Râul Gunoaielor. Piteşti. România

Bucurenci o să facă infarct cand o sa vada clipul asta.

via piticu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Meritam sa murim otraviti de propria noastra indiferenta!

    00
  2. O fi plouat cu ambalaje goale mai la deal, mai stii?
    Serios acuma… daca astea erau alea plutitoare, oare ce-o fi la fundu’ garlii?

    00
  3. :-(( Incredibil. Am mai vazut jeg, dar chiar asa… F.f.f. trist. Dar…nu ma mit. Si azi, merg pe strada, un trendsetter in fata mea, mananca ceva fast-kkt, si arunca lejer, nonsalant ambalajul pe jos, pe trotuar. Cosul de gunoi era mare, portocaliu, si la DOI metri de el. Who cares, right? :-|

    00
  4. Nu Bucurenci, ci javrele care nu ştiu cum să rămână singure pe segmentul ăsta. Ştim cine sunt, nu? Că nu degeaba şi-a băgat Mircea Toma ceva în Vama Veche, şi nici Liviu Mihaiu nu a fost degeaba guvernator pe Dunăre. Da, na, Realitatea rulz. Cât vă dă, sincer vorbind, ţie şi distrusului de Pitici Gratis?
    Campanie, Zoso. Vezi, am început să ne prindem.

    00
  5. tza tza cichidam

    00
  6. of, ce mizerie…. de ce sunt numai sticle? ce s-a intamplat?

    00
  7. Eu sunt din Pitesti , dupa cum spune si DeMaio , nu bucurenci este chiar principalul vinovat, ci oamenii care pur si simplu , daje nesimtiti si indolenti , nicidecum inconstienti , arunca fara sa se gandeasca la consecinte gunoaie peste tot. Sa nu intram in penibil , oricine mai arunca cate o hartie , ca na , asa suntem obijnuiti , e gre pana vom revenii la normal , dar de la o hartie pana la un intreg rau , e drum lung :| .

    00
  8. Nu ai cu cine domne’, nu ai cu cine! PET-urile astea provin de la gratarele facute pe timpul verii. 99,9% dintre romani nu stiu ce inseamna sa faca curatenie dupa o „vizita in natura”, o parte din ei chiar se multumesc in a face ordine in jurul „gratarului” si apoi lasa toate gunoiele intr-un sac de gunoi tot acolo. Pacat de tara asta!
    In alte tari nu exista sa faci gratar in natura… la noi de ce drq nu se gandeste nimeni la o lege pt. asta? sunt prea multi bani la buget ? strica niste amenzi pentru gratare in mijlocul naturii, pentru cei care taie lemne ca sa faca focuri de gratar/tabara? Strica pentru ca traim in Romania si aici nu se poate face nimic! Ar cam fi cazul sa ne trezim la realitate, totul porneste de la noi si de la atitudinea noastra. Nu avem „forest rangers” nu avem „politia animalelor” nu avem „garda de mediu” nu avem nimic si nici nu stim sa facem. Si chiar daca am avea legi, la ce bun pentru ca oricum nimeni nu le aplica, nici macar politia.

    00
  9. vai ce-i acolo …
    curg gunoaiele

    00
  10. no, acum intelegeti copii ce-nseamna sa fi coios ? ala care filmeaza are 2 comentarii dupa 2 ore de postare (acu 1 ora avea 0) si asta care preia are 10 cu al meu, dupa 1 ora de la postare.

    ce aveti cu omu care munceste nu inteleg. critica, labareste, dar face ceva. nu sta ca voi sa faca vizite pe spinarea lui. si nu tin nici cu ursu.

    00
  11. Defapt acest filmulet este de la CONCURSUL ” Vaporasul meu”
    Fiecare imputit de om care a aruncat un pet participa la acest concurs.. (exact cum faceam cand eram mici pe santul din fata portii bunicii – si urmam betisorul sa vedem care ajunge primul la poarta fetei pe care o indrageam)
    Castig garantat – Un mediu inconjurator tot atat de imputit ca si oameni care inca nu constientizeaza urmarile gesturilor pe care le fac.

    00
  12. Asta se varsa in dunare iar unii vor merge la pensiuni din delta si vor manca ciorba de peste cu apa din dunare :-))) Cica avem o institutie care se cheama Garda de Mediu, stie cineva cu ce se ocupa imbuibatii angajati de acolo ?

    00
  13. Save the planet.

    Kill yourself.

    Dedicatie pentru toti socialistii – pentru ca exact asta ramane in urma lor..

    00
  14. Doamne, de acolo este bunicul meu. Tin minte acu 15-20 de ani, cand eram mic spre foarte mic…totul era curat.

    00
  15. Raul gunoaielor trece mai intai prin mintea noastra. Abia apoi se varsa in apele patriei.

    00
  16. Malurile raului Teleorman sunt tapetate cu gunoaie, PET-uri, balegar, etc. raul este foarte poluat. Vedea curge aproape neagra iar la suprafata gasesti in permanenta pete de motorina. Satele din Romania nu au canalizare, serviciu de salubritate, toalete, absolut nimic. Guvernantii nostri redau „vesnicia satului” prin indiferenta. Majoritatea satelor sunt depoplate iar investitiile tiind spre zero. E trist dar e purul adevar.

    00
  17. adica un fel de rau de PET-uri, cu nitzica apa drept liant. i-as obliga pe astia care arunca, sa se imbaieze – ei si familia – fix acolo.
    sau o fi vecinatatea mall-ului de vina? oare unde isi arunca aia de la mall gunoaiele?

    00
  18. Incredibil. Stiam ca raurile noastre sunt murdare, dar filmuletul intrece orice imaginatie…

    00
  19. stie cineva cum se numeste piesa din clip?

    00
  20. ce peisaj dezolant :( trist, se apropie de imaginile cu rauri din india, pline de gunoaie.

    00
  21. lex nu te supara dar sa inteleg ca tu nu ai facut niciodata un gratar in natura? problema nu e gratarul, ci educatia…lipsa ei mai bine zis, nu e nimic rau in a face un gratar daca esti in stare sa-ti aduni gunoiul frumos si sa-l arunci in tomberoane….dar…ce folos? ai vazut unde se golesc containerele acelea? asta e mentalitatea noastra de roman….ce rost are sa pui frumos gunoiul in tomberon, daca vin „competentii” si varsa tot containerul frumos, pe valea unui rau, in „natura”? acolo e de fapt problema…cezi capitolul „reciclarea gunoiului in romania” care e..cum sa ma exprim…inexistenta

    00
  22. Andrei wzk, nu oricine mai arunca o hartie. Civilizatia INCEPE DE LA FIECARE!

    Tot asa spun si nesimtitii din cauza carora plutesc miile alea de pet-uri pe rau. Ca si ei arunca numai o sticla, ce mama ei de treaba?

    Duceti-va acasa si spuneti-le parintilor ca sunt niste ratati daca inca mai aveti atitudinea asta. Si apoi educati-i si pe ei. De aia exista cosuri de gunoi, de aia avem pubele, sa le folosim. Macar noi astia din orase, daca la sat e mai cu cantec cu dotarea.

    Este nevoie de niste amenzi serioase, daca la educatia de acasa suntem repetenti. Ai mei m-au luat la tranta inca de mica, sa nu ma prinda ca arunc ceva pe strada si uite ca au trecut niste ani buni de atunci si nu mi-a picat nimic. Tin hartia in buzunar si o arunc unde trebuie.

    Mi-ar placea cate o amenda teapana pentru cei care fac mizeriile astea. Nu 50 de lei, nu 100. Pune 1000 de euro. Sa plateasca pentru o hartie asa vreun an intreg. Filmat frumos (ca tot avem camere prin intersectii (cica) si comunitari peste tot .. politia adica). Prins asupra faptului si „premiat”. Daca mai arunci gunoaie pe strada dupa o asemenea amenda inseamna ca ori esti total tampit ori ca doresti sa ajuti bugetul.

    Revin cu vechea mea intrebare: de ce multi romani in alte tari se comporta ca niste oameni normali si, cand vin aici, redevin ghiolbani? Ca am dat bot in bot cu destui conationali peste hotare si sa moara capra vecinului de supradoza daca i-am vazut facand rahaturile pe care si le permit in tara asta.

  23. Eu acum imi amintesc de legenda ‘ceea urbana in care un urban cu bun-simt s-a dus la un mistret in masina mistretzeasca (trebuie sa-i semene, nu?) si i-a ciocanit usor in geam. Ramatoarea l-a last jos iritat, ce vrei dom’le? Ati pierdut ceva – si hop! in mashina cu hartia aruncata mai devreme porceste, pe jos, la intersectie ^_^

    Anyway, exista „legea picnicului”, oameni sa o aplice sever mai trebuie!

    Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar fi in Romania daca nu s-ar intrezari silueta unui cos de gunoi in spatiile publice. In Japonia, nu am gasit neam de cos pe strada, dar nici hartie pe jos. Asta pentru ca gunoiul e mai pacoste decat orice, magazinele si market-urile au responsabilitatea sa colecteze gunoiul de la cumparatori…si inca sortat ca la carte. Mai gasesti pubele separate in statiile de tren, dar am plimbat de multe ori ambalaje pana acasa si m-am amuzat pe seama americanilor care incercau sa arunce, la gramada, hartii, sticle si beer cans.

    Una peste alta, este important exemplul personal si, daca n-as fi mai slabuta, mi-as vocaliza mai des dezaprobarea, imediat cand cineva arunca gunoi pe unde nu trebuie.

    00
  24. Ma apuca cate o data, de doua de mai multe ori pe zi:

    Țara mea de ducă țara mea de dor
    ce mîndru îs că îs afon.
    Și văd cum PET-ul jos se varsă
    În lunga gaură apoasă.
    Și io mă întreb acum cu dor
    Cît îi PET-ul în Obor.
    Și rîul curge jos în vale
    Că se zărește o căldare
    Îi Dunărea mia cea iubită
    În care undița mio întind
    Și di acolo îmi fac meniul
    Ca la Autoservit.
    Poftă Bună ! Mai poftiți pi la noi.

    Nu puteam sa ma abtin, n-am vazut atat cur(pardon ma ia vb. inainte) atata jeg in viata mea.
    pe la km 36 mai era ceva pe aproape dar era doar ceva obisnuit mortaciuni frumos mirositoare, harti, gunoaie niste nimicuri, dar acum cu apa asta, uau… :(

    00
  25. Ingrozitor. Asta nu se rezolva cu Garda de Mediu ci cu valuri de la EU. Filmul trebuie vazut in primul rand afara, unde aia chiar se oripileaza en masse. Cred ca e suficient sa sensibilizam cateva bloguri citite din EU pentru un pic de awareness, restul ar trebui sa vina de la sine. Eu am scris unuia, cine se mai baga?

    00
  26. Cam asa arata si Oltul asta vara… un pic mai bine, dar nu cu mult.

    00
  27. curatenia de toamna!!!

    00
  28. Am citit comentarile pana aici si mi-am dat seama ca unii sunt prea prosti. Cel cu dunarea si cel cu „unde arunca aia de la mall gunoaiele?” m-au lamurit. Sa va explic pe intelesul unora; poplatia pe o distanta de 90 de km (lungimea raului) arunca gunoaie in sau in apropierea raului, gunoaiele astea raman pe mal sau cel mai probabil in baraje pentru ceva timp(in cazul de fata au stat de cand nu a mai plouat abundent). Cum nimeni nu se complica sa faca curatenie, atunci cand ploua abundent (atunci cand pica multa apa de la domane domane) debitul raului creste, atunci toate gunoaiele de pe mal sunt luate de rau (pentru ca creste), barajele isi deschid portile si uite asa curg gunoaiele incontinuu. Am trecut si eu ieri pe acolo si WOW ce era acolo, dar azi nu mai erau.

    00
  29. mi se pare haios ca va minunati toti…voi nu ati iesit niciodata din casa?ca asta e in aproape orice rau,las si varf de munte.

    00
  30. stefan, multam mult acum ca stiu adevarul m-am linistit

    „Am citit comentarile pana aici si mi-am dat seama ca unii sunt prea prosti.”

    imi pare rau ca te-am dezamagit dar nu pot mai mult ca nu am de unde, ai mei n-au avut posibilitati.
    La testul IQ am iesit mai prost decat prevede legea
    Sper ca nu te-am suparat :(
    Dar imi creste inima de bucurie cand vad altul mai destept ca mine :)

    (eu eram ala cu dunarea)

    00
  31. Si daca iti spun ca nu tine de IQ te superi.

    00
  32. Vai vai ce-i acolo :|

    00
  33. sweet… asta ii va tine ocupati pe anumiti cârnaţi de la anumite ong-uri…

    00
  34. @Stefan: probabil de intelectualitate habar-n-am, ti-am spus mai devreme…. gandesc dar nu pot, nu functioneaza absolut deloc, e 0, gol.

    Tu ai explicat cauza a ceea ce se intampla, fenomenul acela gravitational sti tu vine ploaia – se umfla – urca PETU – si o iau toate la vale ca sunt atrase de legea gravitatiei. Corect.
    Dar asta nu are importanta pt. mine de unde apar ele din afluent de stanga sau de dreapta, baraje si altele (sursa, adresa, url, etc.) asta se stie ele provin din surse sigure OAMENII e clar ca sticlele alea de plastic nu cresc in baraje, in pamant sau pe camp, ele se arunca acolo.
    Problema e ca ELE GUNOAIELE EXISTA.
    Din nepasarea si indiferenta celor care le arunca acolo si din nepasarea celor care se ocupa cu asa zisa salubrizare, din cate stiu eu pentru curatenia orasului se plateste nu e pe de-a moaca iar o asemenea cantitate de gunoi de pe unde o proveni ea ca raza teritoriala 90-190 km – e sigur, e cert, e garantat, e … cum vrei sa-i spui ca mormanul de gunoi era foarte vizibil (am inteles ca au fost cam 10 tone de gunoaie nu le-am cantarit asa ca nu garantez tonele dar… pe aproape).
    Scuze, dar eu nu-mi explic existenta lor acolo ! (acolo sus unde se strang ele de pana sa o ia la vale… sti tu cu gravitatia)
    Traim in Romania care e si asta in Europa mai e culmea si in UE si sa nu mai spun ca suntem in 2010 si tot degeaba.

    astept sa vad cum ma mai faci (dau o fuga pana in Dex si ma pun la punct iti spun sigur ca nu pot sa trec mai mult de primul cuvant dar incerc)

    00
  35. nu toate tonele intr-un morman ci pe aici pe mai incolo adunate, numai varfurile

    00
  36. fara cuvinte!:(… eu urasc sa ma trezesc dimineata devreme,totusi o fac,de voie de nevoie.singurul lucru care imi mai alina chinul trezirii este ca o sa respir aerul rece si freshl….ce vorbestiii?!!….aerul ala la care sper eu e doar un vis frumos. locuiesc aproape de o zona industriala unde este o fabrica de anvelope, iar in loc sa respir aerul rece de dimineata,respir fumul de cauciuc ars rezultat de la firma aia.ma inec jur!

    00
  37. Asta a fost sigur dupa topirea zapezilor.

    Taranii au obiceiul sa isi depoziteze gunoaiele pe malul raurilor si cand vine o viitura, se iau flacoanele si celelalte flacoane si le duc in aval.

    Fenomenul asta se intampla peste tot in tara.

    00
  38. gunoaie=Romania.

    00
  39. Maaama !!! Chiar ca rau de gunoi !!

    00
  40. moa! e ca in captain planet! :))

    00
  41. Follow-up; in ordine cronologica:
    * http://presurfer.blogspot.com/2017/10/extremely-polluted-romanian-river.html
    * http://tywkiwdbi.blogspot.com/2017/10/plastic-pollution-of-worlds-oceans.html
    *
    *
    * http://www.neverthelessnation.com/2017/10/yuck-badly-polluted-romanian-river.html
    * https://videosift.com/video/Extremely-polluted-Romanian-River

    Nu e un curent mondial de awareness, dar este rezultatul unui demers de doua minute al unui singur om. Sunt sigur ca daca am pune mana cu totii am putea mai mult – dar e mai placut sa spunem „gunoaie=Romania” si sa continuam de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube