Călătoritul cu maşina pe vreme de iarnă

Trăind într-o ţara ca a noastră, nu e recomandabil. Dar cum uneori trebuie să făcem şi asta, iată câteva sfaturi utile pentru drumuri cu maşina iarna, pe zăpadă.

  • maşina preparată pentru drum. anvelope de iarnă, lanţuri, eventual lopată, plinul făcut, lichid de parbriz. e indicat să circulaţi mereu cu plinul făcut, dacă vă împotmoliţi să puteţi tine motorul pornit.

  • mâncare şi apă. eu nu plec cu maşina fără a avea ceva de mâncare si de băut în ea. dacă e iarnă, dublez porţiile. cară maşina, şi mai bine să mă întorc cu ele acasă decât să mor de foame. acum doi ani am venit de la Sofia la Bucureşti pe zăpadă. Drumul a durat 14 ore. Am traversat porţiuni de drum unde nu era ţipenie de om, d-apai magazine.

  • bani în moneda ţărilor prin care treceţi. dacă plănuiţi să mergeţi la ski în Austria sau Bulgaria, e indicat să aveţi nişte euro la voi, de prefeat în hârtii de 10 şi 20. nu se ştie niciodata când veţi avea nevoie de ei.

  • roaming, dacă mergeţi în afara ţării. nu e nimic mai frustrant să încerci să suni pe cineva şi să nu îţi mearga telefonul. da, urgenţa merge şi

  • informati pe cineva asupra drumului. nu plecati la drum greu fara a anunta pe cineva din timp in timp unde sunteti. in caz de evenimente nefericite (nu ajungeti seara acasa si sunteti intr-o zona de unde nu puteti suna), e bine sa stie cineva cam pe unde va aflati.

Succes si inzăpezire uşoară!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. As mai adauga un punct:
    -informati-va in legatura cu starea drumului pe care urmeaza sa il parcurgeti ). Ascultati un post de radio cu stiri pe durata deplasarii, sa puteti auzi din timp daca A1 se inchide de exemplu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.