Am râs cu apartamentul Oanei din Vatra

A ajuns și pe la mine articolul lui Maurice despre un apartament de vânzare în Vatra Luminoasă. Poetic articolul, interesant apartamentul. Mobilat minimalist, poze mici, poveste și poziție bună. Nema preț. Pentru că prețul nu contează când vorbim de o poveste mișto, nu?

Pentru că, atunci când afli prețul și vezi niște poze normale te schimbi un pic de la poveste și realizezi că e un apartament de hipsteri la un preț supraevaluat cu minim 30.000€. Și hipsterii n-au bani, deci povestea e inutilă, iar strategia tip “hai să spunem o poveste și când o va auzi și va vedea apartamentul nu se va uita la preț” devine distractivă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Pe buneee?

    00
  2. Ce nu intelegi tu este istoria locului. :)
    Si istoria locului spune ca ceva destul de asemanator dar fara finisajele si echipamentele de aici, si fara vreo poveste anume (casa unor amici) s-a vandut in 2006 cu vreo 200.000 EUR, cumparatorii avand impresia ca au dat lovitura. :)
    De la istorii de genul asta li se trage.

    00
  3. Industriala rau atmosfera. Am avut un apartament identic cu acesta si pot sa spun ca si-au batut joc de casa.

    Instalatia electrica e aparenta pentru ca cea originala e prin pod. Nu s-au deranjat sa faca una ingropata. Cu peretii nu stiu ce au avut de nu i-au tencuit si nici cu scara nu stiu ce au avut de nu au placat-o cu nimic. Ma rog, a ramas mozaicul original. Probabil s-au terminat banii.

    O cunostinta cu pretentii se lauda odata cu un perete din caramida aparenta. Pana a venit o tzaranca la ei in vizita si a zis: „O sa fie frumos, cand o sa terminati de tencuit si peretele acesta”. De atunci s-au lecuit de caramida. La fel si in anunt, o sa fie frumos cand o sa tencuiasca peretii, o sa placheze scara cu lemn si o sa-si traga instalatie electrica ca la o casa, nu ca la o hala.

    Cat despre dusumelele din casa, se gasesc la Bricostore dusumele din molid mai frumoase.

    Ambientul n-are nimic de-a face cu starea originala a casei. Acestea s-au predat beneficiarilor tencuite, cu usi (apropo, cu usile nu stiu ce au avut, termopanul acela rosu e hidos), cu tot ce trebuie.

    Ca o incununare a anuntului, din amintirile mele apartamentul e de doua camere. A treia e la subsol. Cei 88 mp sunt cu tot cu subsolul. Iar intrarea in subsol imi amintesc ca era din curte, nu direct din casa. Iarna, noaptea, nu stiu daca poti spune ca ai trei camere. Parca au facut o modificare, mai au un pic de lucru si acolo.

    Imi pare rau de biata casa, merita niste stapani mai normali la gusturi. Dar pretul e de 2008.

    00
    • eu vreau să imi pun tapet gen cărămidă, pentru că n-am avut bomboane când am fost mic.

    • Vad inca ceva: nu mai are cada in baie. Baia e doar cu spalare direct pe jos. Casa, la origine, avea cada din fonta. O astfel de cada se poate reconditiona excelent, iese de zici ca e noua.

      Dar e clar ca nici macar nu a fost vorba de pastrarea ambientului original, care nu era deloc asa.

      Intru aici pe un teren subtire, dar parca nici „parcelarea Creanga” nu imi suna bine. Zona la care ne referim din Vatra Luminoasa a fost construita de Casa Autonomă a Construcţiilor.

      Arhitectul Horia Creanga a proiectat ceva in cartier, dar e vorba de niste case mult mai ipozante, pe str. Lt. Victor Manu. Fara legatura cu ce se vinde.

      Iar stilul e modernist, nu „modern”.

      00
    • peretele netencuit e mereu o aluzie buna pentru hipsteri de a-si da intalnire in pat, numa zic

      00
  4. In rest ai perfecta dreptate – e putin aiurea povestea vs target.

    00
  5. Meh, fiecare cere cat vrea, dar la banii astia se poate ridica o casuta frumoasa.

  6. Grebla aia face toti banii ! :)

    00
  7. Oamenii încearcă, e dreptul lor. Cred că e supraevaluat cu minim 50.000.

    00
  8. E ca o debara de lux

    00
  9. poi si cat costa hardughia, 100 k e ?

    00
  10. osutadouajdămii?!?

    00
  11. Stând în zona aceea ceva vreme și plimbându-mă pe-acolo, spun că prezentarea este cumva greșită. Nu vinde neapărat un apartament, aș spune că vinde jumătate de casă. Atât. La prețuri și restul nu am ce spune, Vatra a fost și este scumpă și la garsoniere, că a fost în vederile mele când s-a pus problema de a ne stabili definitiv :)
    Nemeritate prețuri, zic eu, dar astea sunt.

    00
  12. Legatura cu anii 30 cred ca e un scaun, o parte din dusumea, poate si un candelabru. Iar despre mobilier, niste scanduri prinse in holsuruburi. Pretul intrece asteptarile. Si acum din filantropica: Mana intinsa care nu spune o poveste……

    00
  13. Prost nu e cine cere… Și totuși, băi frate, să ceri 120k euro pentru mizeria aia? Mă uitam la poze și singura chestie la care mă puteam gândi este că ar trebui să renovez serios înainte de a mă muta, ca să pot numi apartamentul ăla casă locuibilă. Din fericire nu e cazul, dar mă îndoiesc că se uită cineva la el și arde de nerăbdare să scoată banul.

    00
  14. Constructie 1938, cine nu si-a dori asa ceva?

    00
  15. Vatra Luminoasa e una din putinele zone din Bucuresti fara ciori, cu acces usor la transportul in comun. Zona de case si blocuri mici, aproape de metrou (cam 1 km pana la Piata Iancului”), trafic lejer si aproape de parcuri mari gen, „Riviera”,” Lia Manoliu” sau „IOR”.

    00
    • „cam 1 km pana la metrou” inseamna 15-20 de minute de mers pe jos sau una-doua statii de autobuz. Pentru comparatie, sunt 5 km de la Aeroportul Baneasa pana la Piata Victoriei.

      00
    • Frati-miu si-a luat o talharie mica la pachet cu caramida in cap fix in Vatra Luminoasa. In 30 de ani de locuit in Baicului nu s-a intamplat asa ceva, so… sa nu ne cacam pe noi.
      E o zona frumoasa si linistita, ca multe altele din Bucuresti.

      00
    • pe terenul de la electroaparataj (langa vatra luminoasa, mi-a fost ciordita mingea de un stol de suedeji), deci despre ce vorbim aici?

      00
  16. De ce prinde aspectul ăla nefinisat aşa intens la hipsteri ?

    00
  17. nici in ghetou nu am vazut atatea tevi la vedere, sau poate sunt eu mai ignorant si nu am simt artistic

    00
  18. 120k pe un ghiortz ? Daca radem de ea pe fb e nasol ? :D

    00
  19. Da’ gasesti si pe facebook cel putin o data pe luna pe cineva care are nevoie de ajutor (macar cu un share) sa inchirieze minunata locuinta care nu este decat o garsoniera, dar care este foarte primitoare. Si care costa doar 300 de euro, de cele mai multe ori in Drumul Taberei sau Rahova.

    00
  20. Cea mai buna metoda de evaluat apartamentul e sa treci o tura seara pe la 10-11 la o plimbare pe jos, sa vezi cat de frumos e in zona. Daca dupa 30 de minute de mers pe stradute din jur, de la metrou pana la casa si inapoi mai ai pofta de cumparat…merita toti banii din anunt :)
    Eu am trecut pe acolo de cateva ori, si nu-mi mai trebuie. Mai ales daca ai norocul sa fie si un meci pe stadion

    00
  21. Bai, numai mie imi sare in ochi dezordinea din casa ? Adica plm, daca tot vrei sa vinzi cotetul, macar fa curat inainte sa arunci pozele pe net

    00
  22. Zidurile alea de caramida ma duc cu gandul inspre beciuri, baruri sau catacombe, pentru ca nu degaja acea atmosfera calda si primitoare specifica unui camin de oameni asezati…. Nu-l are pe acel: „Welcome” si nici nu te face sa exclami:”Screw you guys, I’m going home!”, cand tovarasii trag de tine sa mai stai la un sprit.

    Mie mi se pare casa neprimitoare si trimiterile la anii 30, amagitoare….

    Da ce cacat atarna de pexalul ala?

    00
  23. ie legale ?

    00
  24. Haha, fabulos. Bun articol.

    00
  25. Tot ce trebuie sa faca e sa mute apartamentul in Londra sau Paris, o sa se vanda imediat! Oh, wait…

    00
  26. ”Daca-ti place agricultura si romanele Ion ori Morometii, hainele cu multe gauri, cizmele de cauciuc si apa de fantana, sigur o sa-ti placa si locul din Socoale. Daca nu, tot o sa-ti placa, pentru ca e tipul de casa care gazduieste povesti, oricat de diferite ar fi.”
    Asta spune bunica-mea mea, Frusina, despre unul dintre locurile magice din Baragan – casa de la Socoale. Acum de vanzare, pentru ca mostenitorii vor parale.
    Am ajuns prima oara in in casa de la Socoale, intr-o duminica de ianuarie, acum cativa ani, si am fost teleportat intr-o atmosfera unica, speciala, atipica pentru un oras. Labirintul de stradute pline de noroi cu case moderniste, construite la sfarsitul anilor ’09 din banii castigati in Italia sau Spania, lentoarea specifica zonei, atat de rara in acest sat si pe care o mai poti regasi doar in Socoale, sarmul de bordei de Romania, cu nimic deosebit, dar teribil de intunecat al casei si, nu in ultimul rand, betivii din zona, m-au facut mereu sa ma gandesc la locul din Socoale ca la unul dintre spatiile in care nu (ti) se poate intampla nimic rau.
    Acum casa este de vanzare. Asadar, daca va aflati in cautarea locului perfect, nu ezitati sa ii faceti o vizita lu bunica si sa va convingenti voi insiva de autenticitatea spatiului. Ii puteti scrie la babanebuna@gmail.com.

    Iata si cateva detalii tehnice (si nu numai):

    – Terenul se afla in Sat Socoale curti constructii, vie si arabil, iar casa are doua intrari separate;
    – Arhitectura moderna, sfarsitul anilor ’30; anii 1830
    – Cvadrupla orientare –est / vest / sud, foarte luminos, cat si pentru nord datorita ploilor din vara aceasta;
    – Este compus din: casa de locuit cu doua camera, hol si grajd cu doua incaperi+magazie+plus bucatarie de vara si cotet de gaini+porumbar si beci = 555 mp
    Casa a fost refacuta in 2005: montat felinar suplimentar+schimbat geam spart, tencuit cu lut si balegar+varuit +astupat gauri acoperis.

    Particularitati:
    – Toata instalatia electrica este inexistenta, iluminarea se face prin felinare, candele, lumanari sau modern prin lanterna;
    – Anexa cu butoi de vin, cazan pentru tuica din corcoduse;
    – Doua ferestre prevazute pentru un aer curent curat;
    – 3 felinare, 2 candele si 10 lumanari+gaz lampant si ulei 5l;
    – O duzina de chibrituri si 3 brichete;
    – Un par de lemn pentru blocarea usii impotriva persoanelor nepoftite;
    – Toaleta ecologica din scanduri si stuf;
    – Tamplarie din material lemnos;
    – Soba din teracota / plita din fonta;

    Casa se vinde mobilata:
    – masina de cusut singer;
    – dulap din lemn, fund din lemn, ulcior si oale de lut ;
    – lada de zestre;
    – razboi de tesut, nefunctional;
    – Plita exterioara de fonta + pirostrii;
    – Cuptor din lut.
    – Fantana clasica mecanism actionat cu roata de car.
    -Vegetatie exterioara bio: salcam , corcodus si alte buruieni.

    Un loc de basm ce iti reaminteste in fiecare zi ca traiesti in Romania.
    Rog seriozitate. Nu deranjati inutil, nu am telefon.

    00
  27. „…circuit electric separat pentru…corpuri de iluminat cu fasung mare, becuri de 300W…3 circuite cap/scara…un cap/scara cu intrerupator ”la picior”, tip oprit utilaj industrial…”

    Inainte de pret, zona si istoria locului, prima intrebare ar fi:
    Ce ocupatie are Oana si ce facea in apartamentul ala?

    00
  28. 120.000 Euro….iar cladirea este din 1938 ?!?
    Vreau sa trag si eu pe nas din marfa proprietarei care vinde…..

    00
    • NOU
      #54

      Anul si pretul nu au legatura unilaterala, trebuie sa iei in considerare si alti factori ca pozitionare, istoricul cladirii, etc.

      00
    • Da George, iei in considerare pozitionarea, istoricul cladirii etc, daca vorbim de un castel. Sau macar de un conac boieresc. Nu de 2 camere cu becuri de 300W, calorifer circular in jurul geamului si grebla atarnata pe pereti.

      00
  29. Nu înțeleg cum a câștigat Iohannis, în condițiile în care toți recităm în cor, cu Ponta: „d-le Iohannis n-ați mâncat salam cu soia”.

    00
  30. Tripla orientare – est / vest / sud – asta inseamna ca stai intr-un apartament cu 3 laturi exterioare? Interesant ca Oana nu a simtit nevoia sa il izoleze ci doar sa il decoreze.

    00
  31. Cu sau fara legatura, cautati si poze cu „Maurice”…

    00
  32. 120.000 euro????? Coane, la banii ăștia îmi construiesc o casă cu gard electric care ține hipsterii departe

    00
  33. Frumos review, poza autorului face toti banii:

    00
  34. NOU
    #63

    nu pot decat sa …. =))))))))

    120 de mii pt 47 de mp2 ? bineeeee pagaaaaal ! ( ca doar nu o sa stau in garaj in a treia camera si cand ma trece de un pipi sa ies in zapada , sa iau metrou 3 statii dupa ce am mers 20 de minute pe jos, merg 45 de minute cu trenu iau avionul schimb 3 autobuze si in sfarsit dupa 24 de ore poate ajung si la booda )

    presupunand ca are 88 mp asta inseamna 1300 E /mp2
    probabil ca in 1938 atat erau preturile insa sa i doneze cineva un calendar oanei cu ocazia sfintelor sarbatori si sa afle ca in 2014 cu 400 E /mp iti ridici o casa chiar frumoasa

    si acum toata lumea : =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    00
  35. 50k terenul 10 k molozul

    00
  36. o cunostina e pe cale sa cumpere o casa in Vatra Luminoasa, mobilata, curte, renovata excelent, subsol, mansarda, mai multe camere… ma rog, casa serioasa, cu 180k eur

    00
  37. Puleimen e un copywriter de nici la americanii cu blocuri inalte si rachete nu mai vezi. No1. plus replica lui bancosul este nemaipomenita.

    00
  38. nu-i chiar asa.

    are electrocasnice mielle (ia vezi cat costa o masina de spalat mielle)

    are instalatie de cupru (care e foarte foarte scumpa – comparand cu ppr sau pexal sau altr cacaturi din plastic)

    finisajele arata bine. la fel si designul interior.

    nu stiu de unde ai tras concluzia ca-i supraevaluat cu 30k.

    mentionez ca am cautat casa timp de 2 ani. am vazut zeci de apartamente/case in timpul asta. :)

    00
    • Cuprul este mai scump ca plasticul, intr-adevar, dar la final nu te costa cu mai mult de 10-20%, din cauza ca fitingurile de plastic sunt mai scumpe. Tocmai de-asta mi-am pus cupru in casa, pentru 15% diferenta nu merita sa am tevi care sa faca burta. Plus ca maturoiul ala de frunze nu pare agatat de cupru, ci tocmai de plastic.
      PS Daca ai facut o gluma, :) Azi nu ma prind la glume.

      00
    • PPS A pus cupru doar la iesirea din centrala, ca e temperatura mai mare. S-a zgarcit la maxim si a reusit o suedejie.

      00
    • O masina de spalat Miele e 400 lei la SH.

      In orice lucrare de specialitate, prin „finisaje” se intelege stratul care acopera caramida…

      00
  39. Ce bine ar fi sa poti comenta anunturile de pe siturile de imobiliare! Poate le-ar mai intra astora mintea in cap.

    Am dat si eu peste un gretos de agent 000 imobiliar, cand am sunat la un numar de telefon, afisat mare, intr-un geam al unui apartament, tot din zona Vatra Luminoasa, mai precis pe Maior Coreavu. Vroia pe el 105 000 de euro. Apartamentul avea 3 camere si vreo 80mp cu o boxa de 20mp si era din ’68.

    I-am spus ca, in principiu, pe un apartament asa vechi si cu suprafata aia, ii pot oferi pana in 70k, 70k daca e renovat si e ok. A sarit repede de cur in sus si cu un ton ironic, imi zice:

    „Dom’le aici e zona de lux, ca in Floreasca, stau numai vipuri aici.”. Zona de lux :))), probabil doar cand nu sunt meciuri pe Arena Nationala.

    La intrebarea cat e dispus sa negocieze, mi-a zis ca il poate lasa pe la 92000 de euro cu 2% comisionul agentiei. I-am zis ca nu-i dau nici un comision, pentru ca el nu ma reprezinta pe mine, a fost angajat de proprietar sa-i vanda apartamanetul, deci sa ia bani de la el. S-a basicat imediat, „Dar ce, dom’le, eu sunt birou de informatii aici? Muncesc pe degeaba?”. „Da, sunteti birou de informatii si sunteti platit de proprietar pentru a le oferi.”

    Ca sfat, daca aveti propritati de vanzare, nu lasati nulitati ca asta sa se ocupe de ele. Eventual, puneti niste prieteni sa il testeze, sa il sune, sa inregistreze convorbirea cu el, sa vedeti ce fel de om e.

    00
  40. Freitag, brand de genti recunoscut international ca e pt hipsteri cu prea multi bani pt binele propriu.

    00
  41. Ciment alb de Portland – aveam impresia ca e un ciment special, adus din Portland, OR. Nu, e un tip de ciment comun, ffs.

    00
  42. Eu cred ca deja nu mai este vorba despre hateri, am trecut la hateuri…

    00
  43. Asa jeg?? Si statea o femeie acolo????

    00
  44. Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste de pomana. Fii profesionist, ce dracu! – Filantropica

    00
  45. 1938. Pana azi, 76 de ani si trei cutremure babane (’40, ’77, ’86).
    Mda, fara tencuiala pe pereti, casa e practic pregatita de demolarea de dupa primul seism peste Sheptache, ce va sa vie. Cand o sa fie asta, nu stiu, dar parca n-as da un purcoi de bani sa traiesc intre pereti ridicati pe cand Carol al II-lea o curta pe Elena Lupescu…
    Zic si eu, ca-s nascut la Buzau, si la noi se simt al dreaq de bine zguduielile dinspre Vrancea.

    00
  46. Am vrut sa comentez la asta, am uitat. Mi-am amintit, iar am uitat. Chiar daca nu mai este de actualitate: eu cred ca nimeni nu a realizat care sunt beneficiile de facto ale acestei locuinte. Ea se adreseaza unui burlac satul de cicaleala femeilor:
    – intri in casa aprinzi lumina cu piciorul, de la pedala, nu mai ai stresul cu „nu mai atinge peretele langa intrerupator ca se murdareste peretele”
    – iti vine sa te pisi – o faci direct din usa „baii”, poti sa o faci si cu ochii inchisi. Orice directie e buna, jos in pardoseala este scurgerea. Nu mai exista „ridica/lasa colacul”, „nesimtitule, unde te uitai”
    – daca ai niste scule carora nu le gasesti loc pentru ca „nu aduce fiarele alea ruginite in casa” poti bate lejer niste cuie in pereti si le poti atarna oriunde. Se vor integra perfect in designul casei.
    – nu mai ai probleme cu „ai intrat incalcat, ti-ai aruncat rucsacul la intrare, nu sta cu picioarele pe masa”. Rucsacul il agati undeva in tavan, nu te mai apleci sa-l ridici la plecare, de descaltat nici nu cred ca este indicat sa o faci pe acolo, pe masa aia poti sta cu picioarele si tu si 3 prieteni.
    Nu am remarcat totusi ce solutie ai in caz ca ai probleme fiziologice mai serioase, dar banuiesc ca s-o gasi un loc prin curte pe langa vreun copac.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.