un dublu semafor

bd_ghencea_str_brasov

Nu se vede prea bine, pentru ca omosecsualii de la norc sunt dobi, dar pe stalpul de langa masina alba sunt doua semafoare pentru aceeasi directie, dreapta. Unul indica rosu/verde si unul e verde intermitent. Ieri unu era rosu, unu verde intermitent. M-am oprit o secunda, am ezitat si apoi am calcat-o. Misto in Bucuresti, nene!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Traiesti in Romania..Ar trebuii sa nu te mai mire nimic:))

    00
  2. Semaforizarea de acest gen se practica in multe intersectii, probabil nu ai observat pana acum, avantajul fiind fluidizarea:
    – cand semaforul „mare” e rosu si cel „mic” e pe verde intermitent(si ai si semnul de cedeaza sub el, asta daca nu e furat), automat te asiguri (pietoni, masini din stanga, etc.) si daca e liber te duci dreapta
    – cand semaforul „mare” e verde, cel mic e mereu stins, automat ai prioritate si te duci (de asigurat e bine sa te asiguri oricum :) )

    Inca un exemplu in zona, tot din NORC – Str. Valea Ialomitei colt cu Str. Valea Oltului ->

    P.S. Esti sofer, nu ar trebui sa faci atata caz de chestii din astea uzuale, ba dimpotriva, ar trebui sa le cunosti ;)

    00
    • @Thomas: ala mare e pentru facut stanga. ala mic pentru dreapta. eu vorbesc de doua semafoare, de aceeasi dimensiune, pentru dreapta.

  3. Sper ca ai avut grija la cei care coborau din 41 :)
    Ar tb sa fie pe acelasi stalp si doar unul sa fie ON la un moment dat: rosu / verde / verde-intermitent

    00
  4. Interesantă abordare. Aşa sunt satisfăcuţi atât cei care preferă să treacă pe roşu, cât şi cei care vor să aibe conştiinţa împăcată că au trecut pe verde. Mai rar asemenea cazuri, când este împăcată şi capra, şi varza :)

    00
  5. @zoso Nu s-a inteles clar din ce ai scris prima oara :) In cazul asta cred ca au ramas fara semafoare „mici” si au zis sa-l foloseasca pe cel existent :)

    00
  6. la fel este si pe bulevardul geniului la intersectia cu iuliu maniu (la statuia leu). daca vii dinspre razoare ai de ales intre a sta la stop de dreapta care e rosu si a trece pe verdele intermitent al lampii de dreapta :)
    si asta chiar in fata palatului cotroceni!

    00
  7. Mi se pare corect. De ce e nevoie de semafoare? Adica sa fie si semafoare, dar afisarile sa fie pur informative – in ultima instanta alegerea sa-i apartina fiecaruia in parte, iar in felul asta se va sprijini spiritul de initiativa.

    00
  8. aceeasi poveste e si la iesirea din Metro Sibiu

    00
  9. Vrei sa spui ca e un semafor normal, iar langa el e montat un semafor aditional (verde-intermitent), care functioneaza doar in anumite faze?

    Mie mi se par oarecum logice situatiile de genul, si cred ca sunt reglementate mai clar in decretul asta mai nou (nou = tot ce a aparut dupa ce am facut noi scoala), si anume: verdele intermitent iti spune ca poti sa treci, dar trebuie sa casti ochii inainte ca s-ar putea sa vina unul din stanga si sa te spulbere. Cand ai verde si pe cel rosu/verde, atunci poti sa o calci linistit pentru ca ai prioritate deplina…

    00
  10. prelungirea ghencea?

    00
  11. Bine macar ca avem..daca era un garcea sa dirijeze numai trecea nimeni;))

    00
  12. Sa treci prin giurgiu, sa vezi ce semne de circulatie sunt acolo.

    00
  13. Romanica…asta e…

    00
  14. sunt dobi astia de la norc? daca nu existau, cum erau?

    00
  15. ‘geaba sunt doua semafoare daca se trece si pe rosu

    00
  16. Azi am dat o tura pana in Bucuresti si inapoi, o „tura” de 7 ore, din pacate ninsoarea mi-a stricat planurile si am stat doar 30 minute apoi m-am intors. Nu am apucat sa vad astfel de „minunatii” in capitala. Anyway, zic sa-l respecti pe ala care da si rosu, sa nu iti iasa vreun dobitoc care are si el verde…

    00
  17. Land of choice :)))

    00
  18. Din seria asta, mai stiu una: la iesire din Bragadiru, pe sensul de mers spre Bucuresti, e un indicator cum ca iesi din localitate. Bun, si-o calci, ii dai 100 (ca esti pe drum european, vorba aia). La 1-2 km, putin pana in intrarea in capitala, ghici ce? Indicator de iesire din localitate – practic, acolo e iesirea, primu’ semn cred ca e pus d-ampulea.

    Si totusi, daca ma opreste politia si-mi iau amenda, cine iese bine la contestatie? :)

    00
  19. gresesti. exista o logica: atunci cand cel mare e verde inseamna ca ai voie sa faci dreapta si ai prioritate (mai putin fata de pietonii care au si ei verde si cu care te intersectezi), insa atunci cand e rosu cel mare si verde intermitent cel mic ai voie sa faci dreapta, insa nu ai prioritate fata de ceilalti care au verde pe semaforul ‘mare’, care vin din alte directii si se intersecteaza cu tine.
    ca exemplu: daca cei ce vin din sens opus au verde, atunci cand tu ai verde pe cel mare ai prioritate fata de ei si atunci cand ai verde doar la intermitent nu ai prioritate fata de ei(nu se mai aplica prioritate de dreapta). in caz ca ai crezut ca verde dreapta intermitent e echivalent cu semafor culoarea verde te-ai inselat.

    00
  20. Adica indiferent cum treceai, tot pe rosu treceai :)) Cand sunt doua asa si nu stii la care sa te uiti, te uiti la semaforul din mijloc.

    00
  21. Mihai zice bine. Cunosc intersectia aia si asa este.

    Cand cel rosu/verde arata verde ai prioritate cand intri in intersectie fata de cei ce vin pe ghencea din stanga. Cand rosu/verde indica rosu si ala micu’ e verde intermitent poti face dreapta insa trebuie sa dai prioritate tuturor care au acest drept (pietoni angajati pe trecere si masinile care vin din stanga pe ghencea).

    00
  22. Poate unul e pesntru stanga si unul pt dreapta. Aveau ambele semafoare sageti de dreapta pe ele sau asa ai dedus tu ca sunt?

    00
  23. cum a zis si gelu, cand e verde ala mare ai prioritate, cand e verde intermitent nu ai.
    in timisoara e o situatie si mai tare, pt ca e o banda ce face numai dreapta care se separa de restul prin scuar si are semafor la fel. a aparut un articol intr-un ziar local care la fel intreba care e scopul.

    00
  24. Ma intreb ce se va intampla daca unu va arata verde si altul rosu, de care sa „asculti”.
    Ai putea sa dai un email la politie ca sa scoata unul dintre ele, ca nu stiu cati politisti de la circulatie iti viziteaza blogul.

    00
  25. Nu am inteles cum ai dedus ca semaforul ala ar fi de dreapta ? Nu vad nici o placuta aditionala care sa indice ca ar fi doar de dreapta. Singurul indiciu fiind doar ca sageata verde de pe semaforul mare sa fie indreptata in dreapta. In caz ca e asa, tot nu ai dreptate , pentru ca daca tu ai semafor de stanga, cel mai probabil si cei de pe sens opus au semafor de stanga, ceea ce inseamna ca atunci cand stanga sensului opus are verde, tu ai rosu pe dreapta sau in fata, ca sa nu te intersectezi cu ei. Insa daca tu ai rosu la semaforu mare, si nu vine nici un concetatean din fata sa faca stanga, poti sa te duci in virtutea semaforului mic si intermitent.

    00
  26. acolo nu ai sens opus pentru ca este o intersectie in T (se vede si in poza) iar ala intermitent are o sageata in bec

    00
  27. Au pus mai multe sa fie. Fara numar !

    00
  28. Zoso te inseli, pe stalpul din dreapta cat si sus atarnate sunt cate 2 semafoare, si atat sus cat si pe stalpul vertical primul sefamor din stanga este pentru stanga, fara intermitent, iar cele din partea dreapta atat sus cat si jos, sunt pentru intermitent, ceea ce nu au nici o legatura unul cu celalalt.

    Cand cel din stanga este rosu, cel din dreapta este intermitent, cu adordare de prioritate, tocmai pentru fluidizare.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube