“the world needs guts”

Într-a şasea, aveam o profesoară de matematică infernală. Blondă, nemăritată, sâni mici A dracului rău de tot. Unu şi trei erau notele ei favorite. După care le transforma în 7 şi 8. Metoda de notare era mişto. Te scotea la tablă prin sondaj şi dacă, prin miracol, ştiai lecţia de azi, te întreba de lecţia de ieri. Totul într-un mod intimidant.

Bun. Ce face je? Învăţ bine ultimele 3 lecţii/formule. Cine vrea să iasă la tablă? Eu, doamnă. Petcu, eşti curajos azi. Ia să te vedem. Basculez repede problema de pe tablă, cu ezitări teatrale. Dar aici cum o fi? Ah, mi-am adus aminte. Bun, Petcu, bravo. Dar formula de ieri o ştii? Da, doamnă, se poate? Bun. Mai bagă şi problema de la pagina asta. Rezolv şi pe aia. Bun. Te-ai pregătit pentru azi, văd. Dau notă mare dacă o rezolvi şi pe asta. Şi îmi trânteşte o problemă de la începutul anului. Aici m-aţi prins, pe asta nu o ştiu. Nu? Bun, treci la loc, ai 3. Mersi.

Am dormit în banca mea tot restul trimestrului. Am învăţat un pic pentru lucrarea de control, un pic să ciupesc nişte răspunsuri rapide la sfârşitul orei şi gata. Media 8.

Morala e că numai cei curajosi încearcă. Pe margine sunt zeci de băgători de seamă care ar vrea şi ei să fie la guvernare, dar cu garanţii că se întorc la postul vechi şi cu ajutor de la mătuşa Tamara. Cei curajoşi îşi asumă, ştiind că n-o să le fie bine deloc. Acum rămâne de văzut şi dacă vor face un pic de treabă.

ps: titlul articolului este şi titlul unei piese a lui Alice Cooper.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. povestea cu profesoara de mate seamana foarte bine cu bancul acela cu iepurasul si ursul – „tigari ai, iepurasule? am! foc ai? am! pipa ai? am, ursule! Da basca de ce n-ai ba?”

    00
  2. Si sa inteleg ca pedeleii sunt curajosi si apuca cu nadejde de ciolan? Ca nu am nici o indoiala ca nu vor misca un pai pentru a indrepta situatia din Romania. Probabil ca doar vor fura mai mult si atat.

    00
  3. @cata: Eu zic ca ar trebui sa o iei ca pe un raspuns la afirmatiile retardate de genul „daca Boc nu se cearta cu Basescu, inseamna ca e marioneta lui, adica un om moale, ca Basescu se cearta cu toti”.

    00
  4. „Inteligenta” metoda de notare. :))

    00
  5. :))

    F tare.

    00
  6. morala povestii tale e: indiferent ce faci tot acolo ajungi, asa ca nu are rost sa te agiti. curajul nu are nici o importanta. asta e morala.
    tot campanie electorala faci? toate vorbele duc spre aceiasi concluzie la tine: pdl.

    00
  7. Morala: Basescu are sani mici e blond si nemaritat :)))

    00
  8. Nu-mi permit să te acuz de pedelism dar să ştii că morala ta e… cam greşită. În acest caz faptul că eşti prea citit e o nefericire. Ar trebui să înţelegi că dai un exemplu foarte prost tinereilor deja manelizaţi. Deja aşteaptă golănaşii un exemplu gen Becali ca să mai spere la un cîştig imediat şi fără strofocare. Şi fii sincer: cine şi-a asumat ceva în ţara asta în ultimii 20 de ani? PSD? PNL? PD-L?… Nu au viziune, habar nu au ce se va întîmpla în perioada imediat următoare, darămite să conducă o ţară…? Nu mai da exemple de-astea că susţii nişte golani ordinari care nu merită nici măcar un cuvînt scris de tine, sincer!

    00
  9. :))))) Moralizator si inaltator. Dar, vreau sa spun ca la mine toti profesorii au fost asa. Si da, pt ca am avut curaju sa nu invat nici o data uite ce bine am ajuns. Garantat …

    00
  10. Să înţeleg că Boc e de un curaj nebun că e din nou prim ministru în condiţiilea astea vitrege?

    00
  11. Liceu, teza la romana fix in prima ora. Adica de la 7. M-am trezit la fel de beat cum m-am culcat. Subiectul suna ceva in genul: Tratati drama incertitudinii in dragoste a omului de geniu din „Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi”. Nu-mi amintesc exact insa idiotul de Gheorghidiu era un geniu si avea o drama in dragoste. Pe mine ma enerva cumplit curva aia de Ela. La fel si parasuta de Otilia dar aia-i din alt „film”. Era ceva de scris la acest subiect dar imi era rau de ma cacam pe mine. „Ce-o fi, o fi dar e musai sa ies afara” mi-am zis eu in barba si am scris cam asa:
    „Un geniu nu poate avea astfel de drame. Un geniu nu are incertitudini atat de frivole, incertitudini caracteristice oamenilor simpli. Atata timp cat Gheorghidiu este framantat de astfel de ganduri, nu poate fi un om de geniu. In concluzie nu pot trata subiectul.”
    Am luat 9.

    PS. Numai eu observ ca literatura romana, in afara de Fefeleaga, Agripina si Vitoria Lipan, e plina de curve?

    00
  12. Povestea este un exemplu prost ales. Daca ziceai de Geografie sau de Istorie mergea, dar sa spui ca la matematica inveti ultimele x lectii e o prostie. Ce-ar fi sa invatam sa integram prin parti (nu din parti) dar sa nu stim sa aducem 2 fractii la acelasi numitor.
    Metoda donsoarei era tampita, elevul trebuie incurajat sa invete nu constrans.
    Apropo, aveam si eu un prof de fizica la fel – intr-a 9-a nu te scotea din 3 si 5. Asta era metoda lui de a te face sa incerci sa inveti – poate iti place. Dintr-a 10-a toti care invatau aveau 10, cei carora nu le placea de nicio culoare fizica aveau 5.
    Morala povestii: nu spune ca ceva e rau pana nu ai incercat.

    00
  13. Mai, nu prea pushk povestea ta cu morala da’ inteleg unde bati. Sa te bagi la guvernare acuma e sinucidere curata. Au o singura sansa: sa faca treaba k lumea. Asa poate mai scapa vii din kestia asta. Da’ cand a facut vreun partid treaba in Romania in ultimii 20 de ani? Nu stiu, om trai si om vedea.

    P.S.: Io ziceam sa-l lase pe Antonescu prim-ministru dak tot vroia atat de mult. Vorba americanului, be careful what you wish for.

    00
  14. „Cei curajoşi îşi asumă, ştiind că n-o să le fie bine deloc.”

    Intr-adevar, Elena Udrea o sa-si asume dar am impresia ca o sa-i fie chiar bine. A inceput sa-mi fie greata sa te citesc… pacat.

    Pe de alta parte, dragi colegi, Zoso este exemplul perfect ca NU se poate trai doar din blogging, chiar daca esti nr.1.
    V-ati prins?

    Sa ne fie bine!

    00
  15. Am inceptul sa citesc postul asta intrebandu-ma care va fi morala de la sfarsit si LOL, BANG, guts frate, asta au astia de la guvernare acum, au curaj (sau in traducere mai buna tupeu), curaj dom’le, sunt niste oameni curajosi. Cata autoamageala.
    Si aia care au trecut in noua majoritate de la diverse partide, cat curaj dom’le, cata iubire de tara, cat altruism…

    00
  16. Eu cred ca esti naiv. Rau de tot.
    Temele pentru care au facut Bocii lobby or sa se duca dracu de acu. Erau numai jmenuri de campanie.Tu crezi ce zic astia in campanie?!
    Daca vroiau sa faca treaba… il mai puneau acolo pe Boc? Daca vroiau sa faca treaba pentru Romania nu acceptau sa lucreze cu o majoritate atat de stafidita si plina de dubiosi. Boc nu e decat fraierul pe care o sa cada toata vina. Basel nu da doi bani pe el.

    00
  17. De ce trebuia sa faci comparatia cu situatia politica nu stiu! povestioara era funny si fara!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube