    00
  44. frate, ce tam-tam a facut realitatea despre cazul asta. cum sa moara din cauza muncii? ce, daca murea in club era de vina patronul? au sarit astia de la realitatea cu concluzii pripite inainte sa zica medicii ceva clar.

    00
  45. Femeia care lucra la Ipsos a murit in seara asta. Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Bineinteles ca, si daca se implica ITM-ul (care nu se deranjeaza decat in caz de deces sau daca ramane cineva invalid), tot ea va fi vinovata, ca si Raluca Stroescu (de la Ernst&Young). Vinovat e mortul, bineinteles.

    00
  46. Parcă văd că cât de curând urmează un rebranding. Compania va „evolua natural” în Granite Interactive Software sau alt rahat. La fel cu a „evoluat” şi AIG în Alico după ce a dat cu mucii în fasole.
    @Ingrid: Chiar am citit că proprietarii firmei ar fi foste cadre, caz în care evident că mortul este de vină.

    00
  47. „Brandusa Carciog, director de resurse umane al Ipsos Interactive Services: Angajatii pe care ii cautam nu exista in acest moment in piata.” Sursa: ZF Concluzia?

    00
  48. Nenea ăla are o problemă: Mana-n Var vorbeşte de o anume Magda, iar stimatul domn de mai sus ne spune de Brânduşa. Să înţeleg că la Ipsos se perindă tâmpitele pe la departamentul de HR? :)

    00
  49. Ştii bine că poţi să faci orice, nu văd de ce mi-ai cere mie voie :))

    00
    • @DeMaio: nu, asta e ceva personal. te rog mult, nu mai comenta aici decat in cazul in care eu te injur sau jignesc in vre-un fel si tu simti nevoia sa te aperi. promit sa fac la fel.

  50. Doamne, ce drăguţ eşti! Ei bine…

    00
  51. Păstrează-le pentru Traian Băsescu, la plecare :)

    00
  52. Mi-am permis sa expun si eu cazul la mine pe blog, am pus si linkuri si tot. Se pare ca blogul este singurul loc unde se mai pot spune astfel de lucruri.
    Cat despre caz, este usor sa ai o oarecare gandire vizavi de astfel de firme cand nu esti inglodat in datorii, dar atunci cand ai chirie, intretinere si copil trebuie sa muncesti si pe asta se bazeaza majoritatea angajatorilor. Nivelul drepturilor angajatilor este unul foarte scazut in Romania.

    00
  53. „…jignesc in vre-un fel si tu…” – te-a suparat rau bag seama :)

    00
  54. @zoso: mie mi-e indiferent cine comenteaza sau nu comenteaza, da’ pe-aia n-o chema Brandusa, ci, daca-mi amintesc eu bine, Magda. Daca nu-mi amintesc eu bine, poate-si aminteste DeMaio. Nu de alta, da’ el o futea la vremea aia.

    Da, stiu, nu am credibilitate, da’ nu conteaza.

    00
  55. Gee, da, mi s-a spus ca am acest efect asupra oamenilor.

    00
  56. Ambele poze arata fiinte putin prea batrane. Totusi, eu as paria pe asta: http://ro.linkedin.com/pub/magda-i/3/970/7aa

    00
  57. Si daca ai vede-o (add?) la ce te-ar ajuta? Vrei sa vezi daca fute si alti bloggeri sau vrei sa te duci si tu la un interviu acolo? Daca da, fa ca mine, du-te imediat dupa ce-ai futut, vara, traznind a pizda si spune-le asta, cand iti spun ca pari obosit. La plecare, da un sut in vaza cu flori si daram-o – da, si pe-asta am facut-o, am martori.

    Bine, nu stiu daca vei obtine jobul, da’ barem vei pleca razand.

    00
    • @Mana-n Var: ah, nu de asta. are a face cu o disputa recenta intre mine si demaio. voiam sa vad daca si brandusa e "daramata in cautare de pla", asa cum le descrie el pe altele.

  58. Brandusa?

    N-am idee. Eu nu vorbeam de Brandusa nu stiu cum, ci de Magda-stiu-exact-cum. Plm, puteam eu sa-i postez numele si poza, da’ acum nu prea am chef. Una e s-o fut in beregata de jigodie penibila pentru ca sclavageste oameni si alta e s-o fut in aorta pentru ce puli a supt.

    Nu de alta, da’ partea a doua nu ma priveste, e problema ei.

    00
  59. Salutare la tot boboru’

    etici astia de la Realitatea – breaking newz – a murit o femeie, mama etc care muncea peste program, familia zice si drege etc. Dumnezeu s-o odihneasca.

    Bai, da’ despre jurnalistul de la Cotidianul care a facut infarct in decembrie 2009, cand Nistorescu a anuntat inchiderea ziarului, de ce nu au dat 5 zile stiri? Si ala a plesnit tot la locul de munca, in timpul programului. Mda, „ierea d-ai nostri” si oricum urma sa fie dat afara.

    Nu mai stiu daca a supravietuit sau nu. Dar omul ala nu e un caz, nu? Nici jurnalistii cu 1000 de lei pe luna de la mari ziare de megafite, copii imprumutati de la facultate ca sa scrie stiri peste care sefuletii din redactii trag titluri fanteziste – nici astia nu sunt un caz.

    Cat despre cazul Ciciu, bateti campii. Cate gagici cunoasteti care se infometeaza ca sa arate bine? Sau ca „se recupereze dupa sarcina”. Care sarcina a fost dubla, cu gemene, deci i-a stors organismul si i-a solicitat la maxim sistemul imunitar. Imi pare rau, dar Arhi are dreptate: familia, care acum face gura, unde era? Cazul asta este prezentat ca si cum femeia era legata de glie – or stim cu totii ca nu e asa.

    mai ganditi-va…

    Hai, care ridicati primul piatra?

    00
  60. @Mana-n Var – Nu cred că ăla este, Magda nu mai lucrează la Ipsos de ceva vreme, a trecut la ceva „mai sus”.

    00
  61. eu cand m-am angajat la multinationala, veneam dintr-un mediu unde munceam pe branci: nu era saptamana fara o repriza de 24 de ore la serviciu, ca na, trebuia predat proiectu la client. Clientu era mereu acelasi, si era multinationala la care am ajuns dupa cativa ani.

    Tipa care m-a angajat la multinationala si mi-a fost sefa in primele luni ma verifica sa vada ca plec la sase fix de la munca (nu plecam, ca deja nu mai stiam sa fac NIMIC in afara de munca, ma tampisem, mi-a luat un an ca sa ma de-responsabilizez). Si fiind in postura clientului fata de fosta firma, am inteles si de ce trebuia sa lucram atat de mult: pentru ca ei sa nu angajeze mai multi oameni, DESI CLIENTULUI II SPUSESERA CA AU O ECHIPA DE 10 OAMENI. Ca altfel nu ar fi luat contractul de servicii, care era pe termen nedefinit (inca e in derulare). Aveau cinci oameni. Evident, altul e profitul.

    DAR ceea ce nu intelegeam acum 10 ani si stiu acum este ca daca noi angajatii nu am fi aprobat tacit aceste practici, inghitindu-le, ei nu ar fi putut sa faca asta si ca eram si eu vinovata, participand la contractul implicit. Eram tanara si foarte proasta: imi placea ce faceam si asta era o rasplata in sine, si ma mai si bucuram cand reuseam sa predau la timp proiecte imposibile. Deci da, cand ti se sugereaza ca e munca peste program si tu nu ceri detalii si stai si inghiti apoi, se numeste ca aprobi tacit si daca intri in spital, e si vina ta.

    Ni se spune ca suntem usor de inlocuit. Nu este intotdeauna adevarat. Pe mine m-au inlocuit cu 3 oameni dupa ce am plecat, desi nu-mi crescusera macar o data salariul (volumul de munca crescuse de fix 10 ori). Cati oameni ar putea face munca voastra? Atata valorati pt. firma.

    bine, era acum multi ani, oamenii erau mai liberi…. probabil ca intre timp in romania toata poplatia are credite si pe asta se si bazeaza firmele cand propun acest contract implicit. Excelenta metoda de control social, creditele.

    @cornel: nu intotdeauna se sta la serviciu din incompetenta, dar desigur fiecare proiecteaza propria-i situatie in lume…

    00
  62. cred ca e jumi-juma. jumate stau pentru ca sunt aglomerati, jumate pentru ca sunt incapabili sa isi faca treaba ca lumea si sa plece acasa.

  63. @DeMaio: o confund eu? Deci nu e

    Magda Ion, ex-Ipsos, momentan BDO.

    right?
    Da’ ma rog, poate m-a lasat pe mine memoria…varsta.

    00
  64. Eu in continuare nu inteleg de ce lumea vorbeste despre vestitul program de 12 ore de la multinationale ca si cum e ceva normal.

    Doaaamnelor si domnilor, eu inteleg pofta maxima de senzational, dar cand programul standard e de 8 ore pe zi plus maxim 8 ore de overtime permise prin lege, cei care crapa de inima/nervi/ulcer/etc la locul de munca, o fac in niste conditii tare stranii; daca esti tinut la munca tot timpul cater 12 ore, exista urmatoarele explicatii:

    – angajatul e hraparet si vrea sa arate ca e numarul 1 si vrea neaparat sa urce pe scara ierarhica (cazul tipei care a crapat la Young & Rubicam acum cativa ani). Sunt de parere ca asta se poate face si intr-un interval orar ceva mai uman, dar aici intram in discutia „calitate vs. cantitate”. Cand nu e calitate, angajatul trebuie sa compenseze prin cantitate, c’est la vie;

    – angajatul e degeaba si nu poate decat prin munca multa in plus sa se pastreze la nivelul cerut de angajator. Asta este, iti cauti altceva de lucru, platit mai putin, pe masura talentului. Nu zice nimeni ca e obligatoriu sa ai stofa de multinationalist cu experienta;

    – angajatorul e lacom, profita de angajati. Aici solutia e simpla: demisia. Nu demisionezi ca ti-e frica cu ratele si cheltuielile? Well now, nu ai decat sa crapi.

    00
  65. – 4 mil salariu se intampla pana in anul de gratie 2006.
    – munca peste program nu faceau decat cei care nu aveau viata acasa. Pana amu vro doi ani
    – la IT in ipsos era asa durerenpl incat nu puteai sa mori decat de la sculament

    00
  66. @animaloo: Tru, e durere mare (in pla) la IT in Ipsos.

    00
  67. „cred ca e jumi-juma. jumate stau pentru ca sunt aglomerati, jumate pentru ca sunt incapabili sa isi faca treaba ca lumea si sa plece acasa.” AVE

    si impreuna cu faptul ca Habar nu are nimeni ce face ala de langa el pana nu este pus si el pe jobu ala eu zic sa inchideti subiectu pentru ca vorbiti degeaba si maxim 2 3 oameni de aici au lucrat in cel putin doua firme restu sunt la primul job si la fel ca un nou nascut isi expirma toate frustrarile noi pe care le descopera.

    Cat despre articol sper ca macar 2 3 sau prins ca este un rahat mare si il posteaza pt ca este la „moda” ca sa zic asa, chiar daca sunt vorbele altuia, nu este nimic verificat si sustinut.

    Si nu uitati o treaba pe cre se pare ca nu o intelege nimeni Nu va convine Plecati frate in alta parte!

    Spor la munci va doresc

    00
  68. @animaloo: nu stiu cine-a zis ceva de 4 milioane, da’ nu eu. Ce-am zis eu a fost ca ofereau fix acelasi salariu ca gts (adica 600 de euro), doar ca, spre deosebire de 500 legal + 100 la negru, astia ofereau 400 euro legal + 200 negru.

    Chestia cu 4 milioane ma depaseste, n-am idee de unde-a aparut.

    00
  69. aaa. 400e? :D

    io primu an am avut aprox 7 mil legal. dar din 2006 s-a schimbat treaba

    00
  70. Fata de la care a pornit discutia a fost DP („procesator de date statistice”) si a trecut in functie de programator. In traducerere, asta inseamna ca fusese in pericol de dipsonibilizare dar trecuse cu bine in partea cealata. Deci stresul cade -poate doar frustrarea de a face altceva decat pregatirea de baza.

    Muncea mult ca programator? Poate – toti oamenii care lucreaza pe proiect in IIS fac asta uneori. Desigur colegii de la HR pleaca cu inainte de program, dar nu merita sa insistam aici…

    Pozitia oficiala este 8:30 ore in medie, dupa cardul de acces; nu stim cat a fost varful. Oricum, daca cineva vine 12 ore vreme de luni intregi, este si vina persoanei respective.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube