De ce suge Blogspot

Pentru că are zeci de rahaturi de widgeturi care îţi fură clickuri, pe care utilizatorii neavizaţi le instalează, că arată al nabii de frumos. În clipul de mai jos sunt nişte chestii inocente, dar toţi ne aducem aminte de blogurile cu spyware.

În plus, sunt curios ce crede Google de “furtul de clickuri”. Sunt sigur că, pe foamea asta, aprobă asemenea metode.

 

Pentru cine nu  ştie ce e “furtul de clickuri”, să se uite la mausul din clip. Acolo se vede relativ bine că dau click pe o suprafaţă albă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. nu inteleg, cum furt de clikuri?

    00
  2. Eu as da vina pe utilizatorii prosti sau neexperimentati, nu pe platforma. Pe WordPress nu exista plug-in-uri care fac cacaturi de-astea?

    00
  3. asta am observat si eu pe anumite bloguri. chiar ma gandeam de ce se intampla asta. totusi, am observat ca la mn nu apar. m-ai pus pe ganduri cu blogspot.

    00
  4. eu am probleme pe blogspot cu fontul textelor, care apare modificat in functie de browser. cand folosesc mozilla, textul apare intr un fel. cand intru pe xplorer, altul. cand folosesc crome, iarasi altul. e destul de aiurea, si multi se plang ca nu le vad cum trebuie. de multe ori nu am ce sa fac, sa le spun si cu ce browser sa vizualizeze blogul? :)) cred ca aici cade blogspot.

    00
  5. E plin de iframe-uri care te indeamna sa dai repede pe X sa iesi de pe blog. Travian nu e reclama de la adsense?

    00
  6. Chestiile alea nu sunt injectate de blogspot. Ori a folosit femeia un css de pe vreun site public plin de balarii, ori si le-a pus ea de bunavoie sau folosind cine stie ce coduri javascript de la countere sau pluginuri third party ce nu au legatura cu blogspot. Blogspot nu e cel mai bun serviciu dar nici nu baga cu japca reclame pe blogurile oamenilor. Pluginuri care produc asa ceva exista si pe wp dar nimeni nu acuza wordpress ca e de cacat.

    00
  7. D-aia folosesc eu NoScript si AdBlockPlus! :D

    00
  8. In primul rand problema o reprezinta blogurile in general. Internetul e poluat cu bloguri idioate, si copii care la 12 ani isi fac blog pentru ca „asa e moda acum pe internet”. Mai ales romani, in special moldoveni inculti(vezi danyblog) care dau lectii despre viata, cand ei ar trebui sa invete mai intai ce inseamna „blog” si sa se gandeasca mai putin la „cum sa fashi bani pie intierniet”. Ratatilor. Apropo’, v-am jignit? BUN!

    00
  9. @Melk: vezi ca te insulti singur.

    00
  10. Cand bagi de bunavoie coduri html gen <script src= sau <iframe src= nu mai e problema lor. Blogspot accepta active content pentru ca foarte multi utilizatori au nevoie de javascript sau embed flash. Blogspot nu se viruseaza singur ci trebuie sa adaugi cu manutele tale toate porcariile. Cati oameni ai vazut pe wordpress dot com cu scriptul celor de la trafic punct ro? Si cati oameni pot da embed pe wordpress dot com la clipuri de pe orice site de videosharing?

    00
  11. NOU
    #13

    n-are treaba blogspot cu ce zici tu acolo..
    chiar zilele astea am lansat un serviciu de trafic exchange bazat pe acest serviciu.
    e doar javascript.

    00
  12. Uite Zoso cum se face un videoclip cu programelul ala, nu cum ai facut tu..

    Muzica, patratel de prezentare, sincronizare cu refrenul etc. La urma se da click dreapta discret pe iconita de langa ceas si ai terminat (merge si cu din taste prob).

    Asta ca sa fim perfectionisti profesionisti pana la capat.

    Si e din 2008, cand toata lumea radea de saracul Chrome ca n-are aia, n-are aialalta..

    00
  13. Salutare!
    Nu vreau sa fiu arogant sau „ignorat”(cuvant folosit de multi imbecili inculti).
    Citesc blogul tau de ceva vreme si sunt chestii destul de misto pe care le spui si le „expui”.

    1 – video-ul in care apare Windows, ma intristeaza( eu fiind utilizator exclusiv Mac)

    2 – De ce sunt pop-up-uri atatea?
    Deoarece folosesti Google Chrome care a fost facut in special pentru asta! Pentru a putea Google sa „faca” mai multi bani din publicitate. Iar

    3 – @ timi – ai dreptate cu CSS-ul

    Cel mai simplu mod de a scapa de pop-up-uri? Simplu: „BLOCK POP-UP WINDOWS” !!!!!

    00
  14. @ Grim_Cris: Daca scriu 4 posturi pe luni merita sa-mi bat capul cu host si domeniu? Mai gandeste-te odata. Fiecare are prioritatile lui.

    00
  15. pe blogspot, ca si cititor, cel mai mare turn-off mi se pare modul in care lasi comentariile pe blog, in fereastra separata. rar las cate un comentariu din cauza asta, mai ales cand trebuie sa tastez si un sir de litere care de abia se vad ca sa se verifice ca nu`s bot.

    00
  16. @Jean-Victor:

    1. Nimanui nu-i pasa ca ai Mac. Sincer.
    2. Aberezi crunt.
    3. …

    00
  17. Ca utilizator de blogspot, iti garantez ca nimic din ce e la mine pe site nu e certificat in vreun fel de catre Google. Spre deosebire de wordpress ( vorbesc acum de hostingul lor gratis), blogger te lasa sa iti editezi cum vrei templateul, asa ca asa am si facut: am modificat in sursa o tema gasita pe net (nu din cele oferite de catre google. Alea sug big time).

    00
  18. E aiurea ca intr-o perioada in care gasesti host si domeniu la pretul unui pachet de tigari oamenii inca mai folosesc porcarii ca blogspot. Bine, nu e vina lor pentru ca apar reclamele alea, dar pe ei chiar nu-i deranjeaza?

    00
  19. Si sistemul de comentarii e de doi lei, si nu gasesti un „related posts” calumea si majoritatea widgeturilor sun inutile sau parca facute special pentru cei care vor să facă ceva kitschos. Da e uşor de folosit, uşor de configurat. Şi poţi să-ţi pui în lateral o lista cu filmele tale preferate de pe youtube OMFG IOI URA!!!

  20. Pentru astia ca mine, cu blog personal, care nu tin sa faca bani sau prea mult trafic, mi se pare ok. N-am bagat cuvinte de verificare si nici widgeturi, asa ca e in regula, nu am avut niciun fel de probleme. Mie mi se pare cam deplasat sa-mi iau domeniu propriu, cand ma citesc doar cateva zeci de oameni. Iar daca cititorul se impiedica de o fereastra separata pentru a lasa comentarii, inseamna ca nu l-a impresionat prea tare articolul scris de mine.

    00
  21. sunt si bloguri pe WP care au bagat un script/plugin care, atunci cand apesi butonu’ de „write comment”, deschide o fereastra noua cu reclame. si ei se caca pe ei si zic ca „nu, domne, mie-mi mere bine” sau „io n-am vazut, o fi de la tine”. bullshit la gratar!

    00
  22. Mi-au trebuit două zile de „găzduire” blogspot ca să trec la wordpress (habar n-aveam că e gratis), și totodată aceleași două zile ca să înțeleg că cine știe câteva noțiuni de html (deci, eu nu), poate descoperi ușor linkurile ascunse.
    Dar acum că ți-am citit articolul, mă întreb oare în wordpress nu găsim aceleași gângănii sub pat?

    00
  23. @Nobody – Detaliaza, te rog. Ce ti-a furat click-uri la mine? Pe bune, vreau sa stiu daca am instalat ceva prost sau mananci cacat.

    @Maddy – Blogger are de cativa ani embedded comments, nu trebuie sa deschizi o fereastra noua decat daca asa alege posesorul blogului. La fel cu sirul de litere, este activat numai daca se doreste. In plus fata de WordPress ai optiunea de a te autentifica in Google, WordPress, OpenID si alte servicii pentru a scapa de furtul de identitate. Are si Anonim sau Nume/Site. Pe WordPress poate oricine sa scrie in numele tau si cu Gravatarul tau, mi s-a intamplat de cateva ori.

    De acord ca WordPress (nu varianta cu hosting pe wordpress.com) e mai configurabil, Blogger are o groaza de lipsuri, dar hai sa avem si argumente reale.

    00
  24. Sunt curios ce setări făceai tu acolo la Chrome :-?

    00
  25. Iar ‘jde mii de comentarii cu ce naşpa e blogspot. Da, blogspot arată ca un cur dacă îl încarci de widgeturi tembele. Da, trebuie să completezi captcha când comentezi dacă proprietarului blogului nu l-a dezactivat. Da, ai pagină separată de comentarii dacă proprietarul blogului n-a activat comentariile inline.
    O Doamne, proprietarul retardat de blog n-are nici o vină, e vina blogspot-ului că îi dă destulă funie cât să se poată spânzura ăla!

    00
  26. @inbalarii nu numa’ că arata ca un cur, arata ca un cur gras,.
    Am tinut să vin cu un commentariu on topic totuşi. Pe langă bara de sus care seamană destul de mult cu aia de la wordpress, widget’urile mi se par pur şi simplu hidoase nu mai zic că am văzut teme care îmi dadeau cosmaruri, capitol la care nici wordpress’u nu sta chiar bine.

    00
  27. zoso, in wordpress nu poti sa pui un html cu un js mic?

    00
  28. zoso e un plug-in in gen utilis ce automat cand dai clickuri te trimite la niste saituri urmand sa se faca transfer reciproc. a adaugat foarte usor html-ul

    00
  29. Eu sunt pe blogspot si imi este ok deocamdata pentru nevoia mea de ‘comunicare” si nici nu cersesc -clikuri-nimic de la nimeni.
    E facut in cel mai simplu mod posibil si e dragutz zic eu.
    Mai stau pe aici sa mai vad si alte pareri pro/contra acestei platforme.

    00
  30. oare multa lume alege blogspot pentru ca e adsense ready? adica stiam ca banul e ochiul dracului dar chiar asa de fomisti?

    00
  31. @ maddy: cum ai rezolvat problema?: „Pe WordPress poate oricine sa scrie in numele tau si cu Gravatarul tau, mi s-a intamplat de cateva ori”. Si mai am o intrebare: cum pot verifica daca in comentariile de pe blogul meu pe wp au fost introduse chestii infectate?
    Mersi.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube