9 Miliarde pentru ING

ING a negociat ieri o infuzie de 9 miliarde euro din partea guvernului olandez, in schimb unui pachet de actiuni. De ce face asta? Ei spun ca au nevoie de bani pentru a pastra increderea investitorilor.

In Romania ING e una din cele mai apreciate banci.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. De ce fac asta ? e simplu..pentru ca rezultatele trimestriale prevad ca ING va fi marcata de criza financiara, iar analistii bancii se asteapta la pierderi de 500 milioane de euro.. Chiar si CEO, nu-i mai retin numele, declarase ca performantele si intregul sistem al ING sunt sanatoase si puternice,:), dar nici o companie mare nu este imuna crizei financiara..asta pentru ca se extinde din ce in ce mai mult, si majoritatea companiilor incep sa resima efectele negative.

    00
  2. In Romania ING e o banca de fitze. E super scumpa si nici nu e asa de succes. In fine… asta o stiu de una dintre surorile mele care e in domeniu. :-P

    00
  3. pentru online ING ofera cele mai bune solutii dupa parerea mea :) foarte usor de folosit si toti angajatii sunt open-minded. Am fost la BRD si am intrebat de internet banking si se uitau aia ca la maybach-u’ lu beeeecali.

    00
  4. @WebMonkey Land: „v-a urma”? geez

  5. Poate are vreo legatura cu faptul ca valoarea actiunilor lor a scazut la o treime fata de cea de acum o luna?

    00
  6. Au un plus cei de la ING în ceea ce priveşte deschiderea către client (ştiu că asta costă). Se cred în stare să facă faţă recesiunii economice care v-a urma?

    00
  7. ING are o gramada de bani. In ultimul an, numai in America a cumparat firma marishoara de asigurari de pensii, banca online falimentata (imi scapa numele celor doua) plus Sharebuilder. Ideea e ca nu vrei ca toate bancile din lume sa primeasca ajutor, sa isi imbunatateasca Tier 1 ratio, sa isi mentina pretzul actiunilor si ratingul bondurilor, si pe deasupra sa faca achizitii la preturile de nimic din timpul crizei, in timp ce ING (si Olanda in general) sa stea sa se uite
    Riscul e ca miscarea sa fie percepta aiurea in tramvai, precum in postul initial, dar nu cred ca e cazul la ING.
    Un indiciu al disperarii dupa lichiditati e dobinda la depozite. Nici nu va imaginati ce dobinzi SF dadea Wachovia cu o zi-doua inainte de a da coltzul. Din punctul asta de vedere, pot sa zic ca de citeva luni, dupa ce a definitivat achizitiile de care spuneam, ING a lasat-o mai moale, si dobinzile nu mai sint cele mai bune – semn ca ii doare undeva de lichiditati.
    Daca Santander (alt baieti descurcareti) ar primi miine ajutor de la guvernul spaniol sa mai cumpere niste jde banci in diverse parti ale lumii, nu cred ca ar refuza.

    00
  8. @Luci Sandor: Just, nu urmarisem stirile, m-am uitat doar pe graficul pe cateva luni plus pretul de inchidere de vineri (cand a si inceput povestea)

    00
  9. Cam toata scaderea e de cind a inceput povestea cu banii astia si de cind au dat publicitati raportul pe trimestrul 3, cu o gaura superficiala. Daca elimini zilele de miercuri incoace, nu vad sa scada semnificativ mai mult decit Chase, de ex.

    00
  10. ING nu cred că este în vreun pericol. Dar parcă acum poţi să mai ştii…

    00
  11. Ai grija … ca am inteles ca au dat astia de la banci sa poata da in judecata bloggerii, daca le strica imaginea … so …take care!

    00
  12. dau 30 ron fiecărui student care îşi face card. În ideea că o parte din acei studenţi o să ajungă oameni importanţi şi o să se folosească în continuare de serviciile lor.

    00
  13. 1. poti sa alimentezi cardul pana la de la 5 dimineata pana la 11 noaptea
    fata de alte banci un nu poti face asta decat de la 8 la 17

    2. card acceptat la plati prin internet

    3. dobanda de 8% pt suma din cont si nu esti obligat sa tii banii in cont

    4. internet banking cu mai multe facilitati fata de BRD de exemplu

    bineinteles ca mai e loc pt inbunatatiri si la ei , eu am card la BRD si la Banca Transilvania dar astia sunt incomparabil mai slabi decat ING la toate capitolele! Nu stau acum sa detaliez pt ca sunt prea multe de spus !

    00
  14. @Florin – ceva imi spune ca sora ta e fie neinformata, fie dezinformeaza. ING are tot respectul meu si aproape al tuturor clientilor sai. Selfbankul si Internet Bankingul sunt si vor ramane net superioare unor functionare incompetente, lente si sictirite.

    „In Romania [virugla ;) ] ING e una din cele mai apreciate banci. ”
    Si as adauga, din ce citisem recent, singura banca aflata in top 10 al celor mai apreciate branduri din Romania.

    @James – programul este de la 7 la 23. Nu de la 5 la 23. Dar e foarte ok si asa.

    00
  15. @nimeni: Acum e momentul cind se pot incalca toate regulile. Pe timp de „pace”, ajutoarele de la stat sint interzise si/sau privite cu foarte mare suspiciune; dar acum se merge la gramada, ca poate nu se vede. Miliarde se arunca miliarde in banci, in firmele auto, se pregatesc companiile aviatice. Tzarile care vor da ajutoare de stat acum vor pastra un avantaj foarte important pentru momentul cind criza adevarata (aia cu shomaj 25% si/sau inflatie cu doua cifre) va lovi, pentru ca ai lor vor cumpara pe toti amaritii din tzari cu morala si cu regulile-economiei-de-piata-bla-bla-bla.
    Nu e ING complet sigur, dar in primul rind m-as ingrijora de altii care au facut manevre saptamina asta – grecii.

    00
  16. NOU
    #16

    Ținând cont de „antecedentele” pe care le avem cu falimentele bancare în România, cred că nu ar suprinde pe nimeni dacă ar pica încă o bancă, fie ea chiar și ING.

    Pe de altă parte, orice bancă serioasă care vrea să reziste asaltului de retrageri din partea poplației se „aprovizionează” din timp. Până aici este ok, doar că pentru astfel de acțiuni (atragerea de lichidități) băncile se împrumută pe termen scurt și nu vând acțiuni. Apoi, eu nu mă număr printre clienții lor, dar aș zice că în România, ING (banca) are un public/o clientelă aparte, mai selectă să zicem. Adică relativ puțini clienți.

    00
  17. Bancile din Romania au picat din cu totul alte motive – chiar daca nu ar fi fost vreo criza mondiala, Bancorexul tot nu putea sa recupreze creditele preferentiale date prietenilor, fara garantie.
    Si daca va veni vreodata catastrofa (totusi ING este in primele 20 din lume, si caderea lor va fi numai pe fondul unei crize mondiale catastrofice), ING nu sta in cei doi clienti din Romania. Ce fac ei acum in Romania e asa, un fel de operatiune de brand awareness, comparat cu ce fac pe pietele unde chiar scot bani.
    Eu mai tare m-as ingrijora pentru Alpha, PIraeus, OTP si alte asemenea, care vin din piete jalnice, si la care si deschiderea unui ghisheu in Romania e un efort supraomenesc.

    00
  18. programare sociala, ultimele falimente s-au intamplat cand inca ”tranzitie” era un cuvant la moda, iar cei care picau erau alde bancorex, dacia felix, columna si alte inventii 100% romanesti

    00
  19. @luci sandor, eu nu m-as ingrijora pentru nimeni, creez panica :) mai ales pentru unii ca alpha, cu profit anual pe la 100 mil.euro

    00
  20. Alpha a avut profit 460 milioane euro in 2007, iar ING – 10 miliarde. Wachovia a facut 7 miliarde de dolari si nu mai e.

    00
  21. si mai bine. si care-i rata rentabilitatii la alpha? cred ca-s mai eficienti decat aia.sa nu mai zic de solvabilitate, lichiditate… oricum, efort supaomenesc…

    00
  22. a, si de fapt eu vorbesc de alpha din romania, ca acum mi-am dat seama de unde-s aia 460 de milioane

    00
  23. Actiunile ING au scazut in ultimele 12 luni de la 35 euro/actiune la 3,05/actiune.
    S-ar spune ca e mai mult decat o mica problema „superficiala”
    Lucica tati, Alpha e una din cele mai bine pozitionate banci in criza asta, si vorbesc de date cunoscute din sistemul bancar in care lucrez.
    Nu mai faceti analize economice din stirile ce le prindeti in zbor la tv… mai bine uitati-va la badea
    Brand-awarness… geez voi habar nu aveti ce e aia criza de lichiditati.
    Ma gandesc ca si cel mai mare grup de asigurari din lume (AIG) a dorit sa isi sporeasca brand-awarness-ul de a solicitat guvernului federal 85 de miliarde de dolari…
    Daca poplatia se panicheaza si incepe sa scoata banii din depozitele alea mici de sub 20.000 eur, garantate de stat, a doua zi se poate pune lacatul pe sediul bancii indiferent ca se cheama OTP, BRD, ING sau ERSTE.
    Care e culmea crizei financiare?
    Bancile elvetiene au inceput sa ceara ajutorul statului pentru a le salva de la faliment…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube