Poliţia în acţiune

Ce înseamnă să ai dreptate şi să ştii asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Been there, done that. Daca cunosti legislatia, ai toate actele cu tine si e totul in regula si esti increzator nu au ce-ti face, asta daca nu ai incalcat cumva vreo lege. Pe la 16 ani consumasem alcool intr-un loc public si m-a prins politia si am reusit sa scap fara nici o amenda si nu am oferit mita sau sa-mi sun vreun unchi de pe la diicot.

    @tyty: de ce e idiot, ca nu a luat amenda?
    @extra300: „To serve and protect” that’s bs, nu le pasa de siguranta, de fiecare data cand ma opreau era pe la 12-1 noaptea ca circulam cu 60kph pe o sosea fara pic de trafic.

    00
  2. Cum e domnul tyty de rupt în gură de prost. Şef.

    00
  3. f bine..bravo soferului care stia care dreptate

    00
  4. In sfarsit mai sunt soferi, carora nu le este frica de politistii nostrii, soferul a avut perfecta dreptate, politistul care pana la urma se va afla ca este pestele prostituatelor:)), a ramas pur si simplu fara cuvinte…foarte tare

    00
  5. Asta chiar e culmea, sa te certi cu un politist amarat ce sta in ploaie si frig incercand sa apere tara, sa te ridici la nivelul lui neaparat.

    Viciile de procedura sunt misto insa nu e nevoie sa fii incordat cand explici asta – uneori e chiar amuzant.

    ..

    Ce privire de caine batut avea Daciana ieri.. :D

    00
  6. Cu astfel de soferi idioti si tupeisti nu se mai face bine rromania! Plus ca nu inteleg ce draq vrea sa arate filmuletul? Ca e plina tara de idioti cu tupeu de sofer de 2 bani?

    00
  7. NOU
    #7

    tyty tu nu prea iesi din casa nu-i asa?

    00
  8. Este bine ca a filmat si politistul stia asta. Cred ca s-a simtit intimidat de filmare si de siguranta de sine a soferului si nu l-a incaltat aiurea cu amenda. E important sa mai fi cu cineva in masina, care poate fi pus martor in cazul in care incearca sa te imbrobodeasca fara sa aiba dovezi.
    Si eu am scapat fara amenda pentru ca am tinut-o pe a mea sus si tare ca aveam centura de siguranta pusa si ca ei n-au nici o dovada pentru asta, dar nu eram singur in masina si am avut partenera de scandal ;)

    00
  9. daca nu i-a dat o palma politistului pentru ca s-a simtit hartuit e egal cu zero. daca era de alta etnie is convins ca asa ar fi facut :)

    00
  10. Romania, tara in care cine urla mai tare are dreptate.

    00
  11. @tyty

    Cu astfel de politisti idioti si tupeisti nu se mai face bine rromania! Plus ca nu inteleg ce draq vrea sa dea amenda aiurea? Ca e plina tara de politisti idioti cu tupeu de securisti de 2 bani?
    Asta vroiai să scrii, nu?

    00
  12. N-am inteles la sfarsit: Ce ii arata politistul ca e in neregula cu talonul? Expirase ceva?

    00
  13. tyty nu cred ca are permis de conducere.
    Şi nici nu cred ca ştie cum se intamplă să te oprească politia să-ţi ia permisul, ca „n-ai dat prioritate la pieton care traversa pe trecere”, când de fapt nu era nici un pieton.

    00
  14. foarte bine a facut soferul in cauza…sunt multi politisti care pur si simplu nu-si merita functia, ar face orice sa mai ia un ban in plus de la astia pe care-i vede mai asa…mai inofensivi… oricum tot respectul pentru sofer.

    00
  15. Foarte tare! Ase se ia atitudine atunci cand stii ca nu ai gresit!

    00
  16. BRAVO , soferu are o lada de bere din partea mea !
    L-a pisat pe militianul fara basca

    00
  17. nu stiam treaba cu palaria

    00
  18. Deci politistul i-a aratat ca pe talonul lui in rubrica ITP nu este trecut decat data la care expira … cand o masina se inmatriculeaza pentru prima oara in RO pe talon la ITP se trece doar data fara STAMPILA … cand efectuezi a doua oara ITP-ul atunci primesti si stampila … imi pare rau ca politia nu este destul de informata despre noile taloane europene

    00
  19. Pai tre sa mance si gura lui ceva, numa ca n-a nimerit pe cine trebuia!
    PS:
    „Unde e basca de ploaie?
    Basca mea din par de oaie?”

    00
  20. faza asta cu citeste mai departe din ce plugin o faci? sau ce se intampla ?

    00
  21. atitudinea soferului – nota 10 :)

    00
  22. @Bogdan, in html

    00
  23. Mistouri de cocalar la volan. Important e ca va place atitudinea asta de „am cercel, trening alb si basca, sunt filmat, fac pe shmecherul.”
    Imi pare rau sa vad asta. Astea-s pt. publicul lui Badea. Sau asa credeam. :-(

    Apropos, sunt absolut convins ca depasea cate 5 masini de-odata. Soferii astia de van-uri se cred deosebit de speciali. Pana intr-o zi.
    Cum puteti sa dati dreptate cuiva daca habar n-aveti ce s-a intamplat? A, ca aveti voi ce aveti cu politia. Asa-i ce fain ar fi fara politie? Ati putea conduce cu 150 peste tot, cu manelele la maxim. Ar fi GENIAL.

    00
    • @Dorian: nu ii da nimeni dreptate cocalarului, dar de obicei nu faci gargara daca nu ai dreptate. politistul, daca era tare in oo, ii ardea amenda linistit.

  24. Inca o data se dovedeste ca polita e rusinea societatii in orice tara.
    Cei mai mizerabili oameni aici se gasesc.
    Punct. Domnule ciocan unde sunteti ca si dvs sunteti in aceeasi barca plina de noroi si bale… ?!

    00
  25. Cacat! :) A fost un agarici care a vrut sa-i arate gagicii din port-bagaj ce tare e el, cum face curat pe sosea. Nici nu era de la circulatie – asa ca pentru unul mai bun de gura – e victima sigura. :-) Asa ca da-i o medalie mai mica! ;-)

    00
  26. Nici cu politistul nu mi-e rusine, dar voi chiar credeti ca soferul e usa de biserica? Era interesant daca era filmata si faza de dinainte (depasirea).
    Plus ca parca i-a cam pierit curajul cand l-a intrebat de talon… poate era in regula dar n-a avut replica pregatita… se cam pierduse.
    Oricum… jalnic si de-o parte si de cealalta…

    00
  27. lol, excelenta faza cu „unde iti e sapca” :)))
    oricum cam jos nivelul conversatiei, intr-o tara civilizata nu cred ca politia vorbeste cu tine ca cu ultimu prapadit, iar tu cu ei nu iti permiti nici atat.

    00
  28. Cocalarul ăla e absolut jenant. Limbaj suburban, scrumează pe geam, vorbeşte în ultimul hal cu poliţistul, etc.
    Să nu se înţeleaga greşit, nu îi dau dreptate poliţistului.
    Dar poţi să demonstrezi că ai dreptate şi fără să te comporţi ca o maimuţă.
    Sunt curios care ar fi fost atitudinea şoferului dacă ar fi fost vinovat de ceva; probabil ceva gen „Da, şefu’, să trăiţi şefu’, ştiţi, poate ne înţelegem, oameni suntem doar”.

    00
  29. E destul loc de interpretari de ambele parti. Filmul, fiind din partea soferului, evident ca il face pe el sa iasa bine; daca era filmata si faza dinaintea opririi, iar soferul avea dreptate, era dovada clara, asa insa sunt doar presupuneri.
    Sigur, cind vezi atitudinea politistului din imagine, cumulata cu experiente cu alti indivizi de acelasi calibru, nu poti decit sa lasi sa-ti scape un zimbet de oarece satisfactie, dar care trece repede si te gindesti ca asta-i lumea in care suntem nevoiti sa traim si nu prea sunt sanse de schimbare.

    00
  30. NOU
    #32

    io cre’ ca ne rideam mai cu motz daca vedeam filmu’ din masina gaborilor, care ereau cu nervii pa moatze si filmau cu tilifonu’ cum „ea” inervat impertinentu’

    00
  31. Nu inteleg ce parte din filmuletul asta demonstreaza ca avea dreptate soferul, poate a depasit 10 masini si a zis ca a depasit un Logan, oricum, cam aiurea atitudine, si de la sofer si de la politist, oh well… Romania.

    00
  32. Bineinteles, plin de judecatori pe aici. Doar asta e calificarea de baza a romanului, sa dea verdicte si sa stabileasca vina participantilor.
    Nu are importanta de ce nu a filmat faza de la inceput, pt ca nu stia ce se va intampla.
    Nu conteaza daca soferul a gresit sau nu, aici e vorba de atitudinea politistului si a soferului care cunostea procedura de oprire si de verificare a actelor.
    Ca tot va intrebati ce incerca politistul sa ii arate: nu incerca nimic altceva decat o ultima tentativa de intimidare. Nu e treaba soferului sa stie ce e gresit in talon. De aia nici nu a zis politistul exact care e problema, pt ca voia sa vada daca soferul isi pierde elanul. A fost pur si simplu un bluf, mergand de la itp la datele de instrainare ale masinii.

    Un astfel de politist ar merita cu adevarat sanctionat, nu cel care a dat o palma unei femei care l-a lovit.
    Aici se vede cu adevarat lipsa de profesionalism a politistului, plus ca se observa din atitudine ca politistii au gresit.
    Daca soferul ar fi fost cel care a gresit nu se statea la discutii, se comunica motivul opririi, se cereau actele, se intocmea procesul verbal care se inmana soferului in cazul semnarii de primire sau se trimitea prin posta in cazul refuzului de a semna. Mai departe sanctiunea putea fi contestata la organele competente. Semnarea sau nesemnarea procesului verbal nu are legatura cu recunoasterea faptei si nici cu posibilitatea de a contesta in instanta.
    Orice abatere de la procedura asta reprezinta tipicul romanesc de a ne ‘descurca’.
    Priviti un film sa vedeti cum amendeaza politistii nemti. La ei nu te amendeaza fara motiv, pt chestii minore. Daca te-a oprit, iti cere actele, iti scrie amenda, posibil iti arata pe camera ce ai gresit, iti da actele inapoi dupa ce ai platit amenda(e posibil sa fii obligat sa platesti pe loc), iti ureaza o zi buna in continuare si iti vezi de drum. Fara nervi si fara cuvinte nepoliticoase, totul amabil.
    Suntem oameni si avem obligatii, dar si drepturi.

    00
  33. Wall of text, ziceai ceva de judecatori ?

    00
  34. inca un mitic sau oltean smecher care se crede mai tare ca tarzan, mi greata de marlani de astia .

    00
  35. Eu bateam cocalarul ala de trei lei de se chinuiau la urgenta sa vada care e capul si care picioarele.

    Amestecam coastele cu claviculele.

    Daca prind in trafic jeg din acesta il transez si il fac la gratar.

    00
  36. Eu mi-am luat amenda de la un politist cum ca citez : „aflat pe bancheta din spate a autoturismului XXX, aflat in mers, a deranjat linistea publica”. Am vrut sa ii spun sa scrie la obiectii ceva si mi-a zis : „Prima data semnezi procesul verbal, dupa aia scrie la obiectii ce vrei !”; n-am vrut sa-l semnez, si acum il astept in posta.

    P.s. Amenda de 500 ron ptr. „deranjarea linistii publice de pe bancheta din spate a autoturismului aflat in mers”.

    Daca imi vine acasa, il fac vedeta !

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube