model de business inedit la newsin

Zilele trecute am aflat o chestie importantă. Newsin, agenţia de presă a trustului Realitatea-Caţavencu,  se va restructura. Dar va continua să vândă diverse produse media clienţilor, rămânând desigur şi pe online (am impresia că asta e noua glumă în presa română, le spui angajaţilor că firma rămâne pe online, şi până se prind ei că n-aveţi site, deja mincinoşii sunt departe). Unul dintre aceste produse este un flux de ştiri video, procurat de la Realitatea TV.

Este normal ca televiziunile de ştiri să vândă conţinut video către televiziunile generaliste, se practică în toată lumea civilizată. Nu înţeleg însă de ce e vândut de NewsIn. Ce, Realitatea are greţuri să facă asta? Îi cade mâna? Nu are oamenii? Şi doi, când aţi văzut ultima oară nişte material video care să merite cumpărat de la o televiziune de ştiri? Pentru că în majoritatea timpului se ocupă cu talkshowuri fără substanţă.

ps: mi-a scris liana alexandru, supărată că am făcut-o căpriţă, şi mi-a explicat că de fapt nu zâmbea la concedieri, ci îi rămăsese zâmbetul de la ştirea anterioară. am modificat, pentru că nu pot rezista rugăminţilor unei femei frumoase. şi deştepte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Zoso, se vede că eşti absolvent de jurnalism. Ai început să dai şi drepturi la replică. Muhahaha. Altfel, Liana Alexandru nu este o tută care (doar) citeşte de pe prompter.

    00
  2. @Meneopol, DA, e greu să fii prompterist. Întrebaţi-l pe Mândruţă! Sau pe Esca… Asta e diferenţa cu cititul de pe prompter.

    00
  3. Între timp conturile Realității au fost blocate de ANAF. Mediafax, Hotnews și Adevărul transmit știrea, Realitatea nu recunoaște (potrivit Hotnews) sau nu comentează (potrivit Adevărul și Mediafax).

    Deocamdată au numărat datorii de vreo 5.5 milioane de lei, cu mențiunea că încă adună, și că se așteaptă la o sumă mai mare.. Totul e pe surse..

    Între timp, Realitatea n-a spus nimic despre asta, dar a vorbit despre o firmă în care Vlădescu e acționar, și care era să fie executată silit pentru o restanță de sub 400 de RON. Ha.

    Propun să fim atenți la retorica iRealității în următoarele zile.

    00
  4. Poti sa dai un citat din mail pl0x?

    00
  5. Era clar că o să cedezi că doar nu te abordase de plăcere. Să înţeleg că ai ajuns la concluzia că e greu să fii prompterist?

    00
    • @Meneopol: cred ca daca fata stie sa foloseasca un email si s-a deranjat sa imi trimita unul, merita o a doua miliarda şansă.

  6. @motanes: Prezentatorii de la cele doua televiziuni nationale de stiri nu sunt simpli prompteristi. Au destula de materie cenusie si o folosesc la un breaking news, la o editie speciala…

    00
  7. @motanes: Ai vorbit tu cu Esca şi ţi-a zis că e greu? Şi nu ai întrebat tu de slariul ei ?!?!

    00
  8. NewsIn-ul ăsta e agenţia de presă …iReakitatea tv e doar purtătorul de cuvânt.

    00
  9. Url-ul a ramas acelasi :) poate nu ii place nici ala.

    00
  10. Acum doi am am lucrat la newsin, mai concret la OMG care face outsourcing catre newsin. Am refacut site-ul in ASP .NET si C#
    newsin.ro e tot al realitatii. Are infracstructura necesare de a vinde orice stire, pe fluxuri, atat video, poze sau text.

    Deci, e tot al lor, profilat pe vanzari. E agentie de presa. De ce sa vand realitatea, nu inteleg, cred ca faci confuzie, e tot al lor, e organul realitatii care au tot ce trebuie in site, adica newsin.ro, conturi, plati, totul gata ca sa vanda.

    Poate imi explici mai bine.

    00
  11. Dreptul la replica e ca sexu cu prezervativ :)

    00
  12. ce bine ca upc-ul mi-a ‘taiat’ realitatea … :)

    00
  13. Asta cu las’ ca o sa scrieti pe online e asa, o vorba. Si io am crezut initial ca o sa am unde si ce citi in Business Standard in versiunea lui online. Si am dat http://www.standard.ro intr-o zi. M-a directionat pe un subdomeniu de la money.ro unde scriau 10 oameni chestii care pe mine nu m-au interesat. Deci, cum e cu ramasul pe online? Intre timp am aflat ca nu mai e niciun angajat la BS si ca toti isi cauta joburi. Inteleg ca uneori presa e un mijloc de spalat bani si unii chiar au nevoie sa spele multi, dar e pacat de unii oameni. De aia care chiar isi faceau treaba.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.