Responsabilitate. Pe internet.

Ce am învăţat din întâmplările de ieri?

Ca oamenii încă nu realizează că blogul lor e public. Şi că ceea ce scriu acolo e perceput în varii feluri. Am spus-o de câteva ori în public şi pe blog, am atras atenţia şi unor oameni în discuţii face2face, nu scrieţi lucruri de care să vă fie ruşine. Nu vă apucaţi să debitaţi tâmpenii crunte, pentru că la un moment dat cineva va găsi blogul vostru şi îşi va forma o părere despre voi pe baza a ce scrieţi. Viaţa oferă multe surprize.

Blogurile personale ale oamenilor din companii nu sunt personale. Avertismentul “părerile exprimate aici sunt ale mele şi nu ale companiei la care lucrez” nu are nici o valoare. Absolut nici una. Pentru că 90% din oamenii care vă citesc sau vă urmăresc pe twitter o fac nu pentru că aţi avea ceva interesant de spus (şi aici îl avem pe Gusti Roman exemplu perfect), ci pentru că lucraţi pentru compania X sau Y. Şi am un exemplu bun de tot. Nimănui nu i-ar păsa despre ce crede Octavian Costache. E doar un gog care a făcut siteul Divertis acum 10 ani şi a creat un site pe care l-a vândut Neogen. Neinteresant. Unde lucrează el? La GOOGLE?!?!? Ah! Trăiţi dom’ Costache, aveţi o scamă pe haină!

Oamenii sunt laşi. Majoritatea consideră că e ok să înjuri pe cineva sub protecţia anonimatului, dar când sunt confruntaţi cu faptele nu îşi pot asuma ce au spus. La fel ca turnătoria pe vremuri. Nu e nimic în neregulă să porcăi pe cineva, dar dacă se află şi eşti în pericol să rămâi pe drumuri e nasol de tot. Culmea e că majoritatea retarzilor care fac asta nu se gândesc deloc la consecinţe. Dar deloc.

Dar, în schimb, e ok să mă ameninţe cu violenţa fizică. Pentru asta au curaj!

Oamenii sunt proşti. Atât de proşti încât nu ştiu foarte bine ce fac şi cu cine au de-a face. Şi poţi afla uşor cine sunt şi de ce. Şi le poţi face probleme la serviciu. Spre exemplu, un băiat care comentează pe aici a avut nişte puseuri de inteligenţă vizavi de ce campanii derulez eu pentru vodafone, concluzionând că atât eu, cat şi ei suntem de rahat. Problema era că el lucra la orange. În două minute aş fi putut face un articol de genul “gigel dela orange înjură vodafone”, cu nume şi ipuri, să aibă şefii motiv să îl cheme la şuturi în fund.

ps: la rugămintea unor oameni, o voi scuti pe ana militaru de nişte mui meritate, dar trebuie totuşi să îi explice cineva că nu e ok să aud la fiecare trei luni că mă muşcă de fund prin agenţii. nu e ok din motivele de mai sus.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. a o lua pe ana militaru de la muie e ca si cum ai lua-o pe ana militaru de la muie. adica inadmisibil. mai ales cu ciorapeii rosii…

    00
  2. …da’ ce-ai bre, cu Anișoara?
    Mai vorbește și ea… ce vrei, e democrație!
    …te legi și de Vivi… și mai și pui poza mea pă interneț… să mă știe lumea…
    :(

    00
  3. TU ZICI : ” nu scrieţi lucruri de care să vă fie ruşine ” DAR TU DEBITEZI ASTA
    „Gen cei de la Vodafone, care îi furnizează informaţii şi îl pun să înjure concurenţa, lucru relativ grav pentru un jurnalist. Să mai aduc aminte de farsa orange-upc?” FARA SA TE INFORMEZI DACA ESTE ADEVARATA SAU NU.

    00
  4. NOU
    #5

    nu sunt momentaL in parametri,cele zise despre vivi sunt o „gluma” amicala nu?

    00
  5. Degeaba ii avertizezi, ei nu asociaza internetul cu realitatea. Sa vezi dupa ce ii arzi pe cativa cum o sa invete bunele maniere. Si prin cativa ma refer la cei care nu sunt retarzi total.

    00
  6. bravo zoso de asta intru eu pe blogul tau ca dai posturi bune!

    00
  7. In vremuri grele foamea nu mai are nic o lege a bunului simt :d

    00
  8. Din pacate acesta este adevarul, si inca numai o parte a lui. :( Lucrurile sunt cu mult mai grave: scrii o ironie, o aluzie, o poanta absolut clara pentru un om matur si format intelectual. O gaseste un pusti de 15 ani, o ia in serios, da link la inca 3 ca el, te link-uiesc si te bolduiesc, ce prost e asta gogule, si cand alt gog neatent si grabit cauta despre tine pe net sa vada ce si cum, daca sa intre in combinatie cu tine sau nu, ce sa vezi? esti de rahat.

    00
  9. Draga Vali, a intreba agentiile care cumpara publicitate pe bloguri:

    – cum dracu’ au facut de nu au post la tine pe blog,cand de la tine ar fi trebuit sa inceapa (pentru ca indiferent cat de mult ne iubim noi doi, ai si trafic, si influenta pentru un anumit segment)
    – cat de mult conteaza in perceptia generala ca tu, intamplator sau nu, spui fix pe dos decat toti ceilalti

    nu inseamna ca te musc de fund, pisi mic.
    Inseamna ca intreb agentia cum de a reusit sa te ocoleasca sau de ce nu a finalizat negocierea, pentru ca, luand un exemplu la indemana, a fost mult mai convingator ce ai scris tu despre „fetelor, ce poate face machiajul pentru voi” decat toate zecile de posturi kilometrice de la toti ceilalti.

    Atata. Mult succes cu blogul.
    Si data viitoare sa nu ma mai ierti, nu merit atata bunavointa :)

    te pup, pisi

    00
  10. Found Ana Militaru on Facebook. God, she’s ugly.

    00
  11. ana, ti-am explicat pe email ce era gresit in abordarea aia.

    in plus, nu e vorba numai de aia si tu stii bine

  12. ma gandesc la nivelul de bun simt al unora care posteaza comentarii…
    jenant

    00
  13. Nu se spune degeaba ca mama prostilor este mereu gravida….

    Problema nu este ca sint prosti, probleme este ca traiesc in lumea lor aparte si nu sint constienti de efectele actiunilor lor in lumea reala. Pentru multi dintre ei internetul si lumea reala sint doua lumi distincte, paralele, care nu au nici o tangenta… ei bine, nu mai este asa demult. :D

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube