O idee curajoasa pentru Guvern

Cum va gadila urechea si cerebelul ideea unui guvern militar? Doctor militar la Sanatate, artilerist la Transporturi, jude militar la Justitie, bucatar de popota la Agricultura. Ar fi oare mai eficient? Pentru ca ministrul militar nu comenteaza, el executa!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. … pe oricine comenteaza! Si-l mai pune si sa plateasca glontul (asta pentru economie).

    00
  2. depinde si cine le va da ordinele .. sa nu fie El Capitano ! :)

    00
  3. Da, si Vadim presedinte, nu? Asta ar mai lipsi. Dictatura militara nu merge nici macar ca si gluma de sambata.
    Nu comenteaza, ci executa….ordinele cui? La noi pot veni guverne intregi de nemti si japonezi, ca tot un bullshit e. De ce? Pt. ca bugetul nu incaseaza cat ar trebui. De ce? Pt. ca patronul roman e cel mai mare evazionist, si se plange cel mai mult de taxe(habar n-are, insa ca avem aproape cele mai mici taxe si impozite din Europa).
    Fara bani la buget, poti aduce ministri si presedinti super, ca tot nu rezolvi nimic. Singura diferenta ar fi ca n-ar fura cat fura astia. That’s all, folks.
    Credeti ca un ministru neamt ar ceda ca o carpa la orice iesire in strada a bugetarilor(bianuale, mai nou)? Ha! NOT. Ar fi razboi civil in tara asta de pomanagii si pierde-vara cu pretentii.

    00
  4. basescu -comandant suprem

    udrea – premier

    si restu se gasesc cadre ca doar au venit forte noi de la PSD: Hontanu Iordanescu Oprea ;)

    00
  5. Ideea ta nu este atat de departe de a fi pusa in practica daca Basescu va continua pe linia de acum in cazul, din ce in ce mai putin probabil, ca va castiga inca un mandat. Starea de spirit din armata este foarte proasta si se apropie de revolta. Toti militarii, inclusiv cei din teatrele de operatii sunt obligati sa-si ia zile de concediu fara plata (14 la numar) si ma intreb cum ar putea justifica aliatilor ca ei nu ies din baza doua saptamani pentru ca sunt in concediu. Cea mai recenta magarie a fost inaintarea in grad a unora al caror merit a fost ca au tradat in favoarea lui Basescu, cazurile Ontanu, Iordanescu si Oprea. A ajuns ofiterul de izmene Oprea (adica de intendenta) sa aiba patru stele, ca Averescu. Sporurile in armata s-au redus sau au disparut complet, soldele militarilor din afara tarii se platesc tot in dolari, iar dolarul tot scade, sefii armatei, adica papagalul de Stanisoara si seful statului major mai au putin si sunt scuipati in fata de toti generalii activi iar bomboana pe coliva lui Basescu o va pune legea unica a pensiilor. Daca aceasta intra in vigoare in forma de acum si pensiile militarilor vor scadea cu 50%, asa cum se lauda idiotul, desi ar trebui sa-i spun de pe acum victima de Seitan, o sa-ti vezi visul cu ochii Zoso.
    PS: Nu va bazati pe faptul ca suntem in NATO si asa ceva nu se poate intampla, in Turcia au fost mai multe lovituri de stat militare de cand tara a aderat la alianta si nimeni nu a comentat nimic. In plus, sefii NATO se opun existentei unei legi a pensiilor dupa model romanesc pentru ca ar fi un exemplu foarte prost pentru celelalte state NATO, asa ca vor inchide ochii la un guvern militar pentru o perioada scurta. In concluzie, nu va sari nimeni sa-l apere pe Basescu si clica lui care vor face o ultima vizita electorala la Targoviste.

    00
  6. eu unul nu as avea incredere intr-un guvern de tipul acesta, cum nu am avut in niciunul de pana acum, asa cum nu cred ca as avea nici intr-unul de tehnocrati, nu culoarea guvernului sau apartenenta lui ne va salva, singura iesire din criza de nesimtire este revolutia…

    00
  7. Sigur, si Mafia e bine organizata, si acolo se executa ordinele, ca daca nu… Sincer ii prefer pe disperatii astia de civili, macar ne dau voie (inca) sa comentam si-si mai dau uneori singuri cu stangul in dreptul. Si nu vreau sa aleg doar sa-mi fie mai bine, vreau sa pot sa si spun cum vreau sa-mi fie mai bine. Nemtii s-au pacalit tot asa prin anii ’30

    00
  8. ma gandeam la un guvern de inalti ierarhi si inalte prelate bisericesti. ar putea sa ne dea tuturor ultima impartasanie. la nevo’e

    00
  9. eu ma gindeam ca .ro se indreapta spre o republica consusa de popi, la ce influenta pare sa aibe biserica..

    00
  10. @Dorian: ai o firma? cum poti sa zici ca patronii sunt cei mai mari? poate angajatii care iau jdemii de concedii medicale si carora nu poti sa le faci nimic ca iti aduc ITM-ul pe cap ca el are drepturi si pauze … f tui in gura! stii ca la un salariu minim pe economie angajatorul plateste cam tot atat la stat pentru tine ca angajat ( asta nu ce platesti tu ). stop talking ca suntem toti in aceiasi oala si micii intreprinzatori si angajatii de acolo.
    si ca sa iti spulber orice indoiala, am plecat de foarte jos si lucrez de la 16 ani.
    @restu’ nu conteaza cine vine. din partea mea sa vina antonescu – maresalul – pana nu am sa o duc eu cat de cat bine tot rau este :)

    00
  11. Ne-ar scoate rapid din rahatul in care suntem dar pe termen lung am intra in altul.

    00
  12. @Enzo
    Cum mama masii or trai patronii francezi carora le ia statul prin diverse taxe 75% din profit si care au angajati care nu lucreaza mai mult de 35 de ore pe saptamana decat daca isi iau bani in plus ca ore suplimentare si unde exista sindicate la privat? Ai auzit de sindicatul chelnerilor???
    In romania este sclavagism pt ca multi patroni sunt fosti muritori de foame cu 4 clase care habar nu au sa faca bani civilizat vis-a-vis de angajati. Vorbesc urit nu dau concedii, te forteaza sa lucrezi peste program.
    In Romania evaziunea e de minim 80% din ce se produce asa ca mai usor cu patronii romani demni de toata intelegerea.

    p.s In Franta oricine are concediu 21 de zile lucratoare si 12 sarbatori anuale libere. Restaurantele chiar se inchid o luna in august pt ca pleaca toti in concediu.Eu am lucrat la un patron care daca plecai in concediu de odihna nu iti dadea banii pe perioada respectiva.

    00
  13. ca om care a vazut si spitalul, si tribunalul militar – din fericire doar ca vizitator – nu ma incanta deloc ideea.

    00
  14. Se vede că n-ai făcut armata. :) Asta înseamnă că vom avea în primul rând un guvern de beţivi, pentru că în armată ofiţerii beau mai zdravăn decât şantieriştii. Apoi ăia mai vârstnici vor fi misogini. Şi nu în ultimul rând, ăla de la intendenţă (popota îi e subordonată) va pleca acasă cu portbagajul plin de alimente.

    00
  15. Sunt 10 milioane de oameni ce traiesc din ajutor social de la stat. Adica din impozitele altor 4 milioane ce muncesc. Adica tu dai la cersetori de la stat ~30% din impozit. Mai pune pe langa astia cat se duce la pensii si aia e, budget deplated. Find another mine to harvest or lose the game. Hai sa vindem tara pe ebay s-o ia cine e mai competent ca doar e a nostra, nu?

    00
  16. Eu impart ministrii in 3 categorii: cei care au facut numai pentru ei, cei care au facut pentru ei, dar si pentru popor, respectiv cei care n-au facut nici pentru ei, dar nici pentru popor. Voi pe care ii preferati?:)

    00
  17. Bai. Antonescu e mort. Lasa-l in pace. :P

    Oricum nu era asa mare destept cum il aclama lumea.

    Si oricum nu vad de ce ar fi mai bun un militar decat un civil. (nu suntem in razboi din cate-mi amintesc)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.