Unde direcţionaţi cei 2%?

Către institutii care au nevoie. SMURD, Salvaţi Delta, alte ONGuri. Aici aveti o listă de ONGuri catre care puteti directiona cei 2% de pe declaraţia de venit, precum si modul in care o puteti face. 

Mai nou, se pot depune declaratiile si la unele sedii BCR, daca nu vreti sa stati la cozi pe la administratiile financiare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Am auzit eu o statistica conform careia majoritatea banilor au fost directioanti catre biserica sau asociatiile bisericesti. Asta spune multe despre noi ca tara. Vrem sa ne ajute doamne-doamne asa ca bagam un impozit si 3 cruci dupa.

    00
  2. Multam fain pentru informatia cu BCR! Chiar am amanat pentru ca nu am cand sa ajung la AF in programul lor, mi-ai dat o veste excelenta.
    Nu ma intereseaza pe mine ce fac cu impozitele lor „drept credinciosii” dar putem invata ceva mobilizare de la ei in loc sa ne futa grija de inferioritatea lor cetateneasca. Parintii si fratele meu cu familia de exemplu habar n-au de initiativa asta si li se rupe oricum. Daca le spun ca nu ii car pe la Finante ci se rezolva mult mai usor, pana maine am completate 4 declaratii.
    zoso, ai facut fericit un ONG.

    00
  3. NOU
    #3

    Foarte buna ideea celor de la BCR si multumim pentru info. Eu voi directiona spre Ioana, fetita pentru care fac campania sociala. http://www.helpioana.ro

    00
  4. Programatorii (şi handicapaţii) care sunt scutiţi de plata impozitului (nu plătesc cei 16%), pot redirecţiona cei 2%?

    00
  5. Eu mi-am dat cei 2% celor de la SMURD ca nu se stie niciodata cand am nevoie de ei…

    00
  6. Catre Asociatia Bucuresti :-D
    @Luxian nu ai ce sa redirectionezi pentru ca nu ti s-a perceput impozit.

    00
  7. SMURD FTW. Ma bucur ca l-ai pus primu’, si eu am convins cativa sa bage bani in ei :)

    00
  8. Suma e destul de mica, dar conteaza. La un salariu de 1200 vine o suma de aprox 35 ron (din cate am inteles eu).
    Se pot ceda cei 2% din impozit si din cedare drepturi de autor.

    00
  9. La Smurd. Aia care dau bani la biserica sunt dusi cu capu’. Nu au vazut ce bani au preotii. Smurd chiar are nevoie, chiar salveaza vieti. aia cu delta lor sa se certe cu vantu, delta e pierduta .

    00
  10. tot ca si anul trecut, la SMURD.

    00
  11. Eu n-am vazut nicio lista de ong-uri in primul link :-??

    00
  12. eu am donat catre AACAR Horia Motoi, pentru ajutorarea copiilor cu autism. este prima asociatie din Romania care foloseste terapia ABA si care chiar are rezultate foarte bune. la recomandarea unei prietene care lucreaza acolo am facut acest lucru, altfel din cauza lipsei de informare probabil as fi uitat.
    http://autism.ro/

    00
  13. eu voi directiona catre Fundatia Colt Alb pt Protectia Animalelor

    00
  14. anul trecut i-am dat la asociatia „Salvati Copiii”, anul acesta o sa mearga la SMURD

    00
  15. @ihh: cred ca primul pe care il aud ca doneaza catre Protectie Animalelor. zau ca nu inteleg. cand sunt atat de multi copii si oameni bolnavi, in situatii disperate, tu te gandesti la animale?
    si cu semenii tai aia cuvantatori, cum ramane?
    no offence, e doar o curiozitate. :D

    00
  16. Eu i-am dat unui tanar sportiv care cred eu ca promite. la anul ii dau la SMURD. nus daca se mai poate.

    Cu stima

    00
  17. e bine sa donati 2% la  SMURD, da nu uitati ca e mare nevoie de donat sange in spitale

    00
  18. Daca exista o institutie in romania care merita cu adevarat bani pentru ce face, asta este SMURD.

    00
  19. eu i-am „trimis” catre ONG … am un amic ce colaboreaza cu un ONG destinat copiilor cu „dezabilitati”  – cum ii numeste e l(nu mai stiu denumirea, am completat doar cererea tip primita si am facut rost de fisa fiscala)… sincer as da si mai mult, oricum banii aia din impozit fac „pureci” pe la ei … si daca tot platesc o groaza de bani sa stiu ca sunt folositi in scopuri mai umanitare decat „protejarea speciilro pe cale de ne-disparitie din guvern, primarii si spitale”

    00
  20. @Andreea: pentru ca fiecare face ce vrea ca banu’ muncit de el. zau ca nici eu nu pot sa inteleg ce nu intelegi tu. 

    00
  21. NOU
    #21

    Stiu cui as da banii daca as putea directiona 2% din impozit: unui anume club sportiv.
    Dar anul trecut n-am fost angajat si nici n-am avut vreun cistig pe pfa (exista doua tipuri de formulare), asa ca pe moment zic pas.

    00
  22. am fost la sluba duminica si popa a amintit enoriasilor de cele doua procente :D
    credeam c-am nimerit unde nu trebuie.

    00
  23. Inainte sa dati bani celor de la SMURD, aruncati un ochi pe placutele de inmatriculare de pe masinile lor. Apoi o sa va ganditi de doua ori. :)

    00
  24. o sa incerc si eu la BCR

    00
  25. eu i-am dat la Colors, ca e nevoie si de culori :) cred ca fiecare ii va directiona catre cauza la care tine, important e sa nu fie lasati la stat, caci majoritatea organizatiilor stiu mai bine cum sa ii gestioneze :)

    00
  26. Directionez spre Asociatia „SOS Infertilitatea”, care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stimprin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. „SOS Infertilitatea” asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subect-tabu: infertilitatea.

    00
  27. SMURD, ca in fiecare an…

    00
  28. Ovidiu, intr-adevar, Biserica Ortodoxa Romana a atras in 2009 cea mai mare parte a directionarilor a 2 la suta din impozitul pe venit (29% din total) (conform unui studiu GfK Omnibus/ martie 2010 )
    La o distanta apreciabila de procente se situează SMURD (10%), Salvati copiii (9%), Copii in dificultate (6%) si Crucea Rosie (aprox 6%)
    E posibil ca alte cauze sa aiba mai mare nevoie de ajutor, dar cauza in care eu cred este ASER-ul, Asociatia Studentilor Economisti din Romania.

    00
  29. @lecobaur
     
    ce scrie: MAI?

    00
  30. SOS Dogs :)

    00
  31. eu am donaT 2 % asociatiei CONEXIS infiintata in Prahova pentru ca adolescentii si copii sa aiba parte de o educatie serioasa in ceea ce priveste sanatatea lor.

    00
  32. N-am inteles ce face biserica cu aia 2 %…poate ii pune deoparte si construieste o alta biserica ? :D
    Ultima data cand am fost la o biserica din Tineretului cu niste haine pentru saraci,niste doamne distinse de-acolo, ofuscate de tupeul meu, mi-au zis sa nu mai aduc,ca n-au loc pentru asa ceva..si le-am lasat la un cos de gunoi din fata…Mi s-a parut de senzatie faza!

    00
  33. ELSA Bucuresti :)

    00
  34. NOU
    #34

    Chiar ca nu stiu ce face biserica cu 2%. Nu stiu la modul general, ca la mine in cartier, biserica da de mancare la handicapatii ce traiesc in carucioare. Si nici nu ajung cei 2%  pe care i-a primit anul trecut.
    Citesc si comentariul Claudueu Gadea si ii dau dreptate: saracii nostri nu mai au nevoie de haine! Eu lucrez intr-o ONG ce a impartit haine celor ce sunt sub pragul de subzistenta. Am gasit hainele aruncate pe cursul raului. Si atunci ce sa faca voluntarii sau voluntarele de la biserica cu ele?
    Nu vreau sa va povestesc experienta mea cu hainele adunate pentru sinistratii de acum cativa ani. Dupa c am adunat 2 TIR-uri de haine, am platit oameni care sa selecteze mizeriile aduse de romani. Si am gasit inclusiv tampoane folosite.
    Nu vedeti ca nici cersetorii nu mai vor o bucata de paine sau o haina, ci doar bani?
    Asa ca, dati 2% cui doriti. Si nu judecati pe cei care nu au aceleasi pareri ca si voi.

    00
  35. alcoolici anonimi

    00
  36. Salut, eu am in familie un caz cu probleme de sanatatate si am fost ajutat de catre PRO STEM CELL, de aceea am directionat cei 2 la suta catre ei, sunt inca la inceput, dar acei oameni stiu ce vor sa faca acolo, fapt ce ma determina sa ii recomand tuturor… https://www.prostemcell.ro/

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube