Românii sunt idioti: hainele

Preferă să degere de frig, dar să fie îmbrăcaţi la modă. Dacă te opreşte carul de televiziune pe stradă şi tu nu eşti în uniformă, te dau ăia afară din clubul de pitipongeală…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. geru nu e original? e chinezesc?

    00
  2. pwla mea de prosti, merita sa degere daca sunt asa idioti. Eu pentru o ora de stat la coada afara m-am blindat in costum de ski si bocanci si tot am crapat de frig.

    00
  3. Selectia naturala rulz :-D

    00
  4. @g9bahh: Te asigur ca esti in plus. Aia e denumirea.

    00
  5. Ce face moda din om. :D

    00
  6. Suprafata unui clindru de laminare se masoara cel mai des cu instrumente de masurare a lungimilor (adica „metru”, pentru tine). Temperatura suprafetei se masoara insa, mai des, cu un pirometru. Rareori cu o camera de termoviziune/ termografica. Ambele denumiri sunt corecte.

    Tu esti pe dinafara si folosesti surse de informare care nu cunosc limba romana.

    00
  7. hai ca o sa treaca si frigul asta :-) Mai sunt si multi copii inconstienti

    00
  8. Asta cam asa este. Dar mai este ceva.
    Astia de la ProTv sunt si prosti. Nu se numeste camera de termoviziune (ca nu are nimeni nici o viziune, mai ales pe liparu asta) si se numeste camera termografica.
    Cu stima.

    00
  9. nimic nu e mai „de firmă” decât prostia

    00
  10. mdeah, sunt -30 grade dar am mai vazut si eu fete chiar in fuste scurte pe strada sau cu gecutza de piele…brrrr!

    00
  11. NOU
    #11

    Fitele la maxim, nu au bani de mancare sau sa isi plateasca abonamentul la mobil, dar isi cumpara adidasi de firma si haine de catwalk ca sa infrunte -10 si chiar -20 de grade.
    Eu am descoperit un brand de pantofi in Germania, Dockers, super pantofii aia. Din piele naturala, dublati cu tesatura inauntru buni de primavara, vara, toamna si chiar si iarna daca nu e foarte frig. Asa ca am luat 4 perechi, inclusiv ghete pentru mine si taica’miu, de pe Amazon.de.
    Pe langa faptul ca ne vin perfect, amandoi am fost pe afara in -16 grade si ne-a fost foarte bine doar cu o pereche de ciorapi in ei.
    Deci se poate :D

    00
  12. Şi tratamentul pentru pneumonie este tot de firmă, la fel restul celor necesare în caz de degerături. Doamne, de-ar ţine-o gerul ăsta tot anul, pfuai, ne-am scăpa de idioţi până în toamnă!

    Offtopic: =)) Dude, dar văd că stai bine de tot în topul Zelist… =)) Cum vrei să te bage lumea în seamă? =))

    00
  13. Pfoai cat de proasta e tanti aia:”deci tot ce e pe mine e de firma. ” De parca daca ar fi de firma ar tine de cald:))))Eu rad de ei, dar eu tot blugi folosesc:)).

    00
  14. E mai bine asa. Incepe curatenia de primavara. Sa inghete frate daca asa vor.
    Si ca intrebare, DRACI morti ati vazut? Dar IDIOTI?
    Cu stima.

    00
  15. @Old School: me too. Nici mie nu-mi place sa umblu infofolit, desi nu-s chiar cel mai sanatos specimen uman. :D

    00
  16. @g9bahh: Desi emisivitatea e mica, se pot face masuratori si se folosesc mai des pirometrele pentru ca sunt mai ieftine. Altfel, aceeasi problema ar avea-o si camera termografica (de fapt, se fac setari speciale – reglarea emisivitatii pe zone – si pentru astea).

    Hai sa trecem peste ca se supara Adi. Concluzia e ca denumirea e corecta :)

    Alta concluzie e ca pitipoancele sunt pitipoance chiar si in timpul iernii.

    00
  17. @nashu_mare
    Stiu ca e offtopic.
    Bai nenica. Suparafata unui cilindru de laminare, pentrua fi contralata incovoierea acestuia functie de temperatura absorbita in volumul cilindrului (def plastica, tep. metal) se masoara in timp real cu o Camera Termografica, conectata la PLC-ul masinii.
    Deci cine e pe dinafara?

    00
  18. @ pigbrother. Eu am pe mine tricou, un hanorac si geaca de ski. Si in picioare adidasi sau bocanci, in functie de cat de mare e zapada. Uneori mai am un maiou pe sub tricou, si ca sa fiu in trend cu post-ul, e de firma:))l-am luat cu 3 lei:))

    00
  19. asa e, nu purtati geci de piele iarna, geci de piele DE STRADA.

    Geaca mea de piele e d-aia „da motociclist”…adica piele foarte groasa, stransa pe pe corp,talie si brate. acum merg pe strada cum merg primavara devrme/toamna tarzie pe motocicleta. Sosete groase, bocanci din piele(din pacate cu intarituri de otelin varf si talpa), blugi, tricou+hanorac+geaca aia de piele si fes pe cap… mie frig doar la buci si coapse, in rest e gigea.
    Deci daca vreti sa va fie cald, imbracati-va skioristic sau moticlistic :D

    00
  20. @nashu_mare
    De ce nu te poti rezuma la cititul si comentatul articolului si tot faci pe desteptul ? :) Esti tu un Einstein al denumirilor si nu stim noi ?

    On : Hai ca pe aia cu adidasi ii mai intelegi.Da femeia cu „hainele sunt de firma” chiar mi-a inveselit ziua. Si ce sigura era pe ea :))

    00
  21. @nashu_mare
    Corect camera termoviziune/termografica. Iti dau dreptate.
    „Suprafata unui clindru de laminare se masoara cel mai des cu instrumente de masurare a lungimilor (adica “metru”, pentru tine). ”
    Dar la asta te faci de ras. Nu era vorba de valoare in metri patrati. Nu ai citit tot. Pirometrele nu sunt exacte din cauza reflexiei. Rugozitate, iti spune ceva?
    Tot cu metru se masoara? poti sa cauti. laminarea la cald pe laminor quarto reversibil cu una, doua sau trei caje.
    Cu stima.

    00
  22. Shhh, lasati selectia naturala sa functioneze, daca vedeti vreun prost imbracat de vara pe gerul asta salutati-l zambind, indata mai scapam de unul

    nashu_mare, g9bahh, asteptati sa puna zoso un articol despre laminatoare, va veni momentul vostru, this ain’t it

    00
  23. Pai daca ne-am obisnuit sa sarim din casa in masina/metrou si apoi i la serviciu si iar acasa… Recunosc, nici eu nu stau bine cu echipamentul de iarna, pentru ca nu prea merita, la cat timp petrec afara in frig, n-am manusi, am o caciulita vai mama ei… Si zilele astea mi-am amintit, de voie de nevoie, de izmene! :P

    00
  24. Total de acord ca unii romani nu sunt prea inteligenti, mai ales cand vine vorba despre haine de firma. Este tare de tot tipa aia care spune ca ii tin de cald pentru ca sunt de firma! Penal! Dar sunt si in alte tari domnisoare care merg numai in rochite scurte pe un frig naprasnic si ninsoare.

    00
  25. „tot ce e pe mine e de firma?” =)) ce penala e aia :))

    00
  26. :)) Logica la romani :
    „- Nu va e frig in panatalonii aia?
    – Nu, ca sunt de firma. Tot ce e pe mine e de firma. ”

    :))) cu alte cuvinte, poti iesi pe -30gr in camasa de noapte, atat timp cat e adidas/nike iar daca e Dolce-Gabana … pai poti merge si la polul nord, lejer.

    00
  27. Nu e moda, e prostie crunta…

    00
  28. bisnitara aia cu „totul pe mine e de firma” a fost cea mai tare!
    snobii aia stiu ca exista haine „de firma” pentru iarna si arata ca niste ratati daca se imbraca iarna cu haine de toamna-primavara sau mai rau, ca si cum ar merge la sala de sport?

    00
  29. nu sunt idioti,sunt inconstienti…

    00
  30. Mie mi s-a parut o tampenie reportajul. Nu avea sens, pentru ca oamenii puteau fi in una din urmatoarele categorii (nu e lista completa):
    – erau cu masina si se expuneau o perioada scurta gerului
    – erau prea saraci si faptul ca e frig afara nu le aduce mai multi bani, pentru a-si cumpara haine adecvate
    – erau idioti care nu fac decat sa imbunatateasca rasa in ansamblu daca se imbolnavesc si se curata

    Este absolut irelevant sa arati ca lumea se imbraca prea subtire pentru temperaturile de afara. Daca aratau un baiet cu adidasi si blugi inghetat bocna si mort pe trotuar, sa zicem ca ar fi avut o valoare educativa, aratandu-le idiotilor ce pot pati. Daca imi arati oameni care sunt imbracati aiurea si nu (prea) sufera de frig, nu faci decat sa imi arati ca este bine asa.

    00
  31. e trend sa zici ca ceva e-n trend.

    00
  32. NOU
    #32

    Consider ca cei care poarta la minus 30 pantofi sport o fac pentru ca nu au ghete. Multi nici nu isi permit. Daca schimba pantofii sport cu o pereche de ghete ieftine (ca doar nu o sa studieze tipurile de gheata acum) cu ce este mai castigat? La fel pantaloni sport.

    00
  33. Daca nu e gheata pe jos, am pantofi de sport in picioare. Cand e zapada sau polei, scot bocancii la purtat. De ce? Oi fi si eu pitzipoanca, naiba stie. Explicatia este ca umblu cu masina. Care masina da caldura. Asa ca am o geaca usoara peste, care e OK pentru a „tranzita” zona de frig. Daca stau imbracata cu ea prea mult la frig, e mai nasol. Si da, este geaca de firma, ca tot e moda :D

    Depinde deci ce treaba ai prin frig. Daca mergi 50 de metri de la o masina incalzita spre o banca sau orice alta destinatie de acest fel, din nou bine incalzita, nu vad rostul imbracarii cu 100 de cojoace. In momentul in care stai pe afara cam mult, e clar ca se schimba situatia. Atunci scot si eu suba si caciula, ca nu e de joaca.

  34. Din experienta mea de munte, va zic ca astia sunt atat de idioti incat ei merg si pe munte in adidasi, pantofi si haine de oras. Totusi ei nu crapa asa usor, ca se incalzesc cu votca pe traseu :))

    00
  35. Pitzipoanca aia in fusta face toti banii! La minus 20 de grade cu picioarele goale, visul oricarei femei!

    00
  36. Cand si-au cumparat pantofii sport de firma, nu s-au gandit ca vine gerul. Si o ”investitie” in produse de firme, poate nu le mai permite sa-si schimbe incaltamintea acum.

    00
  37. Nu e prostie crunta, e Romanika… oamenii TREBUIE sa aiba pe ei haine de firma, chit ca sunt de 5 ori mai scumpe si unele (alea de pitzi) de n-ori mai incomode. Am vazut de altfel si cum esti trata daca nu ai haine „asa cum are toata lumea”

    00
  38. ieri ieseau studentele de la facultate.in fata mea un grup de 3 tipe.doua imbracate adecvat,una din ele cu geaca de piele si o fusta efectiv sub fund+ciorapi culoarea piciorului lycra extrem de subtiri.toata lumea se uita inevitabil la ea.la un moment dat un tip i-a zis „fata imbraca-te ca mi-e mie frig cand ma uit la tine!”

    ceea ce nu isi dau seama toate pitzipoancele e ca in graba asta de a fi trendi,oricata firma si eticheta ai avea pe tine si oricat de sexi ai fi,daca nu esti imbracata adecvat temperaturii de afara nu numai ca dai in penibil,dar nici trendi nu mai esti!

    00
  39. „Cum iti asterni asa si dormi”. Prefera sa faca sacrificii si apoi sa bage doftorii in ei decat sa-si caute haine si pt acest sezon. Treaba lor … daca pun mai mult pret pe trend si firma decat pe sanatate si viata mai lunga … Si .. apropo de trend sau „de firma” … se fac tipuri de haine si pt. acest sezon. Apoi numai cine nu munceste nu are bani :)

    00
  40. Sunt foarte multi tineri inconstienti care fac asta. Fara manusi/caciuli/fular/geci groase, si in cateva zile racest atat de tare incat plamanii lor ajung sa fie praf. :)

    00
  41. vând costume de baie Nike, Adidas, D&G şi alte firme cu care mă mai cunosc
    ideali pentru frig şi temperaturi scăzute.Pentru cei cu un buget redus vând asta

    00
  42. Acusica vine foametea si asta o sa fie o problema minora …

    00
  43. Și tu parcă ești român, nu?

    ufff…generalizările astea.

    00
  44. din nou, nu cred ca doar romanii fac asta. am vazut un suedia tineri „trendy” la -15 grade, cu pantofi sport fix la fel de subtiri.

    00
  45. Degera de frig, huh ? Bine ca nu de cald…

    00
  46. geaca care o am bine e gore tex costa mai mult decat un trening o pereche de pantofi si o gaca de ” firma ” dar tine peste 8-10 ani si toti care se pricep stiu ce insemna vulturul pe el :) si pantofi costa de trei ori cat una de „firma ” si numai cunoscatorii stiu ce insamna camila activa evident gore tex again

    00
  47. Oricum suntem cam multi pe kilometru/patrat in Romania. Uite asa ne mai rarim.

    00
  48. erm… inca nu s-a aflat cat castiga „baba” asta? :D

    00
  49. Ce-mi venea sa sparg televizorul azi dimineata cand am vazut stirea si am vazut-o pe retardata cu „tot ce e pe mine e de firma”. Din pacate, nu prea e buna treaba cu „selectia naturala” ca, tot din pacate, nu prea stau aia de ajuns in frig incat sa moara :(.

    00
  50. :) haios… sigur astia de la OMS nu au declansat pandemia gresita… ? Pandemia de prostie e generalizata si e mult mai grava. Tatal meu are o vorba, „daca prostia ar durea, multi ar urla de durere”.

    00
  51. Cat de cretinoida a putut sa fie femeia cu hainele ei de firma…Daca isi ia chiloti de firma, banuiesc ca iese cu ei sa defileze. Doar sunt de firma, ce naiba!

    00
  52. De ce mi se pare mie că tipa în fustiţă este Alice? Faţa nu i se vede, şuviţă verde are, vocea parcă ar fi a ei…

  53. Cine se lega acum câteva zile de cei care pun ditamai geaca pe ei? :-P Iarna trecută am ieșit și eu în adidași și n-am avut nicio problemă.
    La fel cum au mai spus și alții, fiecare se îmbracă după cât de friguros sau călduros este, iar dacă acel reportaj se vroia cu adevărat educativ se puteau arăta niște degeraturi. În schimb oamenii cu pricina nici măcar nu tremurau de frig :-))

    00
  54. Prostia e de firma?

    00
  55. nu doar romanii, ai vazut englezoaicele cum ies seara. Prostia e universala.

    si app poti sa fi „pa” trend si cu haine groase, nu e de vina moda, e de vina manelismul si indolenta noastra

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube