eMag epic fail

Emag a vrut azi noapte să facă treabă. Reducerile erau al naibii de îmbietoare. La ora stabilită, siteul a murit. Când şi-a revenit, reducerile au fost dezamăgitoare. La fiecare categorie de reduceri era doar un produs, şi de obicei unul pe care nu îl voia nimeni.

(08:01:39) <PigBrother> -50% Telefon PDA Samsung I550 Black
(08:01:41) <PigBrother> booo
(08:01:51) <[7even]> LOL
(08:02:06) <[7even]> chiar ca de cacat
(08:02:14) <PigBrother> un telefon care a fost prost si-n 2007
(08:02:27) <[7even]> ce le-a ramas pe stoc de atunic si nu se vindea neam :D
(08:02:43) <[7even]> era chiar culmea sa dea hd2 la juma de pret

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Adjudecat!

    00
  2. Si-uite asa inca odata isi bate emag joc de clientela sa. Bravo lor, isi permit sa faca d-asta pe timp de criza … ce sa mai am dat-o-n balarii cu ei.

    00
  3. Asa a fost in fiecare an cand au facut asta, cu acelasi sistem de un produs / site blocat de accesari / stoc epuizat in primele 2 minute.

    Telefonul a fost neasteptat de prost, dar probabil ca reducerile la televizoare, monitoare, MSI Wind sau hard extern au prins bine unora.

    00
  4. au inceput prost anul cei de la emag.ro

    00
  5. Mai mult decat atat au avut stocuri foarte mici. Cred ca au fost epuizate in maximum 2 minute. WTF de ce sa ai reducere timp de 1 ora daca tu ai epuizat stocul in 2 minute ?!

    Au avut mai mult de 2-3 produse ?

    lameri.
    Am facut o plangere la ei acum ceva vreme, au zis ca o sa-mi raspunda. YOK. nu s-au sinchisit

    00
  6. Telefonul ca telefonul, dar monitorul la reducere de la ora 5 era un resigilat :)) 1 bucata.

    00
  7. Trebuie sa recunosc ca desfasurarea acestei campanii a fost sub asteptari. Site-ul mergea din 10 in 10 minute, iar produsele chiar erau niste balarii pe care le-au gasit prin depozit pline de praf si s-au gandit sa faca un ban. Decat promotii din astea mai bine lipsa.

    00
  8. Marketing facut de „profesionisti”. Cum sa radem de clientii nostri, fraierii.

    00
  9. Telefonul asta era azi noapte 1059,99 lei la pret intreg si 529,99 la pret redus. Azi e 799 lei. Cine nu l-a prins la rducere il are acum pe comanda cu pretul intreg de azi noapte, respectiv unul umflat.

    eMAG epic prosteala, zic (urmariti si #emagfail pe Twitter).

    00
  10. Probabil nu se asteptau ca lumea sa fie interesata de reduceri asa de mari :)

    00
  11. Dovada strategiei de marcheting a emagului:

    Aseara, la promotia fantastica: „-50% la telefoanele PDA” aseara redusesera pretul super terminalului „Telefon PDA Samsung I550 Black” de la 1059,99 lei la 529,99 lei, iar acum pretul real, de pe sait, este de 799,99 lei.

    00
  12. A fost interesanta campania. Avem zeci de mii de persoane care pentru o reducere raman in fata pc-ului si de revelion. Stocul mi s-a parut penibil de mic – 500 de produse.

    00
  13. I’ve warned you :P

    00
  14. NOU
    #14

    Asta e partea in care vin si va spun „told you so”, pentru ca exact asta cred ca am facut mai devreme ;)

    00
  15. Told you so…

    00
  16. Cred ca si-au facum mai mult rau decat bine cu aceasta campanie. Citeam aseara commenturile de la produsele cu reducere si cam toata lumea ii hulea, ba le promiteau ca in viata lor nu mai cumpara de la ei. Cat despre preturi Emag o sa se scufunde sub propria greutate daca o sa continue asa. Poate mi se pare mie dar de cand au aparut au inceput preturile au tendinta sa creasca…dhe…antgajati multi…marcheting deficitar…costuri in plus. Intr-adevar „ËPIC FAIL”, castigau mai mult in inima clientului daca chiar prezenau adevarata fata a campaniei, aceea de epuizare o unor produse din stoc la niste preturi promotionale. Fara alte reduceri flausate si preturi umflate peste noapte care sfideaza inteligenta clientului.

    00
  17. Si cu toate astea nu o sa moara EMAG. Totusi e curios cum de isi inchipuia lumea ca aia vor vinde produse high-end care se cumpara bine cu reduceri de zeci de procente.

    00
  18. Huh are perfecta dreptate! Dupa data de 26 dec. au inceput sa UMFLE preturile la o gramada de articole cu 15-25%. Nu stiu daca au remarcat prea multi aspectul asta, dar e cat se poate de real. Halal reduceri…crestem preturile ca sa avem de unde sa bagam „reduceri exceptionale” dupa aia… Daca pun botul cativa fraieri bine daca nu… Stil de a face afaceri tipic pentru Românistan.

    00
  19. @zaone: Poate unii isi inchipuie ca macar pentru o ora un magazin mare ca eMag poate sa faca ce poate face NewEgg timp de cateva zile.

    Daca esti american, poti cumpara acum pe NewEgg vreo 15 monitoare LCD, cu reduceri intre 30 si 60 de dolari.

    De ex, Samsung T240HD (24″, 1920×1200) e 250$ sau 735 lei, redus cu 50$ – la noi e 1449 lei la eMag si 1430 lei la magazinul meu local din Cluj.

    Alt model, Samsung 2343BWX are 60$ reducere…

    Chiar modelul care a fost redus de eMag la ora 1 dimineata, Acer X193Wbd, este acum pe NewEgg la 109$, redus cu 30$. eMag avea pretul la el de vreo 550 lei, si l-au redus la vreo 260 lei.

    00
  20. Cine a zis asta inca de ieri? :D

    00
  21. Experienta, domne’, experienta.

    PS: Eu sper ca, datorita ei, din 2010 sa ma mute la sectia de cuminti.

    00
  22. La altceva nici nu ma asteptam de la un comerciant autohton; fie el emag sau altul. Anyway, Xboxul o sa mi-l iau de la altii.

    00
  23. vorbind de magazine online: nu poci sa vad nici o poza la nici un produs de pe pcgarage… oare e numai la mine? le-a murit serverul cu poze? :|

    00
  24. pe ce canal zici ca e pus +s ? :)

    00
  25. chiar crede cineva ca vreo companie face stocuri babane inainte de a face o lichidare cu asemenea discounturi? Multa naivitate poate sa existe…
    mai trist e ca exista atatia care decat sa petreaca trecerea anului cu prieteni si bautura si mancare si muzica si distractie au dat refreshuri la browser…. asta mi se pare intr-adevar GEEKY!

    00
  26. M-am lamurit de tot. Raman la Sigmanet

    00
  27. Emag e o firma de 2 lei iar eu regret ca nu m-am descatzat mai devreme in ce-i priveste.
    Monitorul meu cumparat de la E-Mag a decedat (refuza sa mai porneasca) drept pentru care l-am dus in service.
    Dupa 3 saptamani si o serie de raspunsuri gen “poezie” („Produsul dumneavoastra este in continuare in service autorizat.”) mi-am cam pierdut rabdarea.
    Nu numai ca nu am primit nici un fel de instiintzare din partea lor vizand starea produsului sau modalitatea de rezolvare a service-ului, dar imi tot servesc poezia cu „service-ul autorizat” shi ma scot din sarite.
    Le-am explicat ca sunt freelancer shi fara monitor imi raman ratele de la banca neplatite pentru ca nu produc nimic. I-am rugat sa-mi ofere ORICE fel de alternativa (chiar daca presupune plata unei diferente de pana la 5-6 milioane) pentru eu pierd muult mai multi bani in perioada asta.
    Asa ca maine dimineatza mi-am programat un drum la cei de la Protectia Consumatorului (nu e prima data cand trec pe la ei…. stiu drumul binisor… si am fost rezolvat de fiecare data prompt ).

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube