O retea care pirata filme si muzica, anihilata în Capitala

   Membrii unei retele care pirata si vindea filme si muzica în mai multe localitati din tara a fost anihilata, dupa mai multe luni de supravegherie si descinderi în doua locuinte din Capitala, a informat, joi, Uniunea Producatorilor de Fonograme din România (UPFR).
   Ofiterii Seviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov au monitorizat, în perioada ianuarie – noiembrie 2006, activitatile desfasurate de Constantin Niculae si Olimpia Pavel, împlicati în realizarea si distribuirea de CD-uri si DVD-uri contrafacute.


Pe baza informatiilor obtinute în urma supravegherii, politistii, coordonati de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, în colaborare cu inspectorii Departamentului de antipiraterie din cadrul  UPFR au efectuat, simultan, doua perchezitii domiciliare în locatii din municipiul Bucuresti, unde au descoperit produse contrafacute si aparatura pentru fabricarea acestora.

Astfel, politistii au gasit 4.500 de matrite pirat (de provenienta ruseasca) folosite la multiplicarea DVD-urilor, 500 de DVD-uri înregistrate cu filme si compilatii muzicale pregatite pentru distributie nationala, 800 de DVD-uri neînregistrate, patru sisteme de calcul profesionale, 19 DVD-writere, o imprimanta laser profesionala (folosita la realizarea copertilor aplicate pe DVD-uri, si a altor materiale).

Valoarea de piata acestor bunuri se ridica la peste 100.000 de euro.

Membrii retelei realizau site-uri de internet prin intermediul carora promovau marfurile pirat, unde primeau si comenzi, din localitati ale României, pentru DVD-uri înregistrate cu filme si muzica.

Clientii primeau produsele comandate prin intermediul serviciilor postale sau prin întâlniri stradale.

Politistii au descoperit ca din aceeasi retea mai fac parte Robea Mihai, Anton Vasile Valentin, Niculae Costel.

 Pentru capul retelei –  Niculae Constantin – precum si pentru ceilalti membri ai retelei a fost începuta urmarirea penala, fiind cercetati în stare de libertate pentru infractiuniea de realizare în scopul distribuirii de marfuri pirat, depozitarea, promovarea de marfuri pirat prin utilizarea anunturilor publice sau electronice, fapte pedepsite cu închisoarea de la trei la 12 ani.
Sursa: Mediafax – (09.11.2006 14:28)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. OWNED =))
    Unii nu stiu cand sa se opreasca :D

    00
  2. Asa le trebuie… Mama lor de pirati. Nu puteau sa se faca si ei parlamentari sau sa intre in vreo afacere si sa fure direct de la stat. Ca dupa aia apareau ca Nastase la TV si debitau ineptii.

    00
  3. sa le fie rusine ca s-au lasat prinsi! ;) Si sa le fie rusine celor ce fac asemenea acte de ilegalitate: piratarea softului & a filmelor!
    Apropo de filme si DVD-uri: oare cand vom avea si noi, romanii, conceptul ca este OK si recomandat sa ai DVD-ul original si nu sa-ti tragi filmu’ de pe net / torrent / dc++?

    00
  4. daca trag retailu’ si scanez copertile la dividi-u se pune?

    00
  5. stefan, chiar mai repede decat crezi.

  6. Eu nu sunt de acord cu cei ce obtin profit prin vinderea de material piratat. Ca il descarc sa il vad pe PC, pentru ca nu consider ca merita 4 lei un film sa il vad cu orange film la multiplex, asta mai poate fi trecut cu vederea.

    Legat de scaderea furtului intelectual (descarcat filme de pe torrent), am incercat sa fiu ceva mai „legal”, in sensul ca in acest moment am cam 99% din softul de pe PC legal (inclusiv sistemul de operare, Windows) – restul sunt licente academice sau freeware. Probabil cand o sa imi permita salariul sa cumpar 10 albume orginale sau DVD-uri pe luna fara sa ma uit de 10 ori la pret, atunci o sa fiu mai legal…

    00
  7. Foarte bine ca-i ia pe astia mari, care nu stiu unde sa puna punct. Unii si-au facut o afacere profitabila din a vinde materiale piratate, iar Gramofonul i-a intrebat de sanatate pe aia care partajau un pornet pe DC. Astept cu nerabdare niste perchezitii la casele ciocoilor din parlament si prin conturile lor bancare… mda, doar astept.

    00
  8. mda….mda…..mda…:|…mi se pare aberanta chestia…in fine..

    00
  9. NOU
    #9

    FOARTE RAU…PAI VOI ASTIA DE AICI ATI FI DISPUSI SA DATI 300 $ pe putin ca sa va cumparati Windows Vista in original? Nu prea cred asa ca degeaba faceti pe nababii..Strong DC++ RULLLZZZ

    00
  10. @ stefanM – cand o sa avem bani de cd-uri/dvd-uri originale ;)

    00
  11. deci….ce rost mai are toata antipieateria asta daca toata lumea descarca ORICE de pe torenti? Eu deja am ajuns bolnav psihic din cauza mustrarilor de constiinta la cate filme descarcate fara licenta am vazut. Pur si simplu nu mai pot adormi noaptea de cosmarururi, am cu extraterestri, cu varcolaci, cu pirati din curuibe, si cred ca numai din mustrari de constiinta…ma duc sa beau o bere tare! hai pa!

    00
  12. si in tot acest timp, in timp ce mergeam ieri intre Unirii si Sf. Gheorghe ce vad ? acelasi muist de vanzator de cduri pirat care era si acum 8 ani prin aproximativ acelasi loc…

    00
  13. Tipu cu barba neagra? :D

    00
  14. pana cand moartea o sa ne desparta: dc, torente ramane aici in teaba, sti ca cea mai tare treaba se intampla in totdeuna cand ai un film cu dc il are toata lumea :P

    00
  15. hey b.u.g. mafia? si io am toate albumele :)) :))

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube