Jurnal de criză #11

Încă unul care s-a sinucis de frica ratelor, lasând, ca un curajos, povara pe umerii soţiei. Barbat adevărat, nene, care nu fuge de greutăţile vieţii!

Un alt român sadea avea 800 lei salariu şi îşi făcuse repede două credite. Când a aflat că salariul îi va fi ajustat, a luat-o pe câmpii.

Cred că ar ajuta mult să fie dezvăluit în ştire şi ce şi-au cumpărat vitejii de banii aia. Aşa, lumea tinde să dea vina pe bănci. Altfel ar suna “Dan Popa, de 27 de ani, şi-a luat pe credit un Q7, deşi muncea ca faianţar la Romstal pe 2.000 lei. Pentru că nu mai putea plăti ratele şi era în pericol de a pierde maşina, faianţarul s-a sinucis”.

"De asemenea, se manifesta un trend potrivit caruia multe dintre companii folosesc momentul pentru a concedia angajatii neperformanti sau neadaptati culturii companiei", arata rezultatele analizei bpv Grigorescu.

Şoc, groază şi ciorapi murdari! Cine şi-ar fi închipuit că buruienile vor fi ejectate cu prima ocazie? Sau, mai nasol, cine ar fi crezut că vom ajunge să muncim ca să nu ne pierdem locurile de muncă? HUO!!!

Bonus: papagalul preferat la tabloidelor, cel căruia ta-su i-a lăsat 60 milioane de euro moştenire, bani pe care i-a tocat în 3 ani cu toate parapantele, se declară neatins de criză.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Faiantar specialist pe armani, ca altfel ne-am face cu totii faiantari la salariul ala :)

    00
  2. cata dreptate ai! cand am facut credite sa pun gresie, faianta si parchet, nu stiam c-o sa ma-mbolnavesc un pic, asa cat sa fiu pensionat cu 5 mil pe luna… si nevasta cand a facut credite sa tragem apa si canalizare nu stia ca e bugetara… uneori ai dreptate, uneori, musca-ti limba!

    00
  3. Aici e diferenta intre oameni care cred ca sunt singuri cu toate problemele lor si cei care sunt credincioasi adica cand apare vreo problema care nu o poate rezolva indreapta privirea la Dumnezeu si acolo in cameruta lor se roaga intens pentru problema sau problemele respective.Domnul Isus Hristos este viu si ia seama la rugaciunile celor credinciosi si sinceri.Oameni buni nu suntem singuri pe aceasta planeta.Treziti-va.Nu sinuciderea este o solutie,ci rugaciunea la Domnul Isus este singura solutie adevarata si sigura.O spun din propie experienta cu Dumnezeu.Treziti-va si chemati-L pe Domnul Isus la voi….

    00
  4. opulența a devenit o caracteristică definitorie a românului. Pacat că la cea mai mică greutate,caracterul slab iese la suprafață. Consider că în mare este vina fiecăruia,dar și a societății care ne-a obișnuit să fim tratați după ce părem a fi și nu după ce suntem cu adevărat.

    00
  5. @Cosmin
    1. Economia nu duduia., numai tampitii puteau crede asa ceva, era o umflare bazata pe creditare, adica Gigel vindea terenul sau din Cuca macaii cu 400k de euro lui Sandel, apoi cumpara o casa de 500k de euro de la Marinica (ce mai e 100k euro in plus la 400?), care Marinica a vandut casa sa isi ia un Q7 de 30k de euro, apartamentul lui Sandel de 200k euro pt. copiii sai si pt. el inca un apartament de 250k. Daca poti sa intelegi.
    2. Pui bani la ciorap si stai cuminte pana cade piramida.
    3. Asigurarile de viata nu platesc nimic daca te sinucizi, deci banca nu recupereaza nimic, iar sotia e raspunzatoare legal pt. plata creditului
    4. A picat piramida

    00
  6. Decat sa traiesti fara Q7, mai bine nu….parerea mea!

    00
  7. Dă-i în pm de proşti. Altceva îmi sare în ochi din ştire: primăria Ploieşti are 1600 de angajaţi. Nu vi se pare IMENS de mult? E vorba doar despre un oraş, nu întreg judeţul. Şi câţi mai sunt la regiile locale, filialele locale ale instituţiilor centrale ş.a.

    00
  8. or fi si oamenii cam prosti, dar si toate bancile implicate au fost extrem de ticaloase la faza asta. trebuia umblat cu mai multa grija la gradul de indatorare al celui care cerea credit, dar nu a fost deloc asa. daca acum 15 ani creditul se acorda foarte greu , in urma cu 4-5 ani creditul s-a cam dat pe „ochi frumosi”…

    @bucur: fraierul trebuia sa spuna rugaciunea inainte sa se imprumute ca un idiot, caci astfel poate ii venea mintea la cap, nu acum, cind nu mai poate plati!

    00
  9. 1. Economia duduie
    2.Ce fac? ma alatur grupului de „tampitii” aia care si-au facut o rata mai maricica, dar desi salarul meu a luat-o la vale nu imi trece prin cap asa ceva.
    3. Nu a lasat nici o povara cu ratele pe umerii sotiei, pentru ca la mai toate creditele banca face o asigurare de viata, astfel … daca se arunca unul de pe pod, banca recupereaza valoarea creditului de la asigurator, mai putin dobanda,
    4. Economia nu mai duduie.

    00
  10. am rate sa va dau si voua daca vreti si nu ma plang, banii i-am investit intr-o afacere care nu a mai mers odata cu criza si asta e, capul jos, muncim mai mult si o sa ne platim si ratele.
    P.S. Am o placere cand ma suna „recuperatorii”: „n-am doamna! n-aaaaaam!
    Totalul ratelor mele pe luna nu depasesc 600 de lei!

    00
  11. Ce faiantar castiga 2.000 lei noi?:P

    00
  12. „Încă unul care s-a sinucis de frica ratelor, lasând, ca un curajos, povara pe umerii soţiei. Barbat adevărat, nene, care nu fuge de greutăţile vieţii!”

    Cu astfel de pareri n-ai ce cauta la varful piramidei vectorilor de opinie. Lasa psihologia pentru altii. Vezi daca nu cumva ti-a luat cineva vreo poza de pe blog fara sa citeze sursa.

    00
  13. Las’ ca e bine. Cu ocazia asta au inceput si bancile sa mai miste, timid, insa de bunavoie pe ici pe colo cate un comision sau cate un fragment de dobanda si in favoarea clientilor „valizi”. Ce-as vrea sa vad un sistem de creditare cu dobanda variabila in functie de risc, sa nu isi mai permita faiantaru’ care lucreaza pe 2 sticle de vodka sa ia credit ieftin pentru plasma – iar corporatistu’ care isi vede casa pe lumina naturala doar 2 luni pe an sa aiba parte de cea mai buna dobanda atat la credit cat si la depozie, de cele mai mici comisioane plus acces la servicii bancare speciale. Visez prea mult?

    00
  14. NOU
    #14

    De criza sunt dati afara si oameni buni, pentru ca depinde si de cat de golan care a ajuns pe banii de la mamica si taticu’ businessman e seful sau patronul.

    00
  15. zoso, apropo de punctul 1, mi se pare că dacă titularul creditului moare, indiferent de circumstanţe, ratele le plăteşte firma de asigurări, nu familia.

    00
  16. Cum sa te sinucizi din cauza datoriilor…

    00
  17. „E simplu – divort – trecut totul pe numele sotiei . si nu mai platesti nici o banca! Eu asa am facut – si uite ca nu au ce sa-mi faca! Sper sa-mi urmeze exemplul alti 1milion de tineri ;)” asta e un comentariu la a 2a stire :|

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.