Trăiască statul care mi-a tăiat copacul!

Serverul pe care locuieşte zoso.ro se află într-un datacenter în Bucureşti. Eh, periodic, pe strada asta se mai face o lucrare, asta însemnând săpat un şanţ, asfaltat, tăiat un copac, din astea. Chestiile astea se finalizează, invariabil, cu tăierea cablurilor de curent sau de internet care alimentează acest datacenter.

Eh. Eu plătesc statului impozite căcălău. Cu banii plătiţi în 2008 îmi luam un Logan. Cum ajută statul Zoso SRL să îi plătească aceste impozite? Trimiţând nişte dobitoci să taie cablurile. Şi muiştii dobitoci le taie ca şi cum ar fi ale mamei lor, fără să le pese şi fără să ţină cont. Azi au tăiat un copac şi au tăiat şi fibra de internet. Deci nu au tăiat copacul şi acesta a căzut, din greşeală, peste cabluri. Nu nene! Au băgat drujba până în cabluri! Că nu le pasă! Că nu le taie nimeni salariile când fac prostii. Că durează doi ani să te judeci cu primaria să îţi plătească despăgubiri!

Da, plătiţi impozite statului. Că merită!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Nu! Statul nu trimite dobitoci !
    Statul plateste o firma de dobitoci cu o caruta de bani plus comisionul licitatiei ! Iar dobitocii vin si fac ce vor muschii lor ca oricum banii vin de la stat. Are grija ala de a luat comisionul sa atribuie si la anu contractul cui trebuie!

    00
  2. De aia nu reuseam sa te accesez…

    00
  3. festivalu „pom bun”?

    00
  4. Aceeasi de la postul anterior? S-au prins ca-i pui pe blog si de-aia au taiat cablul.

    00
  5. Mda…
    Asta imi aduce aminte de 2 profesori cretini (din liceu) pe care i-am invatat putina fizica.

    00
  6. de-asta e preferabil un host extern (UE), chiar daca e cu 1 s mai incet la incarcare. parerea mea umila si neavizata.

    00
  7. Lol! Intamplator stiu firma care-ti face hostingul(firma de internet de cartier), iar acest data center de care vorbesti este intr-un bloc de apartamente din sectorul 3. Eh aseara, a fost furtuna mare in Bucuresti, copaci rupti, inundatii and shit. Acum nu vreau sa iau apararea nimanui dar Rosalu care se ocupa de salubrizare face treaba buna iar care sta in sector stie plus ca sun foarte multe zone verzi in acest sector, iar copaci din abundenta printre blocuri.
    Nu ai cum sa invinovatesti statul ca baietii de la Synco au intinse cablurile prin copaci, prin spalatorii, prin vecini ca orice retea ordinara din Bucuresti.
    Iar acum scuze daca pica copacu din cauza furtunii si trebuie taiat ca prezinta pericol si aia au cablurile prin el cine-i devina…? Si RCS-ul avea problema asta dar au rezolvat-o ingropand firele.

    00
  8. Sa inteleg ca acum esti pe varianta de back-up? sau au legat fibra asa repede?

    00
  9. Aceeasi chestie a patit-o clientul meu ieri. Prima reactie cand am aflat de outage, fara sa stiu cauza – „fie au taiat fibra din greseala, fie a furat careva cablul”.

    00
  10. 7000 euro (un logan) x 100 / 16 = 43.750
    43.750 / 12 = 3 645 euro/luna veniturile brute ale lui zoso :)

    Ca tot era o enigma pe aici.

    00
  11. @rumbu…Unde mai pui ca omul a bagat si ceva cheltuieli, se duce lejer in 5000…rezonabil

    00
  12. Daca ma intrebi pe mine, un data center care se respecta are cel putin doua conexiuni de net independente si care nu sunt „montate” prin aceeasi pomi :)
    My 2 cents.

    00
  13. sau ai putea sa-ti faci un mirror la site… in caz ca pica unul ramane celalalt fara probleme… si daca iei 3-4 servere din astea in retele diferite de cartier… slabe sanse sa pice toate de odata… parerea mea.

    00
  14. hmmm…poate totusi copacul a cazut de la furtuna?

    00
  15. Aia de la data center daca tot vorbesc de redundanta si SLA-uri, ar putea sa nu-si mai traga fibra prin copaci.

    Ma uit prin Pipera, cand sapa unii la strada si e totul muci, nu vine unul sa-si bage fibra prin pamant, ei tot pe copaci se bazeaza.

    Apoi parca doar dupa ce-au terminat ceilalti de asfaltat le place lor sa vina sa sape din nou un sant in care baga doar tuburi, ca firele tot in ceruri sunt.

    00
  16. Nu sunt de vina cei care taie cabluri si nici statul ci cei de la firmele de net care trag cabluri noaptea,ilegal, fara a anunta primaria de chestia asta pt ca ar trebui atunci sa plateasca si care primarie nu are pe harta retelelor de utilitati cablurile respective.

    00
  17. NOU
    #21

    Nu are treabă cu statul… așa fac și idioții din privat.

    Când stăteam în vechiul apartament, luam netul dintr-un apartament în altul cu un cablu UTP întins pe afară, prins meseriaș și invizibil de țeava de gaze, cotit și întins perfect, să nu încurce și să nu se vadă.

    Ei, cablul ăsta la un moment dat trecea pe la balconul unui vecin al meu. Cumva cablul meu era prins într-un colier chiar de cornierul de la geamul vecinului. Vecinul ăsta nu avea nici o treabă cu firul meu. Dar când au venit meseriașii să îi pună termopane, nu i-a interesat că firul meu era prins într-un colier de plastic, ușor de desfăcut. Nu nene, au tăiat firul fără jenă. Că de ce trecea pe acolo?

    Mă rog, am recablat iar 20 sau 30 de metri de cablu cât o fi fost și am rezolvat problema.

    Peste încă un an, vecinul ăsta a vrut să repare terasa de deasupra unui balcon al lui. Cablul meu trecea, evident, întâmplător pe acolo. Meseriașii au venit, au văzut cablul (era prins în coliere de țeava de gaze, aia galbenă de este la 2,5m de jur împrejurul blocului) și au dat cu lampa cu gaz și mi-au ars/topit cablul. Rămas brusc fără net (jucam ceva online și făceam ceva important) am investigat de ce nu mai am net. Am scos capul pe geam și i-am întrebat pe cei doi gigei ce plua mea fac acolo. Că cică pun smoală pe acoperiș. Păi bine, dar cu cablul meu ce ați avut, că nu vă încurca și nu vă stătea în drum, nu avea treabă cu izolația voastră și era prins de bara de gaze. Păi, da, dar cică au dat întâmplător cu flacăra și s-a ars, asta e, le pare rău. Cum puii mei să dea întâmplător cu flacăra pe țeava de gaze?
    Le-am dat două oale de apă în cap până au apucat să sară de pe acoperișul omului.

    00
  18. Poate ma insel. Dar iti spun ca acel data center este intr-un bloc, fara acces stradal. Fibra o au trasa peste blocuri, prin gradinile blocurilor, si prin coronamentul blocurilor. Nu ai cum sa ajungi la ei altfel, nu au linie de stalpi. Iar acum ca asociatie de locatari, sesisez primaria, ea vine si imi face treaba. Acum presedintele, administratorul, si toti care reprezinta asociatia daca nu au incheiat un contract cu firma cam poate sa faca ce vrea. Tie, daca stateai la casa cu curte, nu ti-ar fi placut ca sa vina unu si sa-ti traga fibra pin coronamentul copacilor din curte, fara o conventie un acord scris, in sec 2 eu luam cuterul si o faceam franjuri. In contractul de V-C a unui apartament i se da si o suprafata de teren aferenta, si acele curti sunt proprietatea comuna a locatarilor. Cat despre alte zone care tin de primarie, scoli, aleile dintre blocuri aceeasi problema: ai contract cu ei? NU!? Pa si nu te plange…fii fericit ca nu iti iei amenda.

    00
  19. o mica corectura *coronamentul copacilor* :D scz.

    00
  20. Tot intamplator stau pe langa SYNCO. A fost naspa azi noapte. Craci, vant ca la balamuc, alarme, ploaie. RDS-ul a mers OK. Romtelecom a mers OK. Ceea ce inseamna ca redundanta lui SYNCO nu e asigurata nici prin RDS si nici prin Romtelecom ;)
    Nu poti invinovati statul pentru asta. Dar o poti face pentru dobitocul care toporizeaza fibra optica pentru ca nu stie ce e aia. Pentru ca regulile sunt, dar nu sunt impuse.
    Pentru ca romanul nu isi asuma efectele actiunilor sale.
    Asa cum spui, ideea ca nu i se intampla nimic in nicio situatie persista in capul fiecaruia si-l apuca o incurabila durere de maciuca. Si, de aici, impozitele noastre se duc pe canal. Canalul de la maciuca.

    00
  21. Măcar ştiu acum de ce nu mergea blogul…

    00
  22. Iti dai seama ca acum jumatate din cititori calculeaza cati bani ai facut tu anul trecut ? :))

    00
  23. @carbon14: stii cum e: Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. In loc sa faca si ei asa, stau sa calculeze :P
    ps: felicitari zoso pentru veniturile realizate anu’ trecut !

    00
  24. Zoso tata nu te supara dar nu ai dreptate.In primul rand fibrele optice din intreg bucurestiul agatate pe stalpii de iluminat public,care stalpi nu sunt destinati pentru a sustine cable nu indeplinesc nici un fel de norme de protectie.Ca sa nu mai spun de aspectul dezagreabil pe care il are intreg orasul cu km. de mate in aer.Daca acea fibra se afla in subteran si este instalata corect din pct. de vedere al tehnologic,adica canal de cable plus tub protector plus semnalizarea de rigoare,atunci cel care din greseala iti taie tie cablul atunci cand sapa la radacina copacului nu are nici o vina.

    00
  25. Fara copaci ar fi un oras deprimant. Ar trebui totusi mai multa atentie din partea celor care ii ingrijesc. Nepasarea unora de obicei o platesc altii. Asa e la noi.

    00
  26. ooooo… si eu sunt la fel de fericita ca tine sa platesc impozite. mai ales ca statul nu face nimic pt mine. nici acum, cu o problema strigatoare la cer. mai bine nu citeam postul ca m-am enervat :D si-s ardeleanca 1000%.

    00
  27. Trebuia sa-si bage cablurile prin pamant daca tot sunt mari afaceristi, da din cate vedem alti bajetasi de cartier cu pretentii de firma de top.

    00
  28. Autorule
    da la voi in sat ( acolo unde traesti ) cablurile stau agatate prin copaci ?

    00
  29. Ce treaba are statu cu o firma care se ocupa de colocatii? Una doua, hop statu e de vina,WTF!?!?!!

    00
  30. @fanel si altii: retelele de cartier sunt OK. Daca nu existau pe piata aveam cu totii de ales intre cei trei mari: RDS, Romtelecom si UPC, cu serviciile lor asa cum erau la inceputul anilor 2000. In plus pune in balanta si pretul, si serviciile si intervalul de timp in care isi remediaza problemele. Plus faptul ca sunt toate firme 100% romanesti.
    Pentru fibrele si diversele cabluri de pe stalpi, nu te grabi sa dai vina pe operatorii telecom. De-abia de cativa doi ani a inceput sa fie preocupata primaria de treaba asta si au facut in asa fel incat UTI sa puna in practica mizeria aia de netcity, care nici acum nu a ajuns intr-o forma finala.
    Cat despre RDS si ingropatul fibrei lor, daca sapi un pic (pe net, nu te speria) o sa afli ca le-a fost foarte greu sa realizeze asta legal si au preferat sa o faca ilegal. De fapt gurile rele spun ca RDS are extrem de putine autorizatii si aprobari pentru infrastructura, chiar si pentru reteaua 3G.
    Da’ e usor sa stai pe coada ta, pe net moca x luni de la RDS (sau altii) si sa ii arati pe altii cum se dau „afaceristi”.

    00
  31. Intr-o tara cu legi normale, demult ar fi zburat definitiv miile de km de cabluri trase exact cum spunea cineva mai sus, noaptea, fara nicio aprobare. Ca na „unul in plus nu se simte”. Astia suntem, astia vom fi. La toate nivelurile, in toate domeniile. Suntem niste „descurcareti”.
    Dar ce legatura are statul cu nea Nelu si Lulu care fac prostii si mai taie niste cabluri (ILEGAL trase, bag mana-n foc)…chiar nu inteleg. :-))
    Obama-i de vina ca am avut diaree dupa ce-am mancat un burrito la un targ de prin South Carolina? Nu, nu e el de vina. Oricate conexiuni am face. Pt ca putem face. :-))) Americanul plateste impozite, statul subventioneaza fermele, vasile-s crescute cu prafuri, statul plateste inspectorii care nu-si fac treaba, si nu verifica reteta secreta a burrito-ului respectiv…in concluzie, da, statul e de vina. Si FMI. Si masonii. Mai ales masonii. :-D

    00
  32. Vasile=vaCile. :-)))))

    00
  33. @janel: Asa e, tu-le muma in cur de corporatisti.

    Io de cand ma stiu, ma dau pe net prin rdsrcs, romtelefon sau astral….retelele de cartier au ajuns tarziu la mine in bloc sau pe strada si pana sa ma mut eu la ei deja se vandusera RDS-ului si ce rost avea sa ma mai mut :))).

    Cu totii ar trebui penalizati pentru mizeria de cabluri incolacite pe stalpi in tot orasul;)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.