Experimenteaza, Experimenteaza, Experimenteaza!

(N.B. Picture is taken from Serco.Com)
Experienta e cuvantul pe care il auzim mereu in societatea de azi. Fie ca e la la scoala, fie ca e la angajare, fie ca e pur si simplu in actiunile de acasa. Experienta isi spune cuvantul si in dragoste, cand incepem sa „citim” clar ceea ce vrea cel din fata nostra, cateodata chiar de la prima intalnire. Nu mai zic de experienta in meserii sau profesii. Odata cu experienta si cu „concluziile” trase din ea incepem sa fim „marfa vandabila” pe piata muncii. Okey pana aici totul e in regula! Insa ne punem problema CUM capatam experienta asta? Eu zic ca doar „Incercand si observand„! Cu un pic de curaj si cu ceva atentie, sa incercam sa cunostem tot ce avem in jur! Sigur ca a incerca, nu inseamna neaparat a ne baga cu capul inainte in orice „joc”, insa nici nu trebuie sa ne fie frica de initiative. Si daca tot am vorbit de incercari, sa stiti ca „un asemenea cadou” le puteti face si copiilor vostri. Si anume, lasati-i sa se joace cu focul sau chiar invatati-i cum sa faca un foc de tabara, cum sa bata un cui, cum sa confectioneze diferite lucruri cu scule si care sunt lucrurile de care trebuie sa se fereasca. Macar daca va fi sa se friga cu o bucata de jaratec sau sa se taie cu vreun ferastrau sau sa oisi de vreun ciocan peste degete, macar sa il vezi tu si daca e nevoie sa il pansezi sau (daca e mai grav) sa fugi rapid cu el la un doctor! Plus ca odata cu oferirea de „activitati”, copilul va simti ca ii oferiti inca un grad de libertate si ca ii intelegeti dorinta de a cunoste mai mult din lumea inconjuratoare.
Pai si DE CE e mai bine sa invatam prin „incercari”, decat sa invatam teoretic acele lucruri si mai apoi aplicarea lor sa fie floare la ureche? Pentru ca intotdeauna „practicul” difera macar cu 10% fata de „teoretic”! Pentru ca teoria are mereu ipoteza de „spatiul ideal”, in care se aplica teoremele respective, iar lumea reala niciodata nu va fi niciodata una „ideala”!
Daca tot imi pun intrebari in legatura cu „a experimenta”, uite ca am ajuns la cea cantitativa – CAT? Cat de mult se poate! (Zic eu) Si daca sunteti la fel de optimisti ca mine, probabil o sa intindeti de multe ori coarda. De aceea eu va sfatuiesc sa va ponderati sau sa va luati pe cineva langa voi, care sa va tempereze!
In rest, cred ca intrebari nu mai sunt, ci doar impresii de’ale voastre sau poate „intamplari” in legatura cu „a experimenta”!
Andrei… ;)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. e bine inca e f.bine.

    00
  2. Mersi de incurajare Adnana! ;)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube