Adobe lanseaza CS5

Suparati ca acum cativa ani au fost prosti si au neglijat Apple, care acum le-o da la bot, Adobe lanseaza Creative Suite 5. Care nu face nimic in plus fata de variantele precedente, doar cere mai multe resurse si costa mai multi bani.

Need PhotoShop Light!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. au imbunatatit photoshopu. restu, nu stiu. da e posibil sa nu fie cum zici tu.

    00
  2. Cum nu face nimic? Ia uite ce content aware scale. :D

    Măcar de n-ar avea atâtea bugs ca CS4…

    00
  3. E un filmulet pe YouTube cu ce poate CS5 https://youtube.com/watch?v=otAbvtiabeY

    Mie mi se pare cam SF chestia asta cu content awareness.

    Pentru chestii light mai folosesc un fel de Photoshop online, care se misca destul de decent.

    00
  4. La cum sunt educati consumatorii, tot ce-i nou este perceput ca fiind mai bun.

    De aia pana si un amarat producator de sampon isi promoveaza produsul cu formule de genul „noul sampon cu nu stiu ce”.

    Amuzant este cand un produs este promovat cu ajutorul unei pisuleli pe vechea versiune. Acum imi vine in minte o reclama la o vopsea de par care are in scriptul reclamei ceva de genul „Noua vopsea de par de la cutare: acum fara amoniac, deci fara par distrus”.

    Pana atunci, era cu amonica, deci cu par distrus, nu?

    00
  5. Eh, stie sa reconstruiasca imagini. :)

    00
  6. Trebuia sa apara o noua versiune. Asa merge treaba. Putin schimbat designul si cam atat. Oare cat o fi costand?

    00
  7. **Content aware fill, scuze.

    00
  8. @zoso cred ca photoshop light = elements…

    00
  9. Eu prefer de multa vreme produsele Corel deci subiectul ma lasa rece. Dar intr-adevar foamea e mare ;)

    00
  10. Este intr-adevar revoltator sa vezi cum se chinuie micii intreprinzatori din Romania, mai ales de-a lungul unei astfel de crize economice precum cea pe care tocmai o traversam, ca sa obtina Adobe Creative Suite de pe torrente.

    @Zoso: Photoshop Elements?

    00
  11. NOU
    #11

    @Darius: are și intelligent software sistem? :))

    00
  12. sunt foarte multe chestii noi in cs5 . Cel putin in photoshop am vazut vreo 6 chestii super tari , care usureaza foarte mult munca . O chestie foarte buna mi se pare optiunea de a elimina lens flare ul din imagine . Nu sunt chestii revolutionare , insa sunt optiuni extrem de folositoare . Iar chestia cu Content aware fill mi se pare extraordinara , pentru faptul ca sunt pasionat sa fac imagini panoramice , de dimensiuni considerabile .

    00
  13. Daca vrei sa tai niste poze si sa dai Autolevels, nu a avut sens sa-ti pui nimic de la PS 5.0 in sus! :-)
    Dar cu noul Adobe CS5, din ce am vazt pana acum ca poate in plus, e posibil ca in viitor sa nu mai fie valabila nici o „proba foto” in vreun proces; nu mai spun de paparazzi, care isi vor putea face meseria stand acasa. LOL :-)

    00
  14. 1. Are muuulte chestii in plus
    2. Nu costa mai mult (Apropos, unde anume ai vazut preturile?)
    3. Lansarea nu are legatura cu Apple ci face parte din ciclul normal de productie. Nu vad legatura intre cele doua subiecte.
    3. Daca vrei doar crop si autolevels nu esti in publicul de photoshop. Utilizatorul de PS e cel care retuseaza fotografiile de prima pagina.

    00
  15. NOU
    #15

    Corel no1

    00
  16. hai să fiu un pic rău: Ionut Staicu (care ce-i drept știe bine html si php) nu știe nici măcar să analizeze un GIF amărât. Care n-are cum să-și schimbe sensul de rotație după un timp, pt că de fapt e compus din 34 de frame-uri care se repetă în fiecare secundă. Bine că știe care-i treaba cu CS5…

    00
  17. ce face omu pt banI!

    00
  18. Sincer… habar nu am in secunda asta cum sa iti raspund la intrebarea cu „de ce sa fac upgrade” pentru ca 90% din detalii sunt ascunse chiar si in intern. Un raspuns complet si documentat pot sa iti dau maine probabil. Evenimentul de lansare e abia diseara. Daca vrei sa vezi transmisia live o gasesti aici: (incepe cam in 2 ore).

    De-asta si intrebam unde ai vazut preturile. La versiunea anterioara Amazon a rupt embargoul, dar acum nu le-am vazut inca pe nicaieri.

    00
  19. explica-mi de ce as face update la ps cs. de control.

  20. bine cu nu cunosc nimic din acest subiect si sunt clar pe dinafara. :)

    00
  21. @MyAdobe:

    https://www.adobe.com/creativecloud.html

    Adobe Creative Suite 5 Design Premium

    Deliver innovative ideas in print, web, interactive, and mobile design.
    Learn more

    * Preorder US$1,899
    * Upgrade from US$599

    Adobe Creative Suite 5 Web Premium

    Redefine the extraordinary in web design and development.
    Learn more

    * Preorder US$1,799
    * Upgrade from US$599

    Adobe Creative Suite 5 Production Premium

    Use high-performance production tools to create engaging content.
    Learn more

    * Preorder US$1,699
    * Upgrade from US$599

    Adobe Creative Suite 5 Master Collection

    Design and deliver across media.
    Learn more

    * Preorder US$2,599
    * Upgrade from US$899

    00
  22. simplist e ca trecerea de la seria nikon dxx la un d300s. chestii ce iti maninca cam o ora dureaza acum 5 minute si la o calitate extrem de buna. resursele in plus cerute la platforma hardware nu sunt decit pt a te juca natural cu 5gb de imagini in memorie, fara sa simti ca sistemul moare, fara sa puna win-ul sau mac-ul sa se streseze. daca la cs3 la cs4 strimbai din nas ca nu are sens sa faci trecerea acum efectiv se simte update-ul atit in workflow cit si in calitatea produsului finit.

    00
  23. De facut nu stiu exact ce va face, dar se lauda:
    https://youtube.com/watch?v=NH0aEp1oDOI

    00
  24. Photoshop nu e un program pentru publicul larg iar cei care il folosesc la adevarata capacitate fac intr-adevar multi bani din asta, ca si capabilitati a lasat de mult in urma concurenta. E inutil sa-l critici pentru faptul ca a devenit masiv, uneltele de genul ala sunt motivul pentru care se face upgrade de la o versiune la alta si multe nu le poti gasi in alta parte, cei a caror munca este usurata de astfel de unelte nu gandesc ca tine. Iar faptul ca tu pui problema asa arata mai degraba ca nu ar trebui sa-ti pui problema deloc :P chiar nu esti din publicul tinta

    00
  25. @zoso: scuze ca ma bag… dar daca eu imi fac foarte satisfacator treaba cu versiunea precedenta de software inseamna ca nu trebuie sa fac upgrade.

    Daca am nevoie de alte functionalitati pe care le ofera o alta versiune chiar si de la alt producator, atunci folosesc instrumentul care ma ajuta.

    Probabil ai vrut sa zici ca nu aduce nimic nou… pentru tine.

    00
  26. @MyAdobe, preturile sunt pe site. http://www.adobe.com. Poti face precomanda.

    @Zoso, daca nu iti aduce nici un beneficiu, inseamna ca nu e pentru tine. Un designer sau un photo maniplator care foloseste programul zilnic, sunt sigur ca vede beneficiile si il doreste. Defapt aduce cateva inovatii care fac munca mult mai usoara.

    00
  27. Pai preturile sunt deja pe adobe.com la store, dar nu mi se par chiar atat de scumpe. 1500 de euro pentru cs5 design standard e un pret mai mult decat decent.

    00
  28. legat de cs5 am o maaaare curiozitate: oare acobatul pro mănâncă tot peste 1,3 gb spațiu pe hard?
    este exemplu de manual cum poți strica o unealtă altă dată excelentă. nu m’ar mira să aflu că i’au pus și player video în versiunea asta.

    00
    • @al_core: esti rau. acrobatul a fost mereu un program futut. imi aduc aminte ce nervi aveam cand printam in pdf niste documente. murea cand avea el chef si nu mai p[ornea decat cu reinstall el sau reinstall windowsul.

  29. Ca flash developer, eu abia astept cs5-ul. Codez pentru android, pot sa scriu aplicatii p2p, text layout framework (imi place sa ma joc cu dizainul unui site) , autofill pentru actionscript (cam tarziu, adobe…..), iti ia variabilele din clasele custom, nu mai trebuie sa ai 23498234 de clase deschise ca sa nu le incurci. Fun stuff. Si mai are si alte chestii dar probabil nu le voi folosi pentru ca nu am de ce.

    00
  30. In Photoshop chiar am vazut niste chestii interesante,noi. De exemplu, reconstruirea imaginilor sau alcatuirea unei panorame din franturi de poze.

    00
  31. Pai si numai pentru chestia aia cu redimensionarea cu mentinerea elementelor pe care le alegi merita upgrade-ul. Acuma ma rog, fiecare cu ce are nevoie. De acum doi ani de la prezentarea algoritmului de seam carving mi-am zis ca e o chestie faina de avut – si acum se pare ca PS5 are algoritmi mai buni. Daca folosesti PS-ul doar pentru brightness contrast si alte alea, da, nu merita upgrade-ul.

    00
  32. InDesign poate îîîîn sfârşiiiit cu CS5 să pună un titlu pe două coloane. :)

    00
  33. content aware face toti banii ;)

    00
  34. @zoso: acolo era de vină driverul de pdf virtual printer (bine, și ăsta tot de adobe era făcut). eu nu’l foloseam niciodată, printam postscript și cu distiller’ul îl făceam pdf. e drept, munceam mai mult dar eram sigur de rezultat.

    00
  35. @zoso: ah, să nu uit: ai zis uindous? puah! :)

    00
  36. @Arhi – Sa inteleg ca daca nu platim reclama ca Microsoft soft-ul Adobe e bun de downloadat de pe torente nu? Cum se aplica ce ziceai aici cu ce zici mai sus?

    00
  37. Cine naiba mai instaleaza prostiile astea de CS145… Nu-s facute decit sa ia banii la fraieri. Un „feature” nou si gata, lansam un nou pachet de 45 de GB la 2000 de euro. Dar e CS5 are un nou unsharp mask si multe altele (adica nimic).

    Nu mai vorbit ca tot Creativity Suite a devenit un mare rootkit, in concordanta cu practicile tot mai suspecte ale marii companii Adobe, care nu e capabila sa faca un Flash player pe 64 bit.

    Mi-e scirba de marea firma Adobe. Abia astept sa treaca google cu Youtube pe HTML5, sa scap si de ultima relicva Adobe de pe sistemul meu.

    00
  38. @T0m: sterge-ti scarba. Flash player pe 64 bit exista deja.

    Exista si optinuea de upgrade.

    Deci daca ai achizitionat de pe torente versiunea precedenta platesti frumos 2000 de euro.

    00
  39. Da ? Citez:

    „Adobe Flash Player is not supported for playback in a 64-bit browser. However, you can run Flash Player in a 32-bit browser running on a 64-bit operating system.”

    Am incheiat citatul. Iar cu upgrade-ul… Nu e nici ala tocmai ieftin. S-au cam invatat sa mulga vacuta. Ii arunca un brat de fan si o prind cu ugerul bombat.

    Probabil ca lucrezi pentru Adobe. Detest firmele care-mi baga tot felul de installere si de aberatii fara stirea mea in sistem. Imi insulta inteligenta.

    Si nu, n-am luat photoshop de pe torrente, fiindca folosesc Gimp.

    Iar pe final, sa nu ne amintim cu ce se ocupa Adobe acum citiva ani, citez din nou:

    „•The welcome screens (these things) in some Adobe apps include a Flash SWF file that loads current news, special offers, etc. These requests hit Adobe.com servers and are logged, like regular browser-based traffic, by Omniture.
    •Adobe Bridge embeds both the Opera browser and the Flash Player, both of which can be used to load Adobe-hosted content. These requests are also logged.
    •Adobe apps can call various online resources (online help, user forums, etc.), and those requests are logged.”

    Hence the loathing… Daca intelegi.

    00
  40. @zoso: da, Acrobat a fost mereu un program futut pentru ca nu iti printa in PDF. dar asa cum a spus cineva, nu el era de vina. Anyway… ceea ce vroiam sa spun este ca Acrobat este un program excelent. Iar versiunile anterioare erau briliante. Pentru cei ce aveau nevoie. Pentru cei ce printau era doar un soft de cacat. :)

    00
  41. @T0m: nu am nici o legatura cu adobe, personal nu am cumparat produsele lor ci doar angajatorul meu pentru mine.

    citeste

    Intre timp Adobe a cumparat Omniture. Dar mereu era posibilitatea de a dezactiva welcome screen.

    Ref la FP 64 bit, credeam ca il folosesc deja… dar era doar un beta.

    Ce nu inteleg eu, este de unde cantiatatea asta uriasa de venin la tine. Ai nevoie de instrument? Nu? Mergi pe drumul tau si vezi-ti de treaba.

    Du-te la Apple sa-ti zica nenea Jobs ce ai voie sa instalezi si ce nu.

    00
  42. Cristi, sectiunea de comentarii e facuta ca sa-si expuna parerea si cei care au o problema cu un produs, nu doar cei care-l venereaza. Aici nu e miscarea Flower Power.

    N-am Mac si nu mi-as lua nici daca ar fi ultimele sisteme de pe lumea asta. Am o problema cu sistemele proprietare, la fel cum am si cu softul care ma spioneaza.

    Si stai linistit, ca nu-s agitat deloc. Venin ? Nu musc :)

    Daca infierezi un pic un produs pe internet, lumea te si vede stind la calculator, smulgindu-ti parul din cap si injurind printre dinti in timp ce musti cu nervi dintr-un croissant. Probabil ca asa ma vedeai tu :)

    Eu am adus argumente in sprijinul a ceea ce am spus si imi sustin punctul de vedere. Un pachet scump, care iti face sistemul vraiste si care te spioneaza. Flash pe 64 bit e in stadiul proiect, Adobe Reader a devenit un bloatware infect, slava Domnului ca exista alternativa.

    In concluzie, o firma care se pisa pe tine si-ti da foc pentru profit. Am voie sa nu-i las, nu ? Ce fac altii e treaba lor. Multumesc.

    00
  43. E bine ca fac astia avioane dar nu sunt in stare sa faca flash player pe 64 de atatia ani. Sunt curios daca o sa aiba „macar” propriul lui sistem de operare, cum le sta bine produselor Adobe…

    00
  44. Exista Photoshop veryLight, se cheama Paint.NET ;) https://www.getpaint.net/download.html

    00
  45. Ba daca ar durea prostia ce s-ar mai vaita unii dintre voi! Cum dracu sa spuneti ma ca CS5 nu aduce nimic nou? Mai puneti mana si documentati-va inainte sa scrieti tampenii pe net. Unii spun ca nu au schimbat mare lucru, voi ce va doriti practic? Nu este oare normal ca de la o versiune la alta un soft sa adauge niste imbunatatiri, voi ce a-ti vrea sa se schimbe tot codul ca sa fiti voi multumiti?
    Pentru cine stie la ce foloseste Photoshop si il utilizeaza apreciaza imbunatatirile aduse restul macar abtineti-va sa mai cartiti pe net ampixu.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube