Animale care ar trebui băgate în cuşcă

Dacă ii rupea ursul o mână, cine era de vină? Gradina Zoo sau autoritaţile?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Am fost la Zoo si, vai tu, ce m-am ras !

    00
  2. Pacat ca n-ai surprins si un accident…. mare pacat.

    00
  3. Mitici… ce sa le faci? Au scapat din jungla la munte…

    00
  4. … trebuia sa faci rost si de reactia angajatorilor in momentul in care vizionau imaginile, after de event. Degeaba 36 sau 37 de camere instalate la zoo daca nimeni nu le monitorizeaza.
    Dar in Romania, dupa arhivarea imaginilor, cineva devine statistica.

    00
  5. Garduletul ala mic rosu cu alb ar trebui electrificat.

    00
  6. Si dupa se duc si dau in judecata statul si toate insititutiile ca n-au stat cu ochii pe ei.

    00
  7. Ce dobitoci! nu ursii, evident; paznici nu sunt pe-acolo?

    00
  8. Inapoiatii s-au mai si filmat! Proastele alea rad cu gura pana la urechi de faptele de vitejie ale retarzilor care dau bere la ursi prin gard.

    Pacat ca n-am vazut si o mana trasa in cusca, a aluia care le dadea bere, sa vezi ce mai radeau proastele dupa aia.

    00
  9. Traiasca gibonii transilvaneni care put a civilizatie!!! Vreau sa aud ca de fapt sunt din Moldova!:D

    Va rog!:)

    00
  10. Nu am rezistat mai mult de un minut, acum sa stiti ca pot fi si ardeleni, nu trebuie sa surprinda pe nimeni.

    00
  11. Bă nene, noi de ce plm avem grădini zoologice? E destul de clar că încă n-am atins gradul de civilizație necesar să avem așa ceva. Ne batem joc de niște animale care n-au nicio vină, pentru că foarte mulți tâmpiți ar trebui să vadă animalele doar pe Animal Planet.

    Pe de altă parte, ăla ce pla mea căuta cu berea înăuntru?

    00
  12. Fucking rednecks ! :)

    00
  13. Ce dobitoci! Ar fi meritat cioara aia sa-i futa ursul una peste ochi de sa vada stele verzi.

    00
  14. @cineva: erau cam bronzati, cred ca de la soarele puternic care i-a batut in cap in timp ce veneu la munte…pe vagonul de tren, ferind sarma. Asta-i valabila doar pentru tine, nu am nimic cu moldovenii, doar cu prostii, indiferent de unde se trag.

    00
  15. Ce te mai agiţi? Nu vezi ce bere bea?
    Ce mă miră pe mine e că tipul avea spray de gură :D

    00
  16. Dupa accent sunt ardeleni get-beget. Asta conteaza mai putin. Conteaza ca responsabilii gradinii zoologice nu intervin. Retarzi sunt peste tot, dar abunda acolo unde autoritatea nu se face simtita.

    00
  17. and they said there will be blood but this is nothing more than lies and deceit.

    00
  18. NOU
    #19

    ce retardati

    00
  19. Din cate vad eu ei sunt suedeji pardon oameni de etnie roma , chiar imi pare rau ca nu ia rupt o mana , sunt satul de dinastia care sufera de nebagare in seama si de cocalarism…

    00
  20. P’astia de ce nu-i lasa fara maini?

    00
  21. Doamne sfinte , oamenii astia gandesc ??!?!?!

    00
  22. cand traiesti intr’o tara de rahat cum este romania, nu ar trebui sa te mai mire nimic. a zis cineva mai sus ca ar trebui electificat gardul ala rosu cu alb. a zis o vorba mare

    00
  23. După vizionarea clipului de mai sus iau ca pe o ştire proastă decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia medicul Naum Ciomu nu mai are dreptul să opereze. :(
    @Webdesign Adriana: mai reciteşte de câteva ori textele de pe propriul site, înainte de a comenta despre alţii cât de retardaţi sunt.

    00
  24. zoso, recunoaşte, ţi-ai cumpărat şăpcuţă de tractorist şi ţi-ai lăsat ciocuţ, tu erai ăla din video ! glumex

    00
  25. Abia astept sa apara saptamanal cate o stire de tipul: *turisti* atacati de urs in Bucegi.

    00
  26. cade-i-ar mana in cacat, Neumarkt ma? astia nici bere nu stiu sa bea

    00
  27. Pai si sa nu te bucuri cand vezi ca ii bate politia pana ii lasa lati? Doar ascultandu-i iti dai seama ca nu-i duce capul nici cat pe ursii aia…aici animalele sunt ei. Si totusi, parca jignim animalele.

    00
  28. asta e un posibil concurent la editia de anul acesta a premiilor darwin.
    cat de prost sa fii sa te distrezi pe seama unui animal?

    00
  29. Ce răi sunteți toți! Toți, fără excepție. Parcă ați fi un consiliu al bătrânilor înțelepți, care judecați faptele nesăbuite ale celor mai tineri. Doamne-ferește de gura lumii!

    PS unde mai pui că urșii sunt mult mai sociabili decât leii, dată fiind și înfrățirea lor milenară (sau seculară) cu românii/dacii, dovedită și de obiceiurile de colindat din timpul sărbătorilor de iarnă la români. Urșilor le plac românii, tot așa cum Schnauzer-ilor uriași le plac copii. Și leul acela sigur avea ceva personal cu fetița aia. Nu-i plăcea de fața ei, sau s-a gândit că nu i-ar strica o operație estetică. Păcat că uitase de anestezic.

    00
  30. Nu stiu ce gaseau ei atat de amuzant in faptul ca bea ursul bere, sau manca pufuleti, dar tare mi-ar fi placut sa-l fi agatat pe unul dintre ei.

    00
  31. si eu am scarpinat ursii de la zoo brasov pe spate.se puneau ei saracii cu spatele la gratii si era orgasmic pentru ei sa fie scarpinati,bineinteles a fost un risc asumat.

    00
  32. Solutia sta in a invata animalelel sa foloseasca arme de foc.

    00
  33. @krossfire
    Cea mai bună soluţie ar fi să îi bage pe ei în cuşca. Măcar aşa ar trăi şi animalele liniştite.

    00
  34. Acuma pe bune, ce se întâmplă aici n-are nici o treabă cu ce s-a întâmplat cu fetița. Ăștia, adulți, puteau bine-mersi să-și dea seama de starea animalului. Oricât de imprevizibile ar fi, sălbăticiunile ăstea dau și ele mai întâi niște semne că le nemulțumește ceva, nu atacă dintr-o dată. Dar o fetiță de cinci ani ce să vadă?

    Și ce tot insistați că sunt stresate, dacă nu le-ar place berea ar mai bea-o? Că poate nu le face bine, deși nu cred (acum depinde câte serii de vizitatori le dau așa să bea), e altceva, dar stresate nu sunt.

    Sunteți ca niște bărbați care cât ați fost mici nu v-ați jucat niciodată cu focul, și-acum îi criticați pe cei care au făcut-o de parcă ar fi o crimă să te joci cu focul. Sunt foarte puține incendii care pornesc de la joaca cu focul a copiilor, mai puține decât cele din neglijența adulților. Dar aici nu se poate vorbi de aceeași neglijență a adulților decât în ceea ce privește copii. Adulții pot să anticipeze un comportament agresiv al animalelor, copii nu.

    Zău, ați exagerat rău la situația asta.

    00
  35. Cusca ar fi trebuit sa fie invers.. un fel de „invert selection” in PS.

    Nici nu are rost sa dezbati problema asta, video-ul nu lasa loc de interpretare.

    Ce imi sare in ochi din pacate e spatiul pe care il au niste ursi de 300 kg – vreo 60 mp (give or take). Absurd. Oricum o duc lux fata de ce am vazut la Balvanyos acum vreo 2-3 ani – un urs la fel de mare pe un 5×5. Pur si simplu bataie de joc.. tara p*lii. Pardon. Oamenii p***i.

    00
  36. @ezertor Problema nu e ca putea sa le faca rau retardatilor, zburau niste pene negre pe jos, ci agresiunea si umilirea unor animale in captivitate.
    Intrebarea „daca nu le-ar placea bere ar mai bea-o” ma face sa cred ca intre tine si cei din film nu sunt mari diferente, sunteti specii cu mult inferioare unor ursi captivi.

    00
  37. Daca tot au riscat sa-i dea ursului bere, macar sa-i fi dat o bere buna si potrivita (Ursus, spre exemplu), nu pis*tul ala de Neumarkt (chiar daca are reclama la metrou) :D

    00
  38. hm…imi vine ideea sa inventez o gradina zoologica in care gratiile se deschid aleatoriu , brusc, la anumite intervale de timp . Cine are colti mai mari sau picioare mai rapide …castiga.

    00
  39. astia ar trebui bagati in cusca sa vedem si noi cum arata adevaratele animale

    00
  40. Idioti exista peste tot indiferent de zona. Insa ca sa le fac pe plac celor care arata cu degetul… astia sunt intr-adevar ardeleni, prima generatie nascuta in Brasov. Mama si tata au venit cu ,,sarma” sa lucreze la fabrica.

    00
  41. Un sniper ceva B4.6 sa ii impuste careva, va rog! Pe aia din afara, de dupa gard.
    Cu stima

    00
  42. Superb! Cat imi place sa vad frustrarile din oameni si explicatiile „savante” ale ardelenilor „get-beget” ca de fapt aia sunt veniti din alte zone. Sunteti buni de studiat si voi, nu numai gibonii din video……

    Se vede civilizatia voastra in clip!;).

    O zi faina.

    00
  43. NOU
    #44

    Prostia e a lor şi vina a jandarmeriei sau a celor care păzesc grădina zoologică pentru că nu i-au amendat.

    00
  44. Bucuresteni.
    Poti avea pretentii?

    00
  45. Dă-i în spumele mării… înapoiați cu adevărat…vorba lui Grecu… sunt peste tot papagali din ăștia…

    00
  46. parca am mai vazut filmul! l-ai gasit pe net sau pe un site din Brasov?

    00
  47. Pt toți speriații de bombe:
    Animalele sălbatice, fie și cele din sălbăticie, nu ăstea din grădinile zoologice care sunt hrănite de oameni, nu atacă decât foarte rar și în condiții excepționale oamenii, chiar dacă le e foame. Nu o spun eu asta, era un documentar pe National Geographic care a descris și o întâmplare din India, de acum câțiva ani. În zona respectivă tigrii nu prea aveau destul vânat în natură, și dădeau târcoale gospodăriilor odată cu lăsarea serii, pt a fura din animalele pe care oamenii dintr-un mic sat le creșteau pe lângă gospodării (aveau un fel de case pe stâlpi, chiar dacă erau pe uscat, nu e vorba de locuințe lacustre; și animalele le țineau legate de stâlpii caselor, fără un gard, de-asta puteau tigrii să le „fure”; de capre parcă era vorba). Într-o seară însă, sub privirile îngrozite ale mamei, un tigru a luat o fetiță de vreo 5 ani cu el (după ce a omorât-o rapid, sărind la gâtul ei și secționându-i părți vitale din gât – artere și esofag parcă), totul petrecându-se în câteva secunde, sub 10. Să-i fi fost tigrului mai foame? Nu, așa cum s-a aflat, era foarte întuneric și fetița stătea pe vine, în aceeași postură în care stau și maimuțele ce fac parte din meniul tigrului. Chiar dacă tigrul are ochi ageri și vede bine noaptea, foamea l-a făcut să nu stea să se convingă ce fel de animal e cel pe care-l atacă, maimuță sau om. Dar dacă fata aceea era în picioare nu ar fi fost atacată.

    Un alt documentar văzut nu mai știu pe unde arată cum niște cercetători au intrat până la brâu într-o apă în care mișunau rechini care se știe că, dacă prind un om sângerând în larg, îl mănâncă. Ei bine, rechinii se învârteau printre ei (printre picioarele lor mai exact) fără să-i muște. Și era vorba de o specie foarte agresivă de rechini!

    Cum știu că de bloguri nu mai aveți timp să aruncați ochii pe National Geographic, ce să se ceară de la voi? Îmi pare rău că n-am timp să găsesc documentarele respective pe YouTube, pt că probabil credeți că le-am scornit eu!

    Dar de ce oare aveți toți o atitudine atât de uniformă cu privire la ce fac cei din clip? Oare chiar așa, chiar gândiți la fel? Voi probabil ați fost niște mici înțelepți la vârsta aia! De gura voastră… până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, cam așa ați fost aici.

    Hai să vă arăt de ce, să vă simțiți un pic umiliți, deși asta ține de natura umană și n-ați avea de ce să va simțiți așa, dar oricum având în vedere și probele pe care le-am dat mai sus cu privire la comportamentul animalelor, bine n-o să vă vină.
    Căutați pe YouTube „Obediance to authority experiment”. E un experiment clasic în psihologie. Cel mai bun e acesta (1:47 min) privit de la 0:50 min. Ideea e că oamenii se vor conforma ordinelor sau sfaturilor care vin de la o autoritate, chiar dacă sunt ilogice sau prostești. Aici, Zoso e autoritatea, el vine cu o părere personală subiectivă, și voi îl urmați ca oile. Și de ce 99% aveți aceeași părere? Avem un alt experiment clasic care ilustrează situația. Căutați pe YouTube „Group Conformity Experiment”. Sunt multe clipuri, cel mai relevant e acesta (2:41 min). Credeți că în clipurile ăstea două sunt americanii proști? Nu, același lucru îl fac peste 90% din cei care participă la un astfel de experiment, indiferent de nație! E specia umană proastă! Bineînțeles, fac și eu parte din ea, dar cunoscând aceste lucruri am putut să acționez mai corect în situația asta, susținându-mi până în pânzele albe punctul de vedere, chiar dacă restul au altă părere.

    Și apropo de felul în care îi considerați voi pe ăia, de atitudinea de naziști arieni pe care o aveți voi vizavi de aceste „animale” bipede din clipul de la zoo. În acest (YouTube 6:27 min) experiment psihologic au fost puși niște actori să imite o situație în care un străin agresează o fetiță mică pe stradă, pt a vedea cine reacționează. Ca să fie clar că bărbatul nu e tatăl, fetița striga în continuu „cineva să mă ajute, ăsta nu-i tati”. Am pus link-ul să pornească pe la 1:56, când spune (în engleză) că au trecut ore până să sară cineva în ajutorul fetei. Aici nu era ideea că uite ce oameni sunt americanii, și că noi românii suntem mai cu inimă, mai săritori, ci care sunt persoanele care au sărit până la urmă în ajutorul fetiței. Două din cele 3 sunt ceea ce voi ați numi cocalari americani. Și în ce-i privește pe cei din clipul de la zoo, de unde știți că ar sta nepăsători într-o astfel de situație? Nu aveți o atitudine de lipsă de toleranță extremă, de ură și dispreț exagerat pt niște oameni care n-au făcut cine știe ce? Ăia din clip vi se pare că sunt totuna cu cocalarii care sar din jipuri să bată pietonii că nu trec strada mai repede? Nu e exclus, nu? Dar hai să condamnăm omul din start, nu? Băi ce lucru grav sau prostesc au făcut ei, au dat bere la urși! Și pt cei care spun că erau în pericol, și pt @Grecu de mai jos: Nu erau în pericol nici dacă nu era nici un gard, din motivele pe care le-am spus mai sus, și datorită faptului că urșii la momentul respectiv îi priveau ca pe niște parteneri. Asta pt că urșii sunt omnivori și chiar le place berea. Că nu e bine că li se dă e altceva, aici era vorba dacă sunt sau nu ăia în vreun pericol. E aceeași situație cu cea în care te duci într-o cușcă cu pitbulli insuficient dresați pt pază, „înarmat” fiind cu fleici de carne. Le dai pitbullilor și te lasă în pace, nu te mai mușcă. Deci ce motiv ar fi avut urșii să-i atace pe cei de mai sus dacă nu erau deloc garduri, puteți să spuneți? Pe de altă parte, bineînțeles că nu ar trebui să fie permisă intrarea cu mâncare/băutură pt animale, dar în cazul ăsta, ăia n-au făcut nimic periculos.

    Ca să nu mai fiți speriați de bombe și să nu vă mai tremure chiloții când vedeți un leu, căutați pe YouTube „hugs with lions” (fără ghilimele). O să găsiți o grămadă de situații în care diverse feline mai mult sau mai puțin sălbatice, inclusiv lei fioroși se alintă ca niște mâțe cu oamenii. Cele mai frumoase clipuri sunt acesta (0:40 min) și acesta (1:28 min) Desigur că-i leagă ceva anume de oamenii aceia, dar oricum atunci când animalele sălbatice atacă oamenii nu e din simpla cauză că nu au stat departe de animal sau că vezi-doamne au trecut de barele de protecție, ci pt că l-au enervat cumva, sau în cazul fetiței din România a confundat-o cu un animal, din cauza staturii mici. Sau fetița mică nu știa ce face și l-o fi zgâriat sau i-a băgat mâna în ochi, enervându-l. Animalele ne deosebesc de alte animale mai mult după statură decât după față.

    Animalele sălbatice atacă deci fie dacă te apropii prea mult de cuibul lor în care sunt pui, fie dacă le enervezi, sau dacă le tai drumul stând în calea lor, sau dacă te bagi peste ele când se reproduc, sau dacă te confundă cu prada lor naturală, sau dacă ești rănit și miroși a sânge. Deci, dacă te întâlnești întâmplător cu un leu prin Africa, fară să ai arme la tine bineînțeles, și singur fiind, nu în grup (când ai șanse și mai mari de supraviețuire), atâta timp cât nu te ghemuiești ca o maimuță și-ti păstrezi postura verticală, leul nu te va ataca în 99% din cazuri. Valabil cu orice fel de animal sălbatic.

    @Grecu: ai reușit să aduni in extrem de puține cuvinte niște enormități incredibile, doar din dorința de-a demonstra în ce fel sunt eu. Vrei să zici că există vreo explicație logică și care să nu frizeze penibilul pt:
    1) „Problema nu e ca putea sa le faca rau retardatilor” Citește ce-am scris mai sus (dacă te ține IQ-ul să urmărești o argumentație atât de lungă, nu orice prost poate), nu ar fi avut motive. Și animalele au nevoie de motive, nu e vorba doar de instinct orb.
    2) „agresiunea si umilirea unor animale in captivitate” ?!?
    -agresiunea: uită-te în dicționar și apoi spune-mi de la ce minut:secundă se vede în acest clip un act de agresiune asupra urșilor!
    agresiune=atac brutal, acțiune care primejduiește echilibrul și integritatea unui sistem viu (dexonline). Eventual prezintă tu o altă definiție, dar dintr-o sursă autorizată, nu din burtă.
    -umilirea: aici ești și mai confuz! Prima variantă, improbabilă: crezi că urșii se simt umiliți. Ești sigur? Putem dezbate dacă urșii se simt sau nu umiliți, dacă insiști! A doua variantă: stabilim că sunt umiliți luând în calcul ce știm noi oamenii că presupune un act de umilire. Pt asta trebuie să înlocuim virtual animalul cu un om și să ne gândim dacă acel om s-ar simți umilit în acea situație. Oricum, și posibilitatea asta e penibilă. Dacă ai altă variantă luminează-ne!
    3) faptul că mi-ai luat fraza din context? Oricum, lăsând miștoul ieftin la o parte (că de ceva inteligent nu ești în stare), fraza „sunteti specii cu mult inferioare unor ursi captivi” e penibilă și ea, trasă rău de păr.

    00
  48. Eu la-s fi pus sa ii dea bere ursului cu biberonul de la 20 cm. de botul lui.
    Atunci sa vezi ce ii pierea rasul, fu**la-s in nas.

    00
  49. Ezertor, tu stii ce inseamna sa dai alcool unui animal? Ai idee ce efecte poate sa aiba alcoolul asupra unui animal? Puna mana si foloseste-ti IQ ala de geniu, cauta cu „goagle” efectul alcoolului asupra animalelor.
    Ai iubit vreodata un animal? Ai avut un caine, o pisica, o rama, un soarece, un papagal ca si tine? L-ai dat vreodata alcool sa bea, ca le place?

    Ursii e posibil sa nu se simta umiliti, dar tu ca persoana ce a invatat sa scrie cu diacritice si are IQ de geniu nu te simti umilit ca om de ce fac aia in film? E o intrebare retorica nu-i nevoie sa raspunzi. Stiu raspunsul, ai face ca ei pentru ca esti ca ei si nici n-ai bunul simt sa ramai la documentarele tale de pe NG…

    00
  50. @Grecu: ai înțeles ca cucu-n gură, ai mari probleme cu logica!

    Mai pe înțelesul tău, dacă eu spun că ești în siguranță într-un penitenciar de maximă securitate, printre „descreierați”, dacă reușești cumva să le faci mereu rost de coca, tu înțelegi că eu susțin cât de bună e cocaina pt ei???

    Analog aici, eu nu spuneam că le face bine și că trebuie să le dai pt că le place, ci că în situația din clip urșii nu i-ar fi atacat pe ăia nici fără gratii, pt că le-au dat ceva ce le place. E grea logica, nu?

    00
  51. Ce animale idioate!!! Ursii in schimb, foarte frumosi.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube