Întrebare: aparat de albit dinții

Există trei metod de albit dinții: una la stomatolog cu nu știu ce soluții, una cu pixul de albit dinții (care nu funcționează) și una cu un suport care seamănă cu proteza boxerilor în care pui o soluție și stai cu dinții în ea câteva ore.

Eh, asta ultima nu o găsesc pe nicăieri. Și o vreau și pentru mine și pentru făcut cadou cu apropo.

gangster-no1-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Mergi la cabinet, o sa-ti ia amprenta, iar laboratorul rezolva. Sunt individuale, si se fac din silicon la aparate speciale.

    00
  2. se gasesc, asta de exemplu

    00
  3. aveau pe grupon, si-a luat nevasta-mea.
    Glutierele sunt universale si se formeaza pe dinti dupa ce sunt tinute iin apa calda.
    A avut rezultate si pretul a fost vreo 100 de lei.

    00
  4. Daca gasesti sa iei, fa un „review” ca sunt curioasa cum functioneaza. Stiu doar ca albirea la dentist nu e recomandata nici de ei. Distruge tartrul.

    00
  5. @Daniela: Cum adica albirea la dentist distruge tartrul? Ai spus „Stiu doar ca albirea la dentist nu e recomandata nici de ei. Distruge tartrul.”? Poate smaltul, tartrul nu e ceva ce iti doresti sa pastrezi pe dinti. Tartrul se indeparteaza prin detartraj si periaj profesional, nu prin albire. Albirea ar trebui precedata insa de detartraj si periaj profesional.

    00
  6. Albirea se produce printr-un proces chimic relativ simplu, care conduce la urmatoarele modificari:
    – subtierea smaltului. Daca ar distruge tartrul ar fi super :d
    – atragerea spre suprafata a calciului din dentina rezultand astfel in dinti mai albi

    Rezultatele le obtii si la medicul stomatolog (mai repede) dar si acasa cu propria glutiera.
    Medicii nu recomanda, deoarece subtierea smaltului favorizeaza aparitia cariilor.
    La unele persoane subtierea smaltului poate duce la o sensibilizare dureroasa a dintilor. La mine durerea a persistat aproximativ 9 luni (durerea nu e continua….te mai curenteaza cand si cand la rece, acru, dulce, etc)

    Rezultatul e superpozitiv din punct de vedere al apectului, dar daca merita doar tu hotarasti!

    00
    • @Silviu: din ce am ințeles, asta e mai puțin dureroasă in comparație cu aia de la dentist. incerc câteva zile și văd.

  7. Cand am facut eu…acum 3 ani foloseau o substanta foto reactiva pe dinti stimulata cu un aparat cu o lumina puternica si te ungeau cu un gel pe gingii sa nu ti le arda. Din cate am inteles s-au schimbat mult practicile. Succes si zambet larg !

    00
  8. Cu gutiere preformate, de exemplu :

    Se comanda de obicei tot de la medicul dentist.
    Sau cum spunea dildobrica.

    00
  9. Off: Ura avem voting!

    00
  10. Tu vrei tratamentul de albire Opalescence cu gutieră după mulajul luat de stomatolog. Dar durează o săptămână în care în fiecare seară îți pui gutiera. În timpul tratamentului nu ai voie să mănânci sau să bei produse colorate: cafea, cola, suc de roșii, fructe. Poți bea în cel mai rau caz cu paiul. Și acest tratament doare, pentru că sensibilizează dinții. Eu l-am urmat acum 2 ani. Albirea cu aparatul Zoom se face în 2-3 etape și din ce mi s-a povestit nu e dureroasă însă trebuie să stai la lampă o oră.

    00
  11. @Vali: am făcut-o eu la dentist pe aia de care vorbește Silviu. Nu doare nimic, doar că trebuie să suporți 3 x 10 minute de ținut gura deschisă cu un fel de plastic pe care ți-l bagă ei acolo, timp în care stai nemișcat în scaunul de dentist și o lampă îți iluminează dinții.

    S-a cunoscut diferența. Am luat un voucher Groupon, am dat 300 de lei pe ceva de 1200.

    Eu știam că ce vrei tu este cam toxic deoarece fără să vrei înghiți substanțe din proteza aia, dar poate au mai schimbat lucrurile.

    00
  12. Sa-ti trimit adresa? :D

  13. Mi-am facut eu mulaj (gutiera) pe care dadusem vreo 3.5 mil si cu substanta lui peste care iti face niste spume de zici ca esti un cal care trage greutati. Rezultatul dupa vreo 2 „experimente” de acest gen a fost dezastruos. O sensibilitate la cald/rece si niste dureri de te pisi pe tine. Nu recomand deloc! Si asta facut la cabinet stomatologic profi etc (nu shituri de pe groupon).

    Trebuie ca lumea sa inteleaga ca e un proces chimic acolo care se intampla si e ca si cum ai slefui niste pereti sa dai ceresitul jos…

    00
  14. Cred că-i vorba că vor să te atraga ca client de durată, că a inclus și un control și mi-a spus toate problemele pe care le am și cum le-aș putea rezolva. E principiul clasic al reducerilor mari la un produs pentru a atrage lume în magazin.

    Câtă vreme îți dă cu gel pe toți dinții, eu zic că e ok.

    Ah, faptul că pe vouchere se face treabă mai proastă e o problemă a unor firme. În loc să-ți demonstreze cât de bine se lucrează, ca să te convingă să dai data viitoare prețul întreg, ei dau jumătate de porție la voucher. Pierderea lor.

    00
  15. @nwradu eu din ce știu (și stiu din surse sigure!) la Zoom stai cam 45 – 60 de minute. Nu vreau să zic că te-au păcălit, dar dacă te uiți pe site-urile diferitelor clinici stomatologice scrie că o ședință de albire durează aproximativ o oră.
    Știu că ei speră să câștige un client, dar pe de altă parte, nici nu vor să piardă prea mulți bani și în majoritatea groupoanelor, vin cu bani de acasă.

    00
  16. Zoso, frate-miu a folosit cu succes asta (si are dintii albi si acum dupa 2-3 ani):

    https://www.walgreens.com/?dscmredirect=1

    Iti recomand. :)

    00
  17. @nwradu am in familie asistent stomatolog cu experienta de aproape 15 ani si mi-a spus in felul urmator: nu cumpara niciodata vouchere la stomatolog.

    De ce?
    Pentru albire costa 500 lei doar gelul special comandat din state. Restul pana la 1000-1200 (cam astea sunt preturile practicate) se impart intre asistent si doctor.

    Detartraj, periaj, airflow prin voucher?
    De curiozitate a apelat o prietena la asa ceva, apoi s-a dus la persoana despre care vorbeam mai sus. Nici jumatate din dantura nu era curatata cum trebuie, totul facut superficial.

    Credeti ca stomatologii care fac asemenea reduceri au ca motiv atragerea clientilor? Nu! E vorba ca nu au experienta si au nevoie de oameni pe care sa invete. Doar nu e restaurant sa spui ca asa isi atrag clientii, ca ofera un pret mic la inceput si omului daca ii place mai revine. Stim bine ca romanii merg la stomatolog cel mult o data pe an, asa ca nu prea ar avea de ce sa ofere o super reducere ca sa-i mai calce pragul acel om abia peste 2 ani.

    00
  18. @nwradu avand in vedere ca gelul costa 500 lei si tu ai platit 300, de ce ar da din buzunarul lor 200 de lei pentru o albire, fara sa aiba siguranta ca acel om revine? e ceva putred.

    00
  19. Pe Elanko am văzut aparate de acest tip, cu gel + ultraviolete. Nu am folosit niciodată aşa ceva, nu ştiu nimic despre ele, doar le-am văzut. Poate pe Amazon le găsesti mai ieftine.
    Aparat pentru albire dinti Rio – DCWH6/3
    Aparat profesional pentru albire dinti Rio – DCWH7/5

    00
  20. sigur, fara absolut nici o problema, costa 13 mil, nu e dureros (precizez ca fumez) http://www.usa.philips.com/c-m-pe/teeth-whitening/ (doar la dentist, precizez ca nu e vechea si problematica metoda)

    00
  21. Am folosit eu acum 5 ani. Are efect. Trebuie sa mergi la medic sa iti faca acel mulaj dupa dantura – spui pentru ce iti trebuie. Gelul il cumperi din US daca nu-ti recomanda ceva de la stomatolog.

    00
  22. Produsele din gama asta se folosesc si in cabinetele stomatologice si sunt printre cele mai bune.Totusi, daca iti permite timpul, iti recomand albirea in cabinet pentru ca gutierele sunt individualizate si au un rezervor unde poate reflua solutia de albire astfel incat sa nu se extinda pe gingii unde pot sa apara arsuri.
    PS Albirile pot provoca durere atunci cand smaltul este deja subtiat/ prezinta eroziuni si atunci sensibilitatea apare si daca sunt facute in cabinet si daca le faci acasa.(caz in care trebuie intrerupt tratamentul)

    00
  23. Nu pot sa cred ca printre cititorii tai nu exista un medic dentist care sa vrea sa faca lumina printre atatea aberatii.
    In primul rand ca vorbim de albire si ~bleaching~. Albirea presupune aducerea dintilor la culoarea lor naturala si
    bleaching-ul presupune trecerea dincolo de nuanta naturala.

    Uneori dintii se pot deschide la culoare printr-o simpla sedinta de profilaxie(la noi consta in: detartraj, periaj,
    air-flow si fluorizare) adica se indeparteaza depunerile de la suprafata smaltului(placa, tartru, pete de cafea, tutun,
    ceai, vin rosu, cola, etc.).
    Pentru a face ~bleaching~ in profunzime e nevoie de albire chimica. Cele mai multe substante folosite pentru albirea in
    cabinet sunt sub forma de gel. Procedura se desfasoara dupa cum urmeaza : https://youtube.com/watch?v=9_opgm_fod4.

    Se pot face mai multe aplicari la intervale de timp recomandate de producator si tinand cont de cateva caracteristici ale
    dintilor pacientilor. Gelurile contin o substanta care se numeste peroxid de carbamida. In cavitatea bucala, prin
    combinarea cu un activator, rezulta peroxid de hidrogen. Albirea se face prin ~oxidarea~ particulelor pigmentare
    care au patruns cu timpil in smalt si dentina. Si lumina aceea(Zoom are un deprtament de marketing FFFFF bun)
    nu face mare lucru decat sa incalzeasca si sa deshidrateze usor smaltul. Albirea lasa la nivel microscopic ~spatii~
    in smalt. Acestea se umplu ulterior printr-un tratamen de fluorizare topica.
    La noi, procedura se desfasoara dupa urmatorul tipar(preluat de la un congres de estetica):

    Vizita 1.
    Pacientul este evaluat pentru eventuale contraindicatii(carii, alergii, plombe infiltrate, etc.). Daca este apt de albire
    se iau amprente(mulaje). Pe baza lor se confectioneaza in laborator gutiere(similare cu ale sportivilor).

    Vizita 2.
    Pacientul primeste gutierele(se adapteaza daca e cazul). Si un tratament de doua zile cu desensibilizant(se aplica in
    gutiere).

    Vizita 3.
    Se face albirea propriu-zisa(poate, la unii pacienti, sa fie usor dureroasa dar se intampla rar). Se face fluorizare
    topica in cabinet. Pacientul face o cura cu desensibilizant(2 zile, tot in gutiera). Apoi doua zile de fluorizare.
    Se repeta Vizita 3 de cate ori este nevoie pentru atingerea nuantei dorite(nu mai mult de trei ori).

    De asta costa albirea 10-12 milioane la noi, nu pentru ca suntem hapsani.

    Dupa albire, igiena si tipul alimntatiei sunt foarte importante pentru pastrarea rezultatelor(fumatul este evident
    daunator).

    Ca efecte secundare pot sa apara arsuri produse de material la nivelul tesuturilor moi, sensibilitate crescuta la
    stimuli termici, etc. Si sa stiti ca tratamentele la domiciliu sun in general mai daunatoare decat cele in cabinet.

    Albirea(daca e facuta corect) nu:
    – distruge smaltul (in tarile civilizate albiri se fac de zeci de ani. Daca erau atat dee daunatoare
    aveam cel putin 2,3 generatii de oameni fara dinti) Sunt studii ca indica chair ca dintii au o rezistenta crescuta la
    carii dupa un tratement corect si complet(absorbtia fluorului duce la formarea de fluorapatita).
    – scoate calciul (WTF!!!) din dentina.
    – te predispuna la carii.
    – albeste plombele sau coroanele.

    Albirea are doar indicatii estetice si nu as recomanda nimanui sa faca albire din ratiuni medicale. Dar nu este asa o
    nenorocire.

    00
  24. Există o pastă de dinți mai hoață. Pearl Drops. O găsesti la hipermarket. Pentru mine a dat rezultate semnificative de la primul periaj. Arata cam așa

    https://www.thetoptensite.com/images/dental_pearl_drops.jpg

    00
  25. Guma Orbit ba.

    00
  26. toata lumea vrea dintii albi, curios ca nimeni nu a mentionat ca albul visat nu poate fi realizat dupa dorinte.Dentina dintilor variaza de la o persoana la alta si daca a ta este mai galbuie nici un tratament nu o va face alba ci doar va mai subtia smaltul .Majoritatea starurilor de peste ocean au fatete de portelan pe dinti.

    00
  27. Există trei metod de albit dinții: una la stomatolog cu nu știu ce soluții, una cu pixul de albit dinții (care nu funcționează) și una cu un suport care seamănă cu proteza boxerilor în care pui o soluție și stai cu dinții în ea câteva ore.

    Cea mai rapida si mai durabila ramane varianta cu stomatologul,
    Pixul intradevar nu prea da rezultatele dorite…iar proteza respectiva este cam aceiasi chestie cu pixul din ce m-am interesat eu…

    Ar mai fi o varianta, cu ceva benzi, de lungimea unei lame de orbit, dar nu cele din comert de la noi sunt fake si nu dau rezultate.

    00
  28. Am vazut la teleshopping, dar nu mai stiu nici cat era, nici cum ii zicea, nici macar canalul… sorry.

    00
  29. Vreau doar sa spun ca „distruge” e un termen care nu descrie nici pe departe efectul pe care il albirea asupra dintilor si ca prin folosirea materialelor si tehnicilor corecte, nu prezinta nici un risc. Ce inseamna probleme cu smaltul ? Displazii, leziuni cuneiforme, pete albe cretoase ? Ce inseamna stomatologii buni ? Si pentru cine are timp de citit si poate face o sinteza : http://cdn.intechopen.com/pdfs/32164/InTech-Susceptibility_of_enamel_treated_with_bleaching_agents_to_mineral_loss_after_cariogenic_challenge.pdf

    00
  30. Curand o sa merg la stomatolog sa-mi albesc dintii. O sa va anunt cum a decurs :)

    00
  31. @vlad cum sa spui ca albirea nu distruge smaltul??? toti stomatologii buni recunosc asta, iar daca ai deja probleme cu smaltul nu o sa-ti faca albire niciun doctor care nu e ahtiat dupa bani

    00
  32. Am fost eu si mi-am facut la cabinet. Dureaza 2 ore, si rezultatul este intr-adevar spectaculos. La modul ca, te ridici de pe scaun si nu-ti vine sa crezi. Costa 2100 de ron si nu se recomanda repetarea la mai des de 2 ani.

    Rezultatele, apropo, dureaza cam atat: 1-2 ani. Dupa care poti sa repeti tratamentul. Vreau sa ma duc acum a 3a oara, fiindca e such a confidence booster.

    Se cheama Brite Smile tratamentul.

    00
  33. Nu stiu daca sunt foarte sanatoase aceste metode de albire a dintilor, am inteles ca iti subtiaza smaltul.

    00
  34. NOU
    #38

    Opalescence…este acceptat de ADA(American Dental Association), ce garantie vrei mai mare ca asta ?
    Efect cativa ani…usor disconfort(usoare dureri de dinti cateva zeci de secunde)la aplicarea gelului, trebuie sa tii gutierele peste noapte dar nimic de nesuportat,te obisnuiesti imediat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube