Shitter Island

Ultimul efort al lui Martin Scorsese e o porcărie!

Am înţeles, regizorul crede că DeCaprio e un actor bun, dar nu poate juca el toate rolurile în toate filmele. Apoi, insipida aia de fostă nevastă a lui Heath Ledger (am revăzut în weekend “10 things I hate about you”, cu el şi cu Julia Stiles, mişto film) e total nepotrivită. Pun pariu că a luat rolul doar pentru că suferea.

Apoi, flashbackurile sunt bune atunci când sunt folosite cu măsură. Atunci când le foloseşti la fiecare 2 minute filmul nu mai are nici un farmec.

Apoi, am înţeles că e un film făcut de Scorsese, cu DeCaprio în rolul principal, dar asta nu e o scuză pentru a dura două ore. Am trecut cu vederea asta la laba de “Aviator”, dar oamenii se plictisesc la un film lung şi prost. Şi după o oră îşi bagă picioarele în el de film. Şi scriu articole ca astea, în care spun că Scorsese s-a prostit la bătrâneţe.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Aici, fiecare cu gusturile lui, mie unul, mi-a placut filmul, si mi s-a parut foarte bun si Dicaprio chiar a jucat bine.

    00
  2. Si mie mi-a placut filmul, dar din pacate e genul de film pe care-l poti vedea o singura data, pentru ca stii ce se intampla si nu mai are nici un farmec (la fel ca The Departed, de exemplu). In seria de filme Scorsese pe care nu le-am inteles sau nu am reusit sa ma uit pana la capat sunt de exemplu Kundun, sau filmele despre concerte gen „The Last Walz” sau filmul despre Rolling Stones…

    00
  3. Mie mi s-a parut genial filmul. Iar cele 2 ore de care spui au trecut foarte repede.

    00
  4. Mie mi-a placut filmul, nu e ceva extraordinar dar e ceva „consumabil”. Cert e ca Scorsese poate ceva mai mult de atat !

    00
  5. Exista un singur film genial. Avatar. In opt dimensiuni. :-D :-D :-D (NOT!)

    Apropos, si mie mi-a placut filmul. Shutter island, nu Avatar. ;-)

    00
  6. Nu sunt cunoscator, dar totusi filmul este unul dintre cele mai bune din ultima perioada din punctul meu de vedere.

    00
  7. same here. m-a luat un somn in prima ora incat l-am inchis si am vazut restu peste doua zile. mere.
    da. lipsesc punctele de atractie in prima ora. alt minus… in unele locuri editarea e stangace rau.

    00
  8. Asemanarea cu anumite narari de Kafka a fost.. astonishing.
    Nu e el film de 10 si devine previzibil la un moment dat (cand mai e vreo 1/5 din film) dar tot este un film foarte bun.

    00
  9. Victor, il citesti pe Kafka si ti-a luat 4/5 din film sa te prinzi ca ala era pacient pe Shutter Island?
    E cam cel mai prost film pe care l-am vazut in ultima vreme, si asta doar pentru ca l-am asteptat ca o vaca cu cabina din septembrie anul trecut, de cand am auzit ca Scorsese il ia la bord pe DiCaprio din nou. Shitty, very very very shitty…

    00
  10. Totusi, a fost fainut filmul.

    00
  11. plictisitor film. mai incet cu genialul asta, una-doua film genial.
    sunt maxim 15-20 de filme geniale in istorie

    00
  12. mie mi`a placut foarte mult filmul, nu mi s`a parut deloc plictisitor.

    00
  13. un film deosebit. probabil unul din cele mai bune filme ale anului 2010, pana acum.
    depinde de gusturi…

    00
  14. Dude, ai niste gusturi tare ciudate la filme, nu zic ca a fost capodopera filmul, dar a fost bun, poti ierta cateva slabiciuni. Legat de flashback-uri, avand in vedere ca personajul era nebun practic, nu inteleg de ce te deranjeaza asa tare…

    00
  15. Nu inteleg de ce intotdeauna trebuie sa te pisi contra vantului :). Dpdv e cel mai bun film 2009-2010

    ‘I wonder, is it better to live like a monster, or die a good man?’ – in fraza asta e toata esenta filmului.

    00
  16. Mie mi-a placut desi e drept ca abia ultimele 10 minute fac toata esenta filmului. Faptul ca alege sa moara stiind ca nu poate trai cu gandul ca nevasta-sa i-a omorat copiii mi se pare genial.
    Si totusi la far se intampla ceva…

    Nu ti-a placut pentru ca nu te asteptai sa se termine asa probabil. Dar sa zici ca e de rahao mi se pare exagerat. De „bomberman” ala care a luat Oscarul ce zici? A meritat, nu?

    00
  17. Mie mi s-a parut o labareala, un fel de „Gothika” mai prost si cu Di Caprio in loc de Hale Berry (iar eu evident o prefer pe Hale Berry). Nu stiu ce a fost asa de imprevizibil la filmul asta, pentru ca eu nici macar nu am tresarit. Poate sunt eu un mic Sherlock Holmes dar nu am avut nici o surpriza. Si ai dreptate ca e prea lung…

    In schimb am vazut si mi-a placut „The Men Who Stare at Goats” cu George Clooney.

    00
  18. Genial filmul…..Gigi Contra ce esti ! :))

    00
  19. Unul din cele mai bune filme.
    Zozo, sunt singur ca l-ai vazut acasa.

    Nota 8.1 din 10 posibil, data pe IMDB de 40 000 de oameni spune totusi ceva despre calitatea filmului.
    Dar nah, fiecare cu gusturile lui.
    Spune-mi, era nebun sau a fost inscenare?

    00
  20. @x: oh Doamne, daca si David Lynch face „capodopere enigmatice” sau „puzzle mentale”… singura chestie buna a fost Twin Peaks (care a inceput bine si a sfarsit prost, a se vedea de ex. si filmul), in rest numai masturbari intelectuale gen „Blue Velvet” sau „Sailor si Lula”… Mai ramane sa spui ca Lars Von Trier e geniul geniilor si ne-ai inchis gura la toti! :D

    00
  21. NOU
    #22

    Alta porcarie de film , ca sa nu zic de inglorious Fagtards , ala mi-a stricat ziua , nu stiu de ce am impresia ca ideea filmului e copiata , ma refer la Island asta , tot filmul a fost ca un vis prost , la sfarsit il lasa pe detectivul ala sa traiasca dupa ce patise toate alea , pistolul ala nu avea gloante , tragea cu boabe de mazare. Foarte „psihologic” filmul , te pune pe ganduri , inca ceva , sper sa nu apara labagii care au salivat la filmul Avatar ca sa-mi zica de filmul Island ca a fost tare. Mai bine urmariti Green Mile si dupa aia puteti sa comentati :) .

    00
  22. Exista oameni care nu s-au prins dupa jumate de ora cum se va termina filmul? ‘tf!

    00
  23. Filmul nu a fost rau…dar cum a scris si John mai sus, dupa maxim jumatate de ora m-am prins cum o sa se termine si nu a mai avut nici un farmec.

    00
  24. Nu este deloc rau filmul. Desigur nu e o capodopera enigmatica, un puzzle mental precum filmele lui David Lynch, insa e placut si intrigant la vizionare. Cat despre flashback-uri si de halucinatii nu pot sa zic decat ca sunt superbe, creeaza o atmosfera terifianta. In special mi-au placut cele din lagar, amintesc de atmosfera din Jacob’s Ladder.

    00
  25. tuuuuuu!
    hai, iti place pdl, treaca-mearga, dar nu te lua de DiCaprio! ia sa vizionezi body of lies, sa vezi ce super tare joaca acolo. biiiine? si shutter island a fost tot super, pentru ca eu inca nu stiu daca era nebun sau a cazut in plasa alora si si-a bagat pla. deci nu-mi deranja praful de pe neuroni, te rog.

    00
  26. Mie mi a placut…………….

    00
  27. Zoso, tin sa te contrazic din nou. Si cu argumente, de data asta :D

    Din punctul meu de vedere, Shutter Island a fost superb. di Caprio a fost la inaltime si recunoaste ca pana in ultimele 15, 20 minute nu iti dai seama ce se intampla cu adevarat in film. E vorba de gusturi… ca de obicei.

    In ceea ce-l priveste pe Leonardo di Caprio, la fel, din punctul meu de vedere, a facut roluri memorabile in majoritatea filmelor in care a jucat: Catch me if you can, blood diamond, Body of lies, departed, the aviator, shutter island si chiar titanic.

    Ce argumente ai sa spui ca di caprio nu e un actor bun ?
    De fapt, ce inseamna actor bun in viziunea ta ?
    Scrie un post despre ce crezi tu ca inseamna actor bun… sa intelegem si noi :)

    00
    • @EstNordEst: daca citesti mai atent, o sa vezi ca autorul nu spune nicaieri ca decaprio e un actor prost. spune ca e prea prezent in toate filmele lui scorsese. ceea ce e o diferenta.

  28. Fiecare cu parerea lui, ce e drept, insa filmul este unul din cele mai bune thrillere vazute de mine in ultima perioada. Nici nu ma asteptam la situatia de la final …

    00
  29. Adevarul este ca si eu am adormit de doua ori in timp cel vedeam dar asta nu prea are legatura cu filmul prea mult, cinematografia a fost exceptionala la fel si plotul.

    00
  30. aici ai fortat-o…….filmul este bun…….

    00
  31. habar nu ai. e un film pe care nu l-ai inteles si te oftici.

    00
  32. Mie mi s-a parut un film ok – nu ca poveste, ca da…dupa prima jumatate de ora iti dai seama ca e nebun, subiectul a mai fost folosit in 14756 alte filme, dar imaginea fost foarte ok, muzica la fel, a filmat dupa toate regulile unui regizor ce se numeste Scorsese, Leo a jucat ok. Pe mine m-a tinut in atmosfera, poate si din cauza ca l-am vazut la cinema…Nu e extraordinar, da e ok. Sau mno, bine- daca il judeci ca e de Scorsese si te asteptai la ceva mult mai tare, poate doar asa nu e ok.
    Shutter Island nu e ok ca-i de Scorsese, la fel cum „10 things i hate about you” e „misto” ca no, te asteptai la un cliseu siropos de comedie chick flick si a fost un pic mai mult de atat. :)

    00
  33. @ zoso

    Da, intr-adevar. autorul nu spune ca di caprio e un actor prost… dar din fraza asta: „Am înţeles, regizorul crede că DeCaprio e un actor bun” observ o oarecare umbra de ironie. Adica… eu asta am inteles…

    00
  34. NOU
    #39

    Ciudat de mediocru. Mi s-a parut un film de anii 50, upgradat cu tehnica actuala.
    Tuturor acelora carora li s-a parut un film bun le recomand „Secret Window” (2004).

    00
  35. @Zoso: e o chestiune de preferinta a celor doi (regizor / actor principal), Scorsese nu e singurul care are o preferinta pentru un anume actor, vezi de ex. https://en.wikipedia.org/wiki/James_Cameron#Casting sau mai nou preferinta pe care o are Woody Allen fata de Scarlett Johansson…
    Oricum, din ceea ce inteleg eu de aici: https://www.imdb.com/search/title/?roles=nm0000217,nm0000138&sort=boxoffice_gross_us e ca la urma urmelor, cei 2 nu au avut decat 4 colaborari mari si late: Gangs of New York (cam aiurea, parerea mea), The Aviator (asta era o biografie, daca asa fuse viata omului, cam ce ai putea face tu ca si spectator?), The Departed si Shutter Island si ca in prezent lucreaza la o a 5-a colaborare…
    Pentru conformitate Martin Scorsese are de 2 ori mai multe colaborari cu Robert de Niro de exemplu: https://www.imdb.com/search/title/?roles=nm0000217,nm0000134

    00
    • @Vlad: discutam despre evenimente pe care le traim.

      nimeni n-a zis nimic de gangs sau departed, ca au fost filme bune. dar cand vezi ce jeg e shitter island, parca tot iti vine sa iti aduci aminte de deniro.

  36. @nae kamikaze: incerca sa surprinda atmosfera anilor ’50; e o mica diferenta, dar daca nu ai observat-o asta poate fi unul din motivele pentru care nu ti-a placut filmul!…

    00
  37. @Amelia daca citesc niste Kafka, nu inseamna ca sunt expert/pasionat

    00
  38. Sorry dar tin sa te contrazi, filmul a fost genial. Un film psihologic foarte bun!

    00
    • @CGeorges: fiecare cu parerea lui. nu ma contrazici, ci doar ai o alta parere. conform constitutiei, asta e permis.

  39. Lasa ca in 2011 putem vedea din nou o colaborare De Niro – Scorsese.

    00
  40. mie mi-a placut filmul. l-am vazut singur la 1 noaptea cu castile pe urechi si am injurat destul de mult flashbackurle alea. mai ales faza aia cu mama+copil in lagar si cu ochii larg deshisi.

    00
  41. Vai mai zoso cati geniali pe cm patrat ai pe aici, cum s-au prins ei inca de la generic despre ce e filmul si vai ce prost e, etc, etc…

    00
  42. NOU
    #49

    Nu mai comentam scenariul de 2 tot rahatul, am si zis inainte sa vad filmul ca e o porcarie penibila daca se adevereste suspiciunea mea privind deznodamantul. Si era atat de usor sa fie cu final neasteptat, sa nu iti dai seama de soarta personajelor…

    00
  43. intr-adevar nu e o capodopera, dar nici o laba de film.
    btw: mi-a adus aminte de secret window cu depp

    00
  44. hmm si mie mi-a placut. si in afara de un cocalar care tipa „ce m-ai adus, ba, la porcaria asta de film?!”, nu am vazut alti oameni care sa fi iesit dezamagiti de la film.

    00
  45. Nu stii sa apreciezi un film bun. Stima

    00
  46. Deja folosesc filmul asta pe post de fool-detector :D Care incep sa zica „ce porcarie,ba…”

    00
  47. Inseamna ca e un film prost daca 43.000 de oameni au notat filmul cu 8.1/10 cand cel mai bun film all time are nota 9.1/10 (conform IMDB)? Interesant… Cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti gusturile in materie de filme. Nu cumva pentru tine un film bun este „garcea si oltenii”?

    Hai sa mai citim o data: „Ultimul efort al lui Martin Scorsese e o porcărie!”. Nu ar fi fost mai frumos ca propozitia de mai sus sa fi inceput cu „Parerea mea este ca…”. Cum le stii tu pe toate si esti expert in orice domeniu! La faza cu flashbackurile m-ai spart! Mai nou esti expert si in regie de film, profesore!
    La fel si cu „The aviator” care a castigat doar 5 oscaruri si alte cateva zeci de premii, maestre!

    PS. hai sa vedem daca-mi postezi parerea!

    00
    • @Gigi Pro: tot in acelasi top gasim si schindler’s list sau cele 3 lotr sau star wars, votata de copii care n-au vazut decat filmele alea. da, bun topul imdb.

      «Nu ar fi fost mai frumos ca propozitia de mai sus sa fi inceput cu “Parerea mea este ca…”.»
      din ce am inteles, ne aflam pe blogul meu. e relativ logic ca e parerea mea. deci aici ai facut-o fleaşcă.
      la fel si la faza cu gusturile. si cu restul.

  48. ‘mi spune si mie cineva cum se termina ? Nu ca as fi tare curios, dar nu am rezistat pana la sfarsit, am plecat pe la jumate cu parerea de rau dupa cei 16 € dati pe doo bilete.
    Cine zice ca Marty s-a prosti la batranete e total alaturi, de fapt s-a prostit la tinerete si in stadiul asta s-a chinuit an de an sa ia si el un oscar pana cand a primit unul la batranete, de mila, pentru indelunga activitate si perseverenta.

    00
  49. Da, misto ideea de a critica ceva bun pentru a fi contrariat. Face trafic asta, nu? Eu zic ca scrii un post in care sa zici ca Elvis e un labagiu, sa vezi atunci ce trafic o sa ai.

    00
  50. tampenia dracului shitter island. am plecat si nervoasa ca mi am pierdut 2 ore aiurea. well, desigur ca 95% din genii l-au gasit pe kafka in fata de caserola a lui dicaprio, complet nepotrivit pt adancimea stupida a acestui film….
    procentajul mi se pare normal:)

    00
  51. nu e taxi driver, raging bull sau goodfellas, nota aia e ok

    00
  52. filmul este super si este apreciat de majoritatea criticilor.Scorsese este cel mai tare.

    00
  53. Extraordinar filmul! Scenariu, ideea, mesajele si muzica clasica bine gandite. Ori nu ai fost atent la film si nu l-ai inteles ori ai scris pentru trafic. :) The Pursuit of Happyness e iarasi un film foarte bun desi are un actor din independence day. Knowing e la fel de bun. Fight club si memento mi se par filme proaste.

    00
  54. Schindler’s List, votat de copii, right.

    00
  55. Un film e bun sau rau dupa capacitatea lui de a isi atinge tinta, adica de a te scoate din cotidian si a te transpune in alta lume timp de 2-3 ore, folosind mijloacele alese de regizor. In sensul asta LOTR e super, pentru ca reuseste fara probleme treaba asta – e o poveste frumoasa si asta isi propune sa fie. Raging Bull isi propune sa fie psihologic, si reuseste. D’aia e bun. Memento… cam suge. Fight club isi propune sa socheze si sa surprinda – si ii iese.

    00
  56. de obicei nu sunt de acord cu „criticile” tale privind filmele, dar de data aceasta admit ca ai dreptate. Sincer, eu am adormit in sala…

    00
  57. Nu l-am vazut.. vroiam doar sa fiu de acord cu tine vis-a-vis de „Aviator”.

    Desi mi-a placut, dupa vreo ora jumate incepi sa te intrebi: Da nu se mai termina odata frateeee :D

    00
  58. E un film foarte… Scorsese, cine apreciaza genul, sigur a iesit incintat din cinema. DiCaprio face un rol foarte misto, filmarile sint interesante, toate construiesc o tensiune destul de rara zilele astea. Pentru mine, cele doua ore au zburat intr-o secunda.

    00
  59. Numa’ eu mi-am pus intrebarea asta: de ce atunci cand intervievau bolnavii si aia a cerut un pahar cu apa, aia a dus mana fara pahar la gura cand a baut? M-am uitat de cinci ori, chiar asa a fost.

    00
  60. Probabil e legat de fobia lui Teddy fata de apa (de inteles daca te gandesti), mai sunt faze in film legate de apa.

    00
  61. post taman bun pt trafic si scandal. Intradevar, filmul nu poate fi gustat de toata lumea, da sa zici ca e o porcarie si un film prost, exagerezi.

    00
  62. Filmul este foarte bun. Nu genial. Poate ca tine si de preferinte si chiar daca nu iti place genul, nu ai cum sa nu remarci calitatea. Un singur lucru este totusi dincolo de dubiu si de preferinte: Di Caprio este un actor desavarsit. Top 3 in lume sigur. Poate la acelasi nivel cu Sean Penn.

    00
  63. tocmai am terminat de vazut filmul si tineam minte ca am citit la tine o cronica negativa. ai dreptate, filmul e lame, same old story (iluzii, nebuni, schizo – se pare ca la Hollywood merg la fix chestiile astea) si in rest o istorioara foarte subtire. di caprio este totusi un actor capabil, insa nu poate sa salveze filmul din banalitate.

    00
  64. dap
    flashbackurile devin plictisitoare, prea lungi, lipsite de noima, facute doar de dragul de a mai pompa un pic de sange, un strigat de groaza sau un copil mort care deschide ochii.

    00
  65. ca o concluzie cam tarzie… sunt absolut convins ca ti-a placut filmul
    dar……. na :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube