Ăştia suntem: nişte milogi!

Naţie mândră, plaiuri frumoase, munţi înalţi, matematicieni tineri, doctori apreciaţi, dar totul se reduce la "dă şi o portocală".

video1 şi video2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. Minunat …

    00
  2. Bine ca nu le au pensionarii cu internetul :))

    00
  3. devine ceva normal. da fara muzica? puteau macar la montaj sa bage niste punk. old school, ca sa ramanem in zona

    00
  4. 1) pensionarii se plictisesc acasa. Stau la rand peste tot. Ii vad in fiecare dimineata la RDS, la banca, la CEC .. sunt prezenti de la ora 7 cred. Mai schimba o vorba cu semenii.
    2) saracia e mare. Am vazut la Iasi (de unde sunt si eu) vad si la Brasov acum si pot pune pariu ca in orice colt al tarii la fel ar face lumea. S’a vazut si la case mai mari prin State..
    3) ce e moka e bun. Orice! Tin minte ca in tinerete mai imparteam reviste sau pliante sa mai fac un ban. Cei de varsta a treia cereau acele foi nu conta ca nu ii privea pe ei. Daca e gratis de ce sa nu le dau si lor.
    4) Overall .. e cam trista treaba din pacate.

    00
  5. Deci de asta era azi asa de gol in real si in carrefour in brasov:))

    00
  6. trist filmul, foarte trist din orice unghi ai privi. :(

    00
  7. NOU
    #8

    vroiau si oamenii sa puna de-un milk shake pe masa de pasti…

    00
  8. era jos la Star…in locul fostului Hard discount.Au vrut sa evite dezastrul petrecut la Iasi….si bine au facut.

    00
  9. mda, cred ca asa va fi de-aici inainte la orice deschidere de magazin unde se anunta ceva moca…

    00
  10. Mi-e mila de ei. Crezi ca de placere s-au dus oamenii acolo? Lumea moare de foame…la propriu…

    00
  11. Tristache…

    00
  12. Asteptam sa ne cada saci cu bani din cer, si cand ne dam seama ca n-o sa cada nici macar o moneda incepem sa ne plangem de mila, pwned.

    00
  13. Eu am o dilema oarecum existentiala: oamenii astia (in special pensionarii)
    se comporta precum in filmulet din cauza ca sunt la limita subzistentei sau din cauza ca se da ceva gratis ? (se aplica si pt filmul din Iasi)

    00
    • @Ld: nu, se plictisesc in parc, cartile costa bani, ziarele la fel, televizorul consuma curent. asa, portocalele sunt gratis.

  14. Nu e vorba de sărăcie aici, cum au încercat unii să acrediteze ideea. A zis-o un bătrân în clipul 2: „Mă plictisesc acasă”. Românilor nostalgici le lipsesc cozile de altă dat’. Din neferciire se vede că şi conducătorii de altă dat’

    În al doilea rând e vorba de prostie: Aţi văzut ce spunea băbuţa aia în prag de comă diabetică: „S-a anunţat că dacă cumpărăm de 3 lei cinci… de trei sute… de treizeci şi cinci… ne dă un cadou de 250 de lei”. E clar!

    Poate în ultimul rând ar putea fi vorba de sărăcie, dar mă îndoiesc că vor scăpa de criză cu o portocală şi o banană. E mai degrabă un joc de societate. O societate bolnavă, fără prea mari şanse de vindecare.

    00
  15. nu mai e mult si va fi si o inaugurare de mall cu roman mort calcat in picioare de turma.

    00
  16. da tu de ce nu ai fost acolo zoso ? timp liber vad ca ai destul, mai faci un live blogging de la o coada,mai cunosti nishte pensionare etc :))

    00
  17. @zoso: mda,asta ar explica de ce la ora 9 gasesti un raport salariat:pensionar de 1:1 in mijloacele de transport.

    00
  18. singura satisfactie ca brasovean este ca macar aici nu au sarit sa se bata pe produse, parca au fost mai ordonati

    ps. a mai fost o filmare de anu trecut din penny-ul de sub unirea shopping center unde se aruncau cotletele , dar tot nu se compara cu ce am vazut la iasi

    ps.2 un brasovean

    00
  19. Întotdeauna evitam să merg la inaugurare şi de multe ori intram într-un magazin nou la luni de zile după deschidere. Asta de pe vremea când nu se dădea nimic, pur şi simplu era plin de gură-cască. Că suntem o naţie de milogi, nimic mai adevărat.
    @rkmn: Da, oamenii aceia chiar s-au dus de plăcere acolo. Bătrânii au o plăcere perversă să se înghesuie la cozi, mai ales dacă se dă ceva gratis. Nu contează că le trebuie ori ba, dacă e gratis vor cât mai multe. Arată-mi tu pe cineva care să fii murit de foame în România, chiar şi după încetarea creditelor cu buletinul.
    @Ld: hai să vedem, dacă eşti la limita subzistenţei te duci la râzboi pentru un ghiveci cu flori, o bormaşină, o drujbă sau o găleată cu var? Mai sunteţi mulţi lingăi de partid pe aici?

    00
  20. da suntem niste milogi …e adevarat .nu toti dar marea majoritate suntem….la saracia care este….daca aici e asa…in strainatate cred ca ar fi in stare sa ucida la ceea ce vad p’acolo…

    00
  21. Fantastic! Filmuletele astea au inceput sa fie saptamanale.

    00
  22. cam trist spectacolul, dar cel puțin nu suntem singurii (palidă consolare). cam la fel se întâmplă peste tot când e vorba de reduceri/gratis

    00
  23. @blozilla: Suntem milogi. Punct. Fără nici un „la saracia care este”. Vezi câţi au apartamente ultraamenajate, maşini scumpe inclusiv la copii, dar ei stau la coadă la primărie pentru un ajutor de încălzire, un venit minim garantat şi alte forme de recompensare a muncii la negru. Patroni de magazine care merg la primărie să-şi ridice punga de făină şi de zahăr venite ca ajutor de la UE. Vezi câţi posesori de q5 sau chayanne stau în blocuri ANL. Au bani de maşini de zeci de mii de euro, dar nu de un apartament de 20-30k (nu mă refer strict la Bucureşti). Vezi pensionari care vin cu ultimul răcnet de Audi la primărie să-şi ridice biletele gratuite pentru transportul în comun. Şi aş mai putea da nenumărate exemple. Milogeala este o chestie genetică la români. Şi nu are nimic de-a face cu sărăcia. Mai degrabă sărăcia are de-a face cu o altă trăsătură adânc înrădăcinată pe aici: lenea.

    00
  24. @agre: Eu zic să se dea coşuri şi cărucioare gratis la intrare… dar care se predau înapoi la ieşire. Aşa ca să ia ţeapă prostimea îmbulzită.
    Sau alta: pliante gratis. Dar numai una de persoană (ca să-şi aducă şi familia) :D

    00
  25. suntem singura natie de milogi din Europa. fara pic de demnitate. ne-am suedejizat dea binelea.

    milogi am fost de cand suntem. proverbul: „capul plecat/sabia nu-l taie” ne caracterizeaza exact. doar noi avem asemenea zicala.

    milogi au fost si parintii nostri in perioada comunista, cand pt o bucata de paine mucegaita nu au avut curajul sa ridice ochii din pamant.

    sarbii au trecut prin 15 ani de razboi, au fost bombardati, dar la ei nu vei vedea asa ceva. cred ca nici la castravetii de bulgari

    dar noi suntem mai aparte, mai smecheri, mai destepti, in concuzie niste milogi

    00
  26. Mi-aș fi luat o pancartă pe care să scrie: Bin Laden, aici tăticu! =))

    00
  27. Nu e vorba de saracie. Multi batrani locuiesc in ap de 4 camere de ce nu vand si se muta la garsoniera ? cheltuieli mai mici, diferenta de bani pot trai din dobanda ? Daca e gratis de ce sa nu stam la coada, in autobuze, la medic e plin ca e gratis , ce conteaza ca avem nevoie sau nu.

    00
  28. @Sakura: daca esti la limita subzistentei te duci „la razboi” pentru orice.
    Cat despre aluzia ta ca as fi lingau de partid nu pot sa zic decat ca sunt apolitic, spre deosebire de tine.

    00
  29. Ma intreb daca pensionarii aia stiu sa faca altceva, sa fie altceva….

    00
  30. Mi-e teama ca saracia nu este singura explicatie pentru ce se intampla acolo. Probabil ca mai este de vina si „romanismul”, cu tot ce implica el. Si nu sunt rautacios.

    00
  31. Mai ies oamenii la o samanta, discuta politica, baga o injuratura si uite cum trec 6 ore de stat la coada. Si te alegi si cu o banana sau o portocala gratis. Suntem milogi pentru ca suntem saraci, ar trebui sa vada si guvernantii in ce rahat suntem, dar mai luam un imprumut de la FMi la anu’ ca sa-l platim pe asta.

    00
  32. Cand a fost faza cu magazinul din Vaslui, au sarit o gramada cu gura ca vezi domnule ce retardati sunt moldovenii astia.
    Acum nu vad niciun comentariu de genul asta.
    Da, sunt un complexat.

    00
  33. trebuia sa devenim si noi celebri in lume pentru ceva: saracie si prostie :))

    00
  34. trist.. foarte trist e de ras sau de plans oricum mosu ala a fost tare ”ca n-am ce face acasa”

    00
  35. la cat au stat la coada mai bine munceau si isi luau o plasa de portocale, dar deh portocala era pe gratis iar munca presupune……….munca ceea ce multi romani nu agreeaza

    00
  36. Nu suntem noi niste milogi, ci ei. Ce va tot lamentati si generalizati situatia? Aia sunt pensionari, nu tineri. Deci o sa scapam de ei. Viitorul suna bine. Era o tragedie daca erau tinerii cei care faceau asta.

    00
  37. Cum ma? Nu era in Moldova? Nu erau moldoveni? Vaaaai…. ce dezamagire! Deci se pare ca toata Romania e plina de PROSTANI. :-)

    00
  38. @ lucrurigratis … pensionarii intradevar nu le au cu internetul … noi, cati vom mai apuca, suntem urmatorii pensionari :))))

    00
  39. Nu e nici o mirare existenta acestui tip de oameni. Doar pe spinarea caror romani a putut ajunge chiorul presedinte din nou?

    00
  40. Posturile astea sunt un fel de Schimb de mame sau orice alt reality show de genul asta. Uite-i ba si pe astia ce rupti in cur, ce bun si perfect sunt eu. Va face sa va simtiti bine, eh? Mai urmeaza sa zica unul: „Asta numai in rromanica se putea intampla” si tacamul e complet.

    00
  41. @Sakura: Chayanne e un fel de Ricky Martin (cantaret pop din Puerto Rico). Nu cred ca sunt multi posesori de asa ceva. Eventual Cayene. Porsche Cayene. :)

    00
  42. aici cred ca e vorba de un spirit de turma de a „dobandi”, spirit invatat intr-un sfert de secol de regim comunist.

    oamenii nu s-au dus acolo pt portocale ci s-au dus pentru a cumpara ceva in valoare de 35 de lei. deci nu vorbim de milogi. si nu vorbim nici de nevoi.

    vorbim despre niste oameni care vor sa „aiba” acel ceva gratis si daca se poate sa il aiba ei in fata celorlalti.

    nu stiu de ce va mira bataia de la cozi, poate ca a-ti uitat, dar ca sa cumperi cascaval si carne inainte de 90 era la fel. eu am fost martor la capete sparte, la maini taiate in geamul usii de la alimentara, la oameni lesinati de stramtoarea multimii.

    ei doar aplica ce au fost invatati.

    00
  43. @CristiC: Da, greşeala mea. Bine că nu sunt proprietar al unei asemenea rable, că chiar m-aş face de râs :)
    @Merlin: Mor de curiozitate să-ţi aud opinia despre Cătălin Voicu ca ministru de interne (şi mucosul de Pictor Ponta la justiţie).

    00
  44. Vreua sa scot ceva in evidenta totusi, la filmuletul din Iasi ati sarit cu totii „Eh, moldoveni, la ce sa te astepti ?”, acum sunt toti din Brasov si se bat intre ei ca de ce nu stau la rand…numai ziceti nimic ?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube