Exemplu de posesori de carnet de şofer

Cred ca Politia ar trebui sa demareze o campanie sau sa existe o brosura pe care fiecare proprietar ar trebui sa o primeasca atunci cand isi cumpara o masina. Aveti o conserva cu 80CP, nu va angajati in depasiri periculoase! Nu aveti roadster!

Pe capcaunul cu Aveo l-am pescuit pe serpentinele de dupa Predeal. Ma tineam departe de el, ca am vazut cum conduce. Nu ca ar fi doar el de vina in situatia de mai jos. Dar ca idee, uneori si aia nevinovati au vina lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

100 comentarii

  1. cred ca stateam si eu si admiram spatele tirului mult si bine :)

    00
  2. Ai este o gluma de masina.
    Te faci praf in ea.

    Problema este ca din cauza unui astfel de dobitoc inconstient se blocheaza iar drumul si sute de oameni vor pierde timpul asteptand pe drum din cauza unui care se grabea sa ajunga cu 3 minute mai devreme.

    Personal fac multe drumuri la Tg-Jiu (deh nascut acolo) pe Valcea si am facut testul.
    Daca merg tare, fortez depasirile, alerg masina si nu am mila de motor fac 3:45h.
    Daca merg normal (nu neaparat legal dar safe) fac fix 4:10.

    Se merita sa imi risc viatza mea, a familiei si a fetitzei mele pentru 25 minute in plus?

    00
  3. ce cretin… mi se pare mie sau la secunda 8 chiar il atinge tirul ?

    00
  4. Vezi daca dai filme cu imbuluciti. Lumea se mobilizeaza…

    00
  5. ai ceva cu soferii. as vrea sa te vad pe tine cum conduci. mergi cu viteza legala tot timpul?

    00
  6. Poate ca soferul kamikaze a baut Sprite inainte de a se urca la volan, si incerca senzatii tari.

    00
  7. @anticalofilul: una este sa mergi legal si alta este sa mergi safe adicatelea sigur.

    00
  8. Iti trebuie niste „balls” ca sa faci asa ceva! Sincer, in locul lui ma postam linistit in spatele tirului si conduceam linistit pana aveam suficient spatiu sa fac depasirea!

    00
  9. @always CG: am inteles asta, dar Zoso da tot timpul exemple gen „asa nu” despre soferi si voiam sa stiu daca el respecta regulile de circulatie by the book

    00
  10. @Arthur: nu are balls…este doar inconstient si nu stie sa conduca :)….problema este ca te trezesti cu un cercopitec din asta in fata si sa vezi atunci distractie

    00
  11. fiecare are vina lui

    00
  12. @ always CG
    +1 pentru luciditate și maturitate. ar fi bine să fie cât mai mulți șoferi așa

    00
  13. Mie mi s-au muiat picioarele cand am vazut… si am 10 ani de soferit pe soselele patriei, credeam ca am vazut destule.

    00
  14. Plin de d’astia. Se poate ca si asta cu Aveo sa fie o specie ca si „skodarii”. No offence dar pe bune ca sunt specie de soferi. Cel putin unu din 3 detinatori de automobil mai sus mentionat o dau in bara lejer cand e vorba de „cat de tare sunt eu un trafic”. Nu mia departe de un cretin pe vechiul drum de mare (era autostrada pana la Drajna) care probabil voia sa arata celor doua purtatoare de gaur din masina i cate de mascul alfa e el. Stiti curba aia de la Catelu’ ? Aia mica si a dracu’. E, acolo s-a gasit sa depaseasca ditamai tiru’. Na, or avea si astia un inger ca nu venea nimic pe contrasens. Ma rog, aia a fost cea mai penbila dintre toate. Si guess what? Pe autostrada mergea lejer cu 140. L-am urmarit special. Probabil obosise, ca isi facuse numarul.

    00
  15. Nu va imaginati ca omul este plin de tupeu sau ca este un sofer atat de experimentat incat isi permite.

    Nu, el e doar prost si inconstient… plus ca aia nu e masina…

    00
  16. Nu conteaza masina, cred ca si cu Hummerul daca era, se facea varza daca nimerea in tirul de pe contrasens

    00
  17. In principiu nici daca ai Porche nu trebuie sa intri in depasiri periculoase tocmai pt ca depasirile respective sunt periculoase. Nu vad diferenta de a muri in depasire intr-un Aveo sau intr-un Porche…sau in Porche depasirile periculoasesunt mai putin periculoase?!

    00
  18. La cati idioti sunt pe soselele din Romania, asa ceva nu te mai surprinde. Cand vezi ca mii de carnete (asta doar oficial) au fost suspendate pentru ca s-au luat pe mita…ce sa te astepti de la modul lor de a conduce.

    00
  19. NOU
    #20

    Nu inteleg de ce va luati toti de tipul cu Aveo. Doar pentru ca un ratat cu un camion nu a reusit sa-si pastreze banda?

    00
  20. ar trebui sa ii multumeasca soferului TIR-ului pe care il depasea si multi sa priceapa ceva din reactia acestuia din urma.

    00
  21. @ Andrei Grigoras ai dreptate…linia e intrerupta deci si Politia apreciaza ca se poate depasi acolo…safe.

    00
  22. Partial sunt de acord cu Andrei. Cretinul din camion (urasc soferii de camion care nu au reglate oglinzile laterale si daca esti intr-o masina mai mica ai sanse mai mari sa-ti fata ochiul mintii decat masina) intra cu jumatate de masina peste axul drumului. Partea proasta e ca nu-mi dau seama daca avea timp sa depaseasca presupunand ca nu l-ar fi oprit camionul. Una peste alta nu m-as fi bagat in depasire acolo fiind curbe una dupa alta. Diferenta intre muritu in Aveo si Porsche e ca in Porsche aceeasi distanta o parcurgi relativ mai repejor decat cu Aveo.

    00
  23. Daca il lovea camionul ala era cel mai tare subiect de stiri de la ora % pe o saptamana:))

    00
  24. @dragos – ba pe dracu sa multumeasca;
    1 la mana tirul putea sa incetineasca macar un pic, mai ales daca a vazut ca e prea prost ala si sta paralel cu el si in curbe
    2. la mana, cand a tras de volan deja caveo ala era aproape in dreptul cabinei, deci mai avea doar cateva secunde si termina depasirea…mai ales daca ala incetinea cu 3km/h.

    Parerea mea e ca tiru nu l-a vazut, doar a taiat curba, asa cum a facut si curba anterioara. Doar ca acu masina era in unghiul lui mort si nu a vazut-o.

    Sa te avertizeze si pe tine un tirist tragand volanul spre tine cand esti in unghiul lui mort, sa vedem cat de absorbanti sunt chilotii de pe tine.

    Altfel, prost de rupe ala din Caveo…

    00
  25. Si totusi am sentimentul ca TIR-ul i-a salvat viata… L-a fortat pe bou sa se retraga si, trecand pe banda cealalta, l-a facut pe cel ce venea sa reduca viteza…

    00
  26. @Cristi.O depasire periculoasa e periculoasa indiferent de masina.Exprimarea:”nu va angajati in depasiri periculoase! Nu aveti roadster!” da impresia ca daca ai roadster o depasire periculoasa e mai putin periculoasa, iar atunci daca e mai putin periculoasa ea nu mai e periculoasa…do you get it? :D

    00
  27. astia si-o merita clar

    00
  28. NOU
    #30

    Astea sunt cele mai nasoale situații, când cel pe care îl depășești nu te lasă și ține morțis să îți arate el că nu e cazul să te grăbești. Șicanări de genul ăsta în care accelerezi atunci când mașina din spatele tău încearcă să depășească și atunci când te urci peste el doar pentru că ai mașina mai mare sunt cele mai nesimțite.
    În primul rând crești nervozitatea șoferilor și în felul ăsta sunt mai predispuși la accidente, pentru că nu acționează lucid.
    Apoi de regulă când unul se grăbește, mai bine îl lași să se ducă pentru că poate are un motiv serios. Chiar dacă nu are un motiv serios mai bine îl lași să se ducă, pentru că poate nu e normal la cap săracul și se știe că nu e bine să te pui cu astfel de oameni.

    Mă rog, nesimțirea șoferilor de tir e cea mai mare, pentru că ăștia își și permit.

    00
  29. kudos to TIR driver!!!

    unde TIR = autoutilitara :)

    00
  30. daca observati ala cu tiru taia banda si inainte de depasire deci era pe val omu. Si nu este tir, este o autoutilitara condusa de un idiot ca si ala care mi-a intrat pe sens in weekend cand mergeam spre Cheia.

    00
  31. Un dobitoc, cert.
    Dar sa fim sinceri -nici aia nu era viteza reala care se vede din clip.

    00
  32. Daca toti spuneti ca ati condus atat de mult pe soselele patriei, ar trebui sa fiti mai rezervati si sa revedeti filmuletul cu atentie. Doar dragos si bubu au sesizat ce era de sesizat, dupa parerea mea desigur. Si nume ca cel cu autoutilitara (nu e TIR, for fuck’s sake!!) a intrat intentionat pe banda stanga pentru a ii potoli elanul aluia cu aveo, care desi avea vizibilitate zero, s-a gandit el sa faca pe grabitul. Daca priviti atent, o sa vedeti ca autoutilitara schimba banda exact in momentul in care ii apare in poza animalul galben (camion), salvandu-i astfel probabil viata baietzashului (si el adunand inca o bulina alba pe lista aia de sus :) ). Veti spune ca asa ceva e prea mult pentru soferii nostri, sa aiba grija de ceilalti participanti la trafic…dar unii chiar fac asta. Nu de putine ori am vazut tiruri care prin exact aceeasi manevra au salvat destule vieti. Nu de mult, pe drumul dintre deva si arad (pe care daca il stiti, atunci sunteti si voi nervosi in legatura cu foarte putinele locuri in care poti depasi legal coloanele de tiruri) am intalnit un tirist care mi-a salvat mie odata viata si apoi a altor 7-8 nervosi cu masini mult mai puternice ca trompeta mea de 85cp. Am ramas in spatele tirului, am primit semnal la un moment dat ca il pot depasi, am facut-o dupa ce m-am asigurat si mai departe am oprit intr-o pompa. A oprit si el dupa o vreme, eu eram inca la cafea. Am mers sa ii zic mersi si sa il intreb de ce dreaq face asta, ca e riscant si pt el, poate omori pe cineva si atunci s-a facut de bratzari noi… si mi-a spus ca a vazut prea multe accidente, a intarziat de prea multe ori din cauza lor si asta e solutia lui sa fie un sofer mai bun. Zicea ceva ce semana cu un slogan de la petrom parca, ceva cu responsabilitate si simt civic :)) dar stim noi mai bine ca asa ceva nu exista ;) cel putin nu aici :)

    00
  33. NOU
    #35

    Ooo, da…o calca bine omu`. Oricum, mult prea periculos, indiferent daca ai Ferrari sau 1310.

    00
  34. sunt multi destia… nu e ceva nou …

    00
  35. Mai copilasi… Voi chiar nu vedeti cum sta treaba de fapt? Din fericire cunosc portiunea de drum respectiva foarte bine pentru ca o traversez de o groaza de ori pe luna.

    In primul rand, un sofer experimentat stie sa se asigure intr-o astfel de situatie. In cazul de fatza, soferul de Aveo a stiut cum sa se uite in unghiul corect. Si a intrat in depasire foarte corect.

    Singura problema a fost ca soferul de TIR l-a incomodat vizibil. Dupa cativa zeci de metri parcursi, i s-a si bagat pe banda lui, iar soferul de Aveo, care daca nu ar fi avut experienta, credeti-ma ca ar fi fost cu mainile in ghips si ar fi mancat printr-un pai.

    In primul rand, atunci cand vrei sa atentionezi pe cineva ca din sens opus vine o masina, pui semnal stanga, NU te bagi ca boul pe partea ailalta de mers. Asta pentru ca nu stii cum reactioneaza celalalt sofer. Se poate speria, trage tare de volan si amin.

    Deci nu va agitati sa spuneti ca soferul de tir a salvat viata soferului de Aveo ca nu e asa. Nu l-a vazut si punct. Daca cineva e angajat deja in depasire, si e prea tarziu sa pui semnal stanga, pui frana, pentru a-i permite depasirea, dar nu te bagi pe cealalta banda!

    Terminati cu filozofiile si acuzatiile adresate soferului de Aveo, si in ultimul rand nu mai generalizati soferii de Aveo sau Skoda!

    As baga mana in foc ca din cei care au comentat la articolul asta, nici macar 40% nu au condus in afara orasului in care locuiesc!

    00
  36. Buna reactia tirului pe care il depasea… l-a atentionat si ingramadit imediat ce a vazut ca vine camionu.

    00
  37. Mai fratilor, sunteti orbi???Aveo depaseste pe linie discontinua deci e regulamentar+politia si cei de la drumuri au apreciat ca e o zona safe pt depasire

    00
  38. @ionel.. tu esti pieton d-ala de trece pe zebra fara sa se asigure? fain.

    00
  39. @.pm: un sofer profesionist nu atentioneaza asa.Imagineaza-ti ca cel din Aveo se speria ca face camionul spre el si tragea de volan stanga, mai punea si o frana si derapa izbindu-se de parapetul de piatra din stnga…sa fim seriosi, camionul a taiat curba iar Aveo avea vizibilitate si oricum punea frana sa se replieze.Cine conduce de mult stie si sigur i s-a intamplat sa intre in depasire si sa replieze pt ca apreciase gresit distanta fata de cel din contrasens.

    00
  40. @.pm: Prietene, repet: NU asa avertizezi pe cineva ca vine o alta masina din sens opus! Deci clipul acesta este pentru ASA NU, valabil pentru cei care sunt depasiti! Nu fiti zmei si va luati dupa nu stiu ce guru care se crede regele soselelor, pentru ca nu e asa.

    Iesiti si voi pe sosele si vedeti cum sta treaba. Vrei sa avertizezi pe cineva ca e riscanta depasirea sau vine ceva din sens opus? Pune semnal. Tot se baga? Pune frana.

    Asta doar daca vrei super baiat gigel care face fapte bune. Daca nu, baga-te ca soferul de tir din clipul de mai sus, si poate il strivesti intre parapet si masina ta, ca nu e frumos sa fie strivit din fatza, mai bine din lateral.

    00
  41. .pm:
    Intrebari pt tine:
    1.Aveo intra in depasire pe linie discontinua?
    2.La sfarsitul filmuletului apare pe dreapta indicatorul de interzicere a depasirii?
    Daca in ambele situatii raspunzi cu da avem:
    1 depasirea Aveo-lui e regulamentara
    2.S-a repliat inainte de zona de interzicedre a depasirii.

    00
  42. Daca nu ii facea semn tiru` (bagandu-se in fata lui), asta cu aveo era la stiri acuma !

    00
  43. oameni inconstienti

    00
  44. NOU
    #47

    Cum zice si @d3fault se face ca soferul autoutilitarei taie si curba anterioara, asadar asta este stilul lui de condus; prefera sa taie curbele decat sa atinga pedala de frana.
    Daca va uitati mai atent o sa vedeti ca la un moment dat isi da seama ca era pe cale sa-l loveasca pe cel cu Aveo si trage brusc de volan dreapta.
    Vrei sa ajuti pe cineva care te depaseste: stai pe banda ta, cat mai pe dreapta si, in cazul in care vezi ca nu are timp sa termine depasirea in siguranta, pui frana.
    In nici un caz NU ii tai calea.

    00
  45. @ ionel : nu contest faptul ca e periculoasa curba. Contest nivelul de risc care variaza in functie de masina si sofer. Exista depasiri in care daca shit hits the fan si ai franat, iei bilet de ordine spre eternitate. Totodata sa fi putut sa scapi daca ai fi accelerat. Insa atata timp cat tu faci o depasire care in mod normal dureaza 30-45 de secunde in 5-10 secunde riscul scade semnificativ. Nu, nu e condus preventiv, nu e deontologic, nu e moral, nu e (insert lame excuse here) DAR e mai putin riscant decat sa depasesti intr-o masina cu putere mica.

    00
  46. NOU
    #49

    @zoso poate ne spui si cu ce viteza se mergea pe portiunea aia de drum ca sa ne putem da seama cat timp ar fi avut pentru depasire

    00
  47. @ionel
    Lasa dracu faptul ca era linie discontinua si semnele de circulatie. Aici e vorba de altceva… unu cu o masina muci vroia sa depaseasca un long-vehicle iar din fata venea un camion. si in drum curbat. got it?

    Asta care era depasit poate s-a manifestat prea dur ca sa atentioneze… da’ mi se pare ok fata de ce se putea intampla.

    00
  48. @bufnitza: comentariul 30. se stie ca bufnita vede mai bine noaptea. daca te uiti chiar foarte atent, o sa iti dai seama ca idiotul cu remorca incearca sa-l srtiveasca pe ala cu aveo inainte sa il vada pe ala galben. spre 110% ca ala a crezut ca drumul e doar al lui si nu a fost atent ca cineva a intrat in depasire. iar solutia „salvatoare” aleasa de el e cea mai idioata. el nu a auzit de frana? dar nu, el vrea sa arate ca are 3 coaie si ala cu 3 coaie tre sa stea in fata

    00
  49. ce fraier, praf , fratica… habar n-are sa conduca.. hahhaa

    00
  50. @pm: te-ai gandit ca se putea ca ala sa calce putin frana si sa tina banda? e si asta o solutie…ce zici?

    00
  51. cate capete, atatea pareri. Plm, salvezi omul de la moarte, si te alegi cu plareala.
    Profesionistul i-a salvat viata prostului.
    Pt. unul experimentat nu e o problema sa traga 5 cm de volan stanga, sa inchida nitel unghiul si sa se balanganeasca putin remorca, cat sa renunte sinucigasul ala la depasire. Trebuia prostul cu AVEO sa-l opreasca pe profesionist dupa aia si sa-i pupe picioarele.

    Cu norocul asta nu se intalneste de multe ori. Eu zic RIP de pe acum

    00
  52. soferii nostri de duminica nu stiu ca semnal stanga inseamna”nu ma depasi imbecilule” ,tiristul a procedat corect,banuiesc ca avea 80km/h ,deci legal ,ala cu aveo a vrut sa depaseasca unde era legal dar daca masina lui nu trage s-a dus cam mult in depasire .daca tiristul nu ii taia fata brusc in curba aia smecherul era sub camionul galben .
    pe soferul din spate il mai atentionezi in vr-un fel ,dar pe ala din fata nu ai cum .

    00
  53. @Cristi: o chestie periculoasa e periculoasa si atat.Ea poate avea grade de comparatie(mai periculoasa, mai putin periculoasa) in functie de diverse raportari(Aveo,Porche,etc), insa trebuie sa si transmiti chestia asta.Cand spui, nu te baga in curba pariculoasa cu Aveo dai impresia ca e o curba periculoasa cu orice masina ai fi, deci implicit dai senzatia ca te poti baga in curba periculoasa respectiva cu ceva mai puternic fara probleme caz in care daca nu ar mai fi pericol curba respectiva nu ar mai fi periculoasa ci doar o curba….e o chestie de logica in limbaj.
    @.pm eu nu spun ca depasirea era sau nu periculoasa(unii mor pe drum drept) ci ca omul executa o manevra regulamentara pe un sector de drum marcat de catre autoritatile romane care reglementeaza circulatia pe drumurile publice, ca fiind nepericulos pentru depasiri…adica depasirea respectiva se face unde trebuie.Acum ca si-a apreciat Aveo distanta bine sau rau fata de ce vine din contrasens e o chestie care se poate intampla oricui inclusiv pe drum drept.

    00
  54. @Ciprian Pop
    Ma bucur ca macar cineva gandeste corect si analizeaza cu luciditate situatia. Restul cred ca nu au macar nici permis pentru bicicleta…

    00
  55. Zoso, nu ma intelege gresit, si eu fac o groaza de greseli cand scriu pe blog, insa tu si corectezi pe toata lumea, asa ca iti zic si eu ca „a demara” o campanie este imposibil Doar masinile demareaza….

    00
  56. Fucking loser. Din pacate asa sunt cam 80% dintre voi. :-( In cazul de fata linia nu e continua, dar…stiti la ce ma refer.

    00
  57. Depasirea e perfect regulamentara, dar poate nu e recomandat
    Ala e un tir care duce pe platforma o utilitara
    Tiristul e muist ca taie toate curbele, si acolo o taiase deja inainte sa apara aia galbena

    00
  58. NOU
    #62

    Zoso spune ca se mergea cu aproximativ 70 km/h. La viteza asta chiar si un Aveo poate sa accelereze suficient incat sa reuseasca sa faca depasirea la timp.
    Sa nu ma spunem si ca inconstientul cu autoutilitara putea sa franeze lejer pana la 60 sau chiar 50 km/h si atunci depasirea se facea fara probleme.
    Dar nu…sunt destui „profesionisti” pe aici care gandesc ca varianta cea ma buna era sa-l bage pe cel cu Aveo in parapet.

    00
  59. pentru cei care vor supravietui soselelor patriei poate a fi bine sa semneze
    petitia celor 300 de magistraţi si poate se va mai schimba ceva in tara asta…

    http://www.romaniacurata.ro/

    00
  60. cel din aveo nu vedea absolut nimic in partea de unde venea camionul galben.
    curbele sunt prea apropiate si nu ai putea sa faci o depasire sigura in locul si conditiile alea nici cu lambo, decat daca in tir e tac-tu si iti face semn exact cand sa tasnesti si el atunci franeaza.

    prea multi amatori de duminica isi dau cu parerea.

    Daca tiristul ar fi franat in momentul ala, era criminal activ.
    Daca mergea constant, erau 0 sanse pt aveo sa depaseasca. plus ca impactul si o cat de usoara eschiva a camionului galben spre el, s-ar fi terminat cu un dezastru si pt camion, si tir si aveo.

    cred ca nu e clar pt multi ca era o situatie de viata si de moarte.

    00
  61. What car?

    00
  62. daca facea accident, trafictube.ro avea parte de publicitate câcălău !

    00
  63. hai ca nu va cred, aici toata lumea ii da dreptate? stateati toti in spatele tirului? :)

    00
  64. indiferent de motivul pentru care tirul a facut stanga: i-a salvat aluia viata.

    00
  65. Aveo a procedat regulamentar. Cel cu TIR-ul este un cretin care putea sa-l omoare pe ala micu’. Cel cu Aveo a franat si a evitat un impact, inca odata a procedat regulamentar.
    Cei care cred ca ala cu TIR-ul l-a avertizat ca vine cineva din fata prin acea intentie de a-l strivi de perete nu stiu sa conduca si vorbesc inutil. E vorba de neatentie.
    La 70km/h orice masina poate depasi in situatia de fata condusa cum trebuie.
    In plus cel depasit trebuie sa reduca viteza nu sa accelereze, cum fac multi imbecili la volan.
    Daca Aveo e o conserva la 80CP, la fel e si un Megane sau o Octavia de 100-110CP. Diferentele sunt minime in cazul de fata. La vale toti merg repede.

    00
  66. NOU
    #70

    Pt @animaloo si toti ceilalti:
    Poate nu v-ati prins, dar filmul este redat la o viteza mai mare decat cea din realitate. La 70 km/h cel cu Aveo avea destul timp sa depaseasca.
    Nu mai ridicati in slavi un dobitoc care nu stie sa-si pastreze banda in curbe.

    00
  67. da AG. intradevar. n-am vazut eu tirul ala IMEDIAT dupa ce ambele masini s-au tras la locul lor.

    baiatu cu utilitara a gresit la prima curba si se prea poate sa fi fost un dobitoc si el. da nici cu ala din spate nu mi rusine

    00
  68. mi se pare mie, sau cel cu tirul s-a dat spre stanga pentru a nu il lasa pe ratat sa depaseasca deoarece el a vazut ca vine masina pe contrasens, astfel salvandu-i viata mititelului ?

    00
  69. ala cu autoutilitara 2 masini pe platforma n-avea oglinzi cum spune legea ca tre sa ai cand tragi dupa tine ceva si nici nu l-a vazut pe aveo ca s-a bagat in depasire. Plus ca remorca lu ala taia curba, posibil ca soferul sa nici nu fi avut categoria E la cum taie curbele.

    Eu eram cu aveo pe valea oltului si la o curba m-am trezit cu un tir care depasea vesel o basculanta. M-am cacat pe mine pana a intrat tot pe banda lui.

    00
  70. Utilitara deja taiase curba destul de mult nu mai era necesara eschiva aia de cativa cm pe care a facut-o spre stanga. Asta asa, ca fapt divers, poate va dati seama cam ce a facut nenea ala cu utilitara

    00
  71. revin, nenea cu utilitara e un tampit ca trebuia sa-l lase sa depaseasca pe aveo. Mergeau la vale, aveo accelera, utilitaristul frana usor iar ala cu camionul galben era la deal si gabaritul mare trage greu. Cel mult ridica si el piciorul de pe accelerator

    Problema e ca utilitara nu l-a vazut pe aveo ca depasea.

    Ca regula pt soferi: cand vedeti ca cineva va depaseste nu mai accelerati. La faze dintr-astea cand iti vine unul din fata cel care depaseste accelereaza mereu. Si daca strada e larga, tragi dreapta ca sa incapa toti 3, nu tragi stanga

    00
  72. Parerea mea este ca filmuletul este extrem de clar: ala cu tirul taie toate curbele. Restu` e SF.

    00
  73. @gunnar: Crede-ma ca te lupti cu morile de vant. Ce? Vrei tu cumva sa schimbi mentalitati de soferi de weekend / sarbatori legale / ziua copilului / 1 decembrie? Sa fim seriosi!!! Ei o tin tot pe a lor, ca ala cu Aveo e prostu’ familiei, iar zeul lor in materie de condus e ala cu tiru’ ca a stiut el sa traga de volan stanga sa-l avertizeze pe oparitu’ ala din Aveo.

    Prieteni dragi care inca sustin opinia cum ca ala cu tiru’ e salvatoru’ pamantului: a fi sofer NU e egal cu a avea carnet de conducere. Cu alte cuvinte, daca ai carnet de conducere nu inseamna ca esti si sofer! Pentru a fi sofer e necesar sa parcurgi ceva km. Iar daca parcurgi ceva mai multi km, o astfel de inregistrare nu iti poate decat confirma prostia atat a celui cu tir-ul cat si a celor ca voi care striga intr-un cor: „aveou’ trebuia sa fie acum la stirile de la ora 5”.

    In alta ordine de idei, omu’ cu tiru a comis o gresala, si anume nu a vazut un alt participant la trafic. Nici nu trebuie acum sa aruncam cu pietre in el, ca doar nu s-a intamplat nimic grav.

    Astfel de „peisaje” se intampla FRECVENT si MEREU si TOT TIMPUL pe drumurile patriei. Faptul ca zoso a surprins unul din aceste momente, nu reprezinta absolut nimic nou. Prostia la volan se gaseste din km in km daca parcurgi km multi in tara asta!

    00
  74. PS: Din curiozitate am inceput sa ma interesez despre persoanele care aduc lauri soferului de tir (mai dau si eu click pe un nume, un blog, ceva). Sa vad si eu cine-i tine partea. STUPOARE!!!!!!!! Am gasit de la minori pana la pusti de 18 ani care probabil sunt programati saptamaniile urmatoare la examenul la scoala de soferi! Cu alte cuvinte, vad si ei o chestie pe net si isi dau cu parerea despre ceva ce nu cunosc.

    Daca nu ma credeti, incercati si voi sa vedeti cine sunt vitejii comentatori care inca cred cu tarie ca soferul de tir e „tatal lor” (cu sau fara ghilimele).

    00
  75. NOU
    #79

    nu se poate viziona. verifica….da eroare

    00
  76. toti fac pe desteptii, insa cel cu autoutilitara trebuia sa-si vada de drum, nu sa ii taie calea sau sa-l atentioneze pe soferul cu aveo…e treaba lui cum face depasirea si punct.

    restu e cancan!

    00
  77. Daca esti depasit trebuie sa franezi ? de unde aberatiile astea ? Ca aveau 70 km/h cel cu aveo trebuia sa stea linistit pana putea sa depaseasca in siguranta. Cu porche, ferari, bmw oricum o iei e depasire periculoasa , vizibilitatea redusa. Din cauza unora ca astia se intampla atatea accidente. Referitor la soferii de TIR, respect pentru ei, m-ai sunt uscaturi printre ei dar multi te ajuta in trafic.

    00
  78. Aproape ca-mi pare rau ca n-a mierlit-o… am fi fost mai in siguranta fara un dobitoc ca ala pe soselele atit de sparte ale mult iubitei noastre tari….

    00
  79. Cred ca aici se scoate la iveala, pt nu stiu a cata oara, raspunsul la intrebarea: De ce atatea accidente? . Mai rau este ca tu conduci regulamentar si intra unul ,ca cel din filmulet ,in tine si de multe ori cel nevinovat moare.

    00
  80. Ce e mai trist e ca o gramada de bajeti vad filmuletzul si nu-si dau seama ca depasirea NU AVEA NICI O SANSA. Lasand la o parte controversa TIR/autolitara, neatent/salvat viatza, banda continua/intrerupta… Baiatu’ cu Aveo a avut bulan si daca e destept, pricepe!
    Eu ma intreb pe ce planeta traiesc cei care considera depasirea asta ok.

    00
    • @Radu: e debatable. depinde ce motorizare avea, cred. pentru ca daca era conserva cu 80CP, s-ar putea sa fi murit cu camionul in brate. sau nu.

  81. Daca nu se baga ala cu utilitara, Aveo avea timp si spatiu suficiente pentru depasire.

    00
  82. bump!

    cred ca avea timp suficient sa depaseasca. deja era pe la jumatatea autoutilitarei cand a trebuit sa puna o frana puternica ca intra autoutilitara peste el. dar n-am fost acolo sa vad, asa ca…

    00
  83. @mm: dragă milimetru (riscul de a avea nick interpretabil), eu am doar de 7, deci cu vreo 10 ani mai puțin ca tine, dar cu toate acestea de fiecare dată pe când un camionagiu a pus semnal dreapta, am intrat în depășire. Nu venea nimic din față. Ba mai mult, singura dată pe când un nene de acesta a pus semnal stânga, deși eram pe banda opusă și aveam vreo 500m de vizibilitate frontală, m-am repliat. Explicația pe care nu o văzusem: în față lui mai era unu ce dăduse semnal stânga ca să intre în refugiul de pe contra-sens și pe care nu aveam cum să-l văd ce intenție are. Dacă intram în depășire, camionagiul din fața celui ce mi-a dat semnal ar fi instalat hardware nou în marele port USB din spate. Trist a fost în situația descrisă de mine faptul că dobitocul cu Focus din spatele meu nu a priceput mesajul și s-a băgat într-o depășire ce s-a terminat cu o frână violentă. Încă o opinie.

    00
  84. Eu nu pricep un lucru.
    Am permis de 17 ani si de fiecare data cand un tir mi-a semnalizat stanga, am intrat in depasire, deoarece insemna ca din fata nu vine ‘nimeni si depasirea e safe.
    Acum vad ca exista si o a doua opinie. Foarte Tare!

    00
  85. @mm: nu stiu cum era acum 17 ani, dar in ultimii 100.000 de km facuti n-am vazut niciun tirist sau orice alt fel de vehicul voluminos care sa semnalizeze stanga cand o depasire e sigura. Oricum, cel mai bine e sa te asiguri temeinic si sa nu te bazezi doar pe o indicatie a altora.

    @zoso: cat e accelerat filmul?

    In alta ordine de idei, nu-i cea mai buna decizie sa depasesti atunci cand ai un semn de drum ingustat. Ma rog, poate-i chestiune de gusturi.

    @cei care sustin ca cel ce e depasit trebuie sa franeze: daca vreti sa vedeti in coparseu p-ala de va depaseste, franati puternic cand vedeti in fata vreo problema. Asa o sa-l pastrati bine-mersi p-ala pe banda de depasire si-o sa favorizati producerea accidentului. Franati doar in cazul in care ala mai are putin si reintra pe banda, nu atunci cand a ajuns la jumatatea masinii voastre. Pastrati viteza, vedeti ce face celalalt si pe urma actionati.

    00
  86. Curbele acelea sunt ok ptr depasiri,atunci când cunosti drumul.eu mereu depasesc acolo si niciodată nu m-am aflat intr-o situaţie de genul.e linie discontinua doar ca el nu cunostea drumul.dacă nu eşti cunoscator,preferabil e ca pe Predeal sa mergi linistit

    00
  87. „Am permis de 17 ani si de fiecare data cand un tir mi-a semnalizat stanga, am intrat in depasire, deoarece insemna ca din fata nu vine ‘nimeni si depasirea e safe.”

    permis de 17 ani si la semnal stanga te bagi? norocosule!

    00
    • @animaloo: daca dadea dreapta era dubios. lasa omul, ce ai cu el ca incurca stanga cu dreapta? ce, tie nu ti s-a intamplat niciodata?

  88. citind si recitind unele aberatii de pe aici (printre care si ale mele), nu ma mai mir de ce sunt atatea accidente

    00
  89. felicitari ptr soferul de tir. inca o data imi demonstreaza ca sunt soferi adevarati. nici nu mai tin minte de cate zeci de ori nu mi-au facut semn cand sa depasesc si cand nu, facand astfel manevra mea mai putin periculoasa sau riscanta.

    00
  90. Ehei zoso, imagineaza-ti bucuresti – botosani prin 95-96. Eu cu Dacie veche de 54 de cai (cutie frantuzeasca), 2 benzi, tiruri din turcia. Depasirile se fac DIN TIMP, nu conteaza caii putere prea mult, mai mult conteaza „mana”..

    Soferul de tir s-a bagat SPRE contrasens ca sa-l OBLIGE pe celalalt tir DIN TIMP sa opreasca (pentru ca ala nu stia).

    00
  91. totusi nu as fi la fel de vehement:
    1. depasirea era permisa (totusi acolo e linie intrerupta).
    2. vizibilitatea e ok, caci i-a permis soferului sa vada ce vine din fata si sa renunte.
    3. soferul respectiv nu pare atit de prost. Totusi s-a redresat, a frinat si s-a retras in spatele TIR-ului.
    4. mi se pare mie sau filmul e dat cam cu viteza?

    00
  92. s-a scris mai sus, e la viteza X2.

    00
  93. Boul de la volunul lui AVEO ar trebui sa ii multumeasca gagiului cu camionul ca la salvat de la un impact frontal cu camionul care urca…Soferul din AVEO este un mare dobitoc pentru depasirea in care s-a lansat. Daca Autoritatea Drumului si Politia au considerat ca este o zona in care se poate depasi si au marcat ca atare pe sosea nu inseamna ca este obligatoriu sa si depasesti. Trebuie sa ai in calcul si puterea masinii, experienta soferului, conditiile de trafic , de vreme, etc.

    Asadar soferul de Aveo sa zica un mare MULTUMESC camionagiului.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube