Asta îmi place la Boc

Că e plin de idei bune:

Guvernul intenţionează să interzică autorităţilor şi instituţiilor publice să acorde angajaţilor tichete cadou şi tichete de vacanţă, până la sfârşitul acestui an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Logic, nu? Aveţi sporuri prea multe, salarii umflate, ia ciocu mai mic şi munciţi mai abitir! Dii, Batore!

Numai că tata nu e de acord:

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu susţine nicio limitare a drepturilor salariaţilor şi că nu este de acord cu această intenţie, pentru că reprezentanţii angajaţilor nu pot renunţa la un drept deja câştigat.

Nici Hossu nu e de acord:

Interzicerea acordării tichetelor cadou şi a tichetelor de vacanţă ar însemna o contradicţie şi nu ar face decât să prejudicieze sectorul turistic, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

So, ce o să facă Petcu şi Hossu când o să vadă ordonanţa aia publicată? O să le spună oamenilor că n-au prime de Paşti şi de concediu (ei merită primele alea oricum, indiferent că e criză sau statul e în prag de faliment) şi o să îi scoată în stradă. Şi gata. Intenţia bună a lui Boc se va duce pe apa sâmbetei. De aceea am dubii că Boc face asta doar pentru că ştie că nu se va înfăptui. Noi o propunem, dar uite, nu ne lasă sindicaliştii răi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Exact de asta o si face…

    Pe mine ma deranjeaza faptul ca s-a ajuns in situatia asta. Daca lucrezi intr-o firma de 40 de oameni si nu ti se mareste salariul (sau mai rau, te da afara), nu doare pe nimeni ca faci tu greva. In schimb, daca ai norocul sa lucrezi la Metrorex, CFR sau orice alte servicii de utilitate publica, rapid tragi o greva, paralizezi totul cateva zile si nu are ce face guvernul decat sa-ti dea tot ce vrei. Nu-i tine niciodata sa refuze cererile si sa gaseasca niste spargatori de greva in schimb…

    00
  2. Parca ar lua din banii tai …

    00
  3. @radu – da din banii cui ii ia, mai nene? Mai rau e ca nici macar nu le-au ajuns banii pe care noi (prostii dreaq’) i-am dat deja la stat, ei isi iau primele astea din banii pe care o sa-i platim noi de acum incolo. :D

    00
  4. sa nu fie alta manevra, ca de la astia te poti astepta la orice. ei deja sunt obisnuiti sa dea cu una la sindicate, astia se agita, iar dupa ia trec prin guv. si parlam. inca un a pe care o doresc si pe care nu ar vrea sa o vada sindicatele.

    00
  5. Munca la stat inseamna stat degeaba, cam asta e lozinca ce functioneaza in administratie. Daca nu le convine la stat sunt liberi sa lucreze la privat ca oricum sunt foarte pregatiti si nu ar intampina nicio problema.

    00
  6. Da’ proiectul ăsta de ordonanță de urgență, cel cu plafoanele minime de impozitare, cum îți place?

    E știre pe Mediafax de vreo câteva ore…

    00
  7. frate eu am un amic la circa financiara sector 4 si pe langa faptul ca are salariu 24 mil (slabut, deh, bugetar) are o gramada de sporuri inclusiv „spor de haine” 30 de milioane odata la 3 luni!!!
    li-se dau banii cash si dupa aia pot sa aduca chitante false pentru a ‘dovedi’ ca banii s-au dus pe haine
    cam toti de acolo practica metoda asta.. e ca o lege nescrisa

    00
  8. sunt curios ce o sa faca bugetarii si sindicalistii daca tara va falimenta si economia va intra in depresie (ca in `29-`34), cand chiar nu va fi de unde, ce or sa mai faca?!?! [stiu ca nu e cazul si nu se va ajunge acolo, dar vorbind teoretic]

    o sa iasa in strada sa faca greva si pentru un os?!

    vorba cuiva: bleah :P

    00
  9. Radule, iau si din banii tai, m-am saturat sa platesc cate 10 mil impozit lunar la stat.. ca sa ii platesc altuia salariul

    00
  10. Apoi daca asta-i poporu nostru. Ce sa faci. Romanului sa ii dai pana da pe-afara, da’ daca cumva trebe sa ii si iei, ca sa il ajuti tot pe el, dar mai incolo, te injura si iti da vreo cateva palme.

    00
  11. frate eu am un amic la circa financiara sector 4 si pe langa faptul ca are salariu 24 mil (slabut, deh, bugetar) are o gramada de sporuri inclusiv “spor de haine” 30 de milioane odata la 3 luni!!!
    li-se dau banii cash si dupa aia pot sa aduca chitante false pentru a ‘dovedi’ ca banii s-au dus pe haine
    cam toti de acolo practica metoda asta.. e ca o lege nescrisa

    Mdah, si eu cunosc pe cineva care lucreaza in asistenta sociala pe la o primarie de sector si dupa 3 ani vechime are salariul de 8 mil, 6 mil la 3 luni pentru haine si cam atat. Nu sporuri, nu bonuri de masa. Si umbla pe teren prin zone in care nu prea ai calca nici cu politia dupa tine.

    N-as generaliza. Sincer. Sunt destui si aia care-si vad de treaba si muncesc pe salarii de rahat si o fac pentru ca le place (chestia aia cu vocatia ). Nasol e ca treaba cu sporurile se face peste tot. Si iar nasol ca pe liderii de sindicat ii doare-n bască de amărâții cu salarii mici și se bat doar pentru sporurile alora mari.

    00
  12. Citez: reprezentanţii angajaţilor nu pot renunţa la un drept deja câştigat.

    La acelasi drept s-au referit si conducatorii AIG Life cand au dat prime in valoare de milioane de dolari… tot din banii contribuabilului.

    Daca functionarul public pleaca in vacanta din tichetele primite de la locul de munca inseamna ca se distreaza din banii mei…. ceea ce mie nu-mi place, mai ales pentru ca de ani de zile nu mi-am permis sa plec in vacanta.

    Hai sictir!

    Daca angajatii din sectorul public nu vor sa renunte la sporuri, propun sa se renunte la serviciile lor. Sa-si gaseasca fiecare un job in sectorul privat, unde exista eficienta si „cost control”, sa vedem cum se descurca… din ajutorul de somaj :P

    00
  13. Nu cred ca lucrurile stau atat de simplu. Boc face ce ii spune „tatucu”, iar sindicatele joaca tot ca EL. Logica e simpla. Cream o mica diversiune, cea spirite agitate si din tate scoatem la final „un iepure electoral” din palarie. Sau am vazut io prea multe filme in ultmul timp? :D

    00
  14. Eu nu înţeleg de ce au dreptul să facă grevă. Adică puii mei, nu mai suntem în Evul Mediu să fie legaţi de job ca ţăranul de glie. Nu-ţi convine ceva eşti liber să pleci, că nu te ţine nimeni cu forţa.

    00
  15. tara asta devine din ce in mai atasata de zona crepusculara. teorii ale conspiratiei care fac invidiosi si scenaristii de la swaitzergeiest sau cum se cheama parodia aia de documentar, oameni ridicati din palat cu trezeci de mascati de zici ca e luare de ostatici la ambasada americii, functionari cu salarii intre 600 de ron si 6000 de euro, magistrati platiti mai bine ca in america si mai incompetenti decat un muncitor necalificat, un guvern plin de initiativa dar total lipsit de rezultate si tot asa. hai ca se poate si mai rau…

    00
  16. @Meekuu: sunt perfect de acord cu tine
    intr-un sistem economic cu influente capitalise nu e voie sa existe sisteme de remuneratie de celeba forma „la gramada”

    problema e ca nu sunt oameni suficient de competenti la nivel managerial care sa fie in stare sa produca un sistem de remuneratie bazat pe scoring

    nici la particulari situatia nu e prea roz. cei mai norocosi sunt cei care lucreaza la multi nationale care au deja doctrina bine formata

    00
  17. ‘Noi o propunem, dar uite, nu ne lasă sindicaliştii răi.’ el o propune doar pentru a mai crea putina panica, vorbele lui oricum nu mai sunt luate in serios asa ca parerea mea este ca trebuie sa stea la Cluj si sa faca acolo ce vrea el dar nu sa isi bata joc de statul roman.

    00
  18. Nu imi place nimic la Boc. Mai bine in locul lui sa vina altcineva, aroganta lui si felul cum trateaza oamenii ma dezgusta.

    00
  19. Daca nu vor fi bani ( si incasarile la buget in primele 3 luni cam asa spun) , nu se vor plati tichete de vacanta sau cadou . Ca nu convine la oameni , asta e altceva , e firesc . Iar grevele se pot face pina la europarlamentare , eventual prezidentiale , daca se conteaza pe efectul lor . Dupa alegeri pina in 2012 vor fi inutile

    00
  20. Eu am facut o remarca ironica, nu am vrut sa starnesc controverse :D

    00
  21. Vesnica discutie cu bugetarii. Cred ca ramaneti fara povesti. O data la 3 luni apare un subiect de genul asta. Situatia in realitate sta putin diferit. Salariile in domeniul asistentei sociale sunt de aproximativ 8 mil net. Exceptie fac directorii respectiv sefuletii. Generalizarea asta e periculoasa zic eu. Da-ti-i inainte baieti. Voi e freelanceri si e normal sa improsti cu rahat.

    00
  22. Normal ca din banii mei si tai primesc salariile bugetarii. Acum cand o groaza de firme si-au redus activitatea, ciu-ciu venit, ciu-ciu impozite platite statului, asa ca statul nu are de unde sa le mai dea sporuri . Si vorba aceea, daca nu va place, fratilor, la Stat, noi cei muncim in sistemul privat va invitam sa ne fiti colegi! Sa vedem cum va place!

    00
  23. @Meekuu: nu mai credem de mult timp in vocatie. Aia e pentru artistisi pentru martiri. Nu pentru doctori sau profesori. E trist, da’ chiar nu mai credem. Mama lucreaza la stat de proasta si pentru ca la 60 de ani nu prea mai ai chef sa cauti de munca. Si pentru ca castiga binisor, un pic mai mult ca mine (nu ca n-ar avea vechime). Si mai e si pensionara in cumul. Asta nu ma impiedica sa nu fiu de acord cu interzicerea cumulului!

    Nwradu spune bine. Aia de la patron si capsunarii fac banii si PIB-ul si tot aia sunt lipsiti de drepturi. Mai ca ma apuca socialismul, zau.

    *Tata a zis la el la firma ca ce pla lui nu se platesc orele suplimentare. Si a devenit din sef service vanzator la magazin pe minim pe economie. La 60. Si i-a zis seful: bah, tu esti vreun soi de sindicalist? Poate vrei sa fii somer. Si a tacut, iar cum vinde filtre de cafea si televizoare.

    00
  24. ia mai duceti-va in spanac voi care lucrati la privat, asta ca sa fim chit. daca ne tot invitati sa lucram in locul vostru hai si lucrati voi pe 9 mil, dupa 5 ani ca nah, nu sunt locuri sa promovezi, asta insemnand o crestere de 3 mil la salariu.
    si nu toti bugetarii freaca menta iar sporurile si primele alea de care vorbiti inseamna de fapt vreo maxim 1-2 mil impozabili, deci 50-90 ron in cel mai fericit caz pt mai mult de jumatate din personalul unei institutii de stat. dar in exterior se vad doar sporurile celor din conducere ce reprezinta de fapt 5-8 oameni din tot personalul angajat.
    da, stiu si eu, la garda financiara poate se castiga bine, din auzite. dar restul institutiilor de stat, sistemul de gospodarire a apelor, sanatatea poplatiei, protectia mediului, isu etc.. cat castiga un angajat nu intr-o functie de conducere? situatia salarizarii o accepta bugetarii nu neaparat ca nu sunt in stare sa lucreze in mediul privat sau din comoditate, exista si alte motive si ma refer aici la cei tineri.
    mai sunt dobitoci d’astia ca mine care desi castiga 250e/luna le place al dracu de mult ce fac. pa si v-am pupat pe portofelul vostru privat!

    00
  25. JUR ca nu inteleg o chestie…daca e atat de nasol si de groznic la „buget”, pai CINE te opreste sa ITI DAI DEMISIA??? E peste puterea mea de intelegere…te obliga cineva sa „suferi” pe „bani de nimic”? Argumente mai penibile decat bugetarii nu exista! Sa-mi arate mie cineva un medic sarac, de exemplu! E usor sa intinzi mana din cand in cand, amenintzand cu greve… E super sa ai vreo 4 luni de concediu pe an in invatamant…nici nu ma mir ca nu pleaca nimeni la „privati”, ca acolo trebuie sa …cum era cuvantul ala…ceva cu „m”, sau…ba da, cu „m”, sa MUNCESTI! :-|

    00
  26. Ba ma pun eu in locul tau o o luna si iau 2000 de euro si vii si tu in locul meu o luna si iei 650de ron ( cu tot cu sporuri- cica sunt functionar public). Iau bonuri doar de Paste si Anul Nou cate 300 de ron. Una e de aia care au nshpe mii lei salarii si alta functionarii din primarii.

    cele bune

    00
  27. Catalin, tu iei bonuri? Si eu sunt bugetar si ne-au zis ca e criza, se renunta la bonuri (se preconizau 2 bonuri) si au zis ca se poate si fara ele. Si aia care iau sporuri de pana la 200%…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.